joi, 14 iunie 2018

Legatura dintre consumul de produse lactate si adenomul de prostata.


Profesorul Dragan de la facultatea de medicina din Timisoara( primul profesor care a facut transplant de organe in Romania), considera ca, persoanele care consuma grasimi saturate si mari cantitati de lactate, au sanse mari sa faca adenom de prostata, dar mai ales persoanele care nu au suficient Zinc in corp.Ca o paranteza recordmenul in Zinc sunt nucile, urmate de castanele comestibile si cerealele integrale.Sa clarificam problema zincului in corpul uman.Zincul este un factor antioxidant de forta si ajuta ca vasele de sange sa nu se infunde cu colesterol.La femei, 99% din cantitatea de zinc din corp se gaseste in creier si 1% pe toate celelalte vase.La barbati,70% din Zinc se gaseste in prostata, 1% pe vasele de sange, si mai putin de 30% in creier.Daca un barbat subordoneaza toate principiile de viata CUMPATARII,inclusiv actul sexual, are sanse sa nu aiba deficit de zinc.Daca are raporturi sexuale necontrolate si repetate, mai mult de 2-3 pe saptamana, risca sa piarda cantitati enorme si sa-si secatuiasca prostata de Zinc, care nu se va lasa si va trage zinc din creier si de pe vasele de sange, pentru a-l duce in prostata, si daca se piede continuu zinc risca sa ajunga la demente si Alzheimer ( daca secatuieste creierul de Zinc) si risca infarct daca ia zincul de pe vasele de sange.Prostata fara Zinc,incepe sa creasca inafara dar mai ales inauntru, iar la barbatii respectivi,jetul urinar incepe sa scada,ajunge sa urineze putin si repetat in timpul noptii.O data pe noapte e acceptat dar de la doua urinari in sus nu este in regula.Deci: atentie la Zinc.Adenomul de prostata, poate fi intotdeauna prevenit.Este foarte indicat in preventie si vindecare “Pufulita cu flori mici”, dar baza o reprezinta sursele majore de Zinc in alimentatie.
În numãrul din aprilie, 1999, al revistei American Journal ofClinical Nutrition (1999; 67:727-36), Jean Mayer si coloboratoriide la Centrul de Nutritie Umanã de la Universitatea Tufts, SUA,demonstreazã cã:” ingestia crescutã de potasiu si de magneziu din hrana vegetarianã creste densitatea osoasã la bãrbatii în vârstã. Deci nu laptele, nici brânzeturile sau carnea, ci fructele si zarzavaturile întãresc scheletul celor în vârstã, prevenind fracturile de sold. Calciul este esential nu numai pentru un schelet robust, ci poate ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale si la forta contractilã a inimii.
Toate varietãtile de varzã, conopida, broccoli, fasolea, pãpãdia, soia, alunele, susanul si smochinele contin suficiente cantitãti de calciu.Astãzi însã stim cã, pentru a pãstra echilibrul calciului, e importantã nu numai cantitatea de calciu dintr-un aliment, ci si proportia în care acest calciu se absoarbe. Absorbtia calciului depinde, cel putin într-o anumitã mãsurã, de alcãtuirea dietei în întregime, nu numai de caracteristicile nutritive ale unui aliment bogat în calciu.
Cu toate cã laptele este bogat în calciu, 70-80%, iar dupã unii chiar 90%, din acest calciu nu se absoarbe.Cercetãri recente aratã cã absorbtia calciului din vegetale este mai mare decât a calciului din lapte. Un motiv pentru absorbtia foarte bunã a calciului din zarzavaturile verzi este continutul lor mic în fosfor.Vegetalele verzi au de 3 pânã la 5 ori mai mult calciu decât fosfor. În schimb, alimentaþia europeanã si cea americanã contin de douã pânã la trei ori mai mult fosfor decât calciu. Iar dieta în care raportul fosfor/calciu e mai mare de doi produce o pierdere de calciu din organism, adicã o pierdere de masã osoasã”.
Un studiu efectuat de cercetãtorii de la Universitatea Harvard,asupra a 45.000 de persoane, a arãtat cã cei care consumã cantitãti mari de proteine de origine animalã îsi mãresc riscul calculilor renoureterali cu 33%. Conform acestei cercetãri, ingestia zilnicã de mai mult de 61 g de proteine creste riscul litiazei renale.Tot din aceastã cercetare rezultã cã ingestia crescutã de potasiu,provenind din fructe si vegetale, scade riscul calculilor renoureterali. Dacã cumva ati avut deja un calcul urinar, existã toate sansele sã mai aparã unul, dacã vã hrãniti cu multe proteine animale. Calea cea mai sigurã de a diminua riscul litiazei urinare este de a consuma un regim total vegetarian, care, în mod natural, contine putine proteine si mult potasiu.
 
sursa https://terapiimasaj.blogspot.com/2012/09/legatura-dintre-consumul-de-produse.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce este ThetaHealing®?

Etimologic Theta Ѳ este o litera care provine din alfabetul grecesc   si egiptean, inseamna si Suflet. Therapia Theta este o cale d...