Uleiurile esenţiale au capacitatea de a distruge microbii şi de a întări rezistenţa organismului, ajutându-ne să ne rezolvăm eficient problemele de sănătate. Următoarele uleiuri sunt remedii naturiste cu efecte remarcabile într-o gamă largă de infecţii bacteriene şi virale. Pentru eliminarea infecţiei, uleiurile se administrează pe o perioadă de 7-14 zile. La nevoie, cura se poate repeta după o pauză de 2 săptămâni.
Uleiul de mentă (Mentha piperita) Tratează afecţiunilor digestive, este antiinfecțios, antiinflamator, antibacterian, vindecă cistite, prostatite, răceli şi gripe sau afecţiuni cutanate. ♣ Se administrează câte 3 picături, dizolvate într-o linguriţă de miere sau puse într-o lingură de apă, de 2 ori pe zi.
Uleiul de cimbru (Thymmus vulgaris) Tratează cu succes răceala, gripa şi infecţiile gâtului, este foarte puternic ca antifungic, antimicrobian şi antibacterian cu spectru larg. Este indicat în cistite, vaginite, afecţiuni ale aparatului digestiv, răceală, bronşită, amigdalită. ♣ Se administrează câte 3 picături de ulei de cimbru, dizolvate într-o lingură de ulei de măsline sau într-o linguriţă de miere ori puse într-o lingură de apă, de 2 ori pe zi.
Uleiul de cuişoare (Eugenia caryophillata) Uleiul esenţial are proprietăţi antibacteriene cu spectru larg, antivirale, antifungice, antihelmintice, antiinflamatoare, antispastice, carminative, antinevralgice, anestezice locale şi anticoagulante.Acţionează asupra unui spectru larg de germeni patogeni, fiind în acelaşi timp vermifug, antiinflamator, imunostimulent, antifebril, expectorant, emolient. ♣ Se administrează câte 3-5 picături, de 3 ori pe zi, într-o linguriţă de miere sau pe o bucăţică de pâine (pentru diabetici)
Uleiul de arbore de ceai, tea tree (Melaleuca alternifolia) Este un antiseptic natural, luptă cu succes împotriva infecţiilor bacteriene de orice natură, este eficient în caz de răceală, bronşită, amigdalită, otită, sinuzită, dureri de dinţi, în afecţiuni digestive (balonare, paraziţi intestinali). ♣ Se administrează câte 2-3 picături, de 3 ori pe zi, într-o linguriţă cu miere.
Uleiul de eucalipt (Eucaliptus globulus) Are efecte foarte puternice contra infecţiilor streptococice, îndeosebi ale celor de la nivelul aparatului respirator. Tratează afecţiunile digestive, vindecă cistite, prostatite, răceli şi gripe. ♣ Se iau câte 5 picături, de 4 ori pe zi, într-o linguriţă de miere sau puse într-o lingură de apă.
Amestec de uleiuri esenţiale Folosită extern, următoarea combinaţie de uleiuri esenţiale tratează rapid bronşita. ♣ Se prepară o soluţie din 30 ml. ulei de măsline, 10 ml. ulei esenţial de eucalipt (aproximativ 2 linguriţe), 30 picături ulei esenţial de cuişoare, 60 picături ulei esenţial de pin. Cu acest amestec de uleiuri se masează spatele, toracele şi picioarele. Tratamentul se repetă pentru o perioadă de 5 zile.
Sursa: https://topremediinaturiste.ro/uleiuri-esentiale-cu-efect-antibiotic-care-combat-infectiile-2-saptamani/?fbclid=IwAR0J0rkGJYZMFtSrq0zBb0JnyodL_sCCk4tA3h3U9KZq7SLpoe4UsqYgWqY
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu