joi, 14 iunie 2018
Importanţa celor 7 glande endocrine conform Medicinei Tradiţionale Chineze
În decursul secolelor s-a înţeles că cele şapte glande din organism sunt centre de energie a căror funcţie este să regleze fluxul de energie în diferitele organe şi sisteme ale corpului.
Imaginează-ţi că aceste glande sunt nişte recipient legate între ele unele cu altele printr-o serie de artere sau tuburi. Fiecare recipient (glandă) depinde între ele una de cealaltă prin alimentarea ei cu lichid (energie şi alimentaţie). Prin urmare dacă un recipient (glandă) este golit de o cantitate excesivă de lichid (energie, alimentaţie), din cauza unei pierderi oarecare, fiecare recipient va trebui să cedeze o parte din rezervele lui lui pentru a restabili echilibrul sistemului. Modul în care lichidul circulă în glande seama mult cu modul în care circulă energia în organism.
Dr. Alexis Carrel, laureat al premiului Noble, declară că sistemul glandular este “Roata Vieţii” şi că dacă aceasta roată s-ar învârtii fra nici o piedică, nici o problemă nu s-ar manifesta sau nu ar obstrucţiona procesele celulare, care sunt perpetuate. La capătul unor experienţe exhaustive, dr Carrel a ajuns la concluzia că orice celulă, este la origine, nemuritoare. După opinia sa, este nemuritoare atât timp cât nu este otrăvită cu aer poluat, printr-o lipsă de oxigen, cu alimente poluat sau o cantitate prea mare de acizi. Acizii sunt acumulaţi în corp atunci când mâncăm dulciuri care se transformă în corp în acizi, dar şi rolul gândurilor, grijilor, mâniei, a negativismului sunt mari transformatori de acizi care pot distruge. Organismul uman are un număr suficient de acizi care susţine activitatea digestive, dar excesul duce la otrăvirea organismului, aşa cum vede ce face un acid pe o lamă de oţel, acelaşi proces se produce în organism. În consecinţă detoxifierea organismului şi exerciţiile energetice precum meditaţia este secretul longevităţii, construind un sistem glandular senator şi puternic.
Hormoni, glandele endocrine - informatii generale
Glandele endocrine sunt unitati functionale formate din mai multe celule care pot secreta hormoni, localizate in diferite regiuni ale corpului alcatuind sistemul endocrin. Fiecare glanda are o functie specifica care contribuie la mentinerea echilibrului mediului intern si a supravietuirii organismului uman.
Desi exista si tesut endocrin difuz (ex. : epiteliul gastrointestinal) sunt cateva glande endocrine majore sau centri de control ai sistemului endocrin : hipofiza, hipotalamusul, suprarenalele, tiroida, paratiroidele, pancreasul endocrin, testiculele, ovarele si epifiza.
Glanda hipofiza este denumita si "glanda sefa" datorita rolului important pe care il au unii din hormonii secretati de ea in controlul secretiei celorlalte glande ca si a legaturii directe pe care o are cu centrul de control al sistemului nervos - hipotalamusul (prin sistemul sanguin port hipotalamo - hipofozar). Hipofiza este situata intr-o depresiune a osului sfenoid (os component al craniului) numita şa turceasca si este alcatuita din 3 parti : o parte anterioara care secreta sase hormoni peptidici (hormonul de crestere - STH cu rol important in dezvoltarea oaselor si a cartilagiilor, patru hormoni cu rol in controlul activitatii glandelor suprarenale - ACTH, tiroida - TRH, ovare si testicule - FSH si LH si prolactina cu rol in dezvoltarea sanilor si lactatie), o parte intermediara care secreta hormonul melanostimulant (melatonina este un pigment aflat in celulele pielii si care determina aspectul bronzat al acesteia) si o parte posterioara care este responsabila de eliberarea in circulatie a hormonilor : vasopresina sau hormonul diuretic deoarece are rol in absorbtia apei de la nivelul rinichilor, absenta lui duce aparitia diabetului insipid, boala in care pacientul are o urina foarte diluata si in cantitate mare si oxitocina - hormon care stimuleaza celulele musculare ale uterului gravid si contribuie la expulzia fatului si care de asemenea determina prin actiunile lui si ejectia laptelui.
Hipotalamusul, componenta a sistemului nervos central este considerat si glanda endocrina deoarece secreta hormoni care asigura controlul nervos al hormonilor secretati de hipofiza si implicit si al celor al altor glande endocrine.
Tiroida, glanda situata in regiunea gatului intre trahee si laringe produce si secreta trei hormoni tiroxina (T4) si triiodotironina (T3) - importanti pentru cresterea si dezvoltarea normala si armonioasa a organismului, cu efecte pe metabolismul glucidelor, proteinelor si lipidelor cu producere de energie, calcitonina fiind cel de-al teilea hormon tiroidian, rolul principal fiind prevenirea cresterilor de calciu seric peste limita normala.
Paratiroidele in numar de patru, situate la polii lobilor tiroidieni secreta parathormonul - hormonul metabolismului fosfo-calcic (rol in dezvoltarea osului, dar mai ales in contractia tuturor muschilor - extirparea paratiroidelor este incompatibila cu supravietuirea).
Glandele suprarenale, aflate la polul superior al rinichilor produc si elibereaza in circulatia sanguina numitii hormoni mineralocorticoizi - aldosteronul care retine sodiul in organism, glucocorticoizi - cortizolul, important pentru metabolizarea glucidelor, proteinelor si grasimilor, in crestere si dezvoltare, in apararea impotriva infectiilor, mici cantitati de hormoni sexuali androgeni.
Pancreasul endocrin are rol in reglarea valorilor glucozei sanguine prin hormonii sai insulina (anomaliile in secretie sau in raspunsul celulelor tinta la actiunile ei duc la diabet zaharat) si glucagonul.
Testiculele secreta hormoni androgeni - testosteronul care determina dezvoltarea si mentinerea caracterelor secundare masculine (pilozitate, aspect fizic, voce etc.), promoveaza cresterea, participa la formarea spermei, determina caracterul agresiv si cresterea libidoului.
Ovarele produc hormoni steroizi - importanti in dezvoltarea caracterelor sexuale secundare feminine, in dezvoltarea si mentinerea functiei reproductive a femeii, estrogenii care actioneaza pe musculatura uterina, cresc libidoul, scad nivelul colesterolului ceea ce duce la protectie impotriva ateromatozei vasculare si progesteronii cu rol in dezvoltarea tesutului mamar, a modificarilor endometrului in timpul ciclului menstrual.
Epifiza secreta melatonina importanta in mecanismul somn - veghe.
Dupa cum se poate observa subiectul este exterm de vast, dereglarile chiar minime ale oricareia dintre aceste glande influentand intregul organism datorita numeroaselor interrelatii existente astfel incat duc la o simptomatologie extrem de diversa. Un diagnostic cert in cazul unei eventuale afectiuni endocrine se poate face numai prin colaborarea medic de familie - medic endocrinolog.
Dr. Mihaela Moise
Medic specialist Medicina interna
Tipurile de hormoni
clasificarea hormonilor
În funcție de structura chimică, distinge aceste tipuri de hormoni. grupa Protein-peptid combină secretele acestor glande ca glanda hipofiză, hipotalamus, hormonii pancreatici și paratiroidă. Pentru acest tip aparțin și calcitonina, care este produs de glanda tiroidă. derivați de aminoacizi sunt incluse în al doilea grup (noradrenalina si adrenalina, tiroxina, etc.). Există tipuri de hormoni steroizi. Acestea sunt sintetizate în primul rând în gonadele, și glanda suprarenală (estrogen, progesteron). Hormoni primele două grupuri, în principal responsabile de procesele metabolice din corpul nostru. hormoni steroizi de control aceleași tipuri de dezvoltare fizică și procesul de reproducere. În funcție de metoda de transmitere a semnalului a celulelor de secreție, distinge hormonii lipofile și hidrofile. Prima poate penetra cu ușurință prin membrana celulelor în nucleul său. Acestea din urmă, de asemenea, se leagă de receptorii de pe suprafața elementului structural, începând cu sinteza așa-numitele mediatori moleculari. Caracteristic, hormonii hidrofile sunt transportate prin fluxul sanguin si se leaga de proteinele sale lipofile și așa transportate.sistemul endocrin
Deci, este mulțimea tuturor glandelor și organele din corpul uman, care secretă componente biologic active specifice - hormoni. Sistemul endocrin este responsabil pentru multe procese, asigurând în același timp dezvoltarea normală a organismului. Acesta controlează reacțiile chimice care generează energie afectează starea psiho-emoțională a unei persoane. Prin sistemul endocrin includ tiroidă, paratiroidă, pancreas, glanda pituitara si glanda pineala, glandele suprarenale, hipotalamusul. De asemenea, include și organe, cum ar fi testiculele, ovarele. Toți hormonii acționează direct în sânge sau limfă. Orice defecțiune a sistemului endocrin poate provoca boli grave (diabet, procesele tumorale, obezitatea, hiper și hipotiroidism).
hormoni, tipuri de țesuturi și funcțiile lor
Glanda tiroidă. Tipuri de hormoni și funcțiile lor
Acest corp are forma unui fluture și este situată în zona gâtului (față). Ponderea ei relativ mici - aproximativ 20 de grame. Reglementarea funcției sexuale (de reproducere), sistemul digestiv, procesele metabolice, mentinerea unei stari psiho-emoțională normală - toate acestea sunt controlate de hormoni tiroidieni. Tipuri de următoarea lor. Tiroxina, triiodotironina - foarte secrete importante pentru sănătatea umană. Pentru că ei s-au format, trebuie să fie un aport adecvat de iod. Acțiunea acestor hormoni sunt similare, dar triiodotironina mai activ. În primul rând, aceste substanțe sunt implicate în metabolismul energetic. Ele afectează, de asemenea, mușchiul inimii, intestin, sistemul nervos central. De asemenea, aceste tipuri de hormoni iau parte la dezvoltarea întregului organism, maturarea sistemului de reproducere. Calcitonina este responsabil pentru nivelul de calciu din sânge, precum și a lua parte la metabolismul apei electrolit. producție insuficientă de hormon tiroidian duce la oboseală umană rapidă, letargie, toate procesele metabolice sunt încetinite. În cazul în care acestea sunt produse în exces, este posibil să se observe activitatea și excitabilitatea excesivă.Analiza de hormoni care produce tiroida
Dacă o persoană a văzut modificări, cum ar fi fluctuațiile de greutate (sau un set ascuțit de pierdere în greutate), probleme cu dorinta sexuala, incetarea menstruatiei, dezvoltare întârziată (psihologică) la copii, asigurați-vă că pentru a prescrie un test de sange pentru hormoni produși de glanda tiroidă. Pentru livrarea acestuia ar trebui să fie pregătite într-un mod special. Cel mai bine este de a limita orice activitate fizică cu o zi înainte de testare. De asemenea, merită să elimine alcoolul, cafeaua, tutunul (chiar și o zi). Prelevarea probelor de sânge are loc în dimineața, pe stomacul gol. Hormonii tiroidieni pot fi localizate în stare legată și liberă a. Prin urmare, în timpul studiilor determina cantitatea de tiroxinei libere, triiodotironina liber, tirotropină, iar nivelul de anticorpi la peroxidazei tiroidiene, tiroglobulină. De regulă, studiul ia o zi. În funcție de rezultatele obținute putem vorbi despre o anumită boală.glandei paratiroide și secretele
Hormonii produși de glandele suprarenale
Pancreas. Tipuri de hormoni și funcțiile lor
În afară de faptul că pancreasul a fost implicat activ în procesele de digestie, de asemenea, produce hormoni, care sunt esențiale pentru functionarea normala a corpului. Toate acestea cad direct în sânge uman. Acest organism produce aceste tipuri de hormoni: insulina, c-peptidă, glucagon. Funcția principală a insulinei - reglează nivelul de zahăr. În cazul încălcării proceselor sale de sinteză se poate dezvolta diabet zaharat. Insulina afectează, de asemenea, producerea de compuși activi ai tractului gastrointestinal, sinteza estrogenului. Acesta poate fi în corpul de formă liberă și legat. În cazul în care cantitatea de insulină este insuficientă, procesul de conversie a glucozei în grăsime și glicogen este rupt. Astfel, organismul poate acumula toxine (de exemplu, acetonă). Glucagonul - este, de asemenea, un element critic în corpul nostru. Acesta activează procesul de lipoliză, creste în nivelurile de glucoza din sânge. De asemenea, cu ea scade nivelul de calciu din fosfor din sânge. Tipuri de acțiune hormon pancreatic sunt strâns legate între ele. Datorită influenței lor combinată se asigură un nivel optim al glucozei.Funcțiile de hormoni hipofizari
Glanda pituitară - glanda endocrina, care constă într-o față și o parte din spate, și o mică porțiune între acestea. Corpul cântărește doar 0,5 grame, dar funcțiile sunt realizate destul de importante. Glanda pituitară sintetizează următoarele tipuri de hormoni umani. corticotrofină stimulează agitația cortexul suprarenal. Aceasta afectează, de asemenea, formarea de melanina. Hormon luteinizant, afectează buna funcționare a sistemului de reproducere. Datorită stimulează ovulația, produs de androgeni. secreția de hormoni tiroidieni coordonează tiroidian biologic substanțe active. Somatotropinele activ implicat în creșterea organismului și sinteza proteinelor. Ea poate afecta, de asemenea, nivelul de glucoză, lipide degradare. Acest hormon este responsabil pentru dezvoltarea fizică normală a corpului uman. Creșterea nivelului său duce la gigantism. În cazul în care hormonul de creștere este sub nivelul normal (la copii), al piticirea observate. Apropo, diferite tipuri de hormon de creștere (sintetic) utilizat pentru a combate nanism, pentru a crește masa la sportivi. Prolactina - principalul hormon responsabil pentru producția de lapte la femei. De asemenea, datorită generării sale în timpul alăptării nu este în urma sarcinii se produce. Lobul mijlociu este produs melanotropin. Posterior lob produce aceste tipuri de hormoni umani, cum ar fi oxitocina, vasopresina. Primul promovează contracții ale uterului, există o producție de colostru. Vasopresina stimulează mușchii organelor, cum ar fi intestinele, uterul, vasele de sânge.gonadele
Ovarele și testiculele produc hormoni sexuali. Tipuri de următoarea lor. În primul rând, acestea sunt împărțite în bărbați și femei. Cu toate acestea, cantități mici pot fi prezente, iar sexul opus. Tipuri de hormoni masculini: testosteron, androsteron, dihidrotestosteron, androstenediol. Toate acestea oferă dezvoltarea caracteristicilor sexuale ca un primar și secundar. Trebuie remarcat faptul că nivelul lor nu tolerează astfel de vibrații comparativ cu femeile secrete. Datorită testosteron induce producerea de lichid seminal, condus de atracția față de sexul opus. De asemenea, special dezvoltat mușchii, scheletul, există o caracteristică a vocii masculine. Alte tipuri de hormoni steroizi (de exemplu, DHT) oferă un comportament de sex masculin, precum și aspectul caracteristic: creșterea părului în anumite zone ale structurii corpului. Tipuri de hormoni feminini sunt: progesteron, estrogen, prolactina (glanda pituitară).Progesteronul este produs de corpus luteum. Acest fier se formează după ovulație. Acesta îndeplinește următoarele funcții: contribuie la creșterea uterului, face posibila ovulului (fertilizate) să fie fixat în cavitatea sa. Progesteronul pregătește o femeie în timpul sarcinii și, de asemenea, contribuie la a avea copii. În cazul în care cantitatea de hormon nu este suficient, ciclul menstrual este rupt, se poate produce sângerarea. Suferit de la niveluri scăzute de progesteron și starea emoțională: ca regulă, o femeie care suferă de modificări ale dispoziției bruscă. Nivelul de hormon crescut poate indica fie o sarcina sau despre tumori maligne. Estrogenul - tipuri specifice de hormoni la femei. Acestea includ estradiol, estronă, estriol. Aceste substanțe sunt responsabile pentru formarea figurii de tip feminin, pentru a îmbunătăți tonusul și elasticitatea pielii. În plus, acest tip de hormoni pentru a promova fluxul normal al menstruației. Ei protejează, de asemenea, vasele de sânge de la acumularea de placa de lipide, contribuie la creșterea țesutului osos, întârzierea aceasta calciu, fosfor. Atunci când nivelul de estrogen este insuficientă, există un model de sex masculin de păr corp, piele îmbătrânire precoce, acumularea excesului de greutate în abdomen, șolduri, oasele devin mai fragile.
sursa http://dca.scrieunblog.com/articles/tipuri-de-hormoni-umani-si-functiile-lor.html
12 Obiceiuri Toxice Care Îi Îndepărtează Pe Ceilalți De Lângă Tine
Am citit cu placere acest articol pe blogul mentionat la sfarsitul articolului si doresc sa-l distribui pentru a putea si tu sa intelegi ca viata ta este exact asa cum ti-o fauresti.Multumesc autorului si-ti multumesc tie pentru ca-ti faci timp sa te cunosti.Evoluam impreuna!
În munca mea aici pe blog, răspund la sute de e-mailuri. În urma acestei experiențe, am detectat fără să vreau care sunt cele mai întâlnite obiceiuri care îi îndepărtează pe oameni unii de alții.
Am fost martorul dezastrului pe care aceste obiceiuri îl lasă în urmă – în relațiile de cuplu, în relația individului cu el însuși, și asupra stării generale a omului.
Hai să fim sinceri – cu toții am acționat la un moment dat într-un mod toxic. Chiar și eu. Da. Îmi amintesc și acum cum spuneam cu mândrie și satisfacție că: „Sunt alergic la oameni, și că oamenii din jur sunt toți niște proști” Iubeam atât de mult obiceiurile toxice pe care le aveam, încât nu eram capabil să le recunosc sau să văd dincolo de ele.
Nimeni nu este imun la a avea ocazional stări toxice. Unii oameni însă au găsit echilibrul și pacea, au evoluat și au devenit conștienți de lumea din jur și de cine sunt ei înșiși cu adevărat. Astfel, aceste comportamente apar foarte rar spre deloc în viața lor.
Indiferent dacă aceste comportamente apar des sau ocazional în viața ta, este esențial pentru fericirea și împlinirea ta pe termen lung să devii conștient de ele. Este important să îți dai seama când un obicei toxic își face apariția, iar în acel moment să alegi conștient să acționezi într-un mod diferit și armonios.
Cele mai comune 12 obiceiuri toxice pe care le-am întâlnit sunt:
1.
Ești gelos pe toți
ceilalți
„Uite-l și pe ăsta ce mașină
are. Sigur și-a cumpărat-o furând”, „Uite-o și
pe asta ce elegant e îmbrăcată. Eu nu o să fiu niciodată așa,
dar ea sigur e îmbrăcată așa pentru că are un sponsor”, „Cutărescu
s-a îmbogățit. Lasă…mai bine sărac și
cinstit ca mine”. Gelozia este arta de a ține scorul binecuvântărilor de
care au parte ceilalți, în loc să le numeri pe ale tale. Viața
nu este o competiție. Tu ai călătoria și misiunea ta pe care nu ți
le poate fura nimeni. Învață să apreciezi și
să îi susții pe cei asemeni cărora ți-ai dori să fii. Dacă vrei neapărat
să vezi viața ca o competiție, atunci consider-o o competiție
cu tine însuți.Compară-te cu tine cel de ieri. Bucură-te începând de astăzi de călătoria TA. Trăiește intens fiecare moment și începe să numeri binecuvântările care îți sunt dăruite ție.
2.
Gândire negativă în mod obsesiv
„Nu o să se aleagă nimic din țara asta”, „Vine războiul”, „E
greu să-ți găsești un loc de muncă”, „Nu am cu ce”,
„Banii nu-mi ajung niciodată”, „Vor ei să ne îmbolnăvească” și
exemplele pot continua la nesfârșit. Cu siguranță
ai întâlnit și tu astfel de oameni. Ei sunt ca o gaura neagră care
absoarbe toată splendoarea din jur și o convertește
în gunoi. Să te păstrezi în permanență înconjurat de gânduri negative
este efectiv dăunător sănătății tale.De aceea eu îți propun următorul exercițiu. Ia o foaie de hârtie și trage o linie pe mijloc. Ca titlu scrie cel mai important aspect negativ al vieții tale. Poate fi acela că ești bolnav. Poate fi faptul că nu ai bani. Poate fi faptul că ți-a murit cineva drag. Orice consideri tu cel mai important în acest moment al vieții tale. În stânga scrie aspectele negative care derivă de aici. Iar în dreapta, pentru fiecare aspect negativ scris, scrie unul pozitiv. Negativul și pozitivul alcătuiesc împreună un întreg. Sunt fețe ale aceleiași monede. Nu te amăgi că nu este nimic pozitiv acolo.
Caută pozitivul și scoate-l la suprafață. În timp, făcând acest exercițiu, îți vei dezvolta și abilitatea de a observa frumusețea situațiilor din viața ta.
3.
Nevoia de validare
„Am făcut ceva ce eu consider ca important pentru mine. Dar oare
vecinului o să-i placă? Dar prietenilor? Partenerul meu oare ce părere o să
aibă? Eu știu sigur că o să renunț dacă nu
primesc susținere”. Sunt covins că ai întâlnit oameni care
indiferent de ce ar face, simt nevoia să câștige în defavoarea tuturor celor
din jur. Ori viața este în principal despre a oferi și
despre a construi ÎMPREUNĂ cu ceilalți. Nu împotriva sau în defavoarea
lor. Gregg Braden spune foarte frumos în conferințele sale: „Propun o schimbare de
paradigmă. Până acum oamenii s-au întrebat ce pot lua ei de la viață.
Eu le propun să înceapă să se întrebe ce pot oferi ei vieții”.
Viața
nu este despre ce obții în detrimentul celorlalți sau
despre cum pari în ochii celorlalți.Este despre călătoria, procesul, calea – este despre ceea ce înveți și despre cum îi ajuți și pe alții să învețe. Fii începând de astăzi fericit alături de ceilalți. Învață că ceilalți sunt o parte din tine.
4.
A minți pentru simplul fapt că poți
„I-am spus și eu așa…
poate nu o să afle adevărul deloc sau prea curând. Eh…oricine minte. Iar dacă
acum am avut ocazia să ies eu bine de ce să nu o fac. Lasă că nu sunt nici
primul și nici ultimul om care a spus o miniciună. Acum mă simt
puțin vinovat, dar cu timpul o să uit” Prin alegerea
ta de a nu trăi în rezonanță cu adevărul, deschizi ușa
stresului, bolii și tristeții și le inviți în viața
ta. A minți este o alegere. Nu este o scuză și
nici nu este o greșeală.Nu minți! Nicicum, nicicând, în nicio situație. Pune cărămida integrității drept temelie a tuturor visurilor tale, iar acestea vor deveni realitate.
5.
Bârfa ca practică zilnică
„Știi că respectivul a făcut și a dres și i s-a întâmplat etc.” Ești familiarizat cu astfel de
formulări nu-i așa? Sau: „Uite-o și pe asta ce rochie scurtă și transparentă și-a pus pe ea.”, sau „Cum să
poarte frate așa niște sandale, nu vede că nici nu știe să meargă cu ele?” Cu toții am auzit, ba chiar am și formulat astfel de propoziții. Se întâmplă de obicei când
ești la o
plimbare, când mergi la cumpărături etc. Ești în trecere, iar pentru că nu găsești nimic util de făcut îți dai cu părerea despre îmbrăcămintea
sau comportamentul celor din jur. Bârfind nu faci altceva decât să îți hrănești ego-ul, să îți consumi inutil energia și să dai naștere unei iluzii. De
fiecare dată când bârfești pe cineva, o parte din energia prezentă în tine pleacă
și nu se mai întoarce
niciodată.Renunță chiar astăzi la acest obicei toxic. Folosește-ți energia făcând ceva util. Ești o scânteie de divinitate, iar tu în loc să întreții focul iubirii, pârjolești frumosul din jur. Știu sigur că poți și am încredere în tine că începând de astăzi vei renunța la bârfit folosindu-ți energia pentru a construi și nu pentru a ruina.
6.
Atitudinea de victimă
„Președintele-i de vină! Guvernul ar trebui să crească
salariul minim pe economie. Toți trag numai pentru ei, și
nu se gândesc și la noi cei mici. Eu sunt mic și
neputincios și ar trebui să fiu ajutat.” Persoanal
cunosc foarte bine această atitudine. Era atitudinea mea de acum 8 ani. Și
este o minciună. O minciună pe care probabil și tu o cunoști. Dacă nu
de la tine, cu siguranță ai întâlnit atitudinea de victimă
la unii din oamenii din jurul tău. Viața este în totalitate alegerea ta.
Experiențele de zi cu zi sunt în totalitate alese de către tine.
Nimeni altcineva nu este de vină pentru situația în care tu te afli acum. Din
discuțiile
pe care le-am purtat prin e-mail cu oameni care treceau prin momente dificile,
mi-am dat seama că oricine poate să înțeleagă că el este cu adevărat
creatorul propriei sale vieți. Știu asta de la oameni care mi-au
spus clar că citind articolele de pe acest blog, viața lor s-a
schimbat.Când încetezi să te mai plângi și să te vezi pe tine însuți ca o victimă neajutorată, viața ți se relevă așa cum este ea: splendidă, frumosă, perfectă. Însă numai dacă alegi să nu te mai minți.
7.
Atașamentul de lucrurile materiale
„Vaaai…mi s-a stricat cutare lucru. Ce o să mă fac fără el? Era cana
mea, sau farfuria mea, sau telefonul meu. Cum ți-ai permis
să o spargi, strici sau îl scapi pe jos? Haina care îmi plăcea cel mai mult s-a
rupt, și uite așa o să încep ziua prost și
prevăd că toată ziua o să fie la fel de proastă.” Ceea ce te invit să îți
reamintești astăzi este că în mod natural nu ești
atașat
de lucrurile din jurul tău. Dacă te uiți la copii o să observi că
ei trăiesc starea de non-atașare în mod natural. Ei lasă evenimentele să curgă. Se
ceartă cu copilul vecinului. În 5 minute însă, se joacă din nou ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.
Nu te poți întoarce în
trecut. Învață dacă există
ceva de învățat și renunță la a mai fi atașat de evenimentele trecute. În realitate toate posesiunile tale sunt un bonus al existenței. Și mai mult decât atât, este doar o convenție că telefonul, casa, mașina etc. îți aparțin. În realitate tu deții nimic și totul. Învață practica non-atașamentului și bucură-te de simplitate și lucrurile mici pe care viața nu încetează să ți le pună la dispoziție.
8.
Izbucnirea în accese de furie
„De ce mi-ai făcut asta!!! Nu ești bun de nimic!!! Înjurături
peste înjurături. Urlete de furie și tot tacâmul” Îi știm
cu toții
pe acei oameni care izbucnesc asemenea unui vulcan și varsă o
cantitate imensă de energie negativă înspre tot ceea ce îi înconjoară.
Controlul emoțiilor poate fi obținut foarte simplu. Iar controlul
emoțiilor
nu înseamnă reprimarea lor. Să îți reprimi emoțiile
conduce la boală și suferință. Să le controlezi este cu totul
altceva. Ce m-a ajutat pe mine cel mai mult în controlul propriilor emoții
a fost răspunsul la întrebarea: „Cine sunt eu cu adevărat?” Așa
că te invit și pe tine să îți acorzi un moment de introspecție
și
să găsești răspunsul TĂU sincer la întrebarea de mai sus. Mergi
în profunzime. Poți ști că ești aproape
de adevăr atunci când răspunsul te face să plângi.Orientativ ca și punct înspre care să te îndrepți, îți vei da seama că ești o scânteie de dumnezeire. Îți vei da seama de splendoare, grandoarea și divinul care sălășluiește în tine. Și vei înțelege că tu împreună cu celelalte ființe alcătuiți un întreg. Până când aceste cuvinte nu stârnesc însă un puternic sentiment în tine, ele rămân doar niște cuvinte frumoase spuse de către altcineva. Lucrează așa cum poți tu cu întrebarea „Cine sunt eu cu adevărat?” și începe de astăzi să fii un mai bun stăpân al emoțiilor tale.
9.
Să nu trăiești ceea ce este adevărat pentru tine
„Mă fac doctor pentru că este o meserie respectabilă, chiar dacă nu prea
îmi place. Chiar dacă mie îmi place să pictez și lumea
chiar îmi zice că am talent, o să mă fac șofer pe
autobuz. Trebuie să fac bani cumva, iar din pictură oricum nu se câștigă
bani. Eu sunt o fire care apreciază libertatea, dar o să-mi fac un credit
pentru casă. Asta îmi spune toată lumea că trebuie să fac, să îmi cumpăr o casă”
Și
exemplele sunt nenumărate. Majoritatea oamenilor trăiesc îndeplinind așteptările
celorlalți. Astfel hrănesc un gol interior care mai devreme sau
mai târziu își va cere drepturile. Oamenii nu pot stabili o legătură
cu tine, dacă tu încerci să te ascunzi în permanență de cel
care ești cu adevărat. Așadar, amintește-ți
că indiferent de rasă, sex sau religie și dincolo de imaginea pentru care
ai luptat atât de tare să ți-o construiești,
tu ești
o ființă minunată și magnifică. Fiecare dintre noi
este. Fă acțiuni care să fie aliniate valorilor tale și
nu valorilor oamenilor din viața ta. Dacă te simți
inconfortabil cu ceea ce faci acum, începe să faci altceva.Pentru nimic în lume însă nu te schimba pe tine însuți pentru a îndeplini așteptările celorlalți. Fii ceea ce ești cu adevărat. Recunoaște-ți splendoarea! Recunoaște-ți grandoarea! Nu îți nega sinele profund, ci acceptă-l și iubește-te pe tine însuți.
10.
Iei lucrurile personal
„Ai auzit ce mi-a spus? A fost subtil, dar sigur are ceva cu mine. În
fiecare zi, colega de la serviciu se comportă urât cu mine. Sigur are ceva
personal cu mine. Nu știu cât o să mai rezist” Am
întâlnit mulți oameni care indiferent de ceea ce s-ar întâmpla în
jur, aleg să îl perceapă ca pe un atac direct la persoana lor. În realitate,
felul în care se comportă oamenii cu tine este mult mai mult despre ei înșiși
decât despre tine. Reacțiile oamenilor vizavi de tine, se
datorează în principal experiențelor și
perspectivei lor asupra vieții.Invitația mea pentru tine este să lași deoparte părerile negative sau pozitive ale celorlalți la adresa ta. În schimb te invit să acționezi în rezonanță cu adevărul tău, să îți asculți sinele să accepți și să îți asculți propria intuiție. Viața este splendidă, nu are niciun rost să alegi să o trăiești în tristețe sau teamă.
11.
Absența compasiunii
„Nu îmi pasă de ce i se întâmplă lui. Îmi pasă de ce mi se întâmplă mie.
De ce să nu îl rănesc dacă pot? Lasă că și alții
mi-au făcut mie rău și nu am murit. Uite un om bucuros.
De unde are atât entuziasm? Hai să îi tai un pic aripile! Unde se gândea
el că vrea să zboare? Cum adică de ce îi tai aripile? Pai eu sunt trist, el de
ce să fie fericit?” Unul dintre cele mai toxice obiceiuri pe care îl au
oamenii este acela de a nu empatiza cu cei de lângă ei. Și asta
pentru simplul fapt că pot. Poți observa comportamente de acest
gen foarte des pe internet. Sau dacă te uiți la televizor poți
vedea asta și acolo. Oameni care îi rănesc în mod intenționat
pe ceilalți.Dacă te surprinzi acționând din lipsă de compasiune, oprește-te. Caută adânc în inima ta și vei înțelege că toți suntem unul. Înțelege că rănind te rănești pe tine însuți și iubind, te iubești pe tine însuți. Cel de lângă tine nu este separat de tine. Între voi doi există o legătură profundă. Nu trebuie decât să o descoperi și respectând-o, viața ta va arăta cu totul altfel.
12.
Îngrijorarea pentru ceea ce încă nu s-a întâmplat
„Dacă vine criza? Este secetă. Dacă nu o să am ce mânca? Vine iarna!
Dacă nu o să am suficientă căldură în apartamentul în care m-am mutat? Oare ce
mă voi face dacă o să fiu dat afară de la serviciu?” Observi elementul
comun al tuturor îngrijorărilor de mai sus? Niciuna nu s-a întâmplat încă.
Toate afirmațiile de mai sus, reprezintă o îngrijorare pentru ceva
ce s-ar putea întâmpla în viitor. Nimeni nu știe însă dacă se va întâmpla cu
adevărat acel lucru pentru care te îngrijorezi tu acum. Ceea ce se întâmplă
este că îngrijorarea este un sentiment de vibrație joasă. Mai mult, îngrijorarea
este un catalizator al profețiilor autoîmplinite. Acolo unde se
duce atenția și concentrarea ta, lucrurile încep
să se pună în mișcare. Dacă păstrezi în tine o permanentă stare de teamă
că vei dat afară de la serviciu, în cele din urmă profeția se va autoîmplini.Ești creatorul propriei tale vieți, și îți poți controla în mod conștient gândurile și felul de a fi. Acceptă-ți grandoarea. Recunoaște că ești magnific și orientează-te înspre viața frumoasă și splendidă din fața ochilor tăi. Trăiește frumos, ființă minunată!
Acestea sunt cele mai comune 12 obiceiuri toxice pe care le-am întâlnit în aproape 3 ani de când scriu pe acest blog. Acesta este un articol dedicat vieții trăite conștient. Asta pentru că odată ce ai parcurs lista de mai sus, îți va fi mult ușor să recunoști când un astfel de comportament apare în viața ta. Iar odată ce l-ai conștientizat, vei putea alege și felul în care o să reacționezi.
O să acționezi toxic distrugând relații cu cei din jur, sau o să acționezi plin de iubire, compasiune, înțelegere, pozitiv și aliniat adevărului? Alegerea îți aparține, iar eu am încredere că vei alege înțelept.
Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share pe rețelele sociale. Astfel îi ajuți și pe prietenii tăi să renunțe la obiceiurile toxice pe care le au. Iar pentru orice completări sau sugestii folosește cu încredere secțiunea de comentarii de mai jos.
Autor articol: Cosmin Constantin-Cîmpanu
http://fiimplinit.ro/12-obiceiuri-toxice/
sursa https://terapiimasaj.blogspot.com/2016/
Despre Adevar
Acum la inceput de an,iti urez sa-ti traiesti cu bucurie fiecare zi.Lasa copilul din tine sa se manifeste,el este partea din tine care te poate ajuta sa traiesti cu bucurie fiecare zi fara sa judeci,fara sa cataloghezi,sa compari si te ajuta sa-ti descoperi natura divina.Fiecare eveniment din viata ta este doar o lectie de viata.Trage invatamintele si mergi mai departe in aceasta minunata calatorie numita viata.Va multumesc tuturor celor care in mod constient fac ca viata sa fie o povete frumoasa!
Cand a devenit iluminat, Buddha a ramas tacut timp de sapte zile, gandindu-se: ”La ce bun sa spui oamenilor lucrurile ce nu pot fi spuse? Si, chiar daca le spui, sunt gresit intelese. Mai mult, chiar daca este cineva capabil sa-ti inteleaga cuvintele, tot va fi obligat sa gaseasca singur Adevarul”.
Atunci cand treci printr-o experienta, nu poti pune in cuvinte ceea ce simti. Cum sa pui iubirea in cuvinte? Cum sa pui frumusetea in cuvinte? Cum poti pune un apus pe panza? Va fi o natura moarta, iar apusul, adevaratul apus, este dinamic, este in miscare, se schimba clipa de clipa. Asa ca, atunci cand incerci sa-ti exprimi experienta, nouazeci la suta din ea se pierde. Iar cand cineva o asculta, si cele zece la suta procente ramase sunt distorsionate. Chiar daca numai un procent ajunge la cealalta persoana, este mai mult decat poti cere. Mintea incearca permanent sa ingaduie doar ceea ce i se potriveste. Nu ingaduie ce-i este potrivnic. Nu aude deloc, iar ceea ce aude nu este decat reflexia propriului sau trecut. Mintea voastra coloreaza totul in orice clipa.
Adevarul nu poate fi spus.Odata spus nu mai este adevar. Ce poti sa spui despre adevar? Da,poate fi trait, poate fi experimentat, dar nu poate fi definit.
Poti iubi, poti trai, poti fi, dar definitiile nu-s posibile. Daca-ti doresti definitii, trebuie sa mergi la universitate. Profesorii definesc ce-i adevarul si fiecare profesor de filosofie il defineste in felul sau, si exista milioane de definitii si toate sunt false. Nicio definitie nu poate fi adevarata vreodata.
Ce-i adevarul? Nu exista nicio cale de a-l defini. Nu-ti predau filosofie, dar iti impartasesc adevarul meu. Nu cere definitii! Daca ai curaj, plonjeaza in experienta pe care o ai la dispozitie acum: plonjeaza in meditatie si vei afla. Si, chiar si atunci cand vei sti, nu ii vei putea da o definitie. Dumnezeu este un alt nume al Adevarului – numele celui care iubeste. Dumnezeu este numele dat Totalitatii de un indragostit, de un devotat. „Adevar” este numele dat Intregului (lui Dumnezeu) de cel care mediteaza. Ambele sageti indica acelasi fenomen, dar cel care iubeste nu poate gandi in termeni abstracti. „Adevar” este foarte abstract: nu poti sa strangi la piept adevarul, nu? Nu poti saruta adevarul. Nu poti da mana cu adevarul. Nu poti saluta adevarul. „Adevar” este impersonal, este cuvantul dat de meditator care nu doreste sa ii atribuie nicio personalitate. Dumnezeu este numele dat din dragoste, dintr-o relatie personala cu Existenta. Este aceeasi totalitate, dar indragostitul o face mai personala. Atunci Adevarul devine Dumnezeu. Sa ai o relatie cu Adevarul sau cu Dumnezeu inseamna sa fii spiritual. Tine minte: sa fii intr-o relatie, nu sa vorbesti despre spiritualitate, nu sa urmezi un anumit crez, o dogma, o biserica, ci sa fii intr-o relatie directa, imediata cu Existenta este spiritualitate! Sa fii acordat cu Intregul, sa simti armonia si bucuria, si pura sarbatoare de a fi aici, asta-i spiritualitatea! Nu are nimic de-a face cu mersul la biserica sau la templu, nu are nimic de-a face cu recitarea Coranului sau a Bibliei, nu are de-a face cu niciun fel de ritual divinatoriu, are de-a face cu comuniunea: comuniunea cu arborii, comuniunea cu stelele, comuniunea cu raurile, comuniunea cu Tot Ceea Ce Este. Este comuniunea cu aceasta exprimare multidimensionala a lui Dumnezeu, este dialogul cu Intregul. Spiritualitatea nu este o calatorie a mintii, este un dialog de la inima la inima, de la fiinta la fiinta.
Daca intr-o buna zi meditezi si ochii tai se deschid brusc, se deschid realitatii, un copac nu mai este doar un copac, verdele lui este verde divin, iar seva ce curge prin el nu mai este un fenomen fizic, ci un ceva spiritual. Daca intr-o buna zi vei vedea fiinta copacului, zeul copacului, faptul ca pomul este doar o manifestare a Divinului, atunci ai vazut Adevarul. Adevarul are nevoie de o privire meditativa. Daca nu ai ochi meditativi, atunci intreaga viata este doar o colectie de fapte moarte, nelegate unul de celalalt, accidentale, lipsite de sens, o harababura, un fenomen intamplator. Daca vezi Adevarul, totul se asaza in linie, totul incepe sa aiba sens. Adu-ti aminte mereu, sensul este umbra Adevarului!
Aceasta e intelegerea mea: daca nu te poti bucura de ceea ce este lipsit de sens, nu vei deveni niciodata religios. Dumnezeu, pentru mine, este frumusetea lipsita de sens care te inconjoara, cantecul lipsit de sens care se aude pretutindeni, murmurul lipsit de sens al paraului, soapta lipsita de sens a vantului, tacerea lipsita de sens a stelelor. Teribil de frumoase, dar lipsite de sens! De ce spun lipsite de sens, pentru ca sunt incognoscibile!
Ramaneti mereu in pozitie de veghe, martori ai trupului, ai mintii, martori ai interiorului si ai exteriorului pentru a putea transcende atat interiorul, cat si exteriorul si a afla ca nu sunteti nici una, nici alta! Sunteti dincolo de amandoua! Acest dincolo este Dumnezeu. Dumnezeu nu este nici obiect, nici subiect. Dumnezeu nu este nici exteriorul, nici interiorul. Dumnezeu este ambele si nici unul.
Existenta isi destainuie secretele, iar atunci cand mintea este complet relaxata, in starea de non-minte, atunci ferestrele se deschid. Mintea este obstacolul! Si, odata ce mintea nu mai este, incepi sa vezi ceea ce a fost mereu in fata ta, dar ochii tai erau acoperiti cu un strat dens de ganduri, nu erai in stare sa vezi. In aceasta inocenta, miraculosul este al tau. Esti parte din el, intotdeauna ai fost parte din el.
Incognoscibilul nu este ceva separat de tine, este bataia inimii tale. Bataia inimii tale este sincrona cu intregul univers. Fara meditatie nu poti cunoaste natura ta transcedentala. Meditatia, doar meditatia poate aduce revolutia launtrica. Meditatie inseamna sa iesi din minte, sa privesti mintea din afara. Cand te identifici cu mintea, nu poti fi foarte inteligent, pentru ca devii identificat cu un instrument, te limitezi la instrument si la posibilitatile sale. Iar tu esti fara limite, tu esti constiinta! Meditatia inseamna libertate, libertate si fata de Dumnezeu, pentru ca nici macar de Dumnezeu nu mai ai nevoie. Nu poti sa te rogi fara Dumnezeu pentru ca atunci cui te-ai mai ruga, catre cine ai inalta capul, cu cine ai mai vorbi, cu cine ai mai dialoga.
Rugaciunea are nevoie de un Dumnezeu, este o dependenta. Fara Dumnezeu, omul care se roaga se va opri imediat din rugaciune. Pentru cel care mediteaza, poate ca Dumnezeu este acolo, poate ca nu este acolo, asta este irelevant.
Daca nu exista Dumnezeu – sau soseste stirea ca este mort sau asasinat, sau doar a murit de batranete – omul care se roaga se va opri imediat, va arunca cat colo rozariul si va spune: „S-a terminat, nu mai are niciun rost, cui sa ma rog!?” Rugaciunea este o dependenta. Chiar daca Dumnezeu moare, nu il va deranja pe cel care mediteaza. Nu conteaza daca Dumnezeu este viu sau nu. Omul care mediteaza, mediteaza singur, celalalt nu este acolo, nu este un dialog. Daca ma intrebi pe mine: „dumneavoastra meditati?”, o sa-ti raspund: „Nu, nici macar nu meditez, doar sunt!” Eu doar sunt si asta este cea mai grozava rugaciune, aceasta este cea mai grozava meditatie. Rugaciunea are nevoie de celalalt, meditatia are nevoie de actiune –, dar sa fii nu necesita nimic. Si cand esti pe aceeasi lungime de unda cu ceea ce nu are nevoie de nimic, atunci, pentru prima data, esti pe aceeasi lungime de unda cu Existenta, atunci pentru prima data esti impamantat.
Emerson spunea undeva, in jurnalul lui, ca: „In fata casei mele infloreste o tufa de trandafiri. Trandafirului nu ii pasa cine este el. Florile de trandafir nu se compara cu altele din trecut si nu se gandesc la florile din viitor. Tocmai in acest moment sunt impreuna cu Dumnezeu. In aceasta zi sunt impreuna cu Dumnezeu!”
In fiinta ta, tu esti Dumnezeu. Tu existi! Nici macar nu spun cu Dumnezeu. In fiinta ta, in chiar aceasta clipa, tu esti Dumnezeu, esti divin! De asta Marcus Aurelius este mai bun decat Socrate atunci cand spune: „Fii tu insuti!”
Nu trebuie sa te preocupi de cunoastere, de cine esti. Doar fii constient! Ai nevoie doar de constienta. Esti deja in Dumnezeu, cum ai putea fi altfel? Oricine ai fi, doar devino vigilent si constient!Fii in prezent si vei fi surprins ca nu exista nicio urma de plictiseala. Incepe prin a te uita in jur cu inocenta unui copil. Fii din nou copil! Fii inocent din nou! Nu trai ca si cum ai sti! Mintea ta (egoul) poata sa-i spuna prostie, pentru ca isi pierde temelia. Egoul moare, iar egoul este obligat sa faca toate eforturile pentru a se salva, pentru a supravietui, si primul pas este de a condamna starea de ne-cunoastere ce creste in tine. Toti cei care mediteaza trec pe acolo si fiecare persoana care mediteaza descopera asta. Egoul nu vrea sa moara, vrea sa isi pastraze posesia asupra ta. Cunostintele imprumutate dau nastere doar la legaturi, nu la libertate, te impovareaza, nu iti dau aripi, nu te transforma in lumina, te fac mai greu, te fac mai dur, te fac tot mai masinal, pentru ca prin zidul gros de cunostinte nu poti zari misteriosul care te inconjoara. Si, din momentul in care nu zaresti misteriosul esti aproape mort.
Viata este in armonie cu misteriosul. Omul stiutor stie despre Dumnezeu, dar sa stii despre Dumnezeu nu inseamna sa il cunosti pe Dumnezeu! Sa stii despre lumina nu inseamna sa cunosti lumina! Un orb poate sti totul despre lumina, dar tot orb va ramane. Nu va trai bucuria pe care o aduce lumina, pe care o aduce dimineata, nici bucuria pe care o aduce rasaritul soarelui. Nu va vedea culorile curcubeului, ale florilor, ale fluturilor. Va ramane cu totul in afara lumii luminii si a culorilor. Este orb! Stie totul despre, dar sa stii totul despre lumina nu te ajuta daca esti orb, iar daca ai ochi, nu-i nicio diferenta intre a sti sau nu ceva despre lumina.
Chiar si fara sa stii ceva despre lumina, o poti trai – si aceasta este adevarata cunoastere! Cunostintele nu sunt adevarata cunoastere, nu sunt intelepciune. Cunostintele vin prin informatii, intelepciunea vine din experienta! Nu condamna starea de inocenta care creste in tine, nu ai nevoie deloc de minte (egou) cand te indrepti catre Adevar. Omul intelept este inocent, dar nu este copilaros. Inocenta lui vine din maturitate, vine din experiente colosale. Un copil este lipsit de experienta, dar inteleptul a trait mii de experiente, bune si rele, si a trecut peste ele. A devenit din nou copil, dar copilaria lui, a doua copilarie, se bazeaza pe o fundatie solida ce nu ii poate fi luata. Inocenta unui copil este superba, dar, tine minte, nu este locul in care sa te opresti, este locul din care incepi.
Este frumos sa ai o inocenta ca a unui copil, dar este departe de inocenta autentica a maturitatii. Tine minte ca sunt doua feluri de inocenta: una este a copilului si una este a celui care mediteaza! Si cel care mediteaza devine un copil, dar pe un alt palier. La un asa nivel ca si cum copilul s-ar afla intr-o vale, iar omul iluminat, care a redevenit copil, ar fi pe varful muntelui luminat de soare. Distanta este uriasa. Tine minte mereu ca este o lege fundamentala: cel de jos nu il poate intelege pe cel de sus, dar cel de sus il poate intelege oricand pe cel de jos.Multimile nu devin niciodata iluminate, doar oamenii care au curajul de a trai in solitudine si sunt capabili sa functioneze din non-minte, salasluind in inocenta lor launtrica, devin iluminati.
Cu cat mergi mai adanc in tine, cu atat mai pura va fi sursa constiintei peste care vei da. Cand ajungi in miezul fiintei tale, ai ajuns in centrul Universului. Atunci va inflori intelepciunea, vei deveni intelept. Este o re-nastere, o re-inviere!
Fiind inocent, centrat in tine, stiind ca viata este un mister si nu este nimic de cunoscut, ca insasi cunoasterea este imposibila prin natura ei, vei fi inconjurat de miraculos. Si este minunat sa fim inconjurati de miraculos, de incognoscibil!
Meditatia nu este nimic altceva decat o cale, o metoda de a te conecta la etern, de a te duce dincolo de timp, dincolo de ceea ce se naste si moare, de a te duce dincolo de toate limitele, in inimaginabil si necunoscut. Fii Aici si Acum si dintr-odata vei fi proaspat, cufundat in eternitate, inundat de ceva atemporal: spune-i Dumnezeu, spune-i Nirvana sau cum vrei! Incognoscibilul acesta poate fi experimentat, dar nu cunoscut! Nu poate fi redus la cunostinte! Poti dansa cu el, poti trai cu el, poti fi plin si sa debordezi de el, dar nu poti fi in stare sa il cunosti.
Nu sunt aici ca sa va ofer mai multa informatie, asta o puteti capata de oriunde. Exista mii de universitati, mii de biblioteci, va puteti informa de oriunde. Eu incerc aici sa va dezvat de orice ati invatat pana acum, sa va fac inocenti, ca sa incepeti sa functionati dintr-o stare de ne-cunoastere. Ca sa nu mai aveti raspunsuri, ca sa actionati spontan, nu pe baza trecutului si nici pe baza concluziilor la care ati ajuns deja. Ca sa nu mai aveti raspunsuri de-a gata pentru orice, ca sa fiti precum pruncii, oglindind realitatea. Si cand taceti, cunostintele nu mai fac galagie in voi, perceptia voastra este clara – nicio urma de praf pe oglinda – reflectati Ceea Ce Este. Si este o virtute orice actiune se iveste din aceasta reflexie!
Din cartea „Inocenta, cunoastere si uimire”, Osho,Editura Litera, 2014
sursa https://terapiimasaj.blogspot.com/2015/01/despre-adevar.html
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Ce este ThetaHealing®?
Etimologic Theta Ѳ este o litera care provine din alfabetul grecesc si egiptean, inseamna si Suflet. Therapia Theta este o cale d...
-
Proiecția este un mecanism de apărare psihologică folosit de oameni pentru a gestiona emoții sau gânduri inconfortabile. Conceptul este înt...
-
9 respiratii de purificare care pot precede orice meditatie. 1. Pingala Nadi = purificare canal dreapta -galben/ alb ...
-
Inventie/Descoperire Autor/Inventator Data descoperirii Acceptare Ce s-a ...