vineri, 14 octombrie 2022

Arborele vieții sau Copacul lui Dumnezeu (moringa) – un arbore cu puteri dumnezeiești

 



Moringa oleifera este deținătorul recordului mondial pentru majoritatea antioxidanților. Conține aproximativ 50% mai mulți antioxidanți decât fructele de acai. Antioxidanții pot ajuta la prevenirea bolilor degenerative cauzate de îmbătrânire. Moringa a fost utilizată în medicina ayurvedică pentru prevenirea și tratarea a peste 300 de boli diferite.
Abundența de vitamine și minerale găsite în moringa este uluitoare. Îi determină pe mulți oameni de știință să creadă că este cel mai dens aliment nutritiv descoperit vreodată. Are peste 92 de nutrienți și 46 de antioxidanți și toți aminoacizii esențiali, ceea ce este destul de rar pentru alimentele vegetale.
👉 Pudra de frunze de moringa uscată conține:
10x vitamina A de morcovi
17x Calciul laptelui
15x Potasiul bananelor
25x Fierul spanacului
9x Proteina iaurtului
4x mai multe fibre decât ovăzul
1/2 vitamina C a portocalelor
Majoritatea oamenilor din lumea de astăzi nu mănâncă o dietă echilibrată. Cei mai mulți dintre noi mâncăm cel puțin o masă pe zi pe care nu ne-am pregătit-o singuri. Mâncarea rapidă și cina congelată sunt convenabile și ieftine, dar oferă o valoare nutritivă redusă. Adăugarea acestei plante într-un suc sau smoothie, sau consumarea acesteia sub formă de ceai sau capsulă este o modalitate excelentă de a obține nutriția de care are nevoie corpul dumneavoastră. Deoarece este naturală, are o biodisponibilitate mult mai mare decât multivitaminele sintetice.

Moringa vă poate reduce apetitul și vă poate oferi energie de durată
Mulți oameni care mănâncă moringa declară că sunt mai puțin înfometați și că au mai multă energie pe parcursul zilei.
Există diferiți factori care contribuie la abilitățile de suprimare a apetitului. Moringa ajută la reglarea zahărului din sânge. Studiile arată că după administrarea glucozei la șobolanii Wistar și Goto-Kakizaki, moringa a redus semnificativ nivelul glicemiei în comparație cu grupul martor. Nivelurile stabile de zahăr din sânge sunt foarte importante pentru combaterea foametei și reprezintă punctul central al multor diete populare. Moringa este atât de eficientă în reglarea zahărului din sânge, încât unii diabetici declară că nu mai au nevoie de tratamentele cu insulină.
👉 Smoothie cu moringa:
✔️ Ingrediente:
– 1 lingură de pudră de moringa
– 1/2 cană de afine proaspete
– 1/2 cană de căpșuni proaspete
– 1 cană de lapte la alegere (nucă de cocos, soia, migdale etc.)
– Opțional – adaugă 1 lingură de miere și / sau unt de arahide pentru gust
– 1 cană de gheață
Blenduiți-l până când este omogen și savurați imediat!
👉 Uleiul de Moringa
Uleiul de Moringa este un hidratant fantastic și are proprietăți anti-îmbătrânire.
Până acum acest articol a vorbit despre beneficiile pudrei de frunze de moringa. Uleiul de moringa, cunoscut și sub numele de Ben Oil, este extras din semințele de moringa. Este rar, deoarece este nevoie de extrem de multe semințe pentru a produce o cantitate mare de ulei. Industria cosmetică a folosit de mult timp uleiul de ben în cremele de înfrumusețare și cremele hidratante. Uleiul Ben are o concentrație mare de vitamine și antioxidanți, iar utilizarea sa continuă promovează o piele frumoasă și sănătoasă. Poate fi folosit și pentru gătit și aromoterapie. Se spune că este cel mai stabil ulei din lume.

sursa:  https://naturavindecatoare.ro/sanatate/alte-plante/arborele-vietii-sau-copacul-lui-dumnezeu-moringa/?fbclid=IwAR0CAHG5Uw63OpfUgcAQpM8ZQsioBtmoluehgXh2z7vacyIoCDLdCyl7N5c#google_vignette

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce este ThetaHealing®?

Etimologic Theta Ѳ este o litera care provine din alfabetul grecesc   si egiptean, inseamna si Suflet. Therapia Theta este o cale d...