joi, 6 septembrie 2018

Varza

Iată ce trebuie să faci pentru a scăpa de durerile articulare și de picioarele umflate. Varza ne oferă foarte multe beneficii pentru sănătate.
Numeroase cercetări au consemnat că varza poarte opri apariția mai multor boli, precum diabetul sau bolile de inimă.
De asemenea, varza contribuie la buna funcționare a digestiei și vindecă rănile ușoare.
Pe lângă faptul că este folosită frecvent în bucătărie pentru a prepara diverse mâncăruri, varza este o legumă bogată în fitonutrienți și vitamine (A, C și K), antioxidanți naturali care previn dezvoltarea cancerului și a afecțiunilor inimii prin neutralizarea radicalilor liberi.
Varza este un remediu natural excelent pentru vindecarea rănilor minore. De exemplu, în combinație cu măcriș, afine uscate sau flori de mușețel este un remediu foarte bun pentru vindecarea eczemelor.
Totodată, proprietățile antiinflamatoare ale frunzelor de varză pot diminua semnificativ durerile articulare ale genunchiului. Se pun frunze calde de varză în jurul genunchiului și se învelește în întregime.
După ce se răcesc frunzele de varză, se înfășoară genunchiul folosind o pungă de plastic. Prin repetarea acestui proces, puteți scăpa de durerile de articulații. Vă prezentăm mai jos și alte beneficii ale verzei pe care probabil nu le știați.
Prevenirea și tratarea diabetului zaharat (tip 2)
Varza încetinește absorbția de zahăr în organism – prin urmare, reduce riscul de a dezvolta diabet. Totodată, varza este bogată în fibre și promovează absorbția excesului de glucoză.
Consumul de varză îmbunătățește digestia
Varza este extraordinar de eficientă, mai ales în stare fermentată. Varza acră susține sistemul digestiv datorită probioticelor pe care le conține, care încurajează absorbția de vitamine și minerale.
sursa:http://doctorandreilaslau.com/ce-trebuie-sa-faci-pentru-a-scapa-de-durerile-articulare-si-de-picioarele-umflate/

chimen negru

Acest ingredient este poate cel mai puternic și eficient lucru pe care îl poți introduce în dieta ta, este un aliment care stimulează puternic întregul sistem imunitar și este un ”ucigaș” natural al celulelor canceroase.
Semințele de chimen negru, căci despre el este vorba, au fost găsite și în mormântul lui Tutankamon. Deși chimenul negru este menționat atât în Biblie, cât și în Coran, nu a fost cercetat minuțios cu adevărat până acum 40 de ani.
Multe studii s-au efectuat, în cele mai prestigioase universități, pentru a elucida uimitoarele efecte ale acestui uluitor ingredient.
Celebrul medic grec Dioscoride, care era și farmacolog și botanist, chirurg în armata împăratului Nero, autor al lucrării de referință ”De Materia Medica”, unde descrie în jur de 600 de plante, minerale și circa 1000 de medicamente care pot fi obținute din acestea, obișnuia să vindece migrenele și durerile de dinți cu chimen negru.
În culturile arabe, chimenul este supranumit ”sămânța binecuvântării” și se crede că însuși profetul islamic Mohammed a spus că semințele de chimen negru ”sunt un remediu pentru toate bolile, mai puțin pentru moarte.”
Motivul poate fi complexa structură chimică a semințelor. Aceste mici semințe conțin peste 100 de compuși chimici diferiți, inclusiv un aport considerabil de acizi grași esențiali. Deși cel mai frecvent este utilizat uleiul de chimen, semințele ușor picante pot fi folosite cu succes în bucătărie, în produse pe bază de orez, de patiserie și în brânzeturi mediteraneene.
A fost declarat cel mai bun remediu natural, atunci când este folosit în tulburări autoimune, atunci când pacienții au dureri mari fiindcă propriul sistem imunitar le este potrivnic.
Combinat cu usturoiul, chimenul negru sprijină sistemul imunitar și nu îi mai permite dezechilibre, nu mai lasă să se distrugă celulele sănătoase.
Chimenul negru nu este același lucru cu chimionul, deși mulți le confundă. Chimionul face parte din aceeași familie cu feniculul, chimenul face parte din aceeași familie cu pătrunjelul și coriandrul.
Cea mai mare diferență o observi la gust. Chimionul este mai amar, cu o aromă distinctă și bogată. În timp ce chimenul are un gust dulce-picant, cu note piperate.
Cele mai importante beneficii ale chimenului negru sunt:
Cele mai însemnate proprietăți ale chimenului negru sunt acelea de prevenire a unor boli foarte grave, cum ar fi cancerul, diabetul, obezitatea, căderea părului, probleme ale pielii, afecțiuni cutanate și infecții.
Savanții croați au studiat efectul antitumoral al chimenului negru pe șoareci de laborator și au descoperit că două fitochimicale ale acestui condiment scad celulele canceroase cu un uluitor procent de 52%.
Cei care suferă efecte secundare în urma consumului de alcool sau de medicamente și au probleme cu ficatul se vindecă mult mai repede cu ajutorul chimenului negru. Într-un studiu recent, oamenii de știință au descoperit că semințele de chimen negru redau sănătatea ficatului, prevenind bolile și deteriorarea lui.
Chimenul negru este printre puținele substanțe din lume care ajută la prevenirea diabetului, atât de tip 1 cât și de tip 2.
Semințele miraculoase ajută la scăderea în greutate, previn căderea părului și îi redau vigoarea și strălucirea, întărindu-i considerabil rădăcina, fac minuni pentru piele, aceasta devenind strălucitoare și sănătoasă, luptă cu infecțiile puternice, cum ar fi stafilococul auriu, cu afecțiunile virale, suprimă dezvoltarea cancerului de colon, au proprietăți antiasmatice.
Mai mult, 100-200 mg de extract de chimen negru pe zi, timp de 2 luni, ajută la scăderea tensiunii arteriale. Are proprietăți anticonvulsivante, antibacteriene, este bronhodilatator și protector renal.
În limba română îl veți mai găsi și sub denumirea de ”Negrilică.”
sursa:http://www.virale.ro/omg/planta-pomenita-in-biblie-si-in-coran-se-spune-ca-vindeca-orice-boala-2/

vineri, 31 august 2018

3 metode puternice care te vor ajuta să-ți detoxifici sufletul

Trăim într-o lume întotdeauna prea ocupată, prea grăbită, veșnic implicată în procesul de autosăvârșire prin muncă și angajare în mii de activități complicate ce ne mănâncă timpul și energia.

Suntem obosiți, dar călcăm peste noi, peste ceea ce simțim și ceea ce trebuie să facem, cu adevărat, în schimbul atingerii scopurilor pe care ni le-am propus. Dar, e timpul să facem o pauză, altfel nu mai rezistăm…
Iată 3 metode puternice care te vor ajuta să-ți detoxifici sufletul AICI și ACUM:
1. Ordonează dezordinea!
Totul e foarte simplu: dezordine în casă/oficiu = dezordine în cap. De fapt, chiar dacă dezordinea e o stare materială, perceptibilă a lucrurilor, ea ne afectează la nivel psihologic mult mai mult decât credem. Ea se înrădăcinează în capul nostru prin faptul că o portretizăm vizual zilnic și îi permitem să-și instaureze haosul și în modul nostru de a percepe circumstanțele psiho-sociale ale vieții noastre.
Iar, gestionându-ne corect spațiul personal, aruncând toate lucrurile ce nu ne sunt necesare și care ne afectează aura, ne vindecăm sufletul și ne curățim spiritul de gunoi. Ăsta e un truc psihologic foarte bun, de fapt.
2. Ia o pauză de la tehnologii și rețele sociale
Tehnologiile au fost inventate pentru a ne simplifica viața, nu pentru a o înlocui! Iată de ce, reducând consumul energiei negative, radiației, blocajului emoțional, cauzat de barierele virtuale, ne vom simți teleportați într-o altă lume – lumea reală, acolo unde prietenii sunt adevărați, iubirea dulce, iar fericirea – autentică!

Încearcă să renunți la telefonul tău pentru o săptămână și vei putea observa imediat efectul reabilitant incredibil asupra sufletului tău.
3. Iubește-te!
A te iubi pe tine însuți înseamnă să spui nu la tot ce te face nefericit și să faci tot ce-ți dorești la moment. Relaxează-te, bea un ceai cu lămâie, plimbă-te, fă o baie cu spumă, dar cel mai important – iubește-te!
Fă aceste lucruri când te simți supraobosită și vei înțelege, cu adevărat, ce înseamnă fericirea și armonia lăuntrică!
 
sursa:https://psihologiadeazi.ro/3-metode-puternice-care-te-vor-ajuta-sa-ti-detoxifici-sufletul/

Nu întâlnim pe nimeni întâmplător – 5 tipuri de conexiuni cosmice!


legaturi-cosmice

Nu există coincidențe în viață. Cele mai banale lucruri sunt parte dintr-un context mult mai mare și servesc unui scop anume. Iată ce înseamnă magia Universului.
Viața e cu urcușuri și coborâșuri, cu momente dificile și mai ușoare. Dar toate aceste detalii sunt importante și valoroase. Universul ne însoțește în călătoria noastră.
Fiecare om întâlnit are o semnificație și ne învață lecții de viață. Unii oameni rămân pentru totdeauna, alții nu – dar toți au un rost.
Există 5 tipuri de conexiuni cosmice, care-ți vor demonstra că nimic nu este întâmplător: 

1.Oamenii care trezesc potențialul din noi
Acești oameni aduc cu sine multe schimbări. Uneori, doar amintindu-ne de ei putem face modificări importante în modul nostru de trai. Universul are grijă ca acești oameni să apară în viața noatră la momentul potrivit.
Acești oameni trezesc potențialul din noi și ne îndeamnă la acțiune.
2.Oamenii care ne reamintesc ceva. 
Sunt oameni care se opresc în viața noastră, doar pentru a ne aminti de scopurile noastre. Ei ne ajută să rămânem concentrați.
Acești oameni ne reamintesc cine suntem și cine dorim să fim cu adevărat.
3.Oamenii care ne ajută să creștem.
Sunt acei oameni care ne ajută să creștem ca persoanalitate. Ne însoțesc în călătoria noastră prin viață, uneori chiar ne provoacă la o aventură.
Acești oameni ne tentează să creștem.
4.Oameni care pleacă din viața noastră.
Unii oameni vin în viața noastră pentru o perioadă scurtă. De exemplu, pe unii îi întâlnim în metrou, pe stradă, într-o cafenea. Scopul lor este să păstreze spațiul nostru personal și confortabil.
Sunt oamenii care ne susțin în călătoria noastră.
5.Oameni care rămân în viața noastră pentru mult timp.
Există oameni care rămân alături de noi mult timp. Ei sunt extrem de valoroși, alături de ei ne simțim cel mai bine.
Acești oameni sunt partenerii care urmăresc aceeași misiune cu noi.
Aveți răbdare în timp ce îi așteptați, pentru că vor veni mai devreme sau mai târziu. Odată ce vor veni, vor rămâne pentru totdeauna. 
sursa:https://psihologiadeazi.ro/nu-intalnim-pe-nimeni-intamplator-5-tipuri-de-conexiuni-cosmice/?utm_campaign=1670149&utm_source=sendpulse&utm_medium=push

Neurologii ne învață cum să fim mai fericiți – 9 sfaturi esențiale pentru orice persoană


Când te gândești la ceea ce vrei de la viață, fie că este vorba de bani, de faimă, de iubire, de succes sau de multe călătorii, totul să reduce, până la urmă, la fericire.
Cu toții dorim să fim fericiți – un loc de muncă minunat, un iubit perfect și o vacanță de vis sunt doar câteva dintre mijloacele de a ajunge acolo.
De ce avem nevoie pentru a găsi fericirea în noi înșine și în viața noastră de zi cu zi, chiar dacă lucrurile nu sunt la fel de roz ca pe Facebook sau Instagram, așa cum ne place să-i facem pe oameni să creadă? Știința ne vine în ajutor și de această dată…
Știința fericirii
Neurocercetătorii își petrec o mare parte din carieră încercând să înțeleagă mai bine creierul nostru, centrul de control și comandă al fiecărui gând, al fiecărei mișcări sau senzații. Studiul depresiei a luat amploare în ultimii ani – se cercetează intens modul în care oamenii pot deveni mai fericiți.
Analizând centrele de recompense ale creierului, neurologii au descoperit câteva comportamente mici (aparent nesemnificative) pe care le puteți face în fiecare zi pentru a deveni mai fericit.

9 sfaturi esențiale pentru a fi mai fericit

1. Discutați despre problemele și sentimentele dumneavoastră
Vorbind despre ceea ce te face să fii trist, îngrijorat, stresat sau speriat, fie că este un prieten, un membru al familiei sau un terapeut, ne ajută să trecem mai ușor prin problemele noastre și le face să pară mai mici. E cam și cum o greutate se ridicată de pe umerii noștri…
Acest simplu fapt eliberează serotonină și un neurotransmițător care vă ajută să vă simțiți mai bine. Vă veți simți ca și cum ați avea mai mult control asupra situației sau asupra problemei, în loc să vă simțiți neajutorat. Veți aborda cu mai multă ușurință problemele și momentele dificile.
2. Rezolvați problemele câte una pe rând
Creierul nostru caută în mod constant soluții pentru fiecare problemă și pentru tot ceea ce vă îngrijorează. Oricine a petrecut o noapte furtunoasă, plină de îngrijorări, poate confirma acest lucru. Acumularea de probleme le poate face să pară copleșitoare. Mai mult decât atât, chiar și problemele mici vor părea de nerezolvat.
Soluția (după ce vorbim cu cineva) este să abordăm fiecare problemă pe rând, una câte una. De fiecare dată când luați o decizie bună, creierul se răsplătește cu neurotransmițătorii care calmează sistemul limbic (responsabil pentru gânduri și emoții) și vă lasă cu o viziune și cu o atitudine mai pozitivă. Sfatul nostru? Începeți cu rezolvarea problemelor mici, pentru a vă intra în ritm, și continuați până la cele mai mari.
3. Spuneți „mulțumesc” mai des
Studiile arată că oamenii care au mai multă recunoștință sunt mai fericiți. De fiecare dată când mulțumiți unei persoane, fie că este vorba de persoana care vă servește cafeaua de dimineață sau fie că este vorba de colegul de la IT, acel cuvânt de mulțumire pe care îl adresați vă ajută să vă concentrați asupra aspectelor pozitive ale vieții voastre.
Amintirile pozitive și dragi nouă promovează producția de serotonină în creier, care, după cum bine știm, ajută la înlocuirea anxietății și a iritabilității cu bucurie și optimism. Recunoștința și aprecierea gesturilor mici vă ajută să vă dezvoltați o viziune mai pozitivă asupra vieții de zi cu zi.
4. Învățați ceva nou în fiecare zi
De fiecare dată când înveți ceva nou, creierul se schimbă. Dobândirea de noi cunoștințe determină o adaptare permanentă la un mediu dinamic. Pe măsură ce creierul se schimbă și se dezvoltă, acesta se răsplătește cu o altă substanță chimică, cunoscută sub numele de dopamină, un neurotransmițător al fericirii.
Aceasta este substanța care este eliberată atunci când mâncați ceva delicios, atunci când faceți sex sau atunci când primiți un mesaj text de la o persoană apropiată. Învățarea continuă, pe lângă faptul că vă oferă noi cunoștințe și noi abilități, vă ajută să vă simțiți și mai fericiți și împliniți.
5. Dăruiți o mulțime de îmbrățișări
Oamenii sunt o specie sensibilă și atingerea fizică este extrem de importantă pentru bunăstarea noastră. Acest lucru poate fi observat doar prin urmărirea reacțiilor copiilor cărora li se oferă mai multă afecțiune și mai multe îmbrățișări.
Cercetări recente sugerează că atingerea și îmbrățișarea sunt atât de importante încât creierul nostru percepe lipsa de conexiune fizică în același mod în care percepe durerea fizică reală. Dacă vă simțiți deprimat sau unul dintre prietenii sau membrii familiei dumneavoastră simte acest lucru, încercați cu o îmbrățișare sinceră și caldă. Nici nu vă puteți imagina cât de mult contează…
6. Ieșiți puțin la soare
Un pic de soare contribuie, de asemenea, la creșterea sentimentelor de fericire, în mai multe moduri:
Vitamina D: de asemenea cunoscută și sub numele de vitamina fericirii, vitamina D joacă un rol important în producția de serotonină, care, după cum bine știți, vă ajută să vă simțiți mai fericiți; modul principal în care obținem vitamina D este prin sinteza acesteia în pielea noastră cu ajutorul razelor de soare.
Lumina soarelui crește și activitatea serotoninei din creier. Intensitatea luminii, într-o zi însorită, este de aproximativ 100 de ori mai mare decât lumina ambientală din biroul dumneavoastră; dacă vă simțiți demoralizat, stresat sau anxios, mergeți în aer liber pentru câteva minute și absorbiți câteva raze de soare; veți observa cum veți începe să vă relaxați…
7. Puneți-vă în mișcare
Cu toții suntem de acord că exercițiile fizice sunt bune pentru organismul nostru. Atunci când terminați un program de antrenament, creierul dumneavoastră este încărcat de endorfine, substanțe chimice cu un efect similar cu opiaceele. Endorfinele au capacitatea de a ameliora durerea, de a înfrumuseța starea de spirit și de a vă face să vă simți bine.
Fie că începeți un program de exerciții fizice sau faceți o plimbare rapidă în pauza de prânz, vă veți simți mai împlinit, mai puțin anxios și vă veți bucura de o atitudine mai fericită, mai pozitivă.
8. Odihniți-vă bine
Atunci când nu dormiți bine sau când somnul nu este odihnitor și suficient, nivelurile hormonului de stres numit cortizol devin din ce în ce mai mari. Insomniile și depresia merg mână în mână. Dacă sunteți stresat și aveți probleme cu somnul, veți fi obosit toată ziua, veți avea o putere de concentrare mai scăzută și veți obține mai puține lucruri, fapt ce va crește și mai mult nivelul de stres. Astfel, ciclul vicios continuă.
Încercați yoga și