sâmbătă, 16 decembrie 2017

Cristale vindecatoare

Nu orice piatra este considerata cristal, tot asa cum nu orice piatra este considerata pretioasa sau semi-pretioasa.
Iata o sumara clasificare si exemplificare a pietrelor:
Pietre pretioase sunt doar urmatoarele: diamant, rubin, safir, crisoberil, alexandrit, topaz, smalard, acvamarin
Pietre semi-pretioase (geme): spinel, heliodor, morganit, zircon, granat, turmalina, cuarturi (cristal de stanca, citrin, cuart roz, cuart fumuriu, ametist, ochi de tigru, jasp, calcedonia) si restul...
Pietre de natura organica: sidef, perla, chihlimbar, coral
Tectite: moldavit, obsidian
Roci: granit, pegmatit, marmura, unakit

Acvamarin este un beril, stimuleaza eliminarea si schimbarea, confera curaj si stimuleaza intuitia si clarvederea.
Agatul ajuta la centrare, echilibru emotional, fizic, mental, ajuta la depasirea negativitatii, amaraciunii si maniei. Transforma energiile negative in energii pozitive constructive. Scade anxietatea, stresul, suferinta, sentimentul de singuratate, efectele dureroase ale esecului si pierderii Confera calm in perioade de stress, somn linistit.
Agat albastru dantelat calmeaza, vindeca, confera pace interioara.
Agat de foc confera protectie.
Agat de mosc reduce durerea, dinamizeaza sistemul limfatic sic el imunitar, trezeste constiinta in fara frumusetii inconjuratoare, regenereaza sufletu.
Alexandritul este un crisoberil reprezinta carisma, maretia gandului, influenteaza simtul raspunderii. Mareste „constientizarea efectelor creatoare ale oricarui gand-forma, asupra mediului". Stimuleaza tendinta spre dragoste si spre spiritualitate, fundamentala pentru a obtine satisfactie interioara si succes; hraneste dragostea in conotatiile sale cele mai sentimentale si sexuale, asadar este de folosit pentru cresterea armoniei cu partenerul. se dovedeste eficace in metabolismul proteinelor si pentru tratarea leucemiei, a tesuturilor nervoase si a vaselor limfatice.
Amazonitul piatra a longevitatii protectiei, fidelitatii, stimuleaza talentele, rezistenta fizica si psihica.
Ambra= chihlimbar extrage boala, elimina stresul, vindeca organelle interne, adduce la suprafata amintirile din vietile anterioare.
Ametist  este un cuart violet, stimuleaza clarviziunea, conexiunea divina, bunul simt, mai este denumit si “piatra intelepciunii”.  Ajuta sa ne descoperim talente ascunse si intareste puterile spirituale. Indeparteaza gandurile negative, cosmarurile si ajuta la un somn linistit, fiind benefic si in cazul insomniilor. Stimuleaza intuitia, capacitatea de analiza si puterea de focalizare.  Ametistul are un foarte puternic rol protector pentru cei care nu se simt in siguranta sau pentru cei care se tem de accidente sau pericole.
Ametrinul este un cuart galben-violet disperseaza energiile si gandurile negative, elibereaza blocajele la diferite nivele, aduce vitalitate, bunastare, armonie.
Angelitul  are culori de la albastru la alb. Este descoperit recent in Peru in timpul Conversiei Armonice. Este un excellent echilibrator, polarizind si aliniind corpul fizic cu reteaua eterica. Obisnuiti-va sa va chemati Ingerii pentru indrumare si support. Face conexiunea psihica a cuiva cu Universul, cu realitatea angelica, cu ghidarea spirituala. Ajuta in Calatoriile Astrale. Aliniaza psihicul si cimpul eteric pentru autovindecare sau pentru vindecarea altora. Regenereaza zonele bolnave. Furnizeaza un cimp energetic protector in jurul zonei unde ne aflam.
Apatitul ajută la vindecarea oaselor, favorizează formarea celulelor noi şi absorbţia calciului, ameliorează problemele cartilajelor, oaselor, dinţilor şi ale capacitâţii motrice, tratează artrita, problemele articulare şi rahitismul. Suprimă senzaţia de foame şi accelerează metabolismul, favorizând trecerea la o alimentaţie sănătoasă. Tratează ganglionii, meridianele şi organele, ţine sub control tensiunea, echilibrează corpul din punct de vedere fizic, mental, emoţional şi spiritual, precum şi chakrele, eliminând hiperactivitatea şi stimulând hipoactivitatea. Utilizat în asociere cu alte cristale, apatitul facilitează obţinerea rezultatelor.
Aventurin  este un cuart verde, atrage aventura si ajuta la implinirea viselor, este o piatra a norocului, a sperantei. Scade frica, depresia, anxietatea, indecizia, emotivitatea, absorbtia energiei purtatorului de catre o alta persoana (puternic scut energetic). Stimuleaza capacitatile mentale, perceptia, creativitatea, independenta, spiritul conducator, talentele creatoare, motivatia, curajul, decizia, calitatile de lider, vointa, actiunea, imaginatia, spiritul de independenta.
Ajuta in luarea deciziilor in momente critice, in momentele de tranzitie in cariera, la gasirea solutiilor si alternativelor noi, la exprimarea mai usoara a emotiilor, in perioade de mare durere sufleteasca
Azeztulitul, „Cristalul Centrului Pamantului”, este al doilea dupa Moldavit, cand vine vorba despre farmecul care il inconjoara. A fost facut „celebru” de un grup de mediumuri care au pretins ca Azeztulitul face legatura cu fiintele care traiesc in centrul Pamantului, numite Azez. A fost vazut intotdeauna ca fiind unul dintre cristalele cu cea mai inalta vibratie. Azeztulitul sustine in cunoasterea si stapanirea trupului fizic si totodata sustine in reconectare cu sinele nostru interior.
Azurit stimuleaza intuitia, purifica chakrele.
Berilul ne invata sa facem numai si numai ce trebuie. Este o piatra ideala atunci cand trebuie sa facem fata unei vieti stresante si sa renuntam la poverile inutile. Ne ajuta sa primim calauzire, astfel incat sa stim ce avem de facut in continuare. Reprezinta puritatea fiintei si ne invata sa ne actualizam potentialul. Deschide si activeaza chakra coroana si pe cea a plexului solar. In plan psihologic, Berilul intareste curajul, elimina stresul si calmeaza mintea. In plan mental, incurajeaza adoptarea unei perspective mai pozitive asupra vietii, datorita capacitatii sale de a filtra lucrurile care ne distrag atentia si de a reduce suprastimularea. In plus descurajeaza analiza excesiva si reduce anxietatea. Berilul retrezeste iubirea in cazul cuplurilor casatorite, dar intrare in rutina. Berilul ajuta organele excretoare, fortifica sistemul respirator si pe cel circulator si amplifica rezistenta la toxine si la substante poluante. Trateaza ficatul, inima, stomacul si coloana vertebrala si are efecte terapeutice asupra contuziilor. Berilul este o piatra calmanta.
Brookitul, „Cristalul Punte”, reuseste sa uneasca Chakrele Superioare cu cele Inferiore. In general, activitatile si actiunile Celui de-al Treilea Ochi sunt confundate cu cele ale Chakrei Radacina. Brookitul aduce mult mai multa claritate intre Centrii Superiori si cei Inferiori, astfel incat sa poata fi conectati intre ei, fara a se face confuzie intre functiile si scopurile lor individuale. Brookitul fiind un „Cristal Punte” ii ajuta pe cei care in prima faza si-au folosit Chakrele Inferioare pentru a-si descoperi Sinele Superior. Ii ajuta sa inceapa sa utilizeze energii care pana in acel moment au „stat” ascunse.
Calcedonia este o piatra plina de afectiune, care promoveaza fraternitatea si bunavointa, amplificand stabilitatea grupurilor. Poate fi folosita pentru transmiterea gandurilor prin telepatie. Absoarbe energia negativa si o dispia, purificand astfel canalele de comunicare. In antichitate, oamenii confectionau potire din Calcedonie, captusite cu argint, despre care se credea ca previn otravirea.  Calcedonia armonizeaza mintea, trupul, emotiile, Spiritul si Sufletul. Prin sentimentele de bunavointa si generozitate pe care le confera, alunga ostilitatea si transforma melancolia in bucurie.
Calcitul da liniste, Impaca inima spirituala; ne ajuta sa invatam lectii in fiecare situatie intilnita sin e ajuta sa alegem noi optiuni. Clarifica viziunile, ajuta imaginatia, calatoriile astrale. Ne ajuta sa inlocuim frica, si vechile cai, cu unele mai sanatoase. Calcitul este recomandat celor ce lucreaza in domeniul sanatatii.
Calcitul galben curata corpul de toxine. Ajuta la detoxifierea rinichilor, a pancreasului, splinei. Este folosit de cei ce mediteaza, deoarece culoarea lui este legata de cea a soarelui. Este recomandat in proiectiile astrale.
Calcitul transparent clarifica viziunile si comunicarea, starea de bine e accentuate. Face curatire generala.
Calcitul albastru usureaza durerea (in special cea de spate)
Calcitul portocaliu mentine starea de fericire, de bucurie si umorul.
Calcitul verde ajuta adaptarea la procesul de tranzitie de la o faza stagnanta sau de la o situatie negative catre o stare mai pozitiva.
Carneol confera curaj, alunga apatia, motiveaza succesul in afaceri si activitati, promiveaza alegerile positive in viata.
Charoite  sau caroit ne conecteaza la scopul divin,ne ajuta sa facem fata schimbarilor, transmute energia negativa, ajuta la vindecare, converteste boala in sanatate si atrage vise intense.
Celesit elibereaza de stres, anxietate, comportamente obsesive. Ajuta in exprimare, vorbire in public, timiditate.
Citrin este un cuart galben confera prosperitate si abundenta, este o piatra a succesului, abundentei, prosperitatii, regenerarii, a banilor, a afacerilor bune. Protejeza impotriva energiilor negative, a efectelor negative ale aparaturii electrice. Confera caldura, bucurie, optimism, armonie, bunatate, pace, fericire, senzualitate. Ajuta la rezolvarea problemelor (inclusiv in familie sau cuplu), desteptarea calitatilor psihice, concentrare, la indeplinirea dorintelor, protectie generala. Stimuleaza noile proiecte si inceputuri, placerea de a trai, memoria, rezistenta, optimismul, vointa, increderea, disciplina, motivatia, energia, respectul de sine, energia fizica, claritatea mentala, puterile psihice, abundenta, succesul in afaceri si succesul financiar, viata sexuala.
Coralul mareste abilitatile intelectuale, intelepciunea, diplomatia, intuitia, imaginatia, capacitatea de comunicare, creativitatea, judecata, respectul de sine, concentrarea, ratiunea si curajul. Reduce sentimentul de frustrare si resentimentele. Coralul rosu stimuleaza pasiunea, iubirea, optimismul, intelepciunea, entuziasmul.
Crisocola ajuta la meditatie si imbunatateste comunicarea.Daca este plasata in casa absoarbe energiile negative de toate felurile. Este benefica pentru relatiile dificile, deoarece in egala masura vindeca si stabilizeaza caminul si interactiunile personale. Crisocola calmeaza, purifica si dinamizeaza toate chakrele, pe care le pune la unison cu planul divin. Stimuleaza luciditatea si echilibrul interior. 
Crisolit, Peridot sau Olivina piatra vizionara, a prosperitatii, fericirii, ajuta purtatorul sa se conecteze la destinul personal, reduce stresul, util in tratarea furiei, anxietatii, geloziei, confuziei.
Crisopraz este un jad australian, piatra a succesului financiar, atrage norocul la bani, prosperitate, noroc, bucurie de a trai, relaxare, scade emotiile negative, sporeste inspiratia.
Cuart= cristal de stanca confera claritate si virtuti terapeutice, numit Gheata Eternitatii sau Piatra Puterii, cristalul de stanca poate folosi pentru orice scop pozitiv. Este un talisman de noroc si un bun ghid spiritual, are un puternic rol protector impotriva energiilor negative. Reduce gandurile negative, sentimentul de vinovatie, melancolia, sentimentul de singuratate. Aduce inspiratie, clarviziune, protectie, armonie in suflet, curaj, incredere, imaginatie, echilibru emotional, rabdare, dragoste, noroc, succes, bani, sanatate. Mareste dinamismul, energia, actiunea, perseverenta, intelepciunea, comunicarea, creativitatea, concentrarea, studiul, memoria, claritatea, judecata. Amplifica efectele celorlalte pietre langa care este purtat, purifica celelalte pietre. Este puternica si deschide chakrele sprincenelor, coroanei si cea transpersonala pentru meditatie, trimite si primeste ghidare. El poate fi folosit sa faciliteze vorbirea si primirea de informatii din lumea spirituala, de la maestri, invatatori si vindecatori.
Cuart fumuriu protejeaza de energia negativa si ajuta la centrare. Cuartul fumuriu protejeaza impotriva oricaror pericole, de natura fizica, psihica, energetica, trimite energiile si gandurile negative inapoi la sursa (la cei care le-au trimis). Reduce sentimentele de vinovatie, gelozia, furia, frica. Echilibreaza mentalul, fizicul si emotionalul, blocajele energetice, analizeaza energiile in mod constructiv. Mareste spiritul practic, creativitatea, buna dispozitie, rabdarea, perseverenta, responsabilitatea, rezistenta, concentrarea, maturitatea. Aduce noroc, intelepciune, prosperitate.
Cuart roz amplifica iubirea, folosit la vindecarea inimii. Cuartul roz este o piatra a iubirii pure.  Aduce dragoste, prietenie si fericire, echilibru la nivel emotional, reduce stresul, depresia , furia. Ajuta la exprimarea emotiilor, mareste capacitatea de comunicare. Inlatura gandurile si energiile negative. Mareste fidelitatea. Atrage persoane bune in preajma noastra.
Recomandata si celor care au nevoie de o mai buna disciplina, celor care nu au curajul de a-si asuma responsabilitati.
Numele cuartului satyaloka vine de la muntele sacru din Satya Loka, India. Acest loc a fost ales drept unul cu o foarte inalta vibratie spirituala. A devenit un loc unde mii de oameni vin sa caute iluminare interioara si conexiunea cu divinul din tot si toate. Acest cristal fiind incarcat cu vibratii foarte inalte, ajuta la ruperea de vechile frecvente stagnante. Acesta ne scoate din vechiul mediu si din vechea stare de constiinta, ducandu-ne catre o alta stare de constiinta mai inalta, mai deschisa, mai vasta.  Cuartul Satyaloka ne extinde si „antena spirituala”, facandu-ne mai receptivi la energiile subtile.
Danburitul, „Cristalul ADN”, sustine fluxul de energie al corpului. Acest cristal are inmagazinata in el o mare cantitate de energie care poate fi simtita chiar si de cei care nu sunt atat de sensibili la energia cristalelor. Se spune ca impamantand Danburitul corect, acesta duce la o si mai mare aplificare a energiei sale. Trebuie intotdeauna sa ne gandim la impamantare ca fiind o forta necesara pentru a obtine energia completa a cristalului si nu ca fiind ceva cu o frecventa joasa.
Diamantul este un simbol al purităţii. Lumina sa albă pură vă ajută să vă transformaţi viaţa într-un întreg coerent. Facilitează relaţiile, aduce dragoste şi claritate într-un parteneriat. Este una din pietrele de manifestare care atrage abundenţa. Diamantul amplifică energia. Este una din puţinele pietre care nu au nevoie să fie reîncărcate cu energie. Creşte energia tuturor care intră în contact cu el. Confera curajul, invincibilitatea şi forţa sufletului purtatorului. Diamantul elimină durerea emoţională şi mentală, diminuează frica şi incită la noi începuturi. In plan spiritual, purifică aura a tot ce voalează strălucirea interioară a unei persoane şi permite luminii sufletului să strălucească. Activează chakra coroană şi o conectează cu lumina divină.
Dioptaza vindeca inima, conduce la iertare, ne ajuta sa ne ancoram in momentul present.
Dolomitul  echilibreaza si energizeaza chakreke, indicat in eliminarea dependentelor.
Fenacitul, „Cristalul Adaptabilitatii”, si-a castigat acest nume pentru ca adesea imprumuta forma si tiparul altor cristale. Este specialist in a oferi abilitatea de a armoniza cu celelalte forme ale sinelui. Este cunoscut si ca un bun sustinator in „Aliniere”, permitand deschiderea Chakrelor invizibile. Datorita puterilor sale, Fenacitul aduce viziuni puternice si proiectii ale ochilor mintii. Ne ajuta sa vedem dincolo de realitatea fizica si de aparente.
Fluorina sau fluorit ajuta la invatare, confera stabilitate emotional, utila in caz de infectii.
Granat  sau rodolit sau pirop confera prosperitate si pasiune, unspira iubirea si regenereaza corpul. Piatra a angajamentului total, a devotamentului, a dragostei, a stabilitatii si ordinii. Mareste efectele celorlalte cristale alaturi de care este purtat. Scade anxietatea, depresia, stresul exemanelor sau competitiilor. Aduce putere, rezistenta, protectie, vindecare, afectiune, compasiune, caldura, succes in afaceri. Ajuta la atingerea scopurilor, la depasirea complexelor de inferioritate, la rememorarea viselor. Mareste spiritul de initiativa, respectul de sine, inteligenta, imaginatia, ambitia, increderea, creativitatea, vointa, spiritul de responsabilitate.
Heliodor denumit si darul soarelui este un aliat puternic pentru dezvoltarea puterii personale prin activarea mintii si prin folosirea corecta a vointei.
Herderitul, „Cristalul Creierului”, poate fi folosit pentru sporirea conexiunilor in diverse regiuni ale creierului, mai ales in lobul frontal. Herderitul imbunatateste abilitatea de a extrage informatii din fenomenele invizibile. Acestea este cunoscut si ca fiind transcendental. Herderitul este un cristal care, combinat cu alte cristale, isi poate amplifica puterea lui rara. Aceasta insusire il face perfect pentru acest grup. Herderitul este specializat in lucrul cu problemele de comportament. Herderitul este cel care conduce energiile inferioare catre Chakra Coroana si mai departe.
Hematit protejeaza luptatorii, ajuta la centrare, folosit in tratarea hipertensiunii si artrita. Hematitul aduce noroc si bani, victorie in procese, succes in afaceri sau chestiuni judiciare, liniste, optimism, dragoste, pace, fericire interioara, multumire. Amplifica energia masculina, capacitatile psihice, sentimentul de invincibilitate, spiritul de independenta, respectul de sine, increderea in sine, intuitia, detasarea, calitatile in stiinte exacte. Reduce furia si gelozia, energiile negative. Respinge negativitatea din jur, trimitand-o inapoi la sursa.   Este una dintre cele mai folosite pietre pentru impamintare (Chakra de baza). Transforma confuzia in claritate mentala, ajuta la concentrare, memoria, ajuta capacitatea de a studia, retinerea detaliilor si somnul. Este folosit si in proiectii astrale.
Howlitul stimuleaza exprimarea emotionala ,confera inspiratie si simt artistic. Scade spiritul critic, egoismul, incapatanarea, ezitarea. Confera progres, frumusete, creativitate, inspiratie, protectie, energie, comunicativitate, ratiune, spirit de observatie, satisfactie, toleranta. Ajuta la organizarea prioritatilor personale si la atingerea telurilor. Recomandat celor care vad lucrurile doar in alb si negru sau care iau totul prea in serios.
Iolit, cordierit, safir de apa  favorizează o constituţie puternică. Diminuează depozitele de grăsime din corp, atenuează efectele alcoolului şi susţine detoxificarea şi regenerarea ficatului. Această piatră tratează malaria şi febra, ajută hipofiza, sinusurile şi sistemul respirator, calmează
migrenele si distruge bacteriile.
Jad, jadeit sau nefrit protejeaza si vindeca, absoarbe toate energiile negative, iar cand se umple pana la refuz cu acestea se sfarama, nu trebuie spalat niciodata si nu pastreaza amprentele spiritelor. Jadul sau Jadeitul numit piatra viselor sau piatra fidelitatii, este o piatra a linistii si pacii. Amplifica dragostea, compasiunea, cunoasterea, generozitatea, armonia, concentrarea, intelepciunea, pacea, fidelitatea, increderea, curajul si echilibreaza emotional. Ajuta la gasirea unor solutii si la rezolvarea problemelor. Aduce noroc, sanatate, protejeaza mama si copilul.
Jais, Jet, chihlimbar negru  permite comunicarea cu lumea spiritelor, absoarbe energia negativă şi alungă temerile iraţionale. Purtat la gât, apără împotriva violenţei şi bolilor şi protejează în timpul călătoriilor spirituale. In trecut, era considerat un apărător împotriva „entităţilor tenebrelor”. Se spune că cei atraşi de jais sunt „suflete antice” care s-au reîncarnat de nenumărate ori. Poate fi utilizat pentru deschiderea căii spre experienţe psihice şi facilitarea căutării iluminării spirituale. Jaisul utilizat în vindecare trebuie să fie foarte bine purificat după fiecare aplicare.  Recunoscut pentru succesul în afaceri, jaisul poate fi plasat în casierie, în colţul bogăţiei din casă sau în sediile firmelor. In plan psihologic, uşurează preluarea controlului asupra vieţii. Atenuează schimbările de dispoziţie şi calmează depresia, conferă stabilitate şi echilibru. Purifică chakra rădăcină şi stimulează ascensiunea forţei Kundalini. Plasat pe piept, dirijează forfa Kundalini spre chakra coroană. Tratează migrenele, epilepsia şi răcelile. Reduce nodulii ganglionari şi limfatici, calmează crampele stomacale. In trecut, era folosit pentru atenuarea durerilor menstruale.
Jasp are proprietati de vindecare. Stimuleaza activitatea cerebrala, buna intelegere intre persoane de acelasi sex, mentinerea unei atitudini poizitive si optimiste, creativitatea in plan vizual. Scade energiile negative, stresul, depresia, nervozitatea si supararea, dezechilibrele si negativitatea din jur, egocentrismul.Trimite negativitatea inapoi la sursa.  Confera bucurie si echilibru, protectie, incredere, intelegere, curaj, progres, frumusete, bucurie.  Stabilizeaza si purifica aura, alunga depresia, ridica moralul. Da curajul de a vorbi si independenta personala.
Jasp de Madagascar are proprietati de vindecare.
