duminică, 28 ianuarie 2018

ThetaHealing® session questions?


  1. What can I expect during a ThetaHealing® session?
    Each practitioner has his or her own style. In general an appointment begins by the practitioner asking permission to connect to your energy. Then you will be asked what it is you would like to work on. Or, if you have nothing specific to work on, you might be asked, “If you could change anything in your life right now, what would it be?”
    The ThetaHealing technique has been used to address a wide variety of physical and emotional issues. 

A typical appointment includes an intuitive scan, belief work, and a healing. The practitioner will probably teach you to use a muscle test, to see what beliefs you have that may trigger the area you are seeking to change. Nothing is changed without your permission. And the practitioner should ask your verbal permission for every belief change and for any healing that is done.
  2. What should I do to prepare for my ThetaHealing® session?
    Drink plenty of water.
    It is important to be fully hydrated, this will allow your muscle testing to be clear and strong.
    During most sessions muscle testing will be needed. Coming into the session with an attitude and intention of wanting positive change and being ready for positive change is also important. It's important to be clear on what issue you want to work on during the session and if you have an idea of how your issue is serving you or what you're learning as a result of the issue, this will rapidly accelerate the pace of your session.
  3. Is a ThetaHealing® session done in person or over the phone?
    ThetaHealing® sessions can be in person or over the phone/skype. Distance is not a factor. It depends on what you prefer. We have certified ThetaHealers® all over the world and many of them are contacted via phone/skype.
  4. How many sessions will I need with ThetaHealing®?
    A lot of work can be covered in a short amount of time with the ThetaHealing technique. The amount of sessions needed will vary from person to person on what they want to accomplish. Many times clients will experience a shift within one session, however sometimes the belief systems around the issue are more complex and need deeper belief work done over a few sessions to achieve their desired change. To determine how many sessions you will need ahead of time would really depend on the negative subconscious belief systems attached to your issue and how fast they reprogram into positive and empowering ones.
  5. How much does an appointment cost? The cost of a session varies. Each practitioner sets his or her own rates.

What is ThetaHealing®?

The ThetaHealing technique is a meditation technique and spiritual philosophy - not specific to one religion but accepting them all - with the purpose of getting closer to the Creator. It is a training method for your mind, body and spirit that allows you to clear limiting beliefs and live life with positive thoughts, developing virtues in all that we do. Through meditation and prayer, the ThetaHealing Technique creates a positive lifestyle.

The ThetaHealing technique is always taught to be used in conjunction with conventional medicine. It teaches how to put to use one's own natural intuition, relying upon unconditional love of Creator Of All That Is to do the actual “work.” We believe by changing your brain wave cycle to include the “Theta” state, you can actually watch the Creator Of All That Is create instantaneous physical and emotional wellbeing. We have learned that through the ThetaHealing Technique intuitive abilities can be used to bring about spontaneous physical and emotional wellbeing.

The ThetaHealing® technique is best described 

as an attainable miracle for your life.

The ThetaHealing technique is a world renown healing method that was created by Vianna Stibal.

 

luni, 1 ianuarie 2018

Efort personal si evolutie






Am scris acum cativa ani un alt articol pe acceeasi tema pe care acum l-am readaptat  si transformat putin. 

Am observat in decursul anilor si am ajuns la concluzia ca nu poti evolua spiritual fara efort, indiferent de tipul de efort, daca nu faci nimic, nu obtii nimic.  Einstein zicea "E o nebunie sa faci mereu  si mereu acelasi lucru si sa astepti rezultate diferite."

Prin urmare pe calea spirituala a fiecaruia exista efort personal, acest efort personal difera de la persoana la persoana. De cele mai multe ori intai apare dorinta de a schimba ceva, apar intrebarile de genul: Cine sunt? Ce sunt? De ce mi se intmpla mie aceste lucruri?  Eu n-am facut nimic rau de ce patesc asa ceva? Interesant....... De ce nu e dreapta viata? De ce Dumnezeu a dat celuilalt mai mult decat mie? De ce exista saraci si bogati? Unde e dreptatea? si multe alte asemenea intrebari............

Apoi incepe un fel de studiu, si cautare pentru a primi raspunsurile la aceste intrebari, poate fi citit din carti, descoperirea unor doctrine, tehnici, unii raman aici, se multumesc cu raspunsurile la intrebari, date de altii sau citite din carti.

Introspectia, psihologia nu fac decat sa ne ajute sa ne cunoastem mai bine pe noi, sa ne cunoastem umbrele, si accesul la diferite tehnici ne pot ajuta sa ne constientizam mai bine aceste umbre si frici si cum reusim sa scapam de ele. De cele mei multe ori este suficient sa-ti privesti frica si sa intri in ea cu curaj si frica dispare, deoarece frica e doar o iluzie.

Altii merg mai departe, si efortul personal continua, vor sa experimenteze ei insisi ceea ce au citit sau auzit, acesta este un pas foarte important, nu te mai multumeste nimic decat experienta proprie, si atunci apare un alt fel de efort personal. De ce natura este acest efort? Fiecare isi alege acest tip de efort, in functie de ceea ce simte ca i se potriveste.
O viata haotica nu duce nicaieri. A te imprastia in mii de parti iarasi nu duce nicaieri. In ziua de azi aceste aspecte pot aparea foarte des pentru ca informatia este foarte vasta si multa, si la un moment dat poti te poti simti coplesit de prea multa informatie si nu mai stii incotro sa o apuci. Sunt persoane care se pierd, urmand sute de cai, mergand in fiecare week-end la alate si alte cursuri. De cele mai multe ori o astfel de atitudine nu duce decat la ratacire. Asta insemna ca ai uitat de fapt esenta, ai uitat ce cauti.  De fapt ce cauti? Acest lucru este interesant, ca avand o astfel de atutudine nici tu nu stii ce cauti.  Nu e prea placut. De fapt nu este vorba decat de cautarea de sine, si acest lucru nu-l poti gasi decat in tine, niciodata in exterior. Ca sa nu ajungi acolo trebuie sa-ti asculti inima, intuitia. Nu zic ca nu sunt bune acele cursuri si cai, dar daca sunt prea multe nu faci decat sa te pierzi intre labirinturi.  Pastreaza unul, sau doua si urmeaza-le, afla tot ce poti, fii consecvent in directia aleasa, fii perseverent, si la un moment dat vei simti daca ai sau nu nevoie de altceva, si atunci drumurile ti se vor deschide.   Este foarte interesant ca atunci cand "te regasesti", vei observa ca nu mai ai nevoie de astfel de cursuri, pentru ca atunci ai inteles ca totul este de fapt in tine.


O minte imprastiata nu te ajuta cu nimic. Nu stiti daca aveti mintea imprastiata? Foarte simplu uita-te in jur, esti dezordonat? Cum iti arata casa? Cum iti arata dulapurile cu haine?  Cum iti arata chiuveta de la bucatarie? Acestea nu fac decat sa-ti reflecte dezordine ta interioara, dezordinea mintii tale. Invata sa-ti faci ordine in ograda, ca apoi sa poti merge mai departe. Acesta e un aspect foarte important.

Tot ceea ce este in jurul tau te oglindeste de fapt pe tine
.  

Exista 7 nivele in evolutia umana, corespunzatoare de fapt celor 7 chakre, centri energetici ai corpului uman.

Nivelul 1 al chakrei de baza, nivel legat de materialitate, de bani
 
Probabil ca va veti aminti de momente in care ati fi facut orice numai sa castigati bani, job-uri peste job-uri, si apoi adunatul de lucruri, facutul de provizii, nu numai financiare, ci si in alimente,umplerea la refuz a dulapurilor cu haine, zeci de perechi de incaltaminte, provizii in carti, in cd-uri, si in multe, multe altele. Frica este un cuvant specific acestui nivel.  Frica zilei de maine,  frica de a nu avea ce manca, frica ca nu vei avea din ce sa platesti facturile, frica frica si iar frica.

Pentru a trece mai departe, renuntarea este cuvantul cheie.  

Nivelul 2 al chakrei sexuale, al relatiilor
 
Apare nevoia integrarii sociale, adorinta de a te casatori, de a-ti intocmi o familie, sexualitatea. Cand acest lucru este satisfacut, si in echilibru este posibil sa observi ca altceva este mai important, si aceasta esti tu. 

Nivelul 3 al emotiilor, al ego-ului 
 
Acum apare dorinta de cursuri, de studiu, de autoperfectionare, de a fi cunoscut, si recunoscut, ca fiind cineva, este perioada acumularii etichetelor, a diplomelor, a cresterii ego-ului. La acest nivel se pot face in paralel cele doua cai de evolutie profesionala si de evolutie spirituala. Cursuri peste cursuri. Studii peste studii. Dorinta de a fi sef peste grupuri, de a conduce comunitati, dorita de a arata ce mare maestru esti tu, doresti sa fi cel mai bun, cel mai grozav. Aici poate aparea dorinta de practici spirituale duse pana la habotnicie, cu efort personal peste limita, nimic nu e daunator, ci din contra, acestea nu fac decat sa te propulsese. Si la un moment dat poate aparea o senzatie de satietate, de saturatie, si apoi de renuntare, la tot ceea ce ai construt si cladit pana atunci, aici e cheia si aici apare saltul, cel mai greu de infaptuit. 

Adevarul este ca daca nu ai un ego puternic nici nu ai ce transcede.

Nivelul 4 al inimii, al iubirii 
Aceasta renuntare nu este ca celelalte, e o renuntare la tot. Apare perceptia vietii iluzorii duse pana atunci, simtirea ca banii, faima, spiritualitatea, nimic nu mai doresti. Iti doresti doar sa fi. Nu-ti vei mai dori sa arati cat de mare vindecator esti, ce bun conducatoor esti, pentru ca simti iluzia  acestor etichete. Realizezi ca tu nu esti maestrul nimanui, ca toti suntem la fel, ca nu esti vindecatorul nimanui, ca vindecarea apare doar din interior. Vei realiza ca nu mai esti lumina care credeai ca esti, ci esti plin de umbre. Vei deveni pe zi ce trece tot mai constient de ele.  Vei deveni tot mai prezent si constient. Aici nu te mai intereseaza sa te compari cu nimeni, sa judeci pe nimeni. Vei simtii ca tu te oglindesti in tot ceea ce este in jurul tau sa altfel spus totul este in inima ta.  Iti vei dori doar sa simti, sa ajuti, sa traiesti cu adevarat. Vei renunta la toate credintele si dogmele, la toate sabloanele, poti sa te si consideri ca un ateu, pentru ca totul nu a fost decat iluzie.  Vei observa cat de orb ai fost pana atunci. Cat de iluzoriu a fost totul. La acest nivel nu te mai intereseaza unde anume te situezi, nu te mai compari cu nimeni, pentru ca vei stii ca orice structura tine de primele 3 nivele, si de ego.


Vei realiza in acea perioada ca tot ceea ce esti  se oglindeste in afara, ca tu iti creezi realitatea, si uite asa ajungi incet sa experimentezi cate ceva legat de transpersonal.

Este nivelul cand cad mastile. Cand cad toate etichetele.

Daca cumva vei nega, si mintea iti va juca feste, si vei dori sa te intorci inapoi, vei trece prin suferinte, corpul tau care deja a ajuns mai departe se va opune vehement si tot ceea ce este posibil sa somatizezi tot felul de boli, alergii, astm, iar cand vei renunta cu adevarat, toate acestea se vor vindeca ca prin minune. Aici pot aparea demisii bruste, schimbari de orientare profesionala radicale.  Dorinta de a ajuta oamenii fara interese financiare apare tot aici.

Este posibil sa simtiti cum va destructurati complet, cum nu mai stiti cine sunteti, ce sunteti, cum tot ceea ce ati creat pana atunci nu mai are valoare, cum relatiile interpersonale sunt cele ma importante. Veti intelege apoi ca puteti fi tot ceea ce va doriti, puteti fi oricine, si orice. Veti intelege ca voi va creati realitatea. Ca te poti recrea de cate ori vrei. Ca poti renaste. Vei intelege ca interactionand cu ceilalti, in multe situatii nu puteti fara masti, dar veti deveni capabili sa la folositi atunci cand doriti si ce masca doriti, si apoi constient puteti renunta la ele.  Vei observa ca nu mai esti atasat de nimeni si de nimic, nici chiar de familie. Este momentul in care te vei simtii cu adevarat liber, vei simtii cum iti cresc aripi si vei putea sa zbori.

Este minunat modul in care veti percepe acum tot ceea ce va inconjoara, veti vedea frumusetea in orice, veti vedea divinitatea in orice. 

Este foarte interesant ca poate aparea instant creatorul din tine, artistul. Vei descoperii ca esti atras de arta. Vei dansa, vei scrie poezii, vei canta, vei picta, vei compune muzica, vei scrie povesti, vei descoperii ca ai diverse aptitudini artistice, vei creea papusi, bijuterii, vei sculpata, vei tricota sau croseta, vei creea haine, si multe alte aspecte legate de creatie. Vei vedea frumosul din tot si frumosul va vorbi prin tine.  Nu te va interesa latura financiara atunci cand vei face aceste lucruri, nu le vei face pentru bani si nu vei face afaceri din vanzari de carti, pentru ca pur si simplu banii nu te mai intereseaza, asta nu insemna ca nu vei avea bani, dar nu au aceeasi importanta pentru tine ca si la nivelul intai.

Veti intelege acum ca "oamenii sfintesc locul".   

Veti avea tot felul de constientizari, de tot felul. Veti observa instant, lagaturile cauza-efect. Veti simti ceea ce este de facut in fiecare situatie. 

Simpla voastra  prezenta va lumina locul in care sunteti, si oamenii din jur vor simti asta, mai ales copiii, sa nu va speriati daca cumva iubirea va fi simtita de altii la nivelul chakrei 2 , a sexualitatii, este posibil, dar veti simtii foarte usor si altii asemeni voua, se vor simtii sufletele, atingerea lor.

Doar uitandu-va la oameni veti simti cum puteti sa le atingeti sufletele, veti simti ca ei fac parte din voi, din experienta voastra, e minunat, ca de fapt nu suntem deloc separati ci suntem Unu. Ca doar experientele ne diferentiaza, dar in sine natura lor este aceeasi.  



Vi se vor intampla lucruri minunate, veti intelege ca tot ceea ce vi se intampla nu este decat binecuvantare. Veti intelege ca tot ceea ce ati experimentat a fost ceea ce putea fi mai bun pentru a va desavarsi voi, toate experientele pe care le-ati avut vi le-ati atras pentru a deveni azi cei care sunteti, pentru a va ajuta sa ajungeti astazi aici.  Fiinte minunate ce sunteti, fiinte de lumina. 

Nivelul 5 al artei, al vocatiei

La nivelul 5 este un om care traieste o permanenta stare de flux si care nu mai este interesat de cele lumesti, ci doar de ceea ce poate sa ofere celorlalti prin ce face. Poti identifica usor astfel de oameni care, dincolo de saracia materiala in care au trait, au fost plini de vitalitate in tot ceea ce a insemnat creatie iar operele lor, dupa moarte, au fost vandute pe averi colosale.
De asemenea trebuie sa intelegi ca, pe cat esti mai evoluat pe cele 7 niveluri, pe atat esti mai fericit. Insa cu cat suntem mai involuati, cu atat putem percepe mai greu fericirea celor evoluati, pentru ca fericirea respectiva transcede planului material.

 Nivelul 6 genialitatea, cunoasterea deplina

Este locul in care ratiunea (inteligenta bazata pe ceea ce percepi prin simturi, lucruri dovedite) este ridicata la un nivel superior prin intuitie (inteligenta care vede ceea ce nu este perceput sau dovedit).

Cineva aflat pe nivelul 6 al evolutiei vede lucruri si are explicatii dincolo de intelegerea omului comun. Imbina elemente “materiale” (ce se vede in jur) cu viziunea de ansamblu, la nivel global, astfel incat poate gasi solutii la probleme “imposibile” si teorii care sa schimbe cursul natural al istoriei umane.

Intrebarea care se pune nu este de putere de a vedea ce nu vad ceilalti, ci de motivatia de a folosi in vreun fel aceasta putere, odata accesata.

Nivelul 7 spiritualitatea

Sau nivelul lui Iisus, cand tu esti universul si universul se regaseste in tine, cand ai putere de viata si de moarte asupra celorlalti si poti face minuni (percepute de ceilalti). Mai este considerat si nivelul fericirii supreme si cea mai inalta forma de cunoastere existenta.


99% dintre oameni se regasesc in primele 3 niveluri. Le poti defini, la nivel psihologic, o intreaga arie de nevoi de baza, de comportamente si de limbaj cu care sa te poti intelege. Intelegerea celor 7 niveluri te ajuta foarte mult in special pe parte de comunicare, pentru ca fiecare nivel este interesat DOAR de lucruri existente pe acel nivel.

Campul de frica

 
Ce mai scriam prin 2013?

Poate va intrebati ce este acela un camp de frica?  Pai nu este altceva decat o zona din constiinta colectiva un camp unde sunt interconectate toate fricile, de orice natura. La nivel global acest camp este urias.

Eu vad lucrurile cam asa. Acest camp de frica este ca si un Egregor, el se alimenteaza de la fricile noastre si creste si tot creste.  Exista frici de diverse tipuri si frici create la niveluri de grupuri..

In urma unei proiectii  recente, a cuiva, am perceput o judecata, si in spatele ei un camp urias de frica ce apartine unei grupari. Intai am avut tendinta de a prelua judecata si a ma judeca eu pe mine. Apoi dintr-o data ma intreb: ce fac? E judecata mea? Nu. Atunci? Ok. Pot alege oricand sa nu preiau aceasta judecata. Si acest lucru l-am facut. Astfel am reusit sa elimin legatura dintre mine si acest camp de frica.

Este coplesitor cat de tare a crescut acest Egregor al fricii acestui grup de oameni. Acum cativa ani am luat din nou tangenta cu el dar nu stiam ce este, imi amintesc doar ca eram coplesita de judecati, si cu cat ma judecam mai aspru cu atat ma adanceam mai mult si mai mult in frici.

Acum, in schimb,  am perceput lucrurile dintr-o cu totul alta perspectiva. Este normal sa percepem aceste campuri, deoarece suntem fiinte simtitoare.  Dar putem sa alegem: vrem sa le traim, sa le sporim, sau aleg altceva? Ok. L-am simtit. Exista. Dar eu aleg sa nu il alimentez. Si nu ma judec. Nu ma simt vinovata de nimic, indiferent ceea ce fac, toate sunt doar experiente. Cine ne poate judeca daca gresim sau nu. Cine altcineva decat MINTEA. Si cine se simte ranit? EGO-ul.  Eu nu ma judec, si nici nu ma simt ranita sau vinovata, pentru ca am inteles aceste lucruri foarte bine, si sunt blanda  cu mine si ma iubesc.

Intai de toate ma iubesc.Da. Ma iubesc emorm.

Acum eu ma intreb cine doreste mentinerea acestor campuri de frica, cresterea lor, si cu ce scop? E logic nu? MANIPULARE. Ti se proiecteaza o judecata, care sa-ti trezeasca sentimentul de vinovatie si de aici apare instinctual si sentimentul de frica.E tare nu! Un om ce traieste in frica este poarte usor de manipulat.

Acest lucru il fac aproape toti oamenii, si il fac instinctual, parintii cu copiii lor, sefii cu angajatii lor, etc.

Recunosc ca nu este placut sa iei contact cu campul de frica. Dar totusi el exista. Cu cat ramanem mai PREZENTI, mai CONSTIENTI, mai ATENTI, cu atat vom reusi mai repede si mai usor sa recuoastem acest camp. Nu trebuie sa fugim, sa-l negam, asta denota frica din partea noastra si atunci nu facem decat sa il alimentam. Este ca si cum am sta si l-am privi in fata si i-am spune: Ok, te simt, te recunosc, existi, existi si in mine pentru ca altfel nu te-as putea simti, dar eu aleg altceva.

 


De ce il  simtim? Foarte simplu pentru ca totul se petrece in inimile noastre. Totul este conectat la inimile noastre. Totul este in noi. Nu putem fugi nicaieri. Si chiar de fugim, luam totul cu noi. Si vom recreea in alte locuri aceleasi situati, dar cu actori diferiti. Cat timp? Atata timp cat nu devenim constienti.

Exact la fel se intampla cu orice, emotie, sentiment eveniment pe care le-am trait. Ele raman vesnic in noi, nu le putem sterge cu buretele. Si mai mult decat atat, oricand, oriunde ma pot reconecta la oricare din ele, daca eu aleg sa fac asta. Si cel mai important lucru este sa nu ma critic, sa nu ma judec, orice s-ar intampla.
Orice judecata activeaza campul de frica.

Poate va intrebati dar cum pot trece peste evenimente "nefericite" din viata?

In primul rand trebuie sa intelegeti ca la nivel de suflet nu exista evenimente bune sau rele. Aceste catalogari apartin judecatilor provenite din minte.

In alta ordine de idei trebuie sa intelegem ca orice eveniment care a aprut in viata noastra, este cel mai potrivit pentru noi in acel moment. Am putea sa spunem ca este cea mai potrivita lectie de viata, pentru clipa pe care o traim.

Apoi intelegand si acceptan aceste lururi va trebui sa ne repozitionam fata de acel eveniment. Sa-l acceptam ca si cum ar fi cel mai de pret dar pe care il primim, si de fapt chiar asa si este.Sa vedem acel eveniment dintr-o cu totul alta perspectiva, din perspectiva utilitatii, si a binelui pe care ni l-a facut aparand in viata noastra.

Putem sa multumim chiar tuturor celor care au facut posibil acest lucru si in primul rand noua pentru ca ne-am oferit aceasta sansa de a ne cunoaste de fapt mai bine pe noi insine. 



Articol realizat in 2013 de Cristina Rusu-Marian ThetaHealing Practitioner

Noi suntem schimbarea

Asta scriam eu prin 2012.....


Ceva minunat se petrece în noi, acum în aceste timpuri, de tranziţie între doua chiar trei dimensiuni. Oscilaţiile noastre sunt cu atât mai puternice cu cat avansăm mai mult. Mulţi dintre noi suntem aproape cu"ambele picioare în ceea ce multi numesc dimensiunea a 4-a, dimensiunea inimii, a iubirii neconditionate", şi nu e de mirare că atunci când, bucăţica din noi, care ne mai uneşte cu dimensiunea a-3a, dimensiunea emoţiilor, a fricilor ne simţim debusolaţi. 

      Ne trebuie doar CURAJ, şi ÎNCREDERE în procesul nostru de transformare. Nimeni nu spune că este usoară tranziţia, dar suntem aici pentru acest lucru, şi vom reuşi. 
      Începând cu 2012, energiile transformării sunt din ce în ce mai puternice. suntem cu toţii in plin proces de transformare, fie ca suntem sau nu conştienti de acest proces. 
      Ceea ce este interesant, este faptul că după ce începe acest proces nu-ţi doreşti decât să FII. 

      Unii poate încă se mai caută pe ei înşisi, dar tot ce cauta este în ei, nimic nu e în afara lor. Aşa cum bine zicea şi Iisus "coboară-te în inima ta şi acolo ma vei gasi". Nimic mai simplu, numai că, din păcate mintea noastră caută tot în exterior, şi chestii cât se poate de complicate, ritualuri peste ritualuri, mătănii, prosternări, rugăciuni, mantre, asane, vizualizări, meditaţii, focalizări, posturi prelungite, şi câte şi mai câte, dar totul este simplu şi la îndemâna oricui.

      Avem nevoie doar de RESPIRATIE, ATENTIE şi CONŞTIENTĂ.  Atât! E atât de simplu! De nu o facem? De frică. De frica de a descoperi ca nu eşti cel care ai crezut atâţia ani că eşti, că tot ceea ce ai construit ani de zile se dărâmă într-o clipa. De frica de a ne da jos toate măştile şi etichetele pe care ani de zile ni le-am construit, şi în spatele cărora ne simţim foarte comfortabil. Cum nu? Eu sunt vindecătorul, maestrul, profesorul, cel mai tare din parcare!  De fapt nu există vindecători şi maeştrii. Fiecare poate fi doar propriul sau vindecător, şi cel mai mare maestru pe care l-ai căutat se afla chiar în tine. "Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume", cum bine zicea Mahatma Gandhi. De frica de nimicul care eşti de fapt, de frica de neantul care eşti. Mie îmi place să zic "NIMICUL DIN NEANTUL CARE SUNT". Sau altfel spus de frica de NIMICNICIE. Nimeni nu zice că e uşor, după ce ani de zile, EGO-ul ţi-a tot crescut, creând un personaj, un mare maestru, un mare profesor, un mare vindecător, să ajungi să vezi că de fapt nu eşti numic din toate astea, că totul este doar o ILUZIE, creată de minte, nu e uşor, de aceea e nevoie de curaj, curajul de a te destructura din temelii, curajul de a te abandona ţie, a ceea ce eşti de fapt. A ceva ce nu se poate descrie în cuvinte, a ceva ce mintea nu poate percepe "EU SUNT MAI MULT DECÂT CRED EU CĂ SUNT". O fiintă de lumină multidimensională, cu capacitaţi nebănuite, iubire, conştiintă pură; nu degeaba se spune "TOTUL SE PETRECE ÎN INIMA MEA"!

      De ce ne căutăm "maeştrii"? Foarte simplu, pentru că nu avem încredere în noi, şi în procesul nostru de transformare, şi cautăm mereu pe cineva să ne spună de fapt ceea ce noi în interiorul nostru ştim, dar avem nevoie să auzim de la altii, pentru că pare mai credibil decât vocea interioară.  Nimeni nu ştie mai bine decât noi înşine ce avem de făcut, care este următorul pas. Îţi trebuie doar încredere în tine, în vocea interioară.  Pe vremuri când nu aveam încredere în mine, de fiecare dată când întrebam ceva pe alţii, raspunsul venea "ştii ce ai de făcut" ! Waw!!! Nu e interesant? De ce nu îmi răspundeau? Foarte simplu pentru că nu ştiau, nimeni nu te poate cunoaşte aşa cum te cunoşti tu.  Să nu uităm că şi cei care pretind că îţi văd aura şi blocajele din aură, au şi ei o aură care interferează cu a ta. De unde ştie el că acel blocaj nu este de fapt în el, şi de fapt aşa şi este, conform LEGII OGLINZIOR. Nimeni nu va vedea ceva în tine ce nu este de fapt în el.

     Ce-mi place cel mai mult este că cei mai mari "vindecatori"au ei nevoia cea mai mare de vindecare, dar din păcate multi nu recunosc asta,şi îşi proiectează aceste nevoi în exterior.

