duminică, 11 septembrie 2022

De ce munciți atât de mult împotriva dorinței voastre?

 "În ultimii câteva sute de ani, acești ,,salbatici” amazonieni, indieni, australieni, șamani siberieni, ...etc- etc... , au adunat foarte b multe întrebări la care ei nu găsesc un răspuns clar, pe înțelesul lor. Poate le răspunzi tu...



Aceștia întreabă, de exemplu :

de ce munciți atât de mult împotriva dorinței voastre?

Voi sunteți ținuți de sclavi?

Sunteți pedepsiți dacă nu munciți cât vor alții?

Noi muncim numai atunci și numai atât cât vrem, cât ne face plăcere și foarte rar muncim mai mult dacă chiar este foarte, foarte important și urgent.

Însă dacă nu vrem nu muncim, deoarece lenea este un indicator al inutilității și zădărniciei a ceea ce urmează să muncim. Noi ținem cont de lene. Voi de ce munciți peste lene, fără să aveți chef, plăcere și bucurie de a face ceea ce faceți?


De ce femeile voastre merg la medic când sunt gravide? La voi graviditatea este o boala? La voi de ce gravidele sunt trecute în fișele medicale ca și paciente? E boală să fii gravidă? De ce femeile voastre merg să nască în spitale? La voi nașterea unui copil este un act medical și necesită intervenția medicilor?!


De ce imediat ce s-a născut copilul îi tăiați cordonul ombilical și luați copilul de la mamă? La voi se consideră periculos ca mama să-și primească imediat copilul pentru a avea primul contact și alăptare?


De ce cheltuiți atât de mult timp, energie și sănătate pentru a câștiga bani, apoi cheltuiți acei bani pentru a vă reface sănătatea, energia și viața care oricum nu se mai reface? La ce bun toată nebunia asta? Câștig bani distrugându-mi sănătatea ca să am cu ce plăti medicii care oricum nu o să-mi refacă nici sănătatea, nici viața, nici energia, nici timpul? Voi nu gândiți logic chiar de loc? La voi gândirea elementară și logică nu este văzută bine?

De ce apreciați ascultarea și supunerea baiețeilor și cultivați puterea și independența la fetițe? Nu trebuie să fie invers? Noi cultivăm puterea, curajul, explorarea, rezistența, vitejia la băieței și instinctul de conservare, la fetițe. Voi de ce faceți invers? Care este sensul, scopul? La noi băiețeii sunt fiii cerului și fetițele – fiicele naturii. La voi nici măcar nu este invers ci este nicicum. De ce?


De ce învățați copiii formule complicate de matematică și nu îi învățați proprietățile a o mulțime de plante terapeutice, mai degrabă?

De ce nu îi învățați meserii, deprinderi, abilități și de ce nu le dezvoltați capacitatea de a supraviețui armonios și echilibrat în natură, a înțelege natura și viața ?

De ce câștigați bani ca apoi să cumpărați tot felul de jucării inutile copiilor voștri, care le dezvoltă acestora o dependență măruntă și absurdă, în timp ce în orice poieniță poți găsi o mulțime de peisaje cu plante și animale pe care să le admire și să le dezvolte o gândire sănătoasă și complexă despre ceva real nu virtual?


De ce vă tratați cu medicamente scumpe, sintetizate farmacologic, iar apoi vă mai tratați o dată de efectele secundare ale acestor medicamente sintetice, după care încă o dată vă mai tratați cu alte medicamente cu care sperați că o să vă refaceți sistemul imunitar distrus aproape definitiv, exact de primele două valuri de medicamente?!?

În general voi de ce tratați simptomele(efectele) și nu cauzele bolilor? Care este logica voastră ?

Voi nu cunoașteți medicamentele lăsate de Mama Natură, special pentru om? La noi, indienii aborigeni - așa cum ne numiți voi, există zeci de remedii de a vindeca boala pe care voi o numiți cancer în fazele incipiente în timp de o săptămână, și facem asta absolut gratuit, fără să avem nevoie de bani pentru a dobândi sucul plantelor necesare tratamentului. Avem impresia că sunteți atât de anesteziați, încât nici măcar nu puteți presupune că aceste lucruri sunt posibile, că vă puteți trata și altfel cu medicamentele naturii și astfel preferați să munciți din greu ca să aveți bani să cumpărați medicamente scumpe cu care să vă tratați sănătatea pe care ați distrus-o în timp ce făceați bani.


În tot acest timp distrugeți pădurile și câmpiile, jungla cu milioane de ierburi vindecătoare, lăsați fără de ,,case” mii de insecte și animale, care locuiau aici cu mult înaintea venirii voastre. De ce nu puteți trăi împreună, alaturi de ele? Vouă natura și tot ce deține Ea, vă este dăunător ?!?...


Ce v-au făcut de vă comportați atât de absurd și cu atâta cruzime ?!?

Sunteți roboți lipsiți de suflet, oare ?


Dacă ai cumpărat o parcelă de pământ, ți-ai făcut acolo o casă, atunci de ce mai plătești impozite pe casă? Nu e casa ta?

De ce vă alegeți un șef de trib, apoi dupa 4 ani îl înlocuiți cu alt începător?

Voi de ce nu aveți sfatul înțelepților ?

Care este sensul atunci când călătoriți dintr-o țară în alta, când de fapt doar te muți dintr-un hotel în altul?

Care este sensul să dai banii munciți ca să dormi pe banii tăi într-un alt hotel ?

Nu puteai să dormi gratis în patul tău de acasă? La ce e bună o călătorie ca aceasta? De ce nu vizitați localnicii, de ce nu învățați ceva de la ei? De ce nu trăiți o perioadă cu ei, lângă ei, ca ei?


Voi de ce nu aveți sărbători pe care să le petreceți în veselie, dans și bucurie cu toată natura și comunitatea? De ce tăiați pomii de crăciun și măcelăriți miliarde de animale nevinovate în numele unui 'zeu al iubirii' , când îl sărbătoriți pe Acesta ?!?... Oare Acel Zeu ce spune despre acest comportament total absurd și total împotriva spuselor Sale!?!...

Ce v-au făcut de vă comportați atât de absurd ?!?


La ce vă trebuie partidele politice? Ce fac ele pentru voi? Partidele politice sunt deținătoare a diferitelor adevăruri, taine despre viață? Nu! Și atunci la ce vă servesc?

De ce tot timpul vă distrugeți mediul în care trăiți?

De ce nu vă place Adevărul, mai ales cel spus direct în față?


Sunteți foarte ciudați și pentru asta spuneți că noi, aborigenii suntem 'primitivi' !? Sunteți foarte lipsiți de logica elementară și totuși ne vedeți pe noi înapoiați. Sunteți foarte sălbatici și cruzi în relație cu voi și cu natura și pentru asta ziceți că noi suntem sălbatici.


Sunteți bolnavi sufletește și corporal! Vă este imperativ necesar să restabiliți legătură cu voi înșivă, apoi unii cu alții, apoi cu natura, cu tot ce este în esență încă de la început.


Începeți această muncă interioară cât mai repede, altfel o să vă pierdeți negreșit.

Poate reușești tu să le explici, astfel încât să înțeleagă."


Anatolii Basarab

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce este ThetaHealing®?

Etimologic Theta Ѳ este o litera care provine din alfabetul grecesc   si egiptean, inseamna si Suflet. Therapia Theta este o cale d...