Kianit=Cianit proprietati de vindecare, nu se spala, alujga durerea, nu inmagazineaza energia negative ci o transmute pe loc, confera compasiune si reduce presiunea sanguine.
Kunzit sau ametist de litiu piatră extrem de spirituală, dotată cu o vibraţie mare, trezeşte centrul inimii şi suscită dragostea necondiţionată, generând gânduri afectuoase şi facilitând comunicarea. Iradiază pace şi este în legătură cu iubirea universală. Kunzitul induce o stare meditativă profundă şi focalizată. Benefic persoanelor cărora le este greu să intre în starea de meditaţie. Sporeşte creativitatea. încurajează modestia şi dorinţa de a ajuta. Are puterea de a dispersa negativitatea. Apără aura de energiile nedorite înconjurând-o cu un înveliş protector şi dispersează entităţile ataşate şi influenţele mentale ale acestora. Induce capacitatea de autoapărare chiar şi într-o mulţime. Kunzitul intensifică câmpul energetic ce înconjoară corpul. In plan psihologic, kunzitul încurajează exprimarea personală şi permite libera manifestare a sentimentelor. Indepărtează obstacolele şi facilitează adaptarea la presiunile vieţii. Permite recuperarea amintirilor blocate.
Labradorit sau spectrolit piatra misticilor, converteste energia negative in energie pozitiva, ne conecteaza cu magia autentica.
Lapis Lazuli sau lazurit ajuta la transmiterea telepatica si la trezirea si amplificarea capacitatilor psihice. Lapis Lazuli este simbolulul regalitatii. Stimuleaza atingerea perfectiunii, deschiderea celui de al treilea ochi, prin care lumea va fi inteleasa altfel.
Scade agitatia emotionala, timiditatea, stresul, anxietatea. Confera noroc, eficacitate, pace interioara, succes in dragoste, prietenie, protectie, creativitate, bucurie, curaj, optimism , incredere de sine. Sporeste creativitatea, comunicativitatea verbala, memoria, castigurile financiare
Lepidolit, mica mov, bun pentru meditatie si concentrare, elibereaza de stres, bun sprijin in perioade depresive.
Larimar confera afectiune, claritate mental si gandire constructiva.
Lemn pietrificat conduce la un nou inceput si ofera protective.
Malahit folosit la protective, curaj, amplificarea vointei, se sfarama cand suntem in pericol. Malachitul este o piatra a succesului in afaceri, (tine departe partenerii de afaceri cu intentii negative), piatra a transformarilor (ii ajuta pe cei care fug de schimbare sa accepte modificarile necesare in viata lor). Mareste concentrarea, intuitia, spiritul practic, simtul raspunderii, scade neincrederea, nesiguranta, ajuta la eliberarea de emotii negative.
Confera fidelitate in plan sentimental, echilibru, buna dispozitie, armonie, progres si schimbari favorabile.
Moldavit folosit la transformare, accelereaza puterea de manifestare. „Piatra pe repede-inainte”, este un meteorit, cu cea mai mare si complexa invatatura istorica asociata cu el. Fiind o piatra cazuta din cer, este vazuta ca o piatra cazuta din coroana unui inger. Proprietatile Moldavitului sunt considerate ca fiind din alta lume, acesta continand esenta prafului de stele si a spatiului. Fiind o piatra care la intrarea in atmosfera a fost supraincalzita, arata ca sticla barbotata, aceasta incastrand in ea praful de stele si multe elemente nu chiar accesibile pe Pamant.  Moldavitul poate fi vazut ca o „piatra a manifestarii” sau o „piatra a accelerarii”, dar trebuie folosita cu prudenta. Daca iti accelerezi existenta, fii sigur ca stii incotro te indrepti, inainte de a folosi Moldavitul.
Morganit sau smaraldul roz, beril roz ve „vorbeste” despre abundenta inimii si prosperitatea Iubirii, e abundenta emotionala, dragoste, impacare si incredere . In plan spiritual, Morganitul ne ajuta sa ne conectam cu Iubirea Divina.
Natrolitul, „Cristalul Purificarii”, este un cristal din familia zeolitilor, cunoscut pentru purificarea fizica a corpului.  Multi au marturisit ca s-au simtit mai usori, de parca pluteau, dupa ce au meditat cu un cristal de Natrolit. Natrolitul reduce umflaturile si retentia de apa. Totodata inlatura frica de apa. Natrolitul si Scolecitul fac parte din aceeasi familie, si lucreaza impreuna pentru a ajuta cu cele mai multe dintre nevoile fizice care trebuie indeplinite pentru  a stabili o buna conexiune intre corpul fizic si cristale.
Obsidian confera protective impotriva farmecelor si gandurilor negative. Obsidianul confera stabilitate, fidelitate, dragoste, frumusete, echilibru, puritate, armonie, calm, pace, flexibilitate, crestere si progres, echilibru in perioade de transformare si schimbare;reduce stresul si furia. Ajuta la concentrare, la descoperirea propriilor defecte si a schimbarilor necesare pentru indreptarea lor, la depasirea blocajelor psihice, la intelegerea problemelor personale si acceptarea adevarului, la acceptarea schimbarilor ce se cer facute in viata individului, la transformarile de natura spirituala. Amplifica deschiderea spirituala, intelepciunea, concentrarea asupra unui obiectiv si simtul disciplinei. Ne conecteaza cu adevaratul nostru sine interior si acest lucru este privit ca o recompensa. Reduce starile de fuga in fantezie. Absoarbe si dizolva furia, criticismul, frica.
Obsidianul foarte negru  absoarbe intunericul si il transforma in lumina alba.
Obsidianul cu fulgi de zapada imbunatateste respectful de sine si increderea in sine. Dezvolta clarauditia si transforma aspectele noastre joase. Mentine un echilibru in starea de sanatate.
Obsidianul verde  vindeca cristalele sparte si le incarca. Echilibreaza Chakra Inimii. Asista in vindecarile energetice in timpul sedintelor Reiki.
Obsidianul albastru stimuleaza chakra gitului, comunicarea, ajuta in calatoriile in astral si in citirea Tarotului. Mentine departe starea de negativitate si este o piatra extrem de protectoare in timpul calatoriilor.
Obsidianul curcubeu aduce lumina si iubirea in viata noastra. Ajuta ca latura spirituala a cuiva sa fie recunoscuta. Este numita si “piatra placerii”, pentru ca aduce bucurie.
Ochi de pisica interesant pentru noi este un tip de cuart ce se activeaza la lumina lunii: el este utilizat in principal pe a doua si a sasea chakra. Pe a doua declanseaza solutionarea problemelor conexe cu acest vartej energetic printr-o constientizare, o viziune clara a acestei probleme; pe a sasea chakra, stimuleaza functia intuitiva si introspectiva, ajutand „sa intrevedem potentialul pozitiv al „zonei de umbra". Stimuleaza si clarviziunea, fiind util pentru a potenta vederea noaptea si in locurile scufundate in obscuritate. Piatra are particularitatea de a face posibil contactul telepatic cu animalele.
Ochi de soim  e o varietate de ochi-de-tigru cu benzi, este o piatră excelentă pentru vindecarea energiei terestre şi ancorarea sa. Stimulează şi revigorează corpul fizic. Ridicându-se deasupra lumii, ochiul-de-şoim dezvoltă intuiţia şi introspecţia şi îmbunătăţeşte abilităţile psihice precum clarviziunea. Purifică şi încarcă cu energie chakra rădăcină.
