Cercetările întreprinse de câteva dintre cele mai prestigioase 
instituţii de învăţământ (Simmons College şi 
Harvard University, conform rapoartelor publicate în New England Journal
 of Medicine şi The Archives of Internal Medicine) au demonstrat, de 
atâtea ori, că proteina provenind din carne este toxică pentru 
organismul uman dacă se absoarbe prin pereţii intestinali. Acest aspect 
va provoca acidoză, va afecta răspunsul imunitar şi va favoriza 
dezvoltarea paraziţilor. Următoarea listă rezumă ideile abordate în 
secţiunea anterioară, referitoare la motivele principale pentru care 
trebuie să evităm consumul de carne şi dietele bogate în proteine.
• Structura proteinică nu poate fi utilizată ca atare de organism, ea 
trebuind să fie mai întâi descompusă în elementele constitutive simple, 
care se numesc aminoacizi, pentru ca organismul să o poată utiliza. 
Acest proces consumă energie, în loc să o genereze.
• Prin digestia 
şi metabolismul proteinelor se formează numeroşi acizi, inclusiv acidul 
uric (care provoacă guta), acidul fosforic şi acidul sulfuric. Aceşti 
acizi au o acţiune iritantă şi inflamatoare asupra ţesuturilor. Ei 
stimulează şi răspunsul nervos, ceea ce conduce la hiper- activitatea 
ţesuturilor.
• Proteina este un compus de azot, cu conţinut bogat în fosfor, care, consumată în cantităţi mari, va priva organismul de calciu şi de alţi electroliţi.
•
 Proteinele generează o mare aciditate, scăzând echilibrul pH-ului din 
organism. Aceasta provoacă inflamaţii ale ţesuturilor şi degradarea lor,
 conducând la moartea acestora.
• Proteinele nu sunt utilizate de organism drept combustibil; ele sunt blocuri de construcţie şi agenţi de transport. Când proteinele sunt descompuse
 până la aminoacizi prin digestie, funcţia principală pe care o 
îndeplinesc este creşterea şi regenerarea ţesuturilor. În afara 
oxigenului, zaharurile simple reprezintă principalul combustibil de care
 are nevoie organismul. Când încercăm să slăbim arzând proteine pe post 
de combustibili, această activitate va genera descompunerea grăsimilor. 
Din păcate, ea mai provoacă şi degradarea ţesuturilor. În acest fel, vă 
puteţi distruge ţesuturile hepatic, pancreatic şi renal, prin faptul că 
veţi arde blocurile de construcţie, în loc ca organismul să utilizeze combustibilul adecvat.
•
 La persoanele suferind de o slăbiciune a glandelor suprarenale, o 
alimentaţie bogată în proteine va obliga ficatul să producă mari 
cantităţi de colesterol, care va începe să formeze plăci în întregul 
organism, dar mai ales la nivelul sistemului vascular, al ficatului şi rinichilor. De asemenea, va fi iniţiat procesul de formare a calculozei la nivelul ficatului şi al colecistului.
•
 Proteinele animale putrezesc în interiorul organismului, imprimând 
corpului un miros specific. Aceşti produşi de putrefacţie formează o 
adevărată hazna încărcată de toxine, care se acumulează în intestine şi ţesuturile organismului, atât în interstiţii, cât şi în celule. Aceasta nu numai că formează un mediu de cultură
 propice pentru paraziţi, însă aciditatea va produce inflamaţie care 
blochează respiraţia celulară, conducând, în final, la moartea celulei.
• Consumul mare de proteine nu este adecvat speciei umane şi nici sănătos din punct de vedere fiziologic.
• Creşterea animalelor, ca resursă alimentară, a făcut
 ravagii din punct de vedere economic, ai mediului şi spiritual. Noi 
distrugem practic pădurile şi zonele verzi pentru a crea noi locuri
 de păşunat, ceea ce distruge planeta în multe privinţe. Creşterea 
animalelor afectează producerea oxigenului necesar vieţii, diminuează 
protecţia faţă de fenomenul de încălzire globală, distruge frumuseţea 
planetei, limitează protecţia împotriva erodării solului, diminuează 
recoltele de fructe şi legume, creşte cantitatea de produşi secundari toxici de provenienţă animală, reduce suprafeţele cultivabile şi nivelurile de oxigen pentru cultura cerealelor şi distruge habitatul animalelor sălbatice. Secătuim mii de hectare de teren pentru a cultiva tone de cereale cu care sunt hrănite bovinele şi alte animale de consum.
•
 Dietele pe bază de proteine conţin cantităţi excesive de epinefrină 
(adrenalină), care provoacă agresivitate, furie şi eşec funcţional la 
nivelul suprarenalelor celor care le consumă.
• S-a demonstrat că provoacă apariţia cancerului de colon. Sunt suspectate şi de producerea cancerului hepatic şi pancreatic. Acumularea de materii intrate în putrefacţie din sistemul limfatic este cauza posibilă care declanşează formarea limfoamelor.
•
 S-a constatat că în comunităţile unde se consumă multă carne, durata de
 viaţă este mult mai redusă. Un exemplu în acest sens îl constituie 
populaţia Intuit din Alaska de Nord şi Canada, în rândul căreia media de
 viaţă este de aproximativ cincizeci de ani.
• Carnea nu este altceva
 decât o concentrare de celule moarte sau agonizante, trăind într-o 
hazna de sânge stricat, intrat în putrefacţie. Iar oamenii numesc 
această hazna alimentaţie benefică.
• Carnea stimulează, irită şi inflamează organele sexuale, în special glanda prostatei, ducând astfel la apariţia prostatitei.
• În prezent, carnea animalelor de consum este încărcată cu hormoni de creştere, antibiotice, pesticide, erbicide, deşeuri nucleare, nivel crescut de adrenalină şi alte substanţe toxice preluate din poluarea atmosferică şi a solului. Toate aceste elemente sunt considerate
 cancerigene. La vaci, porci şi găini, incidenţa formelor de cancer este
 mai mare ca niciodată. Iar oamenii se hrănesc cu acestea.
 Unii producători de carne (fermieri sau crescători de animale) şi-au 
pierdut orice urmă de integritate morală şi de decenţă şi dau la tocat 
vacile, porcii şi găinile bolnave şi agonizante, amestecând această 
carne „moartă”, adeseori „bolnavă”, în hrana obişnuită a animalelor. 
Toate aceste practici duc la apariţia unui maladii ca „boala vacii 
nebune” sau boala „copita şi botul”. Constatăm cu toţii acest lucru, mai ales în Europa, unde crescătorii de animale îşi hrănesc vitele cu carne provenind de la oi moarte. Vacile sunt animale vegetariene. Nici porcii nu sunt, prin definiţie, carnivori. Aceste practici creează acidoză şi îmbolnăvesc animalele, aşa cum îi îmbolnăvesc şi pe oameni.
• Dietele cu conţinut
 proteinic ridicat scad nivelul de mangan din organism, ceea ce poate 
provoca spasme, convulsii, probleme de transmitere a impulsurilor 
neuronale (miastenie, S.O.B., aritmie cardiacă, inclusiv fibrilaţii, şi 
altele), probleme neuromusculare, boala Parkinson şi boala Lou Gehrig.
• Carnea abundă în celule roşii moarte (hemoglobină), cu conţinut
 mare de fier. Deşi fierul este un mineral, dacă este consumat în 
cantităţi excesive, va deveni nociv pentru organism, mai ales fierul 
ionizat (nu fierul de provenienţă vegetală). Toxicitatea fierului va 
produce o multitudine de reacţii organice, printre care se numără:
– scăderea nivelului de crom (necesar în afecţiunile legate de transferul de insulină);
– scăderea nivelului de zinc (necesar în producerea insulinei şi a energiei);
– lezarea ţesuturilor hepatice, pancreatice şi renale;
– scăderea nivelului de calciu şi a absorbţiei şi utilizării calciului;
– creşterea nivelului de sodiu (ceea ce va produce edeme);
– creşterea nivelului de azot şi de fosfor (ceea ce va spori acidoza);
– ameţeli, tulburări de echilibru şi stări spastice datorate scăderii nivelului de mangan;
– consumul de carne duce la creşterea tensiunii arteriale, prin retenţie de apă şi coagularea lipidelor;
– consumul de carne asociat cu aportul suplimentar de vitamina C intensifică asimilarea fierului, conducând astfel la creşterea toxicităţii fierului;
– consumul de carne roşie este asociat cu creşterea compuşilor de tip N-Nitroso din culturile de bacterii intestinale, care pot produce cancer de colon;
– consumul de carne este recunoscut a fi cauza principală care conduce în mod direct la degradarea danturii.
Acestea sunt doar
 câteva exemple ale cauzelor care duc la distrugerea rasei umane ca 
urmare a consumului ridicat de proteine animale. Trezeşte-te şi bucură-te de viaţă fără produse animale. Corpul îţi va fi recunoscător pentru ceea faci pentru el, fiindcă va scăpa de mirosul neplăcut şi va vibra de sănătate. Iubiţi-vă planeta şi animalele alături de care convieţuim.
Sursa de informare:
Robert Morse,Să traim sănătos fără toxine,Ed.
Paralela 45, 2009
www.suntsanatos.ro
sursa https://terapiimasaj.blogspot.com/2012/11/riscul-dietelor-bogate-in-proteine.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ce este ThetaHealing®?
Etimologic Theta Ѳ este o litera care provine din alfabetul grecesc si egiptean, inseamna si Suflet. Therapia Theta este o cale d...
- 
Proiecția este un mecanism de apărare psihologică folosit de oameni pentru a gestiona emoții sau gânduri inconfortabile. Conceptul este înt...
 - 
Oxidul de grafen, o substanță otrăvitoare pentru oameni, a fost găsit în „vaccinurile” Covid 19, în alimentarea cu apă, în aerul pe care îl ...
 - 
Sundar Singh Sundar Singh (1889-1929) a fost un mistic și un sfânt indian cunoscut pentru predicile sale și mesajul său spiritual. El a c...
 

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu