vineri, 6 iulie 2018

rana de respingere cu masca fugarului


Haideti sa vedem ce insemna cuvantul "respingere" sau "a respinge: a expulza, a indeparta refuzand ceva, a impinge, intoleranta, a nu admite ceva, a evacua, a inlatura, a nu vrea sa-l ai langa tine sau in viata ta, cel care respinge foloseşte expresia "nu vreau“.
Respingerea este 0 rana foarte profunda, deoarece cel care sufera din cauza ei se simte respins in fiinta lui şi mai ales in dreptul sau de a exista.
Exemple:
copilului nedorit,
noului nascut care nu este de sexul dorit.
se intampla adesea ca parintele sa nu aiba intentia de a-şi respinge copilul, dar acesta se simte respins, in orice circumstantă: in urma unui reproş sau din cauza nerabdarii sau a furiei unuia dintre parinti.
conştientizarea faptului ca doar sufletele ce au nevoie sa traiasca aceasta experienta vor fi atrase spre parinti care işi resping copilul.
atata timp cat nu este vindecata, o rana se poate reactiva foarte uşor.
Din momentul in care bebeluşul incepe sa se simta respins, incepe sa-şi creeze o masca de FUGAR.
Persoana care avea o rana de respingere, se vede ca fiind foarte mica in pantecele mamei, unde ocupa foarte putin loc şi era adesea intuneric.
Corpul este ingust si contractat, ceea ce il face sa poata sa dispara mai uşor, sau sa nu fie prea prezent sau prea vizibil intr-un grup.
Este un corp care nu vrea sa ocupe prea mult spatiu, imaginea fugarului care va incerca toată viata sa nu foloseasca prea mult spatiu.
Fugarul este 0 persoana care se indoieşte de dreptul ei la existentă şi care lasă impresia că nu s-a incarnat in totalitate. Acest lucru explică aparenta unui corp adesea fragmentat, incomplet, din care parcă ar lipsi o bucată, sau senzatia ca părtile corpului nu se potrivesc. Umerii ii sunt aplecati inainte iar bratele sunt adesea lipite de corp. Fata şi ochii fugarului sunt mici, ochii par goi, privirea lui este adesea plina de teama.
Dacă o singura parte a corpului ce corespunde caracteristicilor fugarului arata că rana de respingere este mai putin importanta.
A purta 0 masca inseamna a nu mai fi tu insuti.
Prima reactie a unei persoane care se simte respinsa este aceea de a fugi.
Copilul pe cale sa-şi creeze 0 masca de fugar atunci cand se simte respins este genul de copil care va trai adesea in lumea lui imaginara.
Lucru care explica de ce acest gen de copil este de obicei cuminte şi liniştit, nu creeaza probleme şi nu face mult zgomot.
El se amuza singur, in lumea lui imaginara şi
construieşte castele de nisip.
Poate chiar sa creada ca parintii lui au greşit bebeluşul la maternitate sau ca nu ei sunt parintii lui adevarati.
Este genul de copil care inventeaza diferite motive pentru a fugi de acasa.
Acest gen de copil vrea ca ceilalti sa-şi dea seama de existenta lui, chiar daca nu crede prea mult in dreptullui de a exista.
Cum adesea este vorba des pre un copil al carui corp ramane mai mic decat cel normal, de multe ori semana cu 0 papuşa, cu 0 fiinţa foarte fragila.
Copilului i se spune des ca este prea mic sa faca cutare sau cutare lucru.
Pen tru el, a fi iubit devine deci "a fi sufocat".
Mai tarziu, reactia lui va fi de a respinge sau de a fugi cand îl va iubi cineva, pentru ca ii va fi din nou teama de a nu fi sufocat.
Un copil supraprotejat se simte respins deoarece nu este acceptat pentru ceea ce este el.
Fugarul prefera sa nu se ataşeze de lucruri1e materiale, caci acestea l-ar putea impiedica sa fuga atunci cand doreşte.
Se intreaba ce anume cauta pe acesta lume şi îi este greu sa creada ca va putea fi fericit aici.
In schimb il atrage tot ce tine de spirit, precum şi domeniile intelectuale.
 Nu foloseşte des lucrurile materiale pentru pcere, deoarece le considera superficiale.
Detaşarea aceasta de lumea materiala ii produce dificu1tati in viata sexuala.
Poate ajunge sa creada ca sexualitatea interfereaza cu spiritualitatea.
Işi atrag situatii in care sunt respinse in plan sexual, de catre un partener, sau se priveaza singure de sexualitate.
Rana de respingere este traita in raport cu parintele de acelaşi sex, adică el este cel care a activat-o.
Este deci firesc şi uman sa nu-l acceptam şi sa avem resentimente impotriva lui, mergand pana la a-l urî.
Parintele de acelaşi sex are rolul de a ne invăta sa iubim, sa ne iubim şi sa dăruim iubire.
Parintele de sex opus ne invata sa ne lasam iubiţ şi sa primim iubirea.
Fugarul se crede nul, fara valoare.
Din acest motiv va incerca prin arice mijloace sa fie perfect pentru a se valoriza in ochii lui şi in ochii celorlalti.
Cuvantul "nul şi “nimic este foarte des prezent in vocabularul sau atunci cand vorbeşte despre el insuşi sau despre ceilalti:
,,Şeful meu fmi spunea cd nu sunt bun de nimic, deci am plecat de acola.“
Ştiu că nu valarez nimic şi că ceilalţi sunt mai
interesanţi det mine."
• "Nu contează ce fac eu, asta nu duce la nimic.
• "Fă ce vrei, nu înseamnă nimic pentru mine."
Este interesant de remarcat faptul ca cel care incurajeaza plecarea unui copil ce se simte respins, este de obicei, parintele de acelaşi sex.
0 situatie despre care mi s-a vorbit des este cea in care copilului care vrea sa plece de acasa i se spune de catre parinte : "Pleaca, e o idee foarte
buna. Noi vom fi liberi." Atunci copilul se simte şi mai respins şi va fi tot mai resentimentar fata de parinte.
Un alt cuvant care face parte din vocabularul fugarului  este cuvatul inexistent.
"cum este viata ta sexuala?" sau "cum sunt relatiile cu 0 anume  persoana", un fugar va raspunde inexistente.
Fugarul folosellte cuvantul a disrea,  va spune de exemplu: "Tata 0 facea pe mama tarfa şieu voiam sa dispar in momentele acelea" sau "imi doream ca parintii mei sa dispara".
Fugarul cauta singuratatea, deoarece, daca ar primi mai multa atentie, i-ar fi frica ca nu ar şti ce sa faca cu ea.
Crede ca trebuie sa trea printr-o multime de situatii neplacute, ca şi cum nu ar avea dreptul sa riposteze.
Sa luam exemplul unei fetite care ii cere mamei ei sa 0 ajute la teme şi careia i se raspunde: "du-te la tatal tau. Nu vezi·ca eu sunt prea ocupata, iar el nu are nimic de facut?".
Simtindu-se respinsa, prima reactie a fetitei este sa-şi
spuna: "Asta e, nu sunt destul de draguta, de aceea nu vrea mama sa ma ajute şi va gasi un loc in care sa stea singura.
Fugarul are in general foarte putini prieteni la şcoala, iar mai tarziu la servici, este considerat solitar şi e lasat singur.
Cu cat se izoleaza mai mult, eu atat va parea mai invizibil.
Îşi pune masca de fugar atunci cand se simte respins, pentru a nu suferi, devine atat de şters incat ceilalti nu-l mai vad.
Fugarul vorbeşte putin in general.
Fugarul dezvolta adesea afectiuni ale pielii, pentru a nu fi atins.
"Am impresia ca atunci cand sunt atins, sunt scos din carapacea mea".
Rana de respingere îl face pe cel care 0 poarta sa creada ca, daca traieşte in lumea lui, nu va mai suferi, deoarece nu se va respinge pe sine şi nu va mai fi respins de ceilalti.
De aceea i se intampla des, cand este intr-un grup, sa nu vrea sa participe şi sa se faca invizibil.
In acest fel, fugarul poate pleca uşor in astral. Din nefericire este adesea inconştient de acest lucru. Poate chiar sa creada ca este un fenomen normal şi ca si ceilalti sunt "pe luna" la fel ca el.
De multe ori il auzim spunand: "Am nevoie sa ma adun". Are impresia ca este sfaramat in bucatele.
Fufarii au tendinta de a se a se aşeza picior peste picior. Preferinta lor este de a sta pe jos.
Persoana care sufera de respingere cauta mereu iubirea parintelui de acelaşi sex cu ea. Crede ca nu va fi 0 persoana completa atata timp cat nu va obtine iubirea acelui parinte. Este foarte sensibila la cea mai mica mustrare primita de la acel parinte şi se simte foarte ulşor respinsa.
Amintiti-va faptul ca este nevoie de foarte multa iubire pentru a un. E vorba despre 0 mare iubire dezamagita care se tranforma in ura.
El poate sa treaca cu uşurinta de la 0 faza de mare iubire, la o mare ura. Lucru care indica mare a lui suferinta interioara.
Daca iti recunoişti rana de respingere, este important sa accepti faptul ca, chiar daca parintele tau te respinge cu adevarat, acest lucru se intampla datorita faptului ca rana ta nu a fost vindecata, iar tu atragi astfel acel gen de parinte sau de situatie.
Cu cat este mai puternică rana de respingere la o persoană, cu atât acea persoanci iăi va atrage mai multe situatii in care va fi respinsă de către altcineva.
Cu cat se respinge mai mult pe sine, cu atat ii va fi mai frica sa nu fie respins de ceilalti. Se  devalorizeaza tot timpul. Adesea se compara cu altii mai buni decat el, lucru care il face sa creada ca el este mai putin decat ceilalti.
Un lucru des intainit la un fugar este faptul ca spune sau crede ca ceea ce face el este lipsit de valoare. Cand i se acorda prea multa atentie, işi pierde mijIoacele, ii este teama sa ocupe prea mult spatiu.
Atunci cand vorbeşte iar cineva il intrerupe, reactia lui imediata este de a crede ca el nu este important şi, de obicei, nu mai spune nimic.
Daca vrea sa ceara ceva cuiva, iar acea persoana este ocupata, va renunta şi nu va mai spune nimic. Ştie ce vrea, dar nu indrazneşte sa ceara, considerand ca nu este suficient de important pentru a-l deranja pe celalalt
Multe femei, nu s-au mai confesat,  din teama ca nu vor fi intelese. Ele creadeau ca, a fi inteles, inseamna a fi iubit.
A iubi insemna a-l accepta pe celalalt chiar daca nu îl intelegem.
Aceste femei devin evazive atunci cand vorbesc. Incearca astfel sa evite subiectul şi le este teama sa vorbeasca despre altceva.
O alta caracteristica a fugarului este perfectiunea in tot ceea ce face, deoarece crede ca, da face o greşeala va fi judecat.
Cea mai mare teama a fugarului este panica. Prima lui reactie va fi cea de a se salva, de a se ascunde sau de a fugi. Crede ca, fugind, va putea evita 0 nefericire.
Am observat de asemenea ca fugarul foloseşte frecvent cuvantul panica in exprimare. Va spune, de exemplu: "simt 0 mare panic a la ideea de a renunta la fumat".
Ego-ul nostru face tot posibilul pentru ca noi sa nu ne vedem ranile. De ce ? Pentru ca, la nivel inconştient, i-am atribuit aceasta misiune. Ne este atat de teama sa retraim durerea asociata fiecarei rani, incat ezitam prin toate mijloacele pe care le avem sa recunoaştem ca, daca traim o situatie de respingere, acest lucru se intampla pentru ca ne respingem noi-inşine.
Teama de a intra in panica duce de asemenea, in cazul fugarnlui, la pierderea memoriei, in mai multe situatii. Poate sa creada ca are 0 dificultate legata de memorie, cand de fapt, este vorba des pre 0 problema legata de frica.
Daca trebuie sa iasa in fata pentru a face 0 expunere sau 0 mini-conferinta in fata celorlalti, chiar daca este bine pregatit şi-şi cunoaşte bine subiectul, in ultimul minut, frica lui devine atat de mare incat are un lapsus de memorie. Cateodata poate chiar sa-şi paraseasca corpul, in fata tuturor, ramanand blocat pe loc, ca cineva plecat pe luna.
La nivelul alimentatiei, fugarul prefera portiile mici şi deseori pofta de mincare dispare atunci cand traieşte o teama sau emotii puternice. Dintre cele cinci tipuri mentionate, fugarul este cel mai predispus la anorexie.
Anorexicul se priveaza aproape in intregime de hrana, deoarece se crede prea gras, in timp ce in realitate este slab.
Alege mai frecvent alcoolul sau drogurile pentru fuga. Cand ii este foarte frica inceara sa consume multe dulciuri.
Bolile şi indispozitiile care se pot manifesta la un fugar.
Sufera adesea de DIAREE, deoarece respige hrana.
Sufera de ARITMIE, 0 neregularitate a ritmului cardiac.
Îşi uraşte parintele de acelaşi sex, cel pe care îl acuza in copilarie pentru suferinta lui. Îi este foarte greu sa se ierte pentru resentimentele pe care le are fata de acel parinte.
Daca nu işi acorda dreptul de a-şi uri parintele de acelaşi sex, va putea face un CANCER, boala asociata cu ranchiuna sau ura produse in urma unei dureri traite in singuratate. Cand cineva reuşeşte saşi marturiseasca ca are resentimente fata de unul dintre parinti, nu va mai avea cancer.
Cancerul se manifesta mai ales la persoane care
au suferit mult şi care se acuza pe ele insele. Nu vor sa recunoasca faptul ca şi-au urat unul dintre parinti, deoarece admitand acea ranchiuna, ar fi echivalent pentru ei sa marturiseasca ca sunt o persoana rea, lipsita de inima. La fel, ar insemna sa admita faptul ca îl res pingpe acel parinte şi nu invers, ca parintele îi respinge pe ei.
Fugarul nu şi-a atribuit dreptul de a fi copil. S-a straduit sa se maturizeze repede deoarece  credea ca astfel, va fi mai putin respins. De aceea corpul sau, sau o parte a acestuia, seamana cu corpul unui copil.
