vineri, 31 august 2018

Ai o problema? Foarte bine!

“Ai o problema? Foarte bine!” este titlul capitolului 6 din cartea “Cheia Succesului. Gandirea Pozitiva” de Napoleon Hill si W. Clemente Stone, singura carte, de pana acum, pe care o citesc a doua oara.
Daca iti doresti sa treci de pe un mal pe altul, fie inveti sa inoti, fie inveti sa construiesti o barca. Ideea este ca trebuie sa inveti/faci ceva pentru a atinge acest obiectiv.
Ai putea spune ca poti fi luat de catre cineva care are deja o barca. In aceasta situatie, daca este nevoie sa platesti trebuie sa inveti sa castigi bani (tot inveti ceva), iar daca nu ai nevoie sa platesti inseamna ca depinzi de alte persoane sau te bazezi pe noroc, ceea ce nu este tocmai recomandat.
La fel se intampla cu fiecare dorinta pe care o avem. Trebuie sa facem ceva pentru a o transforma in realitate. De multe ori acel ceva presupune munca, probleme si greseli.
Cu alte cuvinte, problemele fac parte din reteta pentru atingerea succesului.
Ele ne ofera incredere (prin depasirea lor), experienta, solutii, intelepciune.
Este posibil ca barca sa nu-ti iasa din prima, dar odata construita ea iti va oferi o mare satisfactie si iti va creste increderea in sine.
Incercand sa eviti anumite probleme nu faci altceva decat sa amani atingerea obiectivelor. Este ca si cum ai participa la o competiei dar ai amana disputele cu ceilalti participanti. In felul acesta vei fi descalificat, neavand nicio sansa sa castigi competitia.
Daca adopti mentalitatea din titlul acestui articol fiecare problema va deveni o provocare , nu o povara.
Aceasta metalitate te va ajuta sa te detasezi si sa vezi lucrurile mai clare. O problema va genera stres in timp ce o provocare va genera entuziasm, va activa ambitia si vointa din tine.
Nu te gandi cum sa scapi de probleme sau sa le ocolesti, ci cum sa le depasesti mai eficace .
Nu ma intelege gresit, nu recomand sa te duci cu capul inaninte si sa cauti probleme intentionat. Ceea ce vreau sa spun este ca nu trebuie sa te intorci din drumul tau pentru ca in fata s-a ivit o problema. “Priveste-o drept in ochi” si infrunt-o, daca nu cu entuziasm sau bucurie, macar cu acceptare, dar in nici un caz cu frica, suparare, dezamagire, tristete.

Ai o problema? Foarte bine! Asta este sansa ta sa evoluezi.

Te invit sa citesti si articolul in care prezint 6 tehnici de a trece peste momentele mai putin placute – nici macar nu le numest probleme.
Tu cum vezi problemele si cum le depasesti?
sursa:http://a-man-apart.com/ai-o-problema-foarte-bine/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce este ThetaHealing®?

Etimologic Theta Ѳ este o litera care provine din alfabetul grecesc   si egiptean, inseamna si Suflet. Therapia Theta este o cale d...