vineri, 31 august 2018

11 pasi simpli pentru a te motiva

Motivatia: cum sa te motivezi?


Nu stii cum sa te motivezi pentru succes? Inseamna ca acest articol este pentru tine! Aici voi descrie cele mai puternice metode de motivare!

Ce este motivatia?

Motivatia – acea stare interna, emotionala care incurajeaza oamenii la actiune :).
Nu uita ca motivatia este unul dintre cele mai importante elemente pentru atingerea obiectivelor.
Daca inveti sa te motivezi in fiecare zi, vei fi de neoprit.
Deci, cum sa te motivezi pentru a reusi?

Metode care te vor ajuta sa te motivezi:

1) Intotdeauna si in toate circumstantele alunga gandurile negative. Practic nu ai cum sa atragi lucrurile pozitive in viata ta daca tu te gandesti la cele negative.
Imagineaza-ti ca vrei sa torni apa dintr-o cana in alta. Daca te gandesti ca vei da pe langa vei actiona cu frica si chiar asta se va intampla.
2) Acorda-ti cateva minute in fiecare dimineata pentru a te motiva. Trezeste-te putin mai devreme decat de obicei pentru a urmari cateva filmulete motivationale; citeste ceva care te motiveaza (cum ar fi biografia unor oameni care au reusit in domeniul in care doresti sa performezi si tu); scrie intr-un carnetel afirmtii pozitive (ajuta mai mult daca le si scrii, si nu doar le rostesti), daca ai un caiet de visuri, rasfoieste-l putin si mai adauga cate ceva.
3) Ramai motivat pe tot parcursul zilei. In fiecate zi avem parte de momente mai putin placute care au sansa de a ne demoraliza, de a readuce gandurile negative pe care ne chinuim sa le alungam. Pentru a evita acest lucru este indicat, ca din cand in cand, sa luam cate o “doza” de motivatie. Aceasta poate consta in citirea unor mesaje motivationale, practicare recunostintei (ne ajuta sa ne amintim lucrurile de pret pe care le avem si in felul acesta combatem efectul momentelor mai putin placute), citirea/scrierea unor afirmatii pozitive.
4) Evita discutiile cu persoanele pesimiste, barfitoare, plangacioase, care au puterea de a-ti induce o stare negativa.
5) Ajuta-i pe cei din jur atunci cand ai ocazia (si mereu ai). Aceste fapte bune te vor face sa te simti mai bine, facand ca motivatia sa fie mai usor de accesat.
6) Asigura-te ca tu crezi in ceea ce vrei sa faci, in visul tau. Atunci cand nu crezi ca actiunile tale vor avea o finalizare, iti va fi foarte greu sa gasesti motivatia necesara pentru a continua. E si normal. Pentru ce sa muncesti daca tu nu crezi ca vei obtine rezultate dorite?
Aici ai nevoie sa-ti depistezi convingerile si sa lucrezi la subconstientul tau. Uite AICI si AICI doua articole in care vorbesc despre subconstient si convingeri.
7) Imparte activitatea ta in sarcini mai mici pentru a putea masura mai usor progresul. Avem nevoie sa simtim ca inaintam pentru a nu cadea in problema de la punctul 6.
Nu ai observat ca te simti altfel cand esti laudat si/sau recompensat pentru munca pe care o faci?
Micile victorii iti dau putere, energie, motivatie pentru a continua drumul ales.
Daca ceea ce faci pare greu de masurat incearca sa scrii intr-un carnetel pasii pe care ii ai de urmat in ziua in curs. Chiar daca ei nu duc momentan la o victorie pe care sa o sarbatoresti, o sa ai ce bifa la sfarsitul zilei si asta te va face sa realizezi ca progresezi.
Informatiile ajung la creier pe mai multe cai (vizual, auditiv, kinestezic).
Bifand activitatile intr-un carnetel implicam si partea vizuala (se vede evolutia) – o mare parte a oamenilor sunt vizuali.
8) Nu te uita in curtea vecinului pentru a te compara cu acesta. Nu ai de unde sa stii care este situatia completa a acestuia. Fa ceea ce poti, cu ceea ce ai la indemana, in momentul de fata.
Parerea mea este ca poti arunca o privire pentru a te inspira, dar nu te compara decat cu tine, cel care ai fost ieri.
In functie de nivelul increderii in sine, consider ca te poti ambitiona sa faci mai mult – “daca altii pot, eu de ce nu as putea?”
Dar daca nu te simti suficient de increzator in fortele propii priveste doar in curtea ta si da tot ce ai mai bun in tine.
9) Invata sa-ti controlezi emotiile. Nu te lasa prada emotiilor negative pentru ca ele reprezinta opusul motivatiei.
Daca nu ai descarcat inca ebook-ul despre Inteligenta Emotionala, te invit sa o faci acum.
Motivatia nu va reusi sa se depuna pe o baza plina de emotii negative, la fel cum fulgii de nea nu pot alcatui un strat de zapada, daca pe jos este apa.
10) Aplica tehnica “doar putin; doar acum”. Daca te simti lipsit de motivatie si nu ai chef sa faci ceea ce ti-ai propus, incearca aceasta tehnica. Fara doar si poate ea functioneaza in cazurile negative (mai fumez doar azi, mai mananc doar o prajitura, mai vad doar un episod, etc.). Asa ca, de ce nu ar functiona si in cazurile pozitive?
Doar daca nu o aplici, nu va functiona :).
Deci, de fiecare daca cand te simti lipsit de chef propune-ti sa lucrezi doar pentru 10 minute, sa citesti doar 2 pagini, sa iesi doar putin la plimbare (nu la alergat – care este de fapt scopul tau, dar te imbragi corespunzator ).
Una dintre cele mai cunoscute vorbe din batrani spune ca “pofta vine mancand”.
De ce sa nu aplicam aceasta invatatura foarte valoroasa.
Pare simpla si de multe ori ne asteptam la solutii mai complicate pentru problemele care ne-au dat batai de cap ani la rand. Dar adevarul este ca solutia nu trebuie sa fie neaparat foarte elaborata, ba chiar, de multe ori, este ridicol de simpla.
11) Asigura-te ca”de ce-ul” are legatura cu sistemul tau de valori.
Daca incerci sa faci ceva doar pentru a te da mare, pentru a iesi in evidenta, pentru ca este la moda, pentru ca altii vor acel lucru, sau din oricare alt motiv ce nu are legatura cu sistemul tau de valori din prezent (acesta se poate schimba), nu vei reusi sa te motivezi prea usor.
“Dacă vrei cu adevărat să faci ceva, vei găsi o cale, dacă nu, vei găsi o scuză.” –  Frank Banks
Daca este important pentru tine, vei gasi timp, bani sau orice alta resursa de care ai nevoie pentru a-ti atinge obiectivul.
Dupa ce ti-ai descoperit propriul “de ce” ai grija sa ti-l amintesti zilnic. Il poti nota intr-o agenda in fiecare dimineata; il poti avea scris pe biletele pe care sa le vezi pe parcursul zilei (lipite pe usa dulapului, a frigiderului, la birou, etc.); il poti integra in fundalul desktop-ului. Stiu ca poate parea banal ceea ce iti spun eu, dar incearca pentru cateva zile si vezi ce se intampla. Nu ai nimic de pierdut.
Solutii sunt, indiferent de problemele pe care le ai. Unele sunt chiar simple si usor de aplicat, doar ca, dintr-un motiv sau altul, eviti sa te folosesti de ele.
sursa:http://a-man-apart.com/11-pasi-simpli-pentru-a-te-motiva/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce este ThetaHealing®?

Etimologic Theta Ѳ este o litera care provine din alfabetul grecesc   si egiptean, inseamna si Suflet. Therapia Theta este o cale d...