miercuri, 13 decembrie 2017

ThetaHealing si “Cele 5 rani care ne impiedica sa devenim noi insine ” de Lise Bourbeau





Una dintre cele mai utile carti pe care le-am citit pana acum este « Cele 5 rani care ne impiedica sa devenim noi insine« de Lise Bourbeau.

Lise Bourbeau a identificat 5 rani, 5 traume majore care ne afecteaza viata, ele ne determina sa ne cream niste masti pentru a ne putea continua viata, pentru a supravietui.  

Cele 5 rani sunt cu mastile asociate sunt :
1.      rana de respingere cu masca fugarului ;

2.      rana de abandon cu masca dependentului ;

3.      rana de umilire cu masca masochistului ;

4.      rana de tradare cu masca dominatorului ;

5.      rana de nedreptate cu masca rigidului.

Este foarte interesant ca intre aceste rani si forma corpului nostru exista o stransa legatura. Sunt persoane care pot avea una sau mai multe rani predominante si in functie de ele configuratia corpului se adapteaza, se modifica.  Pana nu demult la mine observasem o rana mai predominanta nefiind constienta de altele, dar foarte curand am descoperit inca trei rani care erau foarte bine ascunse, posibil sa apara si a cincea sa o pot constientiza daca exista, cand voi fi pregatita pentru a o descoperi. 

Aceste rani se formeaza inca din perioada uterina, de exemplu in cazul respingerii sexului copilului de catre unul sau ambii parinti, ei dorind sa aiba baiat si descopera la ecograf ca este fata, apoi alt exemplu cand bebelusul este intarcat si dat bunicilor sa il creasca, bebelusul traieste rana de abandon, apoi in copilarie, adolescenta, in relatia cu unul sau ambii parinti pot aparea ca de exemplu criticismul exagerat si observatiile in public duc la rana de umilire, o rana de tradare poate aparea cand un parinte de sex opus nu si-a respectat angajamentul conform asteptarilor copilului, iar pentru nedreptate un exemplu ar fi cand copiii nu isi pot dezvolta individualitatea din cauza autoritatii parintilor.  Daca veti citi cartea veti descoperii in fiecare caz o multime de situatii. Va recomand cu caldura sa cititi aceasta carte.

ThetaHealing ne ajuta sa sapam si sa ne descoperim aceste rani si apoi sa ne eliberam de ele, ele avand la baza niste programe si convingeri.  Stiu din proprie experienta ca nu este deloc usor de aceea poate cel mai bine este sa cerem ajutorul si asistenta unor specialisti, unor ThetaHealers.  Aceste rani sunt foarte adanci, dureroase si ne-au lasat urme adanci de-a lungul timpului, iar descoperirile despre noi insine vor fi de-a dreptul uimitoare, si putem intelege mai bine anumite comportamente de ale noastre de-a lungul vietii, sau de ce anume ne-am atras anumite situatii din viata, de ce unele situatii se repetau mereu si mereu, doar ca, cu alte personaje,(aici imi aduc aminte de poezia « Groapa«,) pana cand vom gasi solutia, adica calea spre eliberare.

Groapa 
de autor necunoscut

«  Capitolul I
Ma plimb pe o strada.
In mijlocul ei se afla o groapa.
N-o vad, cad in ea.
Nu e vina mea.
Habar n-am cum sa ies dintro groapa, imi va lua mult timp sa gasesc o cale de iesire.

Capitolul II
Ma plimb pe aceeasi strada.
In mijlocul ei se afla o groapa.
Ma fac ca nu o vad, cad in ea.
Probabil ca e vina mea?
Stiu cum sa ies din groapa, dar imi va lua ceva timp s-o fac.

Capitolul III
Ma plimb pe aceeasi strada.
In mijlocul ei se afla o groapa.
Stiu ca este acolo, o si vad, dar tot cad in ea…
Este vina mea!
Ies imediat afara.

Capitolul IV
Ma plimb pe aceeasi strada.
In mijlocul ei se afla o groapa.
O ocolec.

Capitolul V
Ma plimb pe alta strada. »

Articol realizat de Cristina Rusu-Marian ThetaHealing Practitioner



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce este ThetaHealing®?

Etimologic Theta Ѳ este o litera care provine din alfabetul grecesc   si egiptean, inseamna si Suflet. Therapia Theta este o cale d...