Ochi de tigru ajuta la vederea viitorului, armonizeaza emisferele cerebrale, ajuta la atingerea scopului propus. Ochiul de tigru pastreaza aspectul tanar, alunga depresia, aduce bunastare, frumusete, fericire, sanatate, noroc la bani, placere de a trai, optimism, incredere. Confera o atitudine pozitiva de viata, mareste energia si buna dispozitie.
Sporeste claritatea gandirii, disciplina, curajul, perceptia. Piatra foarte buna pentru femeile de afaceri.
Confera sentiment de unicitate
Onix negru protejeaza impotriva energiilor negative, il ajuta pe cel care il poarta sa dizolve orice relatie nedorita.
Onix vindeca si protejeaza. Onixul este piatra a sigurantei si securitatii, protejeaza impotriva dusmanilor si adversitatii, impotriva energiilor negative. Stimuleaza manifestarea personalitatii, auto-controlul, intuitia, auto-disciplina, inspiratia, detasarea, concentrarea , norocul, increderea in viata si in iubire, abilitatile in afaceri, spiritul de conducere, succesul in casnicie si popularitatea. Scade stresul, apatia, dorintele sexuale, blocajele si frustrarile. Ajuta la descoperirea posibilitatilor intr-o situatie dificila, la indeplinirea propriului destin, la intelegerea scopului vietii, la incheierea relatiilor nefericite.
Opal scoate la lumina capacitatile noastre reale, e o piatra a apei. Opalul confera stabilitate, atrage multe modificari in viata, il ajuta pe purtator sa-si scoata la iveala intregul potential. Scade inhibitia, scoate la suprafata emotiile reprimate. Mareste creativitatea, inspiratia, fericirea, imaginatia, sentimentul de valoare personala, relaxarea, energia fizica, spontaneitatea. Aduce bani, succes, noroc, fericire, dragoste, speranta, protectie, pace.
Perla este numita Lacrima lui Dumnezeu. Este simbol al sinceritatii, puritatii, inocentei, cinstei. Mareste sentimentul de dragoste, respectul de sine si increderea in propria persoana.
Aduce succes, fericire, dragoste, noroc, prietenie, dragoste, bani, protectie, creativitate, curaj, intelepciune, frumusete, compasiune, loialitate.
Asigura o casnicie fericita.
Petalitul, „Piatra care Spulbera”, este un cristal puternic, care poate fi utilizat pentru a respinge energiile negative. Ajuta corpul sa ramana ferm si impamantat intr-o frecventa armonioasa. Petalitul echilibreaza energiile Yin si Yang, pentru a corecta dezechilibrele din corpul fizic. Aceste proprietati au facut Petalitul sa fie sinonim cu „Piatra Protectoare”. In acest caz, protectia se realizeaza tinand vibratiile joase departe de corp.
Piatra lunii sau adular atrage sufletul pereche, stimuleaza visele lucide si capacitatile psihice si calmeaza emotiile.
Piatra sangelui sau leliotrop confera curaj si amplifica energia cristica.
Piatra Soarelui are un puternic rol protector si un puternic efect stimulator pentru minte, trup si suflet. Aduce noroc, dragoste, abundenta, bucurie, posibilitati in calea individului, o dispozitie deschisa, luminoasa, stralucitoare precum si calitati de lider. Amplifica originalitatea, curajul, buna dispozitie si concentrarea. Reduce frica, stresul, pastreaza spiritul tanar, clarifica mintea pentru luarea deciziilor importante. Stimuleaza si stabilizeaza credinta religioasa, amplifica legatura cu divinitatea.
Pirita sau marcazit amplifica atributele masculine.
Rodocrozit confera iubire si ne ajuta sa ne iubim pe noi insine sis a ne tratam cu afectiune.
Rodonit piatra a iubirii reciproce, aduce pace. Calm, echilibru, mareste capacitatile artistice.
Rubelit, turmalina rosie vibreaza profund cu chakra inimii. Energia acestuia merge mai in profunzime decat celelalte pietre ale inimii, ceea ce il face un bun activator al acestui centru energetic, stimuland sentimete profunde de iubire. Ne intareste inima si o conecteaza cu Inima Pamantului. Rubelitul are potentialul de a ne deschide catre iubirea care trece dincolo de relatiile interumane – acea iubire care strabate Universul.
Rubin intareste imunitatea organismului, fiind un catalizator pentru trezirea energiei kundalini; reduce si inhiba cosmarurile, frica, infectiile, diabetul, anemia, febra, inflamatiile; benefic pentru circulatia sangelui, mai ales in talpi si picioare; benefic pentru inima, splina, timus, coloana vertebrala, intestine, nas, ochi, urechi; imbunatateste viata sexuala; are un important rol detoxifiant;
Safir este un corindon bun pentru meditatie si concentrare, faciliteaza mesajele ceresti.
Sardonix sau onix rosu un fel de agat rosu Piatră de forţă şi protecţie. Evocă căutarea unei existenţe care are un sens, favorizează integritatea şi conduita virtuoasă. Aduce o fericire durabilă, conferă stabilitate în căsnicie şi parteneriate, atrage prietenii şi norocul. Poate servi la crearea de reţele de apărare în jurul casei şi al grădinii. Câte un cristal de sardonix ar trebui să fie plasat în toate colţurile casei, la uşi şi la ferestre. Măreşte voinţa şi fortifică caracterul. Creşte vigoarea, robusteţea şi stăpânirea de sine. Alungă depresia şi ezitările. In plan mental, îmbunătăţeşte percepţia, facilitează procesul de osmoză şi procesarea informaţiei. Vindecă plămânii şi oasele, resensibilizează organele de simţ. Reglează metabolismul fluidelor şi celulelor, fortifică sistemul imunitar, creşte absorbţia substanţelor nutritive şi favorizează excreţia.
Scolecitul, „Cristalul Conectivitatii”, este vazut ca un cristal care are puterea de a conecta calea Sinelul interior cu „conexiunile tubulare eterice”, cu care corpul nostru este familiarizat. Numele Scolecitului vine de la cuvantul grecesc ‘Scolex”, fiind numele unui vierme. Forma geometrica a Scolecitului este cea a acestui vierme. Este important sa fim familiarizati cu geometria cristalelor, pentru ca acestea interfereaza cu frecventa noastra dar si cu partea din corp pentru care piatra este cea mai eficienta.  Scolecitul mai este numit si  „Cristalul Echipa”, pentru ca e foarte eficient in a conecta cristale care au diverse lungimi de unda.
Selenit supa Selene zeita greaca a Lunii,  cu efecte asupra sistemului nervos, excellent pentru munca spirituala, stimuleaza functiile creierului, activitatea cerebrala, productia de hormoni, mareste inspiratia si capacitatea de concentrare, bun pentru bolile organelor reproductive, indicat in meditatie alaturi de turmalin negru si hematit, se spala de 1-2 ori pe luna desi este solubil in apa.
Serafinit conduce la conexiune spirituala
Smarald converteste energia negative in energie pozitiva, confera rabdare, ajuta la centrarea in inima, confera protective si vindeca.
Sodalitul conduce pe calea cea buna si ne ajuta in calatoria noastra. Sodalitul are un puternic rol protector, protejeaza impotriva energiilor negative si impotriva pericolelor. Faciliteaza comunicarea de grup, relatiile inter-personale , scade frica, starea de confuzie. Ajuta in momentele de acumulare de informatie, studiu si concentrare (examene). Mareste curajul, rezistenta, comunicarea verbala, logica. Aduce succes in cariera, claritate mentala si psihica, spirit practic, eficienta, buna judecata echilibru mental.
Spinel este denumita “piatra nemuririi”, contine energii de reinoire, intretinere, incurajare, reduce stresul si anxietatea, afecte pozitive asupra sistemului nervos, atrage bani, bogatie si prosperitate.
Sugilit piatra a dragostei spirituale, a perfectiunii, a inspiratiei, a increderii
Amelioreaza emotiile negative sau distructive, sentimentul de ostilitate, furia, gelozia, prejudecatile, disconfortul si dezechilibrele
Confera iertare, inspiratie, armonie de grup, energie, intelepciune, respect de sine, echilibru, canalizarea energiilor
Tanzanit piatra magica ciu vibratii foarte inalte, bun pentru meditatie si concentrare, faciliteaza vindecarea multidimensional, calmeaza mintea, indecat pentru somn agitat, activeaza regenerarea celulara si stimuleaza sistemul imunitar. „Cristalul Noilor Inceputuri”, este gasit doar intr-un singur loc de pe Pamant, Muntele Kilimanjaro, Africa. Este considerat o piatra pretioasa si este folosit pentru a crea unele din cele mai scumpe bijuterii din lume. Proprietatile metafizice ale Tanzanitului constau in energii legate de claritate, innoire, viata si revigorare. Culoarea lui albastra este adesea asociata cu Cerul si Oceanul, leaganul nasterii vietii organice. Datorita proprietatii de a ne ajuta in reconecatrea cu copilul din noi.
Tectita tibetana este un meteorit pe care-l putem numi „Controlul Impamantarii”. Sustine in stabilirea unei conexiuni eterice intre noi si cristalele noastre. Acesti meteoriti sunt folositi adesea pentru a intari campurile energetice ale corpului. Tectita Tibetana ne invata ca este important sa ramanem impamantati. Cand avem experiente spirituale puternice, putem avea tendinta de a ne separa  de toti si de toate. Cristalele de impamantare ne permit sa ramanem cu picioarele pe Pamant, in timp ce experimentam cele mai inalte trairi spirituale.
Topaz galben atrage banii.
Topaz amplifica intentia, converge energia negative in energie pozitiva.
Turcoaz=Peruzea vindeca si alunga durerile artritice. Turcoazul este un talisman de protectie si putere. Se spune ca isi schimba culoarea cand se apropie un pericol, cand cineva vorbeste de rau sau intentioneaza sa faca rau celui care poarta piatra, ca simte invidia si ura celor care vor raul si va da un semn de avertisment. Ajuta la inceperea noilor proiecte, la gasirea unei iesiri dintr-un impas. Mareste creativitatea, curajul, comunicativitatea, spiritualitatea. Aduce noroc, succes, prosperitate, liniste sufleteasca, echilibru emotional, prietenie, loialitate. E un bun liant relational.
Turmalina neagra purifica organismul.
Turmalina amplifica energia cuarturilor, confera pace interioara.
Turmalina roz este un afrodisiac care atrage dragostea in lumea materiala si spirituala. Aratand ca a iubi nu incuba nici un pericol, inspira credinta in dragoste si confirma ca iubirea de sine va atrage si iubirea celorlalti.
Turmalina verde atrage fericire, prosperitate si bucuria de a trai.
Unakit vindeca traume emotionale vechi, creste increderea in sine, intareste curajul, ajuta la eliberarea blocajelor energetice.
Zircon sau hiacint aduce stralucire, punandu-va in valoare unicitatea, contribuind astfel la afirmarea propriei personalitati.

Purificarea. Intr-adevar, e bine sa nu purtati un cristal inainte de a-l elibera de energiile negative pe care le contine si inainte de a-l incarca de energia dv. Alegeti cristalul care vi se potriveste, veti simti asta pentru ca va veti simti atras de el.
INGROPARE IN PAMANT - Ingropati cristalul pentru cateva zile in pamant. ATENTIE: Nu e recomandabil pentru hematit sau alte minerale bogate in fier, care ar putea fi afectate.
ACOPERIRE CU SARE DE MARE - Lasati cristalul timp de o noapte intr-un recipient cu sare marina (uscata, in forma de praf). ATENTIE: Sarea poate afecta selenitul, azuritul, calcitul, deci nu folositi in acest caz varianta de purificare cu sare sau apa sarata.
CU AJUTORUL UNUI ALT CRISTAL - Lasati cristalul nou in apropierea unui cristal de cuart brut de dimensiuni mai mari, deja purificat. Metoda e recomandabila pentru pietrele delicate, care ar putea fi afectate de alte metode de purificare.
ILUMINARE CU AJUTORUL UNOR LAMPI PENTRU CROMOTERAPIE - Aplicati timp de cateva minute o lumina alba, aurie, violet, bleu asupra cristalului.
SUNET DE CLOPOTEI - Miscati indelung clopotei de vant (de forma tubulara, in 4, 6, 8 tonalitati) deasupra cristalului.
EXPUNERE IN LUMINA SOLARA SAU LUNARA - Lasati cristalul pentru cateva ore in lumina Soarelui (la apus sau la rasarit) sau in lumina lunii pline. Daca Soarele este prea intens, nu lasati piatra mai mult de 30 de minute. ATENTIE: Lumina poate afecta ametistul, cuartul roz, celestitul albastru, citrinul, fluoritul, piatra lunii, acvamarinul (culoarea poate deveni usor mai fada) deci nu folositi metoda de purificare in lumina solara  intensa si nu pentru timp indelungat.
PURIFICARE APA CURENTA - Lasati piatra cateva minute in valuri de mare (evident, asigurati-va ca nu o veti pierde) sau in curs de izvor sau de parau de munte.
ACOPERIRE CU PETALE DE FLORI - Lasati cristalul cateva ore intr-un cosulet cu petale de trandafir, de rozmarin, de levantica.
ACOPERIRE CU NISIP - Lasati cristalul cateva ore intr-un recipient cu nisip pur de scoica.
PURIFICARE IN PIRAMIDA - Lasati cristalul in centrul de greutate (1/3 de la baza, 2/3 de la varf) al unei piramide (din carton, din cadru de cupru sau orice alt material natural, dar nu din materiale artificiale: plastic etc).
PURIFICARE CU THETAHEALING Aplicati tehnica pentru curatarea si purificarea cristalului.
Orice alta sursa naturala - orice element al naturii - de la care cristalul poate extrage energie pura este recomandata.

Elementele chimice se clasifică în şapte mari grupe, a opta grupă reprezentînd starea perfectă.
Elementele chimice care se află în componenţa Pietrelor contribuie la metabolismul organismului nostru, asigurând astfel buna funcţionare a tuturor organelor, ajutând şi la eliminarea toxinelor acumulate în organism. Mineralele au efect şi asupra tuturor ţesuturilor. Stările sufleteşti, sentimentele şi gândurile noastre sunt în mare măsură influenţate de substanţele nutritive, ele ajutând astfel nu numai la dezintoxicarea organismului, ci şi la purificarea atât a sufletului cât şi a spiritului. Organismul uman conţine 60% apă, iar majoritatea Pietrelor sunt formate pe bază de dioxid de siliciu. Conţinutul de minerale al Pietrelor pătrunde în organism prin epidermă sau consumate ca elixir. Însă, trebuie neapărat avut în vedere că unele Pietre conţin o concentraţie foarte mare de anumite minerale, deci manevrarea lor se va face cu o deosebită precauţie.
ALUMINIU
– îmbunătăţeşte metabolismul (Jad, Smarald, Lepidolit);
– ajută asimilarea fierului în intestine (Rubin);
– neutralizează hiperaciditatea (Alexandrit);
– vindecă reumatismul (Granat, Smarald, Safir) şi artrita (Topaz, Kunzit, Smarald);
– calmează şi întăreşte sistemul nervos, ajută la mărirea puterii de concentrare (Safir, Verdelit) şi a mobilităţii (Andaluzit);
– ajută la vindecarea stărilor maniacale (Granat, Sodalit);
– elimină frica (Crisoberil) şi mustrarea de conştiinţă (Sodalit, Turmalin);
– stimulează dorinţa de schimbare (Ochi de tigru, Zoizit);
– ajută la aflarea adevărului (Topaz), la trezire (Rubin, Turcoaz);
– stimulează dezvoltarea simţurilor (Piatra Lunii, Kunzit, Rubin).
BERILIU
– ameliorează alergiile (Acvamarin, Beril);
– este recomandat pentru vindecarea chisturilor, bolilor ulceroase şi reumatismale (Smarald);
– elimină dereglările hormonale (Heliodor, Acvamarin);
– ne înseninează viaţa (Acvamarin, Heliodor, Crisoberil);
– ajută puterea de concentrare (Acvamarin, Smarald).
CALCIU
Aproape 99% din conţinutul de calciu al organismului se regăseşte în componenţa sistemului osos (Calcit portocaliu, Fluorit). Restul de 1% stimulează regenerarea celulelor şi a globulelor roşii din sânge (Sugilit, Chariot, Zoizit);
– îndeplineşte un rol semnificativ în funcţionarea mai multor organe (Aragonit, Calcit, Rhodonit);
– acţionează benefic în cazul cheagurilor de sânge (Dolomit), al aritmiilor cardiace (Calcit);
– stimulează buna funcţionare a sistemului nervos şi muscular, ajută producerea enzimelor (Perla);
– întăreşte simţurile (Rhodonit), încrederea de sine (Calcit, Fluorit), îndepărtează stările de indispoziţie;
– ajută memoria (Kunzit, Calcit), formarea personalităţii (Sugilit) şi la ridicarea nivelului spiritual (Fluorit, Chariot).
CROM
– reglează glicemia, fiind indicat bolnavilor de diabet (Olivin, Smarald);
– reduce colesterolul, reglează energia şi temperatura corpului, precum şi dezechilibrele hormonale;
– curăţă corneea (Smarald, Verdelit);
– are efect de stopare a proceselor inflamatorii în întregul organism (Aventurin, Olivin);
– reduce hiperaciditatea, dezintoxică (Olivin, Verdelit);
– ameliorează durerile (Aventurin);
– purifică subconştientul, dezvoltă conştiinţa, aducându-ne în echilibru cu Eul superior, ajută la dezvoltarea capacităţilor clarvăzătoare (Olivin, Serpentin).

CUPRU
– stimulează formarea globulelor roşii (Malachit, Crisocola);
– revitalizează sistemul sangvin, accelerează regenerarea ţesuturilor, influenţează echilibrarea tuturor centrilor energetici, a meridianelor, a corpurilor vibraţionale (Azurit, Turcoaz);
– vindecă procesele inflamatorii şi reduce temperatura corpului (Malachit);
– are efect laxativ (Azurit, Azurit-Malachit);
– este mesagerul frumuseţii interioare şi exterioare (Turcoaz);
– exercită influenţă asupra uterului şi ovarelor (Dioptaz) şi este recomandat în cazul durerilor menstruale (Malachit, Crisocola);
– stimulează deschiderea celui de-al treilea ochi, aduce la suprafaţa mentalului cauzele blocajelor fizice (Crisocola, Azurit).
FIER
– este indispensabil în formarea hemoglobinei (Granat) şi a globulelor roşii din sânge (Bronzit, Hematit);
– este un element important în oxigenarea sângelui, a plămânilor, pentru celule şi sistemul muscular;
– stimulează funcţionarea ficatului, a splinei şi a intestinelor (Granat, Cornalin);
– întăreşte sistemul imunitar (Granat);
– este recomandat în cazul durerilor menstruale (Piatra Lunii, Cornalin);
– întăreşte voinţa şi corpurile emoţional, mental şi spiritual (Hematit);
– ajută ca omul să devină drept, cinstit (Nefrit), perseverent (Granat) şi invulnerabil (Hematit).
FLUOR
– întăreşte sistemul osos (Apatit), dantura (Fluorit);
– regenerează epiderma (Nefrit), mucoasa pulmonară şi a gâtului (Apofilit, Fluorit);
– stimulează funcţionarea creierului şi a sistemului nervos (Indigolit, Fluorit);
– ajută la eliminarea tulburărilor comportamentale (Apofilit, Lepidolit) şi la îndepărtarea gîndurilor
malefice (Topaz).
FOSFOR
– alături de calciu şi magneziu, fosforul este elementul de bază al sistemului osos (Apatit) şi al danturii (Turcoaz);
– este indispensabil în schimburile energetice la nivel celular;
– stimulează regenerarea celulelor şi a ţesuturilor (Apatit), funcţionarea şi dezvoltarea sistemului muscular (Turcoaz);
– ajută la formarea globulelor roşii din sânge (Crisocola);
– stimulează funcţionarea creierului şi a sistemului nervos, memoria (Zircon);
– ameliorează starea de oboseală (Turcoaz);
– îndepărtează stările de indispoziţie, de supărare (Apatit), de susceptibilitate (Ochi de şoim, Turcoaz), de apatie (Crisocola)
– ne dă încredere de sine (Topaz, Zircon, Ochi de şoim).
LITIU
– reduce colesterolul şi tensiunea arterială, protejează rinichii (Lepidolit, Citrin) şi ajută la eliminarea toxinelor din organism (Acvamarin, Lepidolit);
– este recomandat pentru bolile reumatismale (Smarald) şi pentru artrită (Kunzit);
– are efect analgezic (Sugilit) şi poate fi folosit în cazurile de oboseală cronică, epuizare, dar şi pentru refacerea şi regenerarea organismului (Beril, Verdelit);
– dă siguranţă de sine (Sugilit), ajută memoria (Kunzit, Ametist).
MAGNEZIU
– este al doilea mineral ca importanţă, după calciu, în organismul uman.
– ajută la întărirea oaselor (Granat-Grossular);
– stimulează circulaţia sangvină (Ochi de tigru);
– destinde sistemul nervos şi musculatura (Magnezit, Serpentin);
– creşte rezistenţa fizică (Olivin);
– calmează atât trupul cât şi sufletul (Nefrit);
– este recomandat împotriva stresului (Serpentin) şi a fricii (Olivin).
MANGAN
– are efect benefic asupra regenerării sângelui (Hematit, Lepidolit), a eliminării toxinelor prin ficat (Lepidolit, Kunzit);
– scade glicemia (Rodocrozit);
– stimulează hormonii sexuali (Jad, Rubelit);
– întăreşte sistemul imunitar (Apatit, Jad, Olivin);
– influenţează funcţionarea inimii (Olivin, Serpentin), are efect asupra sistemului osos (Apatit,
magnezit);
– ajută la dezvoltarea armonioasă a organismului (Magnezit);
– eliberează stările emoţionale stresante care creează suferinţe şi stimulează energiile subtile ale
chakrelor superioare (Rodocrozit, Rhodonit);
– ne ajută la autoanaliză, regăsirea de sine (Diamant);
– purifică sufletul şi conştiinţa (Rhodonit).
NICHEL
– contribuie la asimilarea fierului în organism şi, prin aceasta, la buna funcţionare a ficatului (Crisopraz) şi ajută la eliminarea toxinelor din organism (Crisopraz, Serpentin);
– ajută la aducerea la suprafaţă a şabloanelor emoţionale îngropate în trecut şi, apoi, la neutralizarea lor şi la restabilizarea echilibrului mental (Piatra Lunii, Opal);
– oferă o stare de linişte (Morganit, Crisopraz);
– are efect de calmare a stărilor nervoase, de purificare a subconştientului, permiţînd restabilirea
echilibrului psihic (Olivin).
OXIGEN
După cum se ştie, oxigenul îl inspirăm în plămîni, apoi ,cu ajutorul fierului, ajunge la celule prin
hemoglobina din sânge (Hematit);
– îndeplineşte un rol important în metabolism (Amazonit);
– contribuie la transportul energiei la ţesuturi (Turcoaz) şi la celule (Chariot);
– ajută omul să-şi adune energia, forţa din trăirile anterioare (Jad);
– intensifică stările emoţionale predominante (Opal de foc);
– sporeşte puterea de creativitate (Ametist);
– dezvoltă puterea voinţei, pentru a trece peste momentele grele şi a ne contura drumul (Ochi de tigru).
POTASIU
– face posibilă transmiterea impulsului de la sistemul nervos la sistemul muscular şi are efect benefic asupra muşchiului cardiac (Amazonit, Sugilit);
– reglează tensiunea arterială (Sugilit);
– asigură liniştea înţelegerea, alungă teama, neliniştea (Charoit, Sugilit) şi iluziile (Piatra Lunii,
Labradorit);
– întăreşte şi dă curaj mentalului, încearcă să ne conducă destinul (Charoit, Lepidolit).
SILICIU
– stimulează metabolismul, îmbunătăţeşte elasticitatea pereţilor vaselor sangvine (Agata);
– ajută la procesul de autovindecare, aduce la suprafaţă cauzele stresului emoţional (Cuarţ roz, Hematit);
– întăreşte firele de păr (Smarald), epiderma (Aventurin), unghiile (Jasp-Jaspeul), sistemul imunitar (Nefrit) şi plămânii (Rhodonit);
– stimulează glandele limfatice (Piatra Lunii);
– are efect antiinflamator (Acvamarin);
– emite sentimentul încrederii de sine şi a echilibrului (Cuarţ lăptos, Agata);
– deschide calea către noi idei (Zoizit) şi sentimente (Kunzit);
– aduce linişte profundă şi vindecare în realitatea fizică (Ochi de şoim).
SODIU
– este util în cazul suferinţelor cardiace, renale, hepatice şi de splină, precum şi pentru purificarea sângelui (Jad);
– ajută la eliberarea drumului gîndirii conştiente (Sodalit);
– întăreşte şi dă curaj mentalului, încearcă să ne conducă destinul (Chariot);
– aduce pacea şi armonia între inimă şi mental (Larimar);
– întăreşte rezistenţa psihică şi purifică mentalul (Lapis lazuli, Sodalit).
SULF
– ajută la regenerarea părului şi a unghiilor;
– este recomandat la vindecarea bolilor de piele (Lapis lazuli);
– este necesar la eliminarea toxinelor din ficat;
– este indicat în bolile reumatice, artrită şi la întărirea sistemului imunitar (Pirita);
– este purificator al creierului şi al sufletului (Lapis lazuli);
– ne ajută la descoperirea părţilor negative şi la acceptarea de sine (Pirita).
TITAN
– este antiinflamator;
– se recomandă în bronşite (Cuarţ rutilat), congestii pulmonare (Crisoberil) şi nefrite;
– este tonifiant cardiac, muscular (Granat, Rubin) şi întăritor pentru oase (Sugilit);
– ajută la regenerarea organismului (Olivin, Cuarţ roz);
– simbolizează prietenia, fidelitatea, credinţa şi previne melancolia (Granat, Safir);
– alungă sentimentul de frică (Hematit);
– este energizant (Rubin);
– are efect de purificare a subconştientului, permiţînd restabilirea echilibrului psihic (Olivin, Cuarţ
rutilat).
ZINC
– participă la regenerarea structurii osoase (Silicat de zinc, Aragonit, Dolomit);
– regenerează pielea, firele de păr şi unghiile (Silicat de zinc);
– stimulează funcţionarea creierului, întăreşte sistemul imunitar, are efecte benefice asupra organelor sexuale feminine şi masculine (Silicat de zinc);
– activează anumiţi hormoni şi enzime, reglează producerea insulinei (Rodocrozit);
– activează intuiţia, oferă curaj, conştinciozitate şi ajută la conştientizarea de sine (Rodocrozit);
– stimulează activitatea mentală (Stibin);
– ajută la transformarea de sine, adaptarea la schimbările necesare evoluţiei pe drumul vieţii, eliminând tot ce este perimat (Pirita).
Mineralele se împart în şapte clase:
– sulfuri
– halogenuri
– oxizi
– carbonaţi
– sulfaţi
– fosfaţi
– silicaţi
– şi o categorie separată a mineralelor naturale alcătuite dintr-un singur element, carbonul, grupă din care face parte diamantul, acesta avînd duritatea cea mai mare. Asociat cu Arborele Vieţii, acest element ne aminteşte de Divinitate, situată deasupra sephirei Kether.
Pietrele au efect, totodată, prin sistemul lor cristalin. Ca simbol al celor şapte raze cristaline, s-au format şapte sisteme de cristalizare, acestea putînd fi corelate cu şapte tipuri de oameni. Cel de-al optulea sistem aparţine Pietrelor fără structură internă, asemănător grupei a opta a elementelor chimice, simbolizînd perfecţiunea situată deasupra nivelului şapte, întrucît oamenii din categoria „fără formă” – cum este Nebunul din tarot – îşi eliberează cătuşele pămînteşti şi se înalţă într-o lume spirituală mai înaltă.

Energia, vibraţia culorii Pietrelor o receptăm prin cele şapte chakre principale. Acestea s-au format în acele locuri în care liniile continue ale meridianelor se intersectează de 21 de ori. Aura noastră este alcătuită din şapte corpuri energetice, similar Arborelui Vieţii compus din şapte nivele. Omul însă este o fiinţă formată din corp fizic, suflet şi spirit. Celor şapte chakre principale le corespund şapte culori: trei culori principale şi combinaţiile acestora. Pietrele, prin culorile lor, pot fi asociate culorilor chakrelor.
Dintotdeauna Pietrele au avut puteri tămăduitoare. Fiinţe ale regnului mineral, ele au fost mereu alături de noi, ne-au călăuzit fie din Cosmos, fie din adîncul Pămîntului. Pietrele conţin minerale necesare organismului nostru. Se ştie, calciu şi magneziu sînt indispensabile structurii osoase Fiecare Piatră are o vibraţie proprie, protejînd, armonizînd, vindecînd prin aceasta
chakrele şi aura
. Pietrele ne transmit energie atît prin structura lor cristalină, cît şi prin culoarea lor, pe care corpul nostru o preia prin chakre.

Cele 12 Cristale Sinergice sunt un grup special de meteoriti / tectite si cristale. Folosite toate combinate, creeaza un camp energetic foarte benefic pentru Minte, Trup si Suflet.
Cele 12 Cristale Sinergice sunt : Cuartul Satyaloka, Moldavitul, Fenacitul, Brookitul, Danburitul, Azeztulitul, Natrolitul, Herderitul, Scolecitul, Tanzanitul, Petalitul si Tectita Tibetana. Cel de-al treispezecelea esti TU!

Articol realizat de Cristina Rusu-Marian ThetaHealing Practitioner

Ce este ThetaHealing®?

Etimologic Theta Ѳ este o litera care provine din alfabetul grecesc   si egiptean, inseamna si Suflet. Therapia Theta este o cale d...