      Îmi amintesc discursuri de genul "multe vieţi o să mai trebuiască să vă tot reîncarnaţi pană să ajungeţi la eliberare, la iluminare", şi de câte ori auzeam asta ceva din interiorul meu îmi spunea mereu contrariul "TOTUL SE PETRECE ACUM ŞI AICI, NU AM NEVOIE DE NIMIC DECÂT DE CLIPA PREZENTĂ". Şi asa şi este! Nu contest că în alte timpuri nu era altfel, şi teoriile şi dogmele s-au transmis din generaţie în generatie, dar acum totul s-a schimbat, totul se petrece acum, totul e doar prezenta, totul este aici, nu trebuie decat sa-ti deschizi ochii şi să vezi, conştient , clar, acum se poate orice, sunt niste timpuri noi, în care indiferent pentru ce am venit, putem să ne eliberam de toate, şi să facem mult mai mult decât atât, să devenim noi creatorii constienti ai realităţii noastre, noi putem fii şi face în aceste timpuri tot ceea ce ne dorim, şi mai mut decât atât, avem toate carţele în mâini, numai că avem nevoie de ÎNCREDERE; PREZENŢĂ; CONŞTIENTĂ; ATENŢIE; si nu in ultimul rând RESPONSABILITATE. Suntem aici pentru a schimba lumea prin schimbarea noastra, şi la fel ca şi în "a 100-a maimuţa", se va întampla la fel la nivelul conştiintei globale, trebuie doar un anumit numar să trecem pragul şi apoi se vor schimba cu toţii, cei care doresc să se schimbe.  

      Să nu uităm că mama pamânt, mama GAIA, are nevoie de noi, şi noi de ea, noi suntem copiii ei, suntem fiinţe de lumină în corpuri de pământ. Noi acesti îngeri curajoşi ce suntem, am coborât cu curaj, în cele mai joase şi dense straturi ale materiei pentru a experimenta aceste dimensiuni, şi suntem aici să o ajutam şi pe mama Gaia să facă şi ea împreuna cu noi saltul spre dimensiunile mai înalte. Trebuia sa ne identificam cu mama GAIA, să fim copii ei, carne din carnea ei, ţărână din ţărâna ei, pentru a putea să  experimentam aceste densitaţi joase. 

    Pentru sufletele noastre nu există decât experiente, şi iar experienţe. Alegerile ne aparţin în totalitate. Totul depinde doar de noi. Avem liber arbitru! Putem face tot ceea ce ne dorim! Iertarea şi iubirea sunt în noi. Depinde doar de tine ce alegi, să suferi, să-ţi plângi de milă, să te vaieţi, să tot dai vina pe alţii pentru tot ce ţi se întâmplă sau să te ierţi şi să accepţi lucrurile aşa cum sunt, şi să mergi înainte schimbându-te pe tine, fiind un creator responsabil.
Articol realizat in 2012 de Cristina Rusu-Marian ThetaHealing Practitioner 

Cat de mult putem sa ne schimbam in doar cativa ani


In 2011 scrisesem un articol cu titlul "Vindecarea incepe cu tine si din tine" pe care il puteti citi in continuare, interesant este ca acum am cu totul alta perspectiva despre aceste subiecte, sistemele mele de credinte sunt complet schimbate dupa doar 7 ani, unele parca ar veni dintr-o cu totul alta persona. Ce dovedeste acest lucru este cat de mult ne putem schimba si cat de repede. Articolul vechi va aparea cu caractere albastre iar noile comentarii cu negru in paranteze.

"Tot vad lumea indreptata spre diverse tehnici de vindecare, indiferent de care, ca sunt sau nu alopate, sau complementare, toti cauta in afara, vindecarea din exterior, nu vor sa schimbe nimic in ei si asteapta ca pastila sau persoana X sau Y sa-i vindece.  (Fiecare are dreptul sa creada ce doreste, daca crede in medicina alopata, atunci aceea e calea spre vindecarea lui, daca crede in medicina naturista, aceea e calea vindecarii, totul e legat de sistemele noastre de credinte. Nu poti forta pe cineva care crede ca se va vindeca cu operatii sa se vindece cu ceaiuri, pentru ca e in contradictie cu convingerile personale si vindecarea nu va avea loc.)
 
Dragilor tin sa va dezamagesc, nu e chiar asa, si am si un contra exemplu, o doamna din vestul tarii, care a facut diverse tehnici de vindecare, energetice, diete, vegetarianism, are totusi cancer, pe langa tratamentele de tot felul facute de diversi maestrii si terapeuti din tara si strainatate  a incercat si aceasta tehnica de oxigenare a sangelui,  a ajuns si pe alte continente pentru a cauta sa se vindece.. (Acea doamna pur si simplu nu crede ca se poate vindeca, sau boala ii aduce anumite beneficii, spre exemplu o pensie de boala si ii ofera libertatea de miscare, adica de a nu fi legata de un loc de munca, si acestea pot fi motive pentru care nu se vindeca.)
 
Chiar daca te duci la marele vindecator, nimeni nu zice ca nu te poate vindeca, poate chiar o poate face, dar pentru cat timp, maxim 6 luni.  V-ati intrebat vreodata de ce? Pentru ca tu nu te-ai schimbat, si boala va reveni, pentru ca tu o vei creea din nou, si de multe ori a doua oara va fi chiar mai puternica, si tot asa, pana cand ori te schimbi tu ori te duci in cealalta dimensiune........(Daca te vindeci inseamna ca ai crezut ca te poate vindeca, dar apoi contactul cu vechile anturaje si sisteme de convingeri te aduc inapoi si recreaza mediul pentru ca boala sa reapara. Iisus zicea "Nu mai pacatui." E acelasi lucru doar rostit diferit. Cunosc foarte multe cazuri care in spital, au inceput procesul de vindecare iar inapoi acasa a recidivat totul deoarece toti cei din jur vedeau persoana decedata in curand, si se comportau ca si cum nu mai are mult de trait si moare, nu crederau in vindecare si atat de puternica era convingerea colectiva ca de unul singur acel om nu a mai reusit sa invinga "moartea" si a cedat. Cu alte cuvinte, convingerile anturajului ne pot influenta enorm.)

Pentru ca nu e chiar asa cum spun unii, nu va hazardati la tot ce vine din exterior, nu neg ca nu ar ajuta, dar nu vindeca in totalitate si cu adevarat. (Daca tu crezi ca ceva din exterior te poate vindeca, atunci aceea e calea ta.)

Singurul lucru care te poate vindeca cu adevarat esti TU, schimbarea ta, schimbare care trebuie sa vina din interior, aceea este adevarata vindecare, restul sunt doar provizorii. (Nu mai cred asa ceva, vindecarea se poate realiza pe multe planuri, cu plante, cu regim alimentar acido-bazic echilibrat, cu cristale, cu terapii energetice, cu medicamente, cu operatii, cu sport cu diverse terapii complementare, naturiste, alopate, cu rugaciune, cu ajutor divin direct, in functie de convingerile fiecaruia. Important este sa crezi ca te poti vindeca. Cum anume? Metoda este pentru fiecare alta in functie de ceea ce crede.)

Din pacate lumea cauta vindecarea tot in exterior, e o prostie, e o amagire, vindecarea se produce din interior. (Vindecarea se produce daca iti doresti si crezi in ea.)

Schimbarea incepe din tine, cu tine, daca pe tine nu te iubesti , cum ii poti iubi pe ceilalti? imposibil, minciuni, iluzii ale unei false iubiri........ (Aici sunt de acord. Nu putem schimba pe nimeni, doar pe noi, si acest lucru se poate, asta vad si eu la mine, dupa 6-7 ani. Pentru ca daca avem alt mod de a gandi, alte convingeri, alta perspectiva asupra vietii asta nu dovedeste decat ca eu m-am schimbat.)
 
 
Cum iti poti da seama ca te iubesti cu adevarat? nimic mai simplu, fiind bland cu tine, fara sa te critici indiferent ce ai face, sa te accepti asa cum esti, pentru ca in definitiv tu te-ai creat asa, tu esti nimic mai mult decat propria ta creatie.......sa binecuvantezi orice experienta, pentru ca fiecare este ceea ce poate fi mai bun pentru tine, pentru evolutia ta, nu extista experiente rele si bune, toate sunt minunate si sunt cele mai bune pentru tine ca suflet in acel moment, de aceea binecuvanteaza tot ceea ce va veni, bucurate si fii fericit, fii multumit si recunoscator pentru tot ceea ce ai primit, pentru tot ceea ce ai, daruieste din inima, iubeste din inima, si pastreaza-ti in orice situatie inima deschisa.....O sa descoperi ca atunci cand te iubesti cu adevarat nu-ti mai faci rau, vei vedea cum tot ceea ce faci, zici, gandesti, mananci va fi spre binele tau si normal ca atunci si spre binele celorlalti. Vei descoperi ca iubindu-te pe tine ii vei iubi si pe ceilalti, pentru ca ii vei simti atunci asemeni tie. Vei simti ca tu nu esti altceva decat oglinda lor si ei nu sunt altceva decat oglinda ta.  (No comment)


Nu vei mai fi nici mare vindecator, nici stie tot, nici maestru, vei repspecta procesul celorlalti de evolutie, fara sa intervi, vei respecta alegerile celorlati, fiind constient ca sunt cele mai bune pentru ei, nedorind sa-i influentezi cu parerile si cu manipularea ta. Fiecare are dreptul sa-si asume alegerile si sa fie responsabil pentru ele, sa fie constient. (No comment)
 
 
Cine esti tu ca sa-i trezesti pe altii? Cine esti tu ca sa-i vindeci pe altii? Cine esti tu ca sa-i dirijezi pe altii spre Cale. Uita-te putin la tine? Cine trebuie cu adevarat vindecat si trezit? 
Ai vazut ca stii.  Nimeni altul decat TU. (No comment. Nici acum nu sunt de acord cu nerespectarea liberului arbitru al unei persoane si cu incercarea de influentare, de manipulare a oamenilor.)
 
 
Poti sustine procesul cuiva, il poti asculta, il poti imbratisa, ii poti fi alaturi cu inima deschisa si asta face cel mai mult....asta inseamna sa fi cu adevarat un inger uman.........restul procesului de vindecare este pur individual. (As adauga aici ca poti fi martor la vindecarea cuiva, il poti insoti pe perioada procesului de vindecare.)

Dragii mei aveti mai multa INCREDERE in voi, si veti vedea ca veti reusi, si va veti vindeca singuri. " (Daca crezi ca te poti vindeca singur posibil, nu ned convingerea nimanui, dar eu cred acum ca vindecarea o face Divinitatea, daca ai nevoie de ajutor cere, cere Divinitatii sa te vindece sa te ajute, si crede ca asa va vi, si asa va fi.)

Ei bine, nici mie nu imi vine sa cred ce scriam in 2011, dar ma bucur ca am gasit acest articol si ca am putut descoperi cate ceva despre noile mele perspective de a vedea viata.


Articol realizat de Cristina Rusu-Marian ThetaHealing Practitioner


 

Vise - Realitati din alte dimensiuni


               Cati dintre noi nu viseaza noaptea iar la trezire uita ceea ce au visat? Aproape toti. Se stie ca daca iti notezi  visele imediat la trezire, acest obicei te poate ajuta la constientizarea lor. Uneori s-ar putea sa nu ne dorim sa ni le amintim, alteori este mai bine sa nu ni le reamintim pentru ca acele realitati, cu adevarat din alte dimensiuni, alte sfere, alte vieti, nu se afla la nivelul de intelegere al mintii noastre actuale.

               Dupa mine ar fi indicat sa le constientizam pentru ca fiecare vis poarta cu sine un mesaj, dar nu va ganditi la vechile interpretari de vise, s-ar  putea sa nu aiba nici o legatura cu ele. Mesajele sunt  cu mult mai subtile, sunt venite din alte realitati si in primul rand sa ne ajute sa intelegem ca acele realitati, carora noi nu le dam nici o importanta, exista si sunt la fel de importanta ca si relitatea in care traim, care la randul ei stim prea bine ca nu este decat un vis iluzoriu, un rol asumat pentru aceasta incarnare. Ce facem cu informatiile primite depinde doar de noi.

         Pentru ca e visul proaspat, am sa-l povestesc, e cel din aceasta noapte 16-17 mai 2013.
Eram intr-o localitate, mi-am parcat masina, stiu ca m-am cazat undeva parca sa dorm, si la un moment dat m-am intalnit cu o persoana cu care am schimbat cateva vorbe, eram confuza, iar dupa contactul cu acea persoana eram si mai confiza. Dupa aceea am plecat sa-mi caut masina, care era de negasit, am realizat ca uitasem unde am parcat-o, in buzunar aveam totusi cheia masinii. M-am intalnit cu un politist si i-am spus situatia, nu s-a implicat deloc, si mi-a spus ca nu a vazut o astfel de masina. Apoi m-am intalnit cu niste persoane care ma cunoasteau, si le-am spus ca nu imi gasesc masina, una mi-a oferit numarul de telefon sa ma ajute, si-au dat seama ca eu nu ii recunosteam, m-am uitat in poseta si am realizat ca de fapt nu era a mea, era a persoanei cu care ma intalnisem, dezordinea din poseta m-a socat, am sa-i spun Ramona. Eram debusolata. Mi-am aranjat hainele de pe mine si am remarcat ca nu sunt hainele mele. Nu recunosteam nimic. Mi-am cautat din nou cheile de la masina in buzunarul de la pantaloni si nu mai erau. Am realizat intr-un final ca se petrecuse un schimb de suflete, eram eu dar in alt corp, mai mult decat atat, dintr-o alta realitate, paralela, pentru ca am incercat sa iau contact cu mine, si am descoperit ca nu existam in acea dimensiune. Interesant este ca locul intalnirii dintre noi a fost un portal de trecere pentru suflete. Ramona nu stia sa conduca, nu avea masina si permis, intelegeti acum uimirea prietenilor ei. Ca Ramona, am pastrat ideea amneziei, pentru cunoscuti, care era perfect normala pentru starea ei care avea se pare tumora pe creier, si era inaintea unei operatii. Interesant este ca operatia nu s-a produs, dupa cum relata in jurnal ii era frica de ea si cauta o cale de scapare. Se pare ca a gasit-o. ........ Asa a ajuns Ramona sa experimenteze viata mea si eu viata ei. Vis sau realitate?! Cine stie?!

            Imi reamintesc confuzia, starea de a nu stii cine esti, nu recunosti nimic, nici chiar trupul. Mesajul pentru mine este clar, sper ca si pentru Ramona care cu siguranta exista pe acolo pe undeva printr-o alta dimensiune paralela cu a noastra.

          Daca privesc lucrurile mai profund:  suntem atat de obisnuiti cu corpul nostru ca uitam de el ca mai exista, ne aducem aminte doar daca ne doare ceva. Experienta aceasta in corp strain, m-a facut sa realizez cat de strain imi este inca de fapt propriul corp.  Voi cum stati la acest capitol? Interesant nu?!  Am descoperit ce dor imi este de propriul meu corp, de mine. Pe unde ma pierdusem oare?! Ei si asta mi se intampla tocmai cand aveam senzatia ca ma regasisem, era adevar sau doar o iluzie a regasirii, provenita din dorinta puternica de regasire? Dragilor, la voi cum sta treaba?! Cat de rataciti mai sunteti? Cat de iluzorie poate fi senzatia redescoperirii sinelui? Si din nou acelasi lucru ne miscam intre iluzie si realitate. Ce este iluzia? Ce este realitatea? Cateodata totul pare atat de confuz pe cat de clar pare in alte dati. Raspunsurile le avem totusi in noi........

          Mesajele acestui vis pot fi multiple...........Mesajul il simti in tine.

         Ar fi minunat sa ne tinem un jurnal de vise. Sunt sigura ca vom primi foarte multe informatii in acest mod, informatii care nu pot decat sa ne ajute sa evoluam. Nu le luati ca pe povesti bune de ignorat, ci ca pe realitati din alte dimensiuni, din momant ce ele s-au manifestat in starea de vis, ele exista, si vor exista mereu in noi, fac parte din noi fie ca le negam sau nu.

         Cred ca va aduceti aminte de filmul Avatar. E aceasi idee, trecerea in alt corp, experimentarea unei alte realitati.

             Stiu ca marii maestrii intelepti, puteau face acest lucru in mod intentionat. Citisem candva un astfel de caz despre un maestru de peste 100 de ani din India, care avea un corp care nu il mai ajuta, si a primit in urma unor meditatii mesajul de schimbare a corpului, mai mult chiar i s-a spus data si locul unde se va ineca un tanar al carui corp trebuie sa in preia pentru a-si putea continua misiunea lui aici. 

Voi ce vise nastrusnice, interesante, ireale, socante ati mai avut? Mi-ar placea ca sa poastati si voi la comentarii experiente din visele voastre.
 
Articol realizat in 2013 de Cristina Rusu-Marian ThetaHealing Practitioner 

Vis - vis constient


Foarte multe dintre visele mele sunt constiente si au imagini din universul copilariei, casa bunicilor. Ei bine si in acest vis ajunsesem acolo. Culmea este ca toate personajele din vis au aparut adulte asa cum sunt acum, membrii familiei, toti care erau prezenti, bunica in schimb a parasit aceasta dimensiune dar in vis era prezenta. Toti ma asteptau, mai ales bunica, eu sosisem ultima.
Stiam ca e vis, stiam ca bunica e in alta dimensiune, si eram asa de constienta ca in visele anterioare nu ii vazusem fata si acum inainte de intalnire m-am intrebat oare acum o sa ii pot vedea fata? Da i-am vazut-o si mai mult decat atat m-a pupat in stilul ei caracteristic pe care sincer il uitasem, socul pupatului m-a trezit din vis amintindu-mi cu exactitate fiecare detaliu al visului.   In traditia populara se spune ca daca visezi persoane decedate va ploua, asa a si fost, spre seara a plouat dupa o zi palcuta si calda de vara. Dar nu asta e important din punctul meu de vedere ci faptul ca eram constienta ca e vis, e faptul ca eram constienta ca bunica nu mai e printre noi asa cum era fizic, de faptul ca eu m-am intrebat daca o sa ii pot vedea fata si ca raspuns, parca la intrebarea mea, (desi intrebarea mi-am pus-o in gand) ea mi-a arata fata ei asa cum era, si m-a pupat. Iar cuvintele ei care sunau cam asa "bine ca te-ai reintors in sfarsit acasa" era un semn ca ma asteptase.

Ceea ce imi place in visele constiente este ca poti schimba ceea ce nu iti place, si imi amintesc cum de foarte multe ori in copilarie chiar cum schimbam finalul trist intr-un  final fericit al viselor, cum cautam cai de iesire si cand imi era greu sa schimb imi repetam e vis si pot face cum doresc.

Nu e usor sa fi constient in vis, sa fi constient ca, corpul tau se afla intr-un pat si ca tu ai adormit si ca visezi, pare ciudat, dar mie mi se intampla frecvent. Multi se antreneaza din greu sa ajunga la asemenea rezultate care la mine se intampa spontan. E ca si cum ai fi treaz in vis.

Din punctul meu de vedere visul  este o alta dimensiune, o alta realitate care este cumva impletita cu viata noastra. Este stiut ca in vis se acceseaza zone ale subconstientului nostru si ca visele pot fi de mai multe categorii, dupa Osho ele ar fi:

Primul tip de vis este spalarea prafului pe care il arunca mintea, si acesta reperezinta cea mai mare parte a viselor, aporape nouazeci la suta.

 Al doilea tip de vise este un fel se implinire a nevoilor.

Al treilea tip de vise este o comunicare de la supraconstient. Acest tip de vise este mai rar intalnit, din cauza ca am pierdut contactul cu supraconstientul. Totusi, el mai vine din cand in cand pentru ca supraconstientul este inca ancorat in tine. Comunicarea de la supraconstient vine foarte rar, dar atunci chiar si atunci cand vine trebuie sa fii foarte, foarte atent ca s-o poti receptiona. Cand gasesti un vis de la supraconstient, urmareste-l cu atentie.

Al patrulea tip de vise vin din vietile anterioare. Visele de acest gen nu sunt foarte rare, insa in mintea ta totul e invalmasit, e o asa harababura incat nu pricepi nimic. Prin aceste vise ajungi sa fii constient, incetul cu incetul, de vietile trecute – te deplasezi inapoi in timp. Tu crezi ca faci lucruri noi si esti foarte entuziasmat. Insa in viata nimic nu este nou. Viata este o roata care merge pe aceeasi ruta. Esti entuziasmat pentru ca ai uitat trecutul. O data ce ti-l amintesti, tot entuziasmul dispare.

 Al cincilea tip de vise te duce in viitor. Visele de acest tip sunt foarte rare, vin numai atunci cand esti foarte, foarte vulnerabil, deschis, flexibil. Daca poti sa devii constient de visele tale, intr-o buna zi se va deschide brusc o usa, si viitorul va intra in legatura cu tine.

Potrivit dr J. Allan Hobson, functia majora a fazei de somn asociata cu vise (REM – miscarea oculara rapida) este mai degraba fizica decat psihologica. In timpul acestei faze, creierul este activat, iar prin intermediul “circuitelor sale calde” anticipeaza imagini, sunete si emotii specifice fazei constiente.

Dr Hobson si echipa sa de cercetatori au descoperit ca visele reprezinta o stare de constienta paralela, dar care se intrerupe in momentul in care persoana se trezeste din somn si reintra in starea de veghe, adica revenirea la starea functionala cerebrala prin restabilirea contactului constient cu lumea inconjuratoare sau cu gandurile proprii.

Pe de alta parte, dr Mark Mahowald, neurolog la Centrul Medical Municipal Hennepin, din Minneapolis, atrage atentia ca este total gresita abordarea exclusivista privind natura psihologica a viselor, deoarece starea de REM apare la om inca din etapa fetala, din al treilea trimestru de sarcina, si ajuta la formarea conexiunilor neuronale. Totodata, el considera ca doar 20% din totalul viselor unei persoane contin imagini despre oameni si locuri cunoscute.

Atunci cand dormim usor, in creierul nostru sunt preponderente undele alfa, cand somnul este adanc, preponderente sunt undele theta, iar cand suntem in stare de veghe, preponderente sunt undele beta. Specialistii sustin ca, de regula, cantitatea de somn de care avem nevoie zilnic variaza de-a lungul vietii.

Ritmul somn-veghe coincide cu ciclul noapte-zi; de aceea se mai numeste ritm circadian sau victemeral. In timpul somnului se produce de regula o diminuare a functiilor vegetative (respiratie, circulatie, digestie) si metabolice (scade consumul de oxigen). Potrivit statisticilor, in timpul somnului profund ne schimbam automat pozitia corpului din 6 in 6 minute in anumite perioade, iar in decursul unei nopti in jur de 40 de ori.

 Starea de somn nu este omogena. In timpul somnului se produc faze ciclice de activitate neuronala (somn paradoxal) caracterizate prin modificari electroencefalografice (unde rapide), miscari ale globilor oculari si aparitia viselor. Aceste faze alterneaza cu perioade de somn cu unde electrice lente, fara vise (somn obisnuit). Privarea indelungata de somn produce la om si la animale tulburari de comportament si chiar modificari metabolice. Inversarea ritmului noapte-zi sau schimbarea fusului orar solicita organismul in mod suplimentar, acesta necesitand perioade de 2-3 saptamani pentru adaptarea la noul bioritm.

Cand visam, suntem altcineva. Forte obscure ce scapa adesea stiintei controleaza subconstientul nostru. Cand suntem framantati, visele ne urmaresc pentru ca mintea noastra trebuie sa-si recapte echilibrul, constientul trebuie sa descarce in subconstient emotii acumulate.

Momentele de visare pot sa apara si de 5-6 ori in timpul noptii, in timpul acelei parti profunde a somnului. Visul ajuta la regenerarea celulelor nervoase, dar si la odihnirea mintii. Ele sunt calea spre cunoasterea sinelui profund.

Psihiatrul austriac Sigmund Freud descrie visele de compensatie ca acele vise in care dorintele noastre, manifestate sau reprimate, dar neideplinite in realitate, chiar se materializeaza la nivelul inconstientului, insa nu in maniera in care noi ne dorim, ci intr-una distorsionata.

Atat Freud, cat si discipolul sau, elvetianul Carl Gustav Jung, cred in existenta inconstientului. Visele reprezinta canalul de comunicare dintre constient si subconstient. Pentru Freud, visul este retrospectiv, se refera la evenimente trecute, pentru Jung, unul dintre discipolii sai, simbolurile din vise sunt de factura prospectiva, ele aduc informatii despre dezvoltarea ulterioara a individului.


In lucrarea sa, "Psihologie si alchimie", Jung ilustreaza teoriile dezvoltate de el, mai ales acela al procesului de individuatie, prin care indivul este perceput ca fiind intr-o continua dezvoltare. Acesta, ca si Freud, acorda o mare valorizare seriilor de vise. Acestea, teoretic, reiau teme si idei ascunse care sunt reluate pana cand visatorul le asimileaza la nivel constient. Astfel, cand interpretarea unui vis este gresita, reluarea sa poate schimba directia de intelegere a visului.
Freud a numit "continut manifest" al visului acele elemente ale sale care oglindesc impresii sau fragmente ale trairilor si actiunilor din ziua anterioara visarii.

Dintre teoriile lui Jung, foarte strans legate de perceptia viselor, se afla si asistemul structurii arhetipale a omului, materialul sau spiritual si comportamental dual.

Multi cercetatori actuali considera ca este util sa incercam sa ne reamintim cat mai mult din ceea ce visam, chiar daca nu este vorba de vise placute sau cu o semnificatie concreta. Din punctul lor de vedere, prin vise se canalizeaza preocuparile din sfera subconstientului si se armonizeaza cu experientele din ziua precedenta care urmeaza a fi integrate in memorie. 
 Articol realizat in august 2017 de Cristina Rusu-Marian ThetaHealing Practitioner.

Masca

Zilnic eu altă mască-mi pun,
Pe rând le afişez pe toate:
De prost, copil sau om nebun,
A mele-s toate.
Am măşti diverse: de tâmplar,
Şofer şi poate chiar zidar,
Actor sunt oare? mă întreb
Sau om nebun?
Am măşti chiar şi de om deştept,
Savant şi chiar, şi înţelept.
Om harnic pot să fiu, când vreau,
Da’s om nebun!
Eu nu-s actor.
Dar măşti îmi pun,
S-ascund ce am mai drag,
Că mi-s nebun.
de Cristina Rusu-Marian

Ce este ThetaHealing®?

Etimologic Theta Ѳ este o litera care provine din alfabetul grecesc   si egiptean, inseamna si Suflet. Therapia Theta este o cale d...