duminică, 16 octombrie 2022

Bicarbonatul de sodiu

 Grădinăritul este una dintre cele mai bune activități fizice pe care le poți face, deoarece vine cu nenumărate beneficii pentru sănătatea fizică și mentală. Mai mult, produsele proaspete și de casă sunt de o calitate mult superioară celei pe care le cumpărăm de la un magazin alimentar, iar gustul este pur și simplu incomparabil.



Totuși, știai că bicarbonatul de sodiu poate fi bagheta ta magică în grădină?


Acest agent versatil este cel mai bun prieten al tău atunci când vine vorba de întreaga casă, deoarece este un ingredient uimitor de bucătărie și un produs excelent de îngrijire a frumuseții și de curățare.


Bicarbonatul de sodiu, în loc de substanțele chimice sintetice, este o modalitate mai sigură și mai ieftină de a vă îngriji grădina:


1. Repelent împotriva insectelor


Pentru a ține creanțele departe, amestecați o lingură de ulei de măsline, două linguri de bicarbonat de sodiu și câteva picături de săpun lichid cu un galon de apă. Pulverizați-l în grădină la fiecare trei zile. Pulverizați ușor acest amestec în grădină la fiecare trei zile pentru a ține gândacii departe.

Amestecați făina și bicarbonatul de sodiu în cantități egale și pudrați orice produs care crește cu viermi de varză și le veți distruge.

Se amestecă 5 linguri de bicarbonat de sodiu cu aceeași cantitate de zahăr pudră și o lingură de apă și se toarnă amestecul în furnici. Adăugați puțin oțet și veți reduce populația de furnici din jurul grădinii.

2. Ciuperci, mucegai și buruieni


Pentru a scăpa de ciuperca din grădină, amestecați 4 lingurițe de bicarbonat de sodiu cu un galon de apă și aplicați amestecul pe zonele cu probleme.

Pentru a proteja fructele și legumele de mucegai, pulverizați-le cu un amestec de o lingură de bicarbonat de sodiu, 2,5 linguri de ulei horticol și un galon de apă.

Pentru a scăpa de buruieni, în special de ierburi de crabi care cresc între crăpăturile de pe aleile tale, umeziți zona și adăugați un strat gros de bicarbonat de sodiu în crăpături pentru a crea o pastă.

3. Compost și sol


Pentru a testa pH-ul solului, veți avea nevoie de o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu și o jumătate de cană de oțet. Apoi, obțineți două mostre de sol și puneți-le în recipiente separate. Turnați oțet într-una dintre probe și, dacă face bule, pH-ul său este peste șapte sau alcalin. În caz contrar, adăugați bicarbonat de sodiu cu jumătate de cană de apă în cealaltă probă, iar dacă acum face bule, este acid.

Pentru a reduce mirosul intens de compost, presară doar puțin bicarbonat de sodiu pe partea de sus a grămezii.

4. Gustul și aspectul plantelor


Roșiile sunt mai dulci atunci când sunt cultivate într-un sol mai puțin acid, așa că presară puțin bicarbonat de sodiu în pământul din jurul lor.

Pentru a stimula înflorirea begoniilor, hortensiilor și mușcatelor, udați-le lunar cu un tonic unic format din două litri de apă și o lingură de bicarbonat de sodiu.

Pentru a vă face crinii, irisii, mușcatele și margaretele să devină mai sănătoși și mai strălucitori, înainte de a le uda, adăugați niște bicarbonat de sodiu în apă.

5. Curatenie


Folosește bicarbonat de sodiu pentru a curăța decorațiunile din grădina ta. Spălați-le cu un litru de apă caldă și două linguri de bicarbonat de sodiu. Înmuiați o perie în amestec și curățați petele.

Bicarbonatul de sodiu este excelent și pentru curățarea alee de grădină. Când devin acoperite de buruieni și murdare, spală-le cu același amestec și vor deveni din nou frumoase.

Curățați și dezodorizați uneltele de grădină cu bicarbonat de sodiu.


Aplicatiile cu bicarbonat de sodiu si ulei de ricin vindeca 25 de boli



Uleiul de ricin poseda numeroase proprietati medicinale, fiind folosit ca mijloc de tratament pentru numeroase afectiuni si boli. Printre altele, acest remediu accelereaza vindecarea ranilor, calmeaza durerile de spate si elimina imperfectiunile tenului. Bicarbonatul de sodiu este si el un ingredient versatil cu multe proprietati benefice, cel mai remarcabil fiind efectul sau anticancerigen.

Folosite in combinatie, cele doua ingrediente alcatuiesc un remediu amplu si foarte eficient, care poate vindeca numeroase boli, sustine dr. William McGarey. Iata-le pe principalele dintre ele:

1. Ia 5 picaturi de amestec in fiecare dimineata ca sa vindeci alergiile.

2. Aplica preparatul pe degete ca sa vindeci micozele unghiilor.

3. Preparatul accelereaza vindecarea vanatailor, zgarieturilor si ranilor.

4. Acelasi remediu grabeste vindecarea articulatiilor in caz de accidentari.

5. Ca sa calmezi alergiile oculare severe, aplica preparatul pe pleoape in fiecare seara inainte de culcare.

6. Pune cate o picatura de ulei de ricin in fiecare ochi seara inainte de culcare ca sa te vindeci de cataracta.

7. Preparatul s-a dovedit un tratament eficient chiar si impotriva cancerului de piele.

8. Masarea talpilor cu acest preparat grabeste eliminarea depozitelor de calciu.

9. Aplica preparatul pe petele de pe piele ca sa le estompezi sau sa le elimini complet.

10. Aplica pe stomac o compresa cu ulei de ricin si bicarbonat de sodiu ca sa te vindeci de diaree.

11. Aplica zilnic preparatul pe pielea gatului timp de 3 luni ca sa te vindeci de raguseala cronica si noduli ai corzilor vocale.

12. Aplicatiile topice cu ulei de ricin vindeca chisturile pilonidale.

13. Aplica preparatul pe zonele de piele afectate ca sa calmezi durerea si mancarimea in urma muscaturilor de insecte.

14. Preparatul poate elimina negii in decurs de o luna.

15. Aplicatiile locale ale acestui preparat reduc durerile lombare.

16. Ca sa te vindeci de tinitus, ia zilnic intre 6 si 8 picaturi de ulei de ricin.

17. Aplica putin ulei de ricin pe pielea capului si efectueaza un masaj usor timp de 20 de minute pe zi ca sa stimulezi cresterea parului.

18. Maseaza-te pe burta cu ulei de ricin in ultimele luni de sarcina ca sa impiedici formarea vergeturilor.

19. Aplica preparatul zilnic pe melanoame pana la vindecarea completa.

20. Preparatul poate grabi vindecarea hepatitei.

21. Desi suna ciudat, administrarea de ulei de ricin si bicarbonat poate impiedica sforaitul.

22. Aceeasi combinatie poate fi folosita in scop paleativ de catre pacientii de cancer in stadiu terminal.

23. Aplica preparatul pe burta ca sa vindeci hiperactivitatea.

24. Toarna in urechi cateva picaturi de ulei de ricin ca sa tratezi problemele de auz.

25. Preparatul sprijina si recuperarea dupa dezintoxicarea alcoolica

 

Sursa:  ZiarulNational.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce este ThetaHealing®?

Etimologic Theta Ѳ este o litera care provine din alfabetul grecesc   si egiptean, inseamna si Suflet. Therapia Theta este o cale d...