vineri, 31 august 2018

Alegeri pe care le vei regreta in viitor

In prezent suntem suma acelor alegeri pe care le-am facut in trecut.
Este prea tarziu pentru a schimba trecutul, dar este momentul ideal pentru a construi viitorul. Gasesti mai jos cateva alegeri pe care este posibil sa le regreti mai tarziu.

1. Sa porti masti

Probabil ti-ai dat seama ca atunci cand spun “sa porti masti” ma refer la modul figurat, nu la bal mascat :P.
Exista situatii care cer anumite masti dar daca ne traim viata in permanenta in spatele acestora vom ajunge sa ne pierdem propria identitate. Pentru ca atunci cand petreci prea mult timp concentrandu-te asupra perceptiei celorlalti asupra ta incercand sa faceti mereu pe plac pentru a te integra, vei uita in cele din urma cine esti cu adevarat. Nu trebuie sa fii perfect pentru a impresiona oamenii, lasa-i sa fie impresionati de modul in care iti tratezi imperfectiunile.
Nu te vinde pe tine pentru a-i cumpara pe altii.

2. Sa stai in compania unor oameni negativi

Nu lasa pe civena cu o atitudine negativa sa te influenteze si pe tine. Ceea ce simtim si gandim ar trebui sa fie si este alegerea noastra dar nu suntem niste roboti, suntem oameni si putem fi influentati. De aceea este foarte important sa alegem si oamenii care ne inconjoara. Chiar daca iti vine greu sa crezi si aceasta alegere ne apartine. Este adevarat ca nu in proportie de 100%, sunt situatii in care nu putem evita compania unor oameni negativi, dar in mare parte avem dreptul si posibilitatea de a alege.
Fii selectiv, viata ta depinde de asta!

3. Sa te multumesti cu mai putin decat meriti

Nu stiu care este scuza ta, eu le stiu doar pe ale mele. Fiecare isi are propriile scuze cand vine vorba de a renunta, de a se multumi cu ceea ce primeste. Una care a dat nastere multor renuntari este “am facut tot ce am putut”. Cand ajungi la aceasta concluzie pare ca nu mai este nimic de facut. Ei bine, daca simti ca asta este ceea ce vrei sa faci, ceea ce-ti doresti, pur si simplu continua.
Daca ai obosit, ia o pauza, dar nu renunta!

4. Asteptarea nesfarsita a zilei de maine

Asteptand mereu ziua de maine vei constata ca ea nu vine niciodata. Nu sunt nebun, iti spun din propria experienta. Cazand in capcana acestui obicei vei transforma ziua de maine intr-un concept dupa care alergi intr-o cursa fara sfarsit. Practic ajungi mai rau decat magarul care merge dupa morcovul ce se afla legat de un bat in fata lui. Macar acel magar ajunge la destinatie. Dar daca tu astepti ziua de maine pentru a actiona nu ajungi la nicio destinatie. De fapt ajungi la una, dar nu cred ca e cea dorita, ajungi la batranete.
Ziua maine este acum, azi!

5. Sa fii lenes si sa astepti sa primesti

Viata nu iti datoreaza tie nimic, tu datorezi lumii ceva. Esti dator sa contribui cu ceva pe acest pamant, sa faci ceva, sa actionezi. Dupa asta viata iti va oferi, nu pentru ca este obligata ci pentru ca este buna si recompenseaza oamenii ce fac si nu doar asteapta. Viata nu este precum mos craciun care vine chiar si daca nu ai fost cuminte.
Asuma-ti responsabilitatea asupra propriei vieti si nu mai astepta ca intr-o buna zi cineva sa face ceva. Acea zi asteptata este azi iar acel cineva esti tu. Tu esti important si viata are nevoie de tine, ba chiar este pregatita sa iti ofere ceea ce iti doresti, doar ca trebuie sa-ti aduci contributia.
Ofera si vei primi!
Important! Daca tu ai pretentia sa primesti ceea ce ai tu nevoie, ofera ceea ce altii au nevoie, nu doar ce vrei tu sa oferi.
Urmeaza-ti fericirea!

sursa: http://a-man-apart.com/alegeri-pe-care-le-vei-regreta-in-viitor/#more-3258

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce este ThetaHealing®?

Etimologic Theta Ѳ este o litera care provine din alfabetul grecesc   si egiptean, inseamna si Suflet. Therapia Theta este o cale d...