marți, 6 februarie 2018

Impresionarea subconstientului





viziune metafizica





Aruncarea poverii (impresionarea subconstientului) cum spun cei din metafizica. Cand omul reuseste sa ajunga la constientizarea puterii sale, a puterii procesului sau mental, dorinta lui cea mai mare este sa gaseasca mijlocul cel mai usor si rapid care-i va permite sa impresioneze subconstientul prin ideea de bine, deoarece cunoasterea intelectuala a adevarului nu da rezultate. Un metafizician l-a explicat astfel: 'ceea ce da oricarui lucru sau fiinte greutate in natura, este legea gravitatiei. Daca o masa de stinca ar putea fi transportata destul de departe, deasupra planetei, ea nu ar mai avea greutate; In psalmul lv: 'arunca-ti povara asupra lui Dmnezeu!'.   Atitudinea stiintifica consta deci in a arunca povara asupra supraconstientului unde ea ori 'devine lumina', ori dispare si se intoarce 'in neantul ei originar'.  
Povara sa era teama de saracie si, in timp ce o arunca asupra  supraconstientul a inundat subconstientul cu credinta in abundenta si de aici a rezultat o mare prosperitate.

 
Indoielile si frica otravesc sufletul, mintea si corpul, imaginatia se dezlantuie, ceea ce provoaca dezastrul si boala. 'Totul pare sa mearga rau' si constiinta este intunecata de o stare de depresie. Pentru a impresiona subconstientul, o credinta activa este intotdeauna esentiala.
'Credinta fara fapte este moarta.' Subconstientul este deseori impresionat de muzica, caci muzica apartinand celei de-a patra dimensiuni, elibereaza sufletul; ea face posibile miracolele si faciliteaza indeplinirea lor!


'Cum putem scapa de frica?' 'Infrunta ceea ce te inspaimanta!'  'Leul isi trage ferocitatea din teama voastra.' repeziti-va spre leu si el va fugi; daca fugiti, el va va urmari. 



Invatati sa ramaneti insensibili la riscurile de contaminare; astfel va veti imuniza. Microbii nu exista in supraconstient, adica in spiritul divin; ei sunt doar un produs al imaginatiei false a omului.  'Intr-o clipa' se va realiza eliberarea omului cind acesta isi va da seama ca raul este lipsit de putere. Lumea materiala (valul ignorantei, iluzia ego-ului) se va risipi si cea de-a patra dimensiune, 'lumea miraculosului' se va ivi.


Iubirea. Orice om, pe acest pamant este pe cale sa se initieze in iubire. 'Eu va dau o noua porunca, sa va iubiti unii pe altii!' Oupensky spune, in 'tertium organum', ca iubirea este un fenomen cosmic, care deschide omului cea de-a patra dimensiune, 'lumea miraculosului'. Adevarata iubire este dezinteresata si lipsita de teama. Ea invaluie obiectul afectiunii sale, fara sa ceara nimic in schimb. Bucuria sa este bucuria de a darui.  Iubirea pura, lipsita de egoism, isi atrage ceea ce-i apartine; nu trebuie sa caute sau sa ceara! Din pacate insa, nimeni nu are nici cea mai vaga idee despre adevarata iubire! 


Omul este egoist, tiranic si temator in afectiunile sale, si pierde in acest fel, ceea ce iubeste. Gelozia este cel mai rau dusman al omului, caci imaginatia se dezlantuie, vede pe fiinta iubita atrasa de altcineva si, inevitabil, aceste temeri devin realitate, daca nu sunt neutralizate.
Nu vei putea niciodata sa primesti ceea ce nu ai daruit! Ofera o iubire perfecta si vei primi o iubire perfecta!' foloseste aceasta ocazie pentru a te perfectiona! Trimite-i o iubire perfecta, lipsita de egoism, care nu cere nimic in schimb! Nu-l critica, nu-l condamna, ci binecuvanteaza-l, oriunde s-ar afla!'.


Un vechi proverb spune: 'niciun om nu-ti este dusman, nici un om nu-ti este prieten; toti oamenii sunt maestrii tai spirituali.'Trebuie sa devii impersonal si sa inveti de la fiecare ceea ce poate sa te invete. Cu cat vom invata mai repede aceste lectii, cu atat noi vom fi mai curind liberi (eliberati de ignoranta). 


Suferinta nu este necesara desavarsirii omului! Ea nu este decat rezultatul incalcarii legilor spirituale, dar sunt putini acei care par capabili sa se trezeasca din 'somnul sufletului', fara suferinta. 


Nimeni nu-si poate atrage bani daca-i dispretuieste! Multi se mentin in stare de saracie declarand: 'nu ma intereseaza banii, si nu-i admir pe cei care-i au!'. Pentru a-ti atrage ceva, trebuie sa fii in armonie cu acel lucru. Banii sunt o manifestare a lui Dumnezeu care ne elibereaza de lipsuri si de restrictii, dar trebuie sa fie mentinuti in circulatie si sa serveasca unui scop bun. Dand curs liber banilor, fara teama si cu bunavointa, se deschide calea pentru primirea altor bani, caci Dumnezeu este sursa, iar bogatia lui este inepuizabila si infailibila.
 Banii ca atare, sunt buni si benefici, dar cind ne servim de ei in scopuri destructive, cind ii adunam si tezaurizam, ori cind ii consideram mai importanti decat sentimentele, aceasta are drept consecinta boala, nenorocirea sau chiar pierderea banilor.  Cel care studiaza legea spirituala, stie ca Dumnezeu este bogatia sa, ca abundenta divina raspunde la toate cererile si ca cuvintul este cel care le face sa apara.


 'Cereti si veti primi!' Omul trebuie sa faca primul pas. Cum se face o demonstratie? Pronuntati cuvintul, apoi nu mai faceti nimic pana cind nu aveti o directie precisa'.
Cereti astfel: 'spirit infinit, arata-mi ce trebuie sa fac!' Raspunsul va veni prin intuitie sau prin parerea cuiva, printr-o fraza citita deschizind o carte, etc. Raspunsurile sunt cateodata surprinzatoare prin exactitatea lor.  


Caile intelepciunii sunt agreabile si pline de pace.  Cind faci apel la legea universala trebuie sa te astepti la surprize. 'Nimeni nu-i da omului ceea ce-si poate da el insusi, si nimeni nu-l lipseste de ceea ce isi refuza singur!'. 



Articol realizat de Cristina Rusu-Marian ThetaHealing Practitioner


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce este ThetaHealing®?

Etimologic Theta Ѳ este o litera care provine din alfabetul grecesc   si egiptean, inseamna si Suflet. Therapia Theta este o cale d...