LOBODA Atriplex
hortensis
CRESON, URDA VACII, Lepidium sativum
CRESON, SALATA DE PADURE, UNTISOR Spilanthes acmella, Spilanthes
oleracea CRESON
INDIAN Tropaeolum majus Ficaria verna
MACRIS Rumex acetosa
STEVIE MACRIȘUL
CALULUI, URZICA-RAȚEI, BRUSTAN, DRAGOMIR, DRAGAVEI, DRAGAVEICA, CRESTAȚEA,
HRENUȚ, LIMBA-BOULUI Rumex patientia
Rumex alpinus conglomerata,
crispus, sanguineus
STEVIA DULCE Stevia rebaudiana
La nivel mondial este cunoscută drept plantă dulce
deoarece în starea inițială este de aproximativ 30 de ori mai dulce decât
zahărul, iar ca extract, de 300 de ori mai dulce. Cu toate că este un
îndulcitor excelent, stevia nu are calorii, așa cum are zahărul, și nu influențează glicemia. Mai mult decât
atât, o linguriță de îndulcitor de stevie este echivalentă cu 5 lingurițe de
zahăr. De asemenea, este o plantă bogată în vitamine, în special C și K, săruri minerale – potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier,
zinc, precum și în proteine și fibre. Pe lângă faptul că reprezintă un
înlocuitor mai sănătos al zahărului, stevia ajută și la eliminarea lichidelor și detoxifică organismul și contribuie la
eliminarea oboselii.
SPANAC Spinacia oleracea
SPANAC TAMAIOS, Chenopodium ambrosioides
RUTA DE GRADINA, VARNANT, Ruta graveolens
VOINICICA, RUCOLA, Eruca sativa
PAPADIA, Taraxacum
officinale
NASTUREL MEDICINAL, Nasturtium officinale
IARBA DE OREZ, Limnophila aromatica
GRASITA, IARBA GRASA,
PORTULACA Portulaca oleracea GRASITA DE IARNA
SALATA
MINERULUI Claytonia
perfoliata
SALATA DE SORBESTREA, Sanguisorba minor
SALATA, LAPTUCA Lactuca sativa Lactuca sativa convar. capitata Marula :
Lactuca
sativa convar. longifolia Salata de frunze : Lactuca sativa convar. secalina
Salata conține numeroase săruri minerale, cum ar fi cele de
iod, calciu,
magneziu, potasiu, fosfor, cupru, arsenic și zinc,
toate cu roluri importante în procesele metabolice. Frunzele proaspete sunt o
sursă excelentă de vitamina A și beta-caroten
(care se transformă în vitamina A în corpul uman); acești compuși au
proprietăți anti-oxidante. Folații, vitamina C,
complexul de vitamine B și vitamina K sunt de
asemenea prezenți în frunzele de salată.
SALATA ROMANARomaine sativa
PAK CHOI Brassica rapa subsp. chinensis
SALATA ICEBEARG Lactuca sativa var. capitata
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu