SOFRAN Crocus sativus, SOFRANAS, SAFLOR, Carthamus tinctorius
IENIBAHAR, PIPER DE
JAMAICA Pimenta
dioica
CORIANDRU Coriandrum sativum ORIANDRU MEXICAN CULANTRO Eryngium foetidum
CORIANDRU VIETNAMEZ
Polygonum odoratum CORIANDRU, FRUNZE DE CILANTRO Coriandrum sativum
Fructele (numite în limbaj curent boabe) se folosesc tradiţional pentru
ameliorarea tulburărilor digestive,
cum ar fi digestia lentă, balonarea, eructaţiile, flatulenţa. Coriandrul
uşurează totodată durerile asociate acestor dificultăţi de digestie.
NUCSOARA Myristica fragrans; Macis=cojile de nucsoara
Uleiul esenţial de nucşoară, care are gust pregnant şi miros piperat, este compus în majoritate din camfen şi pinen, dar conţine şi miristicină, care este toxică. Are efect afrodiziac, tonic, antiinflamator, antidiareic.
CARDAMON CARDAMOM
VERDE Elettaria cardamomum CARDAMOM NEGRU Amomum
subulatum
CURRY FRUNZE DE CURRY Murraya
koenigii
ANASON Pimpinella anisum, Illicium
verum
Proprietati antispastice,
carminative, ajută la fluidizarea
secreţiilor bronşice ,expectorant în
bronşită, este diuretic şi
contribuie la calmarea durerilor abdominale şi la eliminarea gazelor intestinale. Ceaiul de
anason revigorează activitatea
pancreasului, ajută la eliminarea
viermilor intestinali, calmează migrenele, combate anorexia şi este eficient în tratamentul asteniei. Atenţie, însă anasonul nu
este recomandat bolnavilor de ulcer duodenal, de enterocolite şi de gastrite
FENICUL CHIMEN
DULCE, FENNEL, Foeniculum
vulgare
Un bulb crud de fenicul conţine doar 73 de calorii, 2,9 grame de proteine, 17 grame de carbohidraţi, 7 grame de fibre alimentare (28% din necesarul zilnic) şi furnizează 27% din necesarul zilnic de potasiu, 5% din sodiu, 6% vitamina A, 11% calciu, 46% vitamina C, 9% fier, 5% vitamina B-6 şi 10% din necesarul zilnic de magneziu. În plus, acesta mai conţine fosfor, zinc, cupru, mangan, seleniu, niacina, acid pantotenic, acid folic, colina, beta-caroten, luteina si zeaxantina (viziune), vitamina E şi vitamina K şi este o sursă naturală de estrogen. Fibrele prezente în fenicul, împreună cu potasiul, vitamina C şi vitamina B6 contribuie la menţinerea unei inimi sănătoase. Vitamina B6 şi acidul folic previn acumularea homocisteinei, un aminoacid ce este asociat cu infarcturile miocardice şi cu atacurile cerebrale, care odată prezentă în corp poate conduce la probleme cardiace şi la deteriorarea vaselor de sânge.
SCHINDUF MOLOTRU Trigonella foenum-graecum
BOIA ARDEI DULCE Capsicum annuum
SUMAC, OTETAR MIROSITOR, Rhus
coriaria
HREAN Armoracia rusticana, WASABI , HREAJUL JAPONEZ Wasabia japonica
Printre darurile pe care le primim de la această
plantă, deloc pretenţioasă la condiţiile de mediu, se numără: vitamina C,
calciu, potasiu, substanţe cu acţiune antibacteriană şi uleiuri eterice. Principalul
scop este decongestionarea căilor
respiratorii, substanţele pe care le conţine ajută la reglarea tensiunii arteriale, sunt
anticoagulante, îmbunătăţesc elasticitatea vaselor de sânge şi stimulează
circulaţia în zonele periferice.
VANILIA Vanilla
planifolia
ASAFOETIDA Ferula assa-foetida
TAMARIND Tamarindus indica
MASTIC,
Pistacia lentiscus
DEGETARITA Boesenbergia pandurata
MANGO, AMCHOR,
AMCHUR, AMCHOOR, Mangifera
indica
SALCAM AUSTRALIAN, Acacia sophorae
SAMBURI DE STRUGURI
I
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu