joi, 22 februarie 2018

Comunismul si distrugerea creativitatii individului

Comunismul si distrugerea, stergerea valorilor personale, a persomalitatii individului, a identitatii individului, a creativitatii, a individualitatii perosnale si crearea de "tovarasi", toti aproape identici, ca niste robotei, miscanduse doar in anumite sabloane, obtuzitatea sistemului.

De foarte mult timp ma gandesc la acest subiect, am observat de foarte mult in jur si tinerii sunt cei care observa cel mai mult acele asa zis "comunisme."  Ma uitasem nu de mult la o fotografie de grup, in fotografie erau profesori, si primul meu gand a fost, ce atitudini "comuniste" au. Nu vreau sa atac profesorii, si eu sut tot profesor, dar ramanerea in vechile paradigme, mentalitati, genereaza aceasta atitudine de "tovarasi", desi au trecut deja destui ani din 1989, de la asa zis-a Revolutie.

Din pacate cu cat persoanele sunt mai in varsta cu atat convingerile lor sunt mai greu de schimbat, au crescut si au trait mult prea mult intr-o societate care "creea roboti umani". Aici nu ma refer la uniforme, imbracaminte, pentru ca la ora actuala orice scoala buna, de prestigiu din lume isi impune propria uniforma si propriile reguli de disciplina si conduita interioara. Am vazut asta in scoli din Anglia, unde elevii chiar si pentru ca aveau camasa scoasa din pantaloni erau eliminati din scoala, sau pentru ca au mancat un mar in sala de clasa, deoarece mancatul se face doar in spatiile special amenajate, si nici nu mai vreau sa spun despre ceea ce insemna sa aiba asupra lui telefonul mobil. Acolo regulile se executa nu se ocolesc. Nimeni nu indraznesste sa comenteze pentru ca e constient ca isi va inrautati situatia. Asta e bine de stiut pentru elevii din tara, ca o scoala care se respecta are si un regulament intern care se respecta cu strictete. Disciplina e pe locul intai.  Ci ma refer la uniforminazrea intelectuala, mentala, atat cat s-a putut, in perioada comunista. Nu contest ca s-a oferit posibilitatea tuturor celor care doreau sa studieze sa beneficieze de gratuitate si de burse.  Au fost si parti bune cu toate ca inclusiv aceste perosoane au fost educate intr-un mod de egalitate care de fapt nu exista, un idealism comunist. Pentru ca noi suntem diferiti, suntem fiecare inzestrati cu diferite calitati si aptitudini, care daca nu se incadrau in sabloanele comuniste, era cam greu.

Am trecut si eu prin asta. Trebuie sa mergi la scoala, trebui sa fii cel mai bun, trebuie sa te lupti, trebuie sa ii intreci pe ceilalti, trebuie sa faci liceul, trebuie sa termini o facultate, trebuie sa obtii o diploma, trebuie sa ai un loc de munca indiferent ca iti place sau nu sau ca esti bine platit sau nu, trebuie sa fie un loc de munca sigur, care sa iti ofere siguranta, trebuie sa iti intemeiezi o familie, trebuie sa te casatoresti,  trebuie sa faci copii, trebuie, trebuie, trebuie......

Nimeni nu te intreba vrei? Iti place? Erai obligat, nu prea era cale de scapare, erai in sistem. Si toate aceste sabloane se regasesc inca destul de mult si in zilele noastre.  Oare cati oameni fac cu adevarat ceea ce le place? Oare cati si-au pus intrebarea asta?

In definitiv nici nu aveai prea multe optiuni si de ai fi vrut.Acum in schimb e altceva.

Haideti sa ne transformam si noi. Nu e asa de greu, important e sa vrei sa te schimbi. Sa vrei sa te deschizi si sa vezi ca exista si altceva. Sa se ofere noilor generatii o alta viziune asupra vietii. O viziune in care ei aleg ceea ce vor sa devina. O viata in care sa fie responsabilizati de mici. Sa inteleaga ca ei isi creaza viitorul prin alegerile pe care ei le fac. Pentru ca acum ei pot alege sa faca tot ceea ce vor. Sa constientizeze ca a da valoare vietii e unul dintre cele mai importante lucruri. Sa inteleaga ca nu sunt obligati de sistem, de familie, si ca pot devenii tot ceea ce isi doresc,. Sa ii incurajam sa isi dezvolte talentele si abilitatie, si sa aiba incredere ca pot reusi.  Pentru ca noi ne aducem prea bine aminte cand parintii sau dascalii nostrii ne-au spus "tu nu esti bun pentru", "tu in veci n-o sa faci asta sau aia". Haideti sa ii incurajam, sa trezim adevaratele valori care stau latent ascunse in ei. Sa-i lasam sa se exploreze pe ei si lumea asa cum vor ei nu asa cum le impunem noi. Pentru ca de foarte multe ori ei sunt mult mai obiectivi, nefiind inca ingraditi de vechile sabloane si convingeri.

Aici ma adresez tuturor acelora care sunt deschisi, parinti, profesori, bunici, pensionari, etc. Incurajati noile generati, incercati sa vedeti in ei o energia si un potential urias pe care il are fiecare.  Pentru ca noi suntem cei care ii putem incuraja sau le putem taia aripile, si unii poate nu vor mai zbura niciodata, pentru ca nu toti sunt la fel.

Daca i se spune unui copil in mod repetat "nu poti", in 98 % din cazuri isi va insusi convingerea ca nu poate si nici nu va mai incerca. Doar 2% se vor zbate si vor demonstra contrariul. Haideti sa le dam si celor 98% aripi sa poata sa zboare.


In eventualiatea ca v-a placut acest articol puteti da like si il puteti distribui si altora.

Va multumesc,
 Cristina Rusu-Marian





miercuri, 21 februarie 2018

Cum decurge o sedinta de terapie ThetaHealing


Incepem sedinta cu cateva explicatii despre ce inseamna terapia ThetaHealing® si cum functioneaza.

Discutam despre “problema” ta si ce-ti doresti sa rezolvi cu ajutorul acestei terapii.
  
Identificam impreuna programele si credintele care te blocheaza si iti explic cea mai buna varianata pentru tine

Facem impreuna un plan de terapie pentru fiecare sedinta in parte.



Rezultatele apar imediat dupa prima sedinta, insa schimbari durabile si profunde am observat ca apar in toate cazurile dupa minim 3 sedinte facute la o distanta de maxim 7 zile. 

In cazuri grave, cum este cancerul, sunt necesare mai multe sedinte cu o frecventa crescuta.



Te invit sa apelezi cu incredere si sa-ti transformi viata pentru binele tau cel mai inalt apeland la terapia ThetaHealing®.

Te invit sa-ti faci o programare acum: aceeand acest link.


Sedintele au loc pe Skype sau Messenger.  





Investitie si durata: 



SEDINTA   ThetaHealing® – 60 minute /  125 lei




SEDINTA   ThetaHealing® – 90 minute /  150 lei




 

Important: PROGRAMAREA se considera definitiva numai dupa ce a fost achitata contravaloarea ei. 




 Oferta: la fiecare 4 sedinte platite in avans, a 5-a sedinta este gratuita!




 va astept cu drag,

 Cristina Rusu-Marian ThetaHealing Practitioner

Campul morfic



Cum putem explica situația în care dorim să telefonăm cuiva și telefonul sună. La telefon este tocmai persoana în cauză.


Profesorul Rupert Sheldrake susține că nu este o simplă coincidență, ci este vorba despre fenomenul numit rezonanță morfică. Fiecare individ are un câmp morfic, la fel și pentru animale, plante, cristale, care intră în rezonanță unele cu altele.
 




Conform teoriei sale, câmpurile morfice sunt regiuni care sunt influențate de factori imateriali și care se prelungesc în timp. 

Sheldrake susține că după moartea unei persoane, câmpul morfic nu dispare. Câmpul morfic înmagazinează informații numite memorie morfică, care acționează și după dispariția persoanei.


Memoria morfică este un fel de amprentă care rămâne. În acest mod s-ar putea explica așa zisele coincidențe sau comunicarea cu cei care au trecut în altă lume. 


Sheldrake consideră că legătura dintre două câmpuri morfice este realizată de creier.


Teoria lui Sheldrake nu este nouă. Platon susținea că există un suflet universal care înmagazinează toate informațiile legate de tot ce este viu pe planetă. Vechile civilizații considerau că tot ceea ce a existat în această viață a avut un suflet care rămâne impregnat, undeva în univers. Omul este un microcosmos care face parte din ceea ce numim univers sau macrocosmos.


Skeldrake considera că există diferențe între corp și suflet, între creier și inimă, între subiectiv și obiectiv.  Oameni, animale, plante, cristale, au un câmp morfic și implicit o memorie care rămâne impregnată în univers și la care putem accesa unii dintre noi.


Memoria câmpului morfic este cumulativă și din această cauză ea este repetitivă. Cu ajutorul rezonanței morfice sunt transmise informații în timp și spațiu. Universul este într-o continuă dezvoltare și expansiune, ca un mecanism care funcționează etern. Câmpul morfic activează moleculele, atomii, celulele, țesuturile, toate aceste intrând în acțiune unele cu altele.


Celebrul psihanalist Gustav Jung vorbea despre o memorie colectivă. În acest loc se arhivează urme ale trecerii noastre. Și după moartea noastră, cei apropiați nouă pot intra în contact cu noi, prin rezonanța morfică. Sunt celebre cazurile în care persoane cu capacități mediumince au realizat acest lucru.

Dacă suntem de acord cu teoria câmpului morfic, putem explica faptul că ceea ce numeam coincidențe, între două persoane care gândesc în același timp, același lucru, sunt fenomene generate de rezonanța dintre două corpuri morfice.


Teoria poate fi extinsă la legătura dintre om și plante sau om și cristale. Simplist spus, cristalele sunt apă fosilizată. Cuarțul înmagazinează, transformă, focalizează și transmite energia. Cuarțul poate transforma energia solară în electricitate. O lamelă de cuarț este un microcircuit care înmagazinează în memoria sa informații.




În metafizică, toate proprietățile fizice au corespondență în lumea mentală, psihică. În vechile civilizații, preoții vindecători intrau în contact cu mentalul bolnavului, pentru a obliga corpul fizic să elimine boala.



Articol realizat de Cristina Rusu-Marian


Ce este ThetaHealing®?

Etimologic Theta Ѳ este o litera care provine din alfabetul grecesc   si egiptean, inseamna si Suflet. Therapia Theta este o cale d...