joi, 22 iunie 2023

Ce este medicina integrativa?

https://www.adevarulonline.ro/ce-este-medicina-integrativa/

Medicina integrativă este o abordare care combină medicina convențională cu terapiile alternative si complementare. Scopul medicinei integrative este de a trata întreaga persoană, nu doar o problemă de sănătate, conform site-ului NewMedicine.ro

Deoarece medicina integrativa este holistica, poate viza aspectele comportamentale, sociale și de mediu ale vieții unei persoane și poate ajuta la identificarea cauzei care sta la baza problemei de sănătate.

Mulți oameni solicită mai multe terapii complementare ca parte a planurilor lor de tratament, în special în anumite domenii de sănătate, cum ar fi cancerul. Acestea fiind spuse, este important de reținut că oamenii nu ar trebui să înlocuiască tratamentele clinice prescrise doar cu abordări complementare, deoarece acest lucru ar putea duce la rezultate negative asupra sănătății.

În schimb, oamenii ar trebui să discute despre terapiile lor curente cu un medic care sa ii poata sfătui cu privire la cel mai bun curs de tratament.

Citeste mai departe pentru a afla mai multe despre medicina integrativa, inclusiv riscurile, beneficiile și unele dintre bolile pentru care poate fi utila.

Principii dupa care se ghideaza medicina integrativa

1.Cu toții suntem unici din punct de vedere genetic și biochimic și toți am fost expuși de-a lungul vieții la diferite experiențe sociale, familiale și fizice.

2.Este profund bazata pe știință. Învățăm din ce în ce mai mult că ceea ce se întâmplă în noi este conectat într-o rețea complicată de relații. Înțelegerea acestor conexiuni, în limitele cunoștințelor existente și a cheltuielilor financiare realiste, ne permite să vedem funcționarea profundă a corpului.

3.Corpul tau are propria sa capacitate de a se vindeca și, dacă este susținut corespunzător, poate întârzia sau gestiona multe dintre bolile asociate cu îmbătrânirea.

4.Sănătatea nu este doar absența bolii, ci o stare de vitalitate care contribuie la o bună calitate a vieții.

5.„ Briciul lui Occam” sustine ca cea mai simplă soluție este cea mai bună soluție și, de obicei, soluția cu cel mai mic cost.

Prin ce difera medicina integrativa de terapiile alternative?

„Medicina alternativă” se referă la o intervenție care ia locul tratamentului medical convențional. Medicina alternativă nu a fost supusă investigației științifice riguroase la care sunt supuse tratamentele medicale convenționale pentru a se asigura că sunt sigure și eficiente.

Internetul este plin de povești despre pacienții cu cancer care au remedii miraculoase din terapiile alternative. Cu toate acestea, este puțin probabil ca tratamentele alternative să vindece cancerul, iar unele dintre aceste tratamente pot fi, de asemenea, periculoase pentru sănătatea ta.

Tratamentele alternative pot fi, de asemenea, costisitoare și nu sunt acoperite de asigurarea de sănătate. 

Exemple de terapii care se folosesc in medicina integrativa?

Medicina integrativă acoperă o gamă largă de practici, tehnici și servicii. Tehnicile de medicină integrativă pot include:

Acupunctura

Acupunctura folosește ace subțiri pentru a menține fluxul și echilibrul energiei corpului (Qi). Acest lucru poate ajuta la activarea capacității naturale de vindecare a corpului. Acupunctura poate ajuta, de asemneea, la ameliorarea:

Durerilor articulare

Fibromialgiei

Migrenelor

Simptomelor legate de cancer

Anxietatii și depresiei

Bufeurilor

Oboselii

Terapie pe bază de plante chinezești

Medicii herboriști chinezi certificați folosesc formule dintr-un text de medicină tradițională chineză. Acesta conține mii de ierburi, minerale și alte extracte și utilizările lor prevăzute. Terapia chineză pe bază de plante poate ajuta la ameliorarea:

Oboselii

Tulburărilor digestive

Durerii

Simptomelor de menopauză

Simptomelor racelii/gripei.

Terapie chiropractică

Medicii chiropractici efectuează ajustări ale țesuturilor moi și manipulează coloana vertebrală și articulațiile. Terapia chiropractică poate ajuta la ameliorarea:

Durerilor de spate și gât

Durerilor pelvine

Durerilor de umăr, cot și încheietura mâinii

Durerilor de genunchi, șold sau glezne

Altor probleme musculo-scheletice

Medicina culinara

Medicina culinară combină știința bazată pe dovezi din nutriție și medicina cu bucuria și arta gătitului. Poate folosi diete speciale, inclusiv vegane, sărace în carbohidrați pentru a-ti îmbunătăți starea de bine. Medicina culinară poate ajuta la îmbunătățirea și/sau la inversarea bolilor cronice comune. Aceste afectiuni includ:

Diabetul

Hipertensiunea arterială

Obezitatea

Boală hepatică grasă non-alcoolică

Psihoterapie integrativa

Psihoterapia integrativa folosește terapii bazate pe dovezi pentru a îmbunătăți starea de spirit, anxietatea, tulburarea de stres posttraumatic (PTSD) și alte simptome. Aceste terapii includ:

Terapia tradițională a vorbirii

Hipnoza

Hipnoterapia

Tehnici cognitiv-comportamentale precum respirația și relaxarea

Imagini ghidate

Terapie prin masaj

Terapia prin masaj folosește manipularea țesuturilor moi și mișcarea corpului pentru a promova sănătatea și bunăstarea. Poate ajuta la tratarea tulburărilor fizice și la îmbunătățirea rezultatelor clinice. Terapeuții de masaj pot folosi diferite tehnici pentru a ușura:

Durerile musculare și încordarea

Tulburările respiratorii (cum ar fi presiunea sinusală)

Simptomele toracice congestive

Tulburările neurologice și musculare (cum ar fi durerile de cap și durerile de spate)

Tulburările digestive (cum ar fi constipația)

Durerile postoperatorii și limfedem

Reiki

Reiki este o metodă de vindecare energetică care implică echilibru. Reface câmpurile energetice naturale ale corpului tău. Poate crește vitalitatea, iti poate echilibra emoțiile și iti poate îmbunătăți sănătatea. Reiki poate ajuta la ameliorarea simptomelor diferitelor afecțiuni. Acestea pot include:

Cancer

Durere cronică

Stres

Infertilitate

Tulburări digestive

Boala Parkinson

Yoga și tai chi

Yoga și tai chi combină posturi și mișcări specifice cu respirația pentru a-ți unifica mintea și corpul. Ele pot ajuta sa:

Reduci stresul și durerea

Crești răspunsul imun

Scazi tensiune arteriala

Îmbunătățesti postura și alinierea corpului

Crești forța musculară

Ai un sentiment de bucurie și bunăstare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce este ThetaHealing®?

Etimologic Theta Ѳ este o litera care provine din alfabetul grecesc   si egiptean, inseamna si Suflet. Therapia Theta este o cale d...