joi, 14 iunie 2018

Despre vindecare – Lise Bourbeau


Vindecarea nu poate avea loc decat atunci cand a fost facut procesul de iertare de sine. 

Doar această etapa poate transforma nu doar iubirea de sine, ci, in acelasi timp, inima si sangele din corpul nostru fizic.


Iar acest nou sange, energizat prin aceasta iubire regasita, are puterea de a transforma si de a normaliza celule corpului.
Mentionez mai jos etapele iertarii adevarate, care au fost experimentate de mii de persoane, cu rezultate extraordinare:

1. Identifica-ti emotiile (de obicei sunt mai multe)
Constientizarea acuzatiei pe care ti-ai adresat-o tie insusi sau altcuiva si ce simti referitor la acest lucru.

2.Asuma-ti responsabilitatea
A fi responsabil, inseamna a recunoaste ca poti sa alegi cum sa reactionezi, cu iubire sau cu teama. De ce iti este teama, pentru ce? De asemenea, iti este teama ca vei fi acuzat mereu de acelasi lucru.

3. Accepta-l pe celalalt si renunta la resentimente
Pentru a renunta la resentimente si a-l accepta pe celalalt, ar fi bine sa te pui in locul lui si sa simti care sunt intentiile lui. Accepta ideea ca celalalt se acuza si te acuza in acelasi mod in care il faci si tu. Oare ce anume ai facut pentru ca el sa te acuze la fel?

4. Iertarea de sine
Aceasta este cea mai importanta etapa a procesului de iertare. Acorda-ti dreptul de a fi avut si de a mai avea temeri, credinte, slabiciuni, limite care te fac sa suferi si sa reactionezi. Accepta-te asa cum esti acum, stiind ca este ceva temporar.

5. A avea dorinta de a exprima iertarea
In vederea pregatirii etapei a sasea, imagineaza-ti ca esti cu persoana in cauza si ii explici faptul ca ai judecat-o, criticat-o si condamnat-o deoarece a reactivat o rana mai veche in tine. Esti pregatit sa faci acest lucru, atunci cand, ideea de a -i vorbi acelei persoane iti starneste un sentiment de bucurie si de eliberare.

6. A vedea persoana in cauza
Spune-i ceea ce ai trait si ca iti pare rau pentru ca ai acuzat-o, ai judecat-o si i-ai purtat pica. Este indicat sa o intrebi pe acea persoana daca si ea te-a acuzat de acelasi lucru si in care situatie.

7. A face legatura cu trecutul
Gaseste in trecutul tau un eveniment asemanator, care a avut loc cu o persoana care a jucat rolul de autoritate: tata, mama, bunicii, profesorii etc. iar acea persoana este probabil de acelasi sex cu persoana pe care ai acuzat-o. Refa toate etapele cu acea persoana (figura unei autoritati).
Cand este vorba despre o emotie traita fata de tine insuti, urmeaza etapele 1), 2), 4) si 7).
Sa va fie de folos oameni frumosi!
Pentru a programa o sedinta de psihoterapie poti suna la nr. 0724769073 sau email: lumina.suflet@yahoo.com
Psiholog Psihoterapeut Recatej Luminita Luana

http://www.luminasufletuluitau.ro

 

sursa https://luminasufletuluitau.wordpress.com/2016/04/28/despre-vindecare-lise-bourbeau/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce este ThetaHealing®?

Etimologic Theta Ѳ este o litera care provine din alfabetul grecesc   si egiptean, inseamna si Suflet. Therapia Theta este o cale d...