marți, 6 februarie 2018

Puterea cuvantului




viziune metafizica



"Prin cuvintele tale te vei salva, prin cuvintele tale te vei condamna" 'Cel care cunoaste puterea cuvintului este intotdeauna atent la ceea ce spune in conversatie. Este de ajuns sa supraveghezi reactiile cauzate de cuvintele tale, pentru a sti ca ele nu se intorc la tine fara efect. Prin cuvintul sau, omul isi creeaza lui insusi legi. Fiecare stabilise o lege pentru sine, una pentru esec, cealalta pentru reusita.Ceea ce un om spune despre ceilalti, asa se va spune si despre el, si ceea ce doreste altora, isi doreste lui insusi. Daca un om doreste ghinion cuiva, este sigur ca si-l va atrage lui insusi. Daca doreste sa ajute pe cineva sa reuseasca, el isi doreste propriul succes si se ajuta pe sine. Legea cauza-efect nu stie de gluma

Cineva a spus ca curajul contine geniu si magie. Faceti fata fara teama unei situatii care pare amenintatoare si va veti da seama ca ea nu mai exista; dispare de la sine.
'Un vechi dicton spune ca 'omul spiritual nu foloseste cuvintul decat in trei scopuri: pentru a vindeca, pentru a binecuvanta, sau pentru a prospera'.



Corpul poate fi reantinerit si transformat prin cuvint si printr-o viziune clara, iar boala complet stearsa din constient. Metafizicianul stie ca orice boala are o corespondenta mentala si ca pentru vindecarea corpului trebuie mai intai sa-ti vindeci sufletul.  Ar fi bine ca subconstientul, sa fie salvat de gandurile negative. Se poate spune ca orice boala si orice nenorocire sunt cauzate de incalcarea legii iubirii. 'Va dau o noua porunca: iubiti-va unii pe altii!'.


Orice dezordine exterioara indica o dezordine mentala. 'Exteriorul corespunde interiorului.
Singurii dusmani ai omului se afla in el insusi. 'Dusmanii omului sunt cei din sinea lui'. Omul iluminat se straduie sa se perfectioneze ajutandu-si aproapele.


'Mai intai trebuie sa inlaturi orice teama, sa crezi ca divinitatea iti protejeaza interesele si ca ideea divina poate veni chiar din aceasta situatie. Adica: masina care trebuie va fi vanduta celui care are nevoie de ea, de catre cel care trebuie s-o vanda.' si am adaugat: 'nu intretineti nici macar o singura idee critica despre acest om! Binecuvantati-l in fiecare zi, si fiti gata sa vindeti masina voastra, daca aceasta este ideea divina.' se duse deci sa-si vada clientul, fara teama, fara rezistenta, bincuvantandu-si concurentul.

'Iar eu va spun voua: iubiti-va dusmanii, binecuvantati pe cei care va blestema, faceti bine celor care va urasc si rugati-va pentru cei care va maltrateaza si care va persecuta.'  Bunavointa produce o aura de protectie in jurul celui care o cultiva si 'o intreaga armata ridicata impotriva lui va fi fara efect'. Cu alte cuvinte, iubirea si bunavointa ii imblanzesc pe dusmanii care sunt in noi inisine si, prin urmare, nu mai avem dusmani in exterior!


Legea nerezistentei 'Nu rezistati raului! Nu va lasati impresionati de rau, ci invingeti raul prin bine !' Raul iese din imaginatia iluzorie a omului, adica din credinta in doua puteri: binele si raul. Prin urmare, raul este o lege falsa pe care omul a elaborat-o din cauza unui psihom sau a adormirii sufletului, ceea ce inseamna ca omul a fost hipnotizat de credinta in pacat, boala, moarte, etc., de gindirea carnala, si astfel, faptele sale si corpul sau au luat forma iluziilor sale.


Am auzit intr-o zi un metafizician afirmind: 'daca nu va dirijati singuri subconstientul, altcineva o va face pentru voi!'.


Mamele atrag in mod inconstient asupra copiilor, bolile si dezastrele temindu-se incontinuu si pandind simptomele. Rezistenta este infernul, deoarece ea il aseaza pe om intr-o stare de neliniste. Atata timp cat un om rezista unei situatii, aceasta se va mentine. Daca el fuge de ea, aceasta il va urmari.

Un metafizician mi-a dat intr-o zi o minunata reteta pentru a-mi asigura toate reusitele: neutralitatea totala. Este vorba aici de legea transmutatiei care se bazeaza pe nerezistenta. Prin cuvintul sau, acest om transforma in succes toate esecurile sale ! Ea afirma: 'deoarece nu exista decat o singura putere, divinitatea, acest om este aici pentru binele si pentru prosperitatea mea' (adica exact contrariul a ceea ce parea sa fie !). Orice om este o veriga de aur in lantul binelui meu !', caci orice om este o manifestare a divinitatii, asteptand ocazia, data prin el insusi, de a servi planul divin privind viata ta. 


Fii prompt in acord cu adversarul tau! Ceea ce inseamna: 'considera ca situatia este buna, nu fi tulburat si ea o sa dispara de la sine.'.

Ne vindecam adeseori de defectele noastre cind le intalnim la altii. Viata este o oglinda, si noi vedem in celalalt propria noastra reflectare.

A trai in momentul prezent este esential. 'Traieste din plin aceasta zi!' iata salutul aurorei.
 

 De cum va treziti, faceti o afirmatie! 'Faca-se voia ta, azi! Azi este o zi plina de realizari; eu multumesc pentru aceasta zi perfecta! Miracolele se succed si nu se mai opresc!'.
Faceti-va din aceasta o obisnuinta si veti vedea minunile aparand in viata voastra.

Intr-o zi, am deschis o carte si am citit: 'priveste cu incintare ceea ce se afla in fata ta!'. Mi s-a parut a fi mesajul zilei si l-am repetat mereu. 

Abundenta este dreptul divin al omului!  El are dreptul la mare abundenta! 'Hambarele sale trebuie sa fie pline si chiar sa-i prisoseasca!' iata ideea lui Dumnezeu pentru om, si cand acesta va indeparta barierele saraciei, pe care el insusi si le-a format in constiinta, varsta de aur va straluci pentru el si fiecare dintre dorintele sale va fi indeplinita!

Legea karmei si a iertari. Omul nu primeste decat ceea ce da. Jocul vietii este un joc al bumerangului. Ceea ce un om crede (si manifesta prin actele sale, cuvintele sale) se va maifesta mai devreme sau mai tarziu cu o precizie uimitoare. Iata legea karmei (karma inseamna in limba sanscrita: 'intoarcerea', cu sensul de bumerang, rasplata, reactiune).
'Tot ceea ce omul seamana, va culege.'


Cu cat stim mai mult, cu atat avem o raspundere mai mare! Asta e legea spirituala!
Iisus hristos a spus: 'veti cunoaste adevarul si adevarul va va elibera' Asadar, cunoasterea legii spirituale ii da omului puterea sa-si stearga greselile.

Legea electricitatii trebuie sa fie cunoscuta inainte de a servi omului. Daca este folosita cu ignoranta, ea devine inamicul lui mortal. 


Spirit infinit, da-mi casa care mi se cuvine, tot atat de minunata ca aceasta, si care este a mea prin drept divin! Dorinta este o forta formidabila, dar trebuie ca ea sa fie canalizata in mod convenabil, in caz contrar instalandu-se haosul.

Crestinismul este fondat pe legea iertarii. Hristos este cel ce ne-a salvat de legea karmica. Hristos din fiecare dintre noi este renasterea si salvarea in orice situatie discordanta.



Daca doresti bogatii, el trebuie mai intai sa-ti constientizezi propria bogatie interioara.
Eu i-am spus: 'daca vrei sa fii bogata, trebuie sa fii ordonata! Toti cei care poseda mari averi sunt ordonati in interior si in plan exterior; ordinea este prima lege cereasca.' apoi am adaugat: 'cat timp nu va fi ordine la tine acasa, bogatia te va ocoli.'


Multi ignora ca a da inseamna a face un plasament si ca a tezauriza, a economisi in exces, duce inevitabil la pierderi! 'Cel care da fara constrangere, va deveni mai bogat, iar cel care economiseste prea mult, va saraci!' Legea spirituala a prosperitatii sustine intotdeauna pe cel care cheltuieste fara teama, dar cu intelepciune. Resursele noastre sunt inepuizabile si infailibile, atunci cand increderea noastra este absoluta!


Astazi, din punct de vedere stiintific, stim ca moartea pote fi invinsa imprimand in subconstient convingerea tineretii eterne si a vietii vesnice. Subconstientul, aceasta putere fara directie, executa fara sa discute/comenteze ordinele pe care le primeste.


Articol Realizat de Cristina Rusu-Marian Theta Healing Practitioner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce este ThetaHealing®?

Etimologic Theta Ѳ este o litera care provine din alfabetul grecesc   si egiptean, inseamna si Suflet. Therapia Theta este o cale d...