 PROBLEMELE RESPIRATORII, mai ales atnci cand intra in panica.
Poate avea şi ALERGII, un ecou al respingerii pe care o simte fata de anumite alimente sau substante.
VARSATURILE, respingerea alimentelor pe care le-a absorbit, pentru a-şi ata  respingerea fata de 0 situatie sau persoana. "Ma scarbeşti!" sau "Lucrul acesta ma scarbeşte!" Este felul lor de a-şi exprima intentia de a respinge pe cineva sau ceva.
A leşina sau a avea AMETELI reprezinta alte mijloace de a fugi de 0 situatie sau de 0 persoana. In cazuri foarte grave, fugarul foloseş te COMA pentru a fugi.
Persoana de tipul fugarului sufera de AGORAFOBIE, foloseşte acest tip de comportament pentru a fugi de anumite persoane sau situaţii care ar putea sa-i starneasca panica.
Atunci cand fugarul consuma prea mult zahar, poate sa fie afectat de boli ale pancreasului, precum HIPOGLICEMIE sau DIABET.
Daca acumuleaza multa ura pentru un parinte, in urma durerii provocate de respingerea pe care a trait-o şi pe care 0 mai traieşte inca şi crede ca a ajuns la limita emotionala şi mentala, poate deveni DEPRESIV sau  MANIACO-DEPRESIV. Daca se gandeşte la sinucidere, fugarul nu va vorbi nimanui despre asta, se va hotari sa 0 faca şi va  face tot posibilul sa nu rateze.
Atunci cand este tanar, de a se recunoaşte ca fiind 0 fiinta intrega, este tentat sa incerce sa devina ca altcineva. Poate sa continue mai apoi, trecand de la un model la altul. Pericolul, in cazul unor astfel de comportamente excesive, este ca se pot transforma mai tarziu in PSIHOZE.
Indispozitiile şi bolile mentionate mai sus se pot manifesta de asemenea in cazul persoanelor care sufera de alt fel de rana, dar se pare ca sunt mult mai frecvente in cazul celor care sufera de rana de respingere.
Amintiti-va ca principala cauza a prezentei unei rani provine din incapacitatea de a ne ierta ceea ce ne facem noua inşine sau ceea ce am facut altora. Este greu sa ne iertam pe noi inşine, deoarece, de obicei, nu realizam faptul ca suntem ranchiunoşi fata de noi inşine. Cu cat este mai importanta rana de respingere, cu atat ne vom respinge mai mult sau vom respinge mai mult alte persoane, situatii sau proiecte.
LE REPROŞAM CELORLALTI TOT CEEA CE FACEM NOI INŞNE ŞI NU VREM SA  RECUNOAŞTEM.
Din acest motiv atragem in jurul nostru persoane care ne arata ceea ce le facem celorlalti sau ce ne facem noua inşine.
Daca recunoaşteti aceasta rana la cateva dintre persoanele apropiate, nu trebuie sa incercati sa le schimbati. Puteti folosi mai degraba, ceea ce invatati acum, pentru a va dezvolta compasiunea pentru ceilalti, pentru a intelege mai bine comportamentele lor reactive.
Caracteristicile rănii de RESPINGERE
Activarea rănii: din momentul conceperii pana la varsta de un an. Nu simti ca ai dreptul de a exista. Se  activeaziă in realatia cu părintele de acelaşi sex eu tine.
Masca: fugar
Părinte: de acelaşi sex
Corpul: contractat, subtire sau fragmentat
Ochii: mici, tematori, sau impresia de masca in jurul ochilor
Vocabular folosit: "nul", "nimic", "inexistent", "a disparea"
Caracter: detaşat de material. Perfectionist. Intelectual.
Trece de la etape de mare iubire la faze de ura profundă. Nu crede in dreptul lui de a exista. Dificultati sexuale. Se crede nul, fara valoare. Cauta singuratatea. Este şters. Are capacitatea de a se face invizibil. Gaseşte diverse mijloace de a fugi. Pleaca in astral cu uşurinta. Se crede neinteles. Are dificultati in a-l lasa sa traiasca pe copilul sau interior
Cea mai mare teama: panica
Alimentatie: lipsa poftei de mancare din cauza emotiilor sau a fricii. Portii de mancare mici. Pentru a fugi: zahar, alcool sau droguri. Predispus la anorexie.
Boli şi indispozitii posibile: boli de piele, diaree, aritmie, cancer, probleme respiratorii, alergii, varsaturi, leşin, coma, hipoglicemie, diabet, depresie suicidara, psihoza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce este ThetaHealing®?

Etimologic Theta Ѳ este o litera care provine din alfabetul grecesc   si egiptean, inseamna si Suflet. Therapia Theta este o cale d...