fragmente
1 CODEXUL ANCESTRAL ȘI MAEȘTRII UMANITĂȚII MAYA, factorul dinamic mutant. Mă învață că viața e un vis, o hologramă. Codexul, fragmentul 61: ”Trăiesc viața ca într-un vis, în mod euforic” Explicarea simbolului: Pe fondul Maya repezentată printr-un cerc cu un punct negru în centru, în dreapta apare Axis mundi ce indică sensul de libertate și de coloană vertebrală. Dacă la fragmentul 49 am ridicat frecvențele quintesenței sufletului înspre Ființa de Lumină, acum la fragmentul 61 trăiesc viața ca într-un vis euforic știind că totul trece ca un miraj. Esența acestei porți este: Trăiește euforic !
ȘCOALA DIONISIACĂ Maestrul DIONISIE 61.0. Despre maestru Dionisie, este zeul pelasgo-thrac al viei, vinurilor și orgiilor“, echivalentul roman al zeului Bacchus. Festivitățile ținute în cinstea lui Dionis, numite „misterele dionisiace” sau „dionisii”, urmăreau eliberarea de inhibiții și constrângeri sociale, revenirea, cel puțin pentru o vreme, la o stare mai aproape de natură. Au fost modelul pentru festivitățile romane ținute în cinstea lui Bacchus, denumite Bacchanalia. Cultul dionisiac propriu-zis a început în forme destul de brutale. Animalele vânate erau sfâșiate iar carnea consumată crudă. Cu timpul serbările au îmbracat un caracter 2 vesel-orgiastic. Serbările de primăvară erau dedicate triumfului vieții asupra morții. Serbările de toamnă reprezentau înmormântarea, odată cu îngroparea viței-de-vie. Sărbătorile erau dedicate și obținerii fertilității solului pentru noul an agricol. Acestea implicau și o acțiune magică. Erau celebrate ritualuri cu caracter rustic și agrar cu scopul reânvierii vegetației. Era utilizată muzica zgomotoasă, strigătele și uralele. La sărbătorile dionisiace stăpânii și sclavii fraternizau. La Atena, în secolele IV - V î.e.n. a fost construit teatrul lui Dionysos cu o capacitate de 14.000 de locuri. Intrarea lui Dionysos în Grecia era simbolizată printr-un car în forma de corabie, denumit în latină carrus navalia. De aici numele de carnaval. În onoarea lui Dionysos s-a dezvoltat poemul liric. Bibliografie: Dragomir, I.T.: Două basoreliefuri dionisiace descoperite la Făgărașul Nou (r. Hârșova, reg. Dobrogea), în revista "Studii și cercetări de istorie veche" 13, 2, 1962, p. 421-429. Intenția lui: Trăiește ca într-un vis. Tehnica esențială: Adu o parte din conștientizarea diurnă, în zona onirică, în timp ce dormi și adu o parte din starea de vis în timpul zilei, în cotidian. Exerciții practice: 61.1. Trăiesc viața ca o provocare. Îndraznește. Ieși din schemele sociale, exprimă-te liber de orice taboo. 61.2. 50% -Viața diurnă, 50% - viața nocturnă. 61.3. Schimb ochiul, intenția magică. Codexul, fragmentul 62: “Mă mișc în mod conștient și cu ușurința în zona onirică, în somn și vise” Explicarea simbolului: Pe fondul Maya repezentată printr-un cerc cu un punct negru în centru, în dreapta apare Axis mundi cu soarele și indică necesitatea de a urca înspre esența luminoasă. Dacă la fragmentul 50 am administrat cu ușurință energia pe care am calibrat-o în așa fel încât ambientul în care m-am găsit să o accepte și să rămână deschis, acum la fragmentul 62 mă mișc în mod conștient și cu ușurință în somn și vise pentru că exersez în fiecare noapte. Esența acestei porți este: Visez în mod conștient ! 3
ȘCOALA DAMANHUR Maestrul OBERTO AIRAUDI 62.0. Despre maestru Oberto Airaudi (1950 - 2011) a fost un filosof, teolog și mistic italian. Oberto de mic a manifestat capacități paranormale legate de vindecări. În viziunea lui, Oberto considera că fiecare ființă umană face parte din unitatea cosmică a divinității și are posibilitatea să se realizeze. În 1975, în Piemonte, în apropierea orașului Torino, în localitatea Valchiusella a fondat Centrul Horus în jurul căruia s-a concretizat comunitatea Damanhur ce a devenit o federație de comunități. Aici a fost creat un templu subteran inspirat din structura religioasă a Egiptului ce a fost prezentat publicului începând din 1992. Comunitatea Damanhur e constituită din peste 20 de comunități și sute de persoane. În cadrul comunității este activă o monedă locală numită Creditul Damanhurian. Comunitatea funcționează și în alte țări europene iar în afara continentului, în Japonia. Comunitatea este prezentă cu peste 100 de indivizi în activități sociale italiane precum Protecția civilă si Crucea Roșie. Din cadrul comunității au fost aleși peste 20 de consilieri și un primar în zona Torino. Comunitatea este autonomă din punct de vedere energetic într-un procent de cerca 60%. Federația este parte integrantă din multe organisme naționale și internațonale precum ONG-ul GEN Europe, recunoscută de ONU. Federația a fost premiată de ONU ca fiind un model al sustenabilității viitorului. Oberto Airaudi a fost un mare artist, inițiator al picturii selfice, numită și pictură vie. Self derivă din spirală. Cea mai amplă structură selfică este prezentă în Templul Omului din Damanhur. Oberto s-a ocupat de asemenea de liniile sinconice ale energiilor planetare și de călătoriile astrale ce implică selficul și oniricul. De asemenea s-a ocupat de radioestezie și de medianitate. Bibliografia: Merrifield, Jeff, Damanhur: The Real Dream. Thorson, Londra, 1998. Berzano, Luigi, Damanhur. Popolo e comunità. Leumann (Torino): Elledici, 1998. Intenția lui: Visează conștient. Tehnica esențială: Pictura selfică și liniile sincronice energetice ale Terrei. Exerciții practice: 62.1. Sunt conștient că visez și aprofundez straturile portalului. 62.1. Energia electromagnetică a pământului în sistem sincronic. 62.2. Pictez/desenez selficul. 4 Codexul, fragmentul 63: “Am realizat în mod profund că viața este un vis ” Explicarea simbolului: Pe fondul Maya repezentată printr-un cerc cu un punct negru în centru, în dreapta apare Axis mundi cu soarele și indică traseul de ridicare, de atingere a centrului esenței solare și reântoarcere a energiei pe pământ de unde s-a ridicat. Dacă la fragmentul 51 am învățat să urc spre Marea Lumină pe care o ating prin ridicarea frecvențelor, acum la fragmentul 63 am realizat în mod profund că viața este un vis ce merită trăit. Esența acestei porți este: Trăiesc viața ca într-un vis !
ȘCOALA INDIANĂ NISARGADATTA Maestrul NISARGADATTA MAHARAJ 63.0. Despre maestru Maruti Kampli (1897 – 1982), indian. S-a căsătorit, a avut patru copii și a fost un simplu vânzător într-o mercerie. La vârsta de 33 de ani a cunoscut un maestru care l-a ajutat să se concentreze pe mantra Aham Brahmasmi (Eu sunt cel ce este). După multă practică s-a realizat și și-a luat numele de Nisargadatta Maharaj. A rămas în propria sa casă în Khetwadi, o suburbie a Bombayului (India) fiind disponibil să-i ajute pe toți cei ce i-au cerut ajutorul. Întreaga lui filosofie se poate restrânge la două fraze (mantram): Tat tvam asi (Tu ești acela) și Aham Brahmasmi (Eu sunt Ființa de Lumină). Maestrul aparținea școlii di gândire Advaita Vedanta fondată de Mahatma Dattatreya. Bibliografie: Nisargadatta Maharaj: Eu sunt Acela (Io sono Quello) ed. Rizzoli, o transcriere a dialogurilor din 1970 – 1972 ce au avut loc la Bombay, înregistrate și publicate de către Maurice Frydman. Intenția lui: Trăiește viața ca într-un vis. Ea este manifestarea gândurilor tale. Tat tvam asi (tu ești acela) pe care îl invoci. Tehnica esențială: Recită des și meditează profund asupra înțelesului Aham Brahmasmi (Eu sunt Ființa de Lumină). Exerciții practice: 63.1.Viața este un vis în marele vis. 63.2. Recit mantra: Aham Brahmasmi (Eu sunt Ființa de Lumină). 63.3. Girotondo în locuri publice. 5 Codexul, fragmentul 64: ”Iubesc viața ca pe un vis” Explicarea simbolului: Pe fondul Maya repezentată printr-un cerc cu un punct negru în centru, în dreapta apare devoțiunea ce recunoaște valoarea de a fi descoperit esența în orice fel de căutare. Dacă la fragmentul 52 am respectat și onorat Marea Lumină în tot ce mă înconjoară, acum la fragmentul 64 iubesc viața ca pe un vis pentru că este o aventură. Esența acestei porți este: Îmi place aventura vieții !
ȘCOALA RAMALINGA Maestrul RAMALINGA SWAMIGAL 64.0. Despre maestru Ramalinga Swamigal (n.1823 – India meridională. La 5 ani a învățat să citească și să mediteze. Era atras de Templul Kanthakottam (Madras), neglijând școala. La 9 ani a intuit parcursul vieții și menirea sa pe pământ. Astfel a pus bazele mișcării Samaras Suddha Sanmarga Sahya Sangam. A descoperit legătura dintre devoțiune și acțiune. În 1835 la numai 12 ani a început să predice despre marii maeștrii Indo-Himalayani. Până la vârsta de 21 de ani a predicat și meditat pe străzi, în piețe, în mijlocul oamenilor, transmițându-le înțelepciunea maeștrilor. În 1867 a fondat un centru de ajutor pentru săraci, bătrâni și bolnavi numit Dharmasalai. Era împotriva uciderii animalelor și promova vegetarianismul. El a fost un model de onestitate și echilibru. Mânca puțin și dejuna mult. Era atras de fuziunea completă cu Ființa de Lumină. Împreună cu discipolii săi a construit un templu dedicat divinității ce a fost inaugurat în 1872 în localitatea Mettukuppam pe care la numit Gnana Sabai. Era structurat în 7 straturi interne ce reprezentau ignoranța iar al 8-lea avea o flacără aprinsă ce reprezenta Marea Ființă de Lumină. În luna ianuarie 1874 a intrat în meditație profundă și și-a provocat autocombustia. Bibliografie: Mișcarea Samaras Suddha Sanmarga Sahya Sangam. Intenția lui: Viața trece repede. Iubește-o pentru că este manifestarea Ființei de Lumină. Tehnica esențială: Contemplă lumina albă și fuzionează cu ea. 6 Exerciții practice: 64.1. Construiesc un templu, un altar, un desen cu șapte straturi (culori) iar al optulea este Lumina Albă – Ființa de Lumină. 64.2. Conduc un grup spiritual. Codexul, fragmentul 65: ”Contemplu magiile de orice fel” Explicarea simbolului: Pe fondul Maya repezentată printr-un cerc cu un punct negru în centru, în dreapta apare întâlnirea dintre materie și spirit, dintre om și Dumnezeu. Dacă la fragmentul 53 contemplam Marea Ființă de Lumină în tot ce există, prin toate percepțiile mele, acum la fragmentul 65 înțeleg magiile vieții și le contemplu pentru că sunt manifestarea Luminii. Esența acestei porți este: Contemplu magia !
ȘCOALA TANTRICĂ EUROPEANĂ Maestrul Andre’ Van Lisbeth 65.0. Despre maestru Andre’ van Lisbeth, belgian (1919-2004), a fost unul dintre cei mai mari maeștrii yoga tantrici occidentali. Pentru Andre’ viața este magică și totul se manifestă prin Lumina ce generează Prana. Aceasta acționneză aspra memoriei Akasice din Eterul Cosmic și determină jocul formei. Prana crează câmpul electro-magnetic din jurul nostru inclusă gravitația. Noi existăm într-un ocean de prana iar fiecare ființă vie e un vortex al vieții. Puterea individuală se manifestă prin capacitatea de a atrage prana în tine. Însăși Planeta respiră. Bibliografie: Andre Van Lisbeth, Pranayama, la dinamica del respiro, Ed. Astrolabio, 1973. Intenția lui: Totul este mișcat de Lumină prin puntea pranei ce este respirația Universului. Tehnica esențială: Respiră conștient și crează vortexul, baza magiei vieții. Exerciții practice: 7 65.1. Ce înseamnă pentru mine unificarea corpurilor interioare din această viață (unificarea minții cu emoția cu energia, cu pulsația corpului, cu acțiunea). 65.2. Să percep particulele de prana din aer. 65.3. Să creez forme magice cu mâinile, în doi. Creez o formă energetică. Codexul, fragmentul 66: ”Devin UNU cu spiritul magiei” Explicarea simbolului: Pe fondul Maya repezentată printr-un cerc cu un punct negru în centru, în dreapta apare centrul, fuziunea cu acea prezență pe care am contemplat-o. Dacă la fragmentul 54 am acționat în direcția fuziunii cu Marea Lumină, recunoscându-mă parte din Ea, acum la fragmentul 66 încorporez spiritul magiei în viața de toate zilele. Esența acestei porți este: Sunt magic/ă !
ȘCOALA FOCUL DIN SHRDI Maestrul SHIRDI BABA 66.0. Despre maestru Sai Baba din Shirdi (Shirdi, 1838 – Shirdi, 15 ottobre 1918) a fost un mistic indian maestru al focului și al magiei. Este una dintre cele mai venerate figuri de maestru atât de către hinduiști cât și de musulmani. Este considerat ca fiind o întrupare a energiei iubirii exprimată prin magiile focului. Poate fi considerat cel mai popular sfânt din India. Rolul lui a fost acela de a unii religiile printr-o viziune comună: Compasiunea. Și-a început activitatea spirituală la vârsta de 16 ani. A rămas în loc. Shirdi până în 1918. Era comunicativ și glumea mult. Avea mulți discipoli. Promova sărbătorile ambelor religii: Hindu și Islam. Spunea că Dumnezeu e Unu, indiferent de cum îl numim. Nu accepta bani pentru el ci doar hrană. Era îmbrăcat simplu și ținea o cămașă pe el până se rupea și trebuia schimbată. Tot ce primea dădea săracilor. Nu cerea să fie imitat de către nimeni nici măcar de către discipolii săi și cerea tuturor să trăiască în mod autentic așa cum simt, eliberându-se de limitele sociale sau religioase impuse. Spunea că doar Dumnezeu există și se manifestă prin tot ce poate fi perceput. Bibliografie: Arulneyam, Durai, The Gospel of Shri Shirdi Sai Baba. A Holy Spiritual Path, New Delhi, Sterling, 2008. 8 Intenția lui: Înțelege că orice magie este manifestarea inteligentă a Ființei de Lumină. Tehnica esențială: Contemplă Ființa de Lumină în ochii celui de lângă tine și înțelege că te privești în oglindă. Exerciții practice: 66.1. Înțelege specificul celuilalt ca oglindă a ta și simte cum ar fi să fii tu în pielea lui. 66.2. Fii un custode al focului unui altar al Ființei de Lumină. Codexul, fragmentul 67: ”Învăț pe alții cum să gestioneze magia vieții ca un vis ca o hologramă” Explicarea simbolului: Pe fondul Maya repezentată printr-un cerc cu un punct negru în centru, în dreapta apare simbolul Tao, transmiterea mai departe a învățăturii asupra modului eficient prin care am gestionat echilibrul dintre zi și noapte. Dacă la fragmentul 55 am transmis celor din jurul meu care este calea fuzionării cu Ființa de Lumină, acum la fragmentul 67 transmit starea de conștiință a libertății înțelegând cum poate fi gestionată magia vieții ca spirit liber, creator. Esența acestei porți este: Transfer altora magia libertății în a fi și a-mi crea ziua!
ȘCOALA RANJIT MAHARAJ (Marea Trezire) Maestrul RANJIT MAHARAJ 67.0. Despre maestru Ranjit Maharaj, indian, Bombay (1913 - 2000) La 12 ani și-a întâlnit maestrul. A început să-i învețe pe alții la vârsta de 70 de ani, în 1983, fiind căutat de multă lume ce a început să se înghesuie la poarta casei. Îi învață pe oameni că nu există decât Ființa de Lumină. Omul este doar un canal de manifestare. El zicea că problema este mintea rațională care minte și crează iluzii, separări și temeri. Cea mai mare temere este aceea de a-ți pierde identitatea. Esența învățăturii sale este în a fi sau a nu fi ! A gândi este irelevant ! 9 Bibliografie: Ranjit Maharaj, La luce della conoscienza, Dialoghi sulla Realtà Suprema e la Libertà dall’Illusi, Ed. Aequilibrium (1996-1999). Intenția lui: Dezidentifică-te de mintea, emoțiile și corpul tău. Tehnica esențială: Percepe ceea ce nu moare, înțelege că formele sunt iluzorii și mergi la esențial. Exerciții practice: 67.1. Desidentifică-te de tot ce moare. 67.2. Trăiește-ți momentul morții (simulează-l). 67.3. Imaginează-ți că ești mort de câtva timp și mergi să-ți vizitezi locul în cimitir. Codexul, fragmentul 68: ”Controlez viziunile și schimb imaginile cum vreau, controlez holograma în cinci dimensiuni” Explicarea simbolului: Pe fondul Maya repezentată printr-un cerc cu un punct negru în centru, în dreapta apare transformarea alchemică produsă în mine de acțiunea pe care am gestionat-o. Dacă la fragmentul 56 am transmis un grad ridicat de conștientizare ambientului în care mă găsesc prin prezența Marii Ființe de Lumină, acum la fragmentul 68 realizez capacitatea de a controla viziunile și imaginile onirice ce apar în starea de vis ce devine lucid. Esența acestei porți este: Controlez oniricul și viziunile !
ȘCOALA AVALON Maestrul MERLIN 68.0. Despre maestru Merlin reprezintă suma șamanilor magi și înțelepți ai Europei la granița dintre Antichitate și Evul mediu. El ca arhetip mediu face legătura dintre Păgânismul inițiatic al Europei și Creștinismul european. El este suma energiilor nordice și cele europene de sud, reprezentând esența șamanică europeană ce unește de asemenea orfismul și inițierile eleusine. În jurul său a fost creat conceptul de Masă Rotundă, de dreptate și echilibru și de asemenea are rol 10 fundamental în reconstruirea Istituțiilor Centrale pe fondul justiției transdimensionale. Bibliografie: Excalibur de John Boorman, film. Intenția lui: Puterea e în tine, trebuie să știi ce vrei. Tehnica esențială: Concentrează-te asupra ceea ce dorești mișcând dragonul din tine. Exerciții practice: 68.1. Creez figuri geometrice pe ecran în stratul al doilea. 68.2. Proiectez grupul inițiatic pe ecran în straturile III, IV, V. 68.3. Proiectez dragonul în jurul meu. Codexul, fragmentul 69: ”Celebrez magia luminii solare trimițând raze de lumină unde e nevoie” Explicarea simbolului: Pe fondul Maya repezentată printr-un cerc cu un punct negru în centru, în dreapta apare Soarele ce reprezintă efectul de asimilare solară a experienței pe care am gestionat-o în mine. Dacă la fragmentul 57 am binecuvântat și încărcat prezența Marii Ființe de Lumină stabilizând percepția prezenței sale în mod continuu, acum la fragmentul 69 sunt capabil să celebrez magia luminii solare trimițând raze de lumină unde e nevoie. Esența acestei porți este: Celebrez magia luminii și o împărtășesc !
ȘCOALA MAYA, PROIECTUL RINRI. Maestrul VALUM VOTAN 69.0. Despre maestru José Argüelles, (1939 – 2011) numit și Valum Votan. Nativ din Mexic, tatăl mexican, mama americană. S-a transferat cu famlia la Los Angeles. Și-a luat Bacalauriatul la High School din Rochester în 1956 apoi în 1963 Licența în Istoria Artei la Universitatea din Chicago. Urmează doi ani de specializare la Paris apoi în 1969 își ia Doctoratul în Estetica și Istoiria Artei la Universitatea din Chicago. Este îndrumat de către Lama tibetan Chogyam Trungpa Rinpoche și studiază principiile artei în meditația budistă. A predat Estetica și Istoria Artei la Princeton University (1966- 11 1968), University of California, Davis (1968-70), Evergreen State College, Olympia Washington (1971-73), Naropa Institute, Boulder, Colorado (1974-75), San Francisco State University (1974-77), San Francisco Institute of Art (1976-77), University of Colorado, Denver (1979-1983), Union Graduate School, Cincinnati, Ohio, (1977-83). În 1997 a fost invitat în Japonia ca să țină un ciclu de conferințe despre Filosofia Timpului la Institutul Rinri din Tokio. A mai ținut conferințe la Academia de Științe din Rusia, la Moscova și S. Petersburg în 2000 iar la Novosibirsk în 2001. A scris multe cărți și s-a ocupat de Proiectul Rinri. De asemenea este autorul Sincronarului Galactic bazat pe 13 luni. A creat Fundația Legea Timpului, recunoscută de ONU. Bibliografie: José Arguelles, "Il fattore Maya", Edizioni scientifiche, Bari 1999. Intenția lui: Celebrează magia luminii solare și trimite în lume razele plinătății ei. Tehnica esențială: Unește cunoașterea cu practica și celebrează armonia cosmică a Curcubeului Galactic. Exerciții practice: 69.1. Stabilește coordonatele acestei zile: lumină - culoare, sunet, formă, specific, în funcție de necesitățile zilei. 69.2. Studiază și înțelege Cultura/ile galactice. 69.3. Specificul Avatarului (Summit Tera 3 și Terra 4). Codexul, fragmentul 70: ”Sfidez iluzia obscurității ca pe un vis” Explicarea simbolului: Pe fondul Maya repezentată printr-un cerc cu un punct negru în centru, în dreapta apare Gardianul ce mă pune la probă pentru a înțelege dacă am depășit cu bine lecția gestionării adecvate a iluziei. Dacă la fragmentul 58 am transformat conflicul cu Gardianul datorat tradițiilor și preconceptelor și am transmis lumină și deplină acceptare energiilor obscure înțelegându-le sensul existenței, acum la fragmentul 70 sunt pregătit să sfidez iluzia obscurității ca într-un vis comun. Esența acestei porți este: Provoc iluzia obscurității ! 12
ȘCOALA ZEN RINZAI Maestrul RINZAI 70.0. Despre maestru Maestrul japonez Rinzai ( sec. XI e.n.) a dezvoltat sinteza zen în Școala Tendai. Zen Rinzai, în japoneză Rinzai –shu, derivă direct din Școala chineză Chan fondată de Linji Yixuan nel IX secolo. Specificul este zazen (meditația șezut) și Koan (probleme de rezolvat pe altă cale decât cea rațională). Calea maestrului Rinzai se bazează pe shok-ul intelectual provocat de Koan-ul impus de maestru, discipolului. Școala Rinzai este ramificată în 19 școli. Cea mai importantă este Myoshin-ji ce datează din 1342. Alte școli importante sunt: Nanzen-ji, Tenryū-ji, Daitoku-ji și Tofuku-ji. Zen Rinzai a fost adoptat și de către samurai în 1199 la Kamakura la curtea Shogunului. Predilecția pentru această școală a continuat în perioada Tokugawa (1600-1867). Cerea depășirea temerii în fața morții. A dezvoltat sistemul Bushido. Zen Sōtō a fost adoptată de către artiști și poeți. Cerea doar meditație asupra prezentului. Bibliografie: Borup, Jorn , Japanese Rinzai Zen Buddhism: Myōshinji, a Living Religion, Leiden & Boston: Brill, 2008. Intenția lui: Acceptă sfida, confruntă-te. Tehnica esențială: Nu fugii când e greu, acționează. Între fugă și luptă, nu fugii...! orice altă cale e bună dar confruntă-te cu curaj indiferent de rezultat. Exerciții practice: 70.1. Confruntarea tigrilor. 70.2. Susțin privirea celuilalt. Codexul, fragmentul 71: ”Controlez energia euforică a hologramei iluziei ce mă înconjoară” Explicarea simbolului: Pe fondul Maya repezentată printr-un cerc cu un punct negru în centru, în dreapta apare focul ancestral puterea transformării, graalul prin excelență. Dacă la fragmentul 59 am fost pregătit să ridic kundalini la toate nivelurile activând corpul eteric prin intermediul focului albastru, acum la fragmentul 71 reușesc să 13 controlez energia euforică a hologramei iluziei ce mă înconjoară. Esența acestei porți este: Controlez energia euforică a iluziei !
ȘCOALA ORDINUL MAVLEVI Maestrul RUMI 71.0. Despre maestru Mawlānā Jalāl-ad-Dīn Muhammad Balkhī, (1207 - 1273) a fost unul din cei mai cunoscuți mistici persani și islamici, întemeietor al Ordinului Mevlevi. El a mai fost numit „prințul poeților sufi”. În întreaga lui creație el a proslăvit iubirea divină. El l-a căutat pe Dumnezeu în sine însuși. În opera sa, el descrie treptele sau etapele realizării sufletului și contopirea cu divinitate. Principala creație în proză a lui Rumi este Fihi-ma-fihi (Lăuntrul lăuntrului). Titlul monumentalei sale opere este Mathanawî și e compusă din circa 25.000 de mii de versuri. Este esența întregii gândiri sufi. Bibliografie: Jalaluddin Rumi, Metafore și parabole. Traducere din limba persană: Otto Starck. Studiu introductiv: George Grigore. București: Editura Kriterion, 2003. Intenția lui: Controlez energia ce vine din mine și devine euforică. Tehnica esențială: Contopește-te cu Ființa de Lumină și devii euforic. Exerciții practice: 71.1. Ce-mi dă euforie ? 71.2. Dansul euforic sufi. Codexul, fragmentul 72: ” Trăiesc un stil de viață exotic, bogat în culoare și magie” Explicarea simbolului: Pe fondul Maya repezentată printr-un cerc cu un punct negru în centru, în dreapta apare Tamburul, Tam-Tamul ce indică sursa punsației primordiale ce provine din Sursă și generează energie. Dacă la fragmentul 60 am fost capabil să îmbogățesc natura și elementele din jurul meu cu noi stimuli, devenind un veritabil șaman, acum la fragmentul 72 practic un stil de viață exotic, bogat în culoare și magie. Esența acestei porți este: Trăiesc învăluit în culoare și magie !
14 ȘCOALA TRADIȚIA ZULU Maestrul ZULU 72.0. Despre maestru Zulu este un popor african vorbitor al unei limbi din grupa bantu. Astăzi numără o populație de 15 milioane de oameni. Ei trăiesc mai ales în provincia KwaZuluNatal din Africa de Sud. Limba vorbită de ei este limba zulu. Este grupul etnic cel mai mare din Africa de Sud. Locuiesc în Zanbia, Mozambic și Zimbabwe. Muzica Zulu este recunoscută pe plan mondial pentru ritm, melodie și armonie. Zulu au fost mari războinici ce s-au comportat cu demnitate fiind deosebit de curajoși. Și-au menținut o cultură exotică, colorată și plină de farmec. Bibliografie: Catherine Coquery-Vidrovitch, L'Africa nera dal 1800 ai nostri giorni, Milano, Mursia, 1974. Intenția lui: Învăluie-te în culoare și magie. Tehnica esențială: Observă fiecare persoană, ființă, lucru din jurul tău și conferă-i mai multă viață, culoare, magie. Exerciții practice: 72.1. În doi, mă ocup de transformarea în bine a celui de lângă mine. Cum îl pot ajuta ? 72.2. Acasă adaug mai multă culoare și natură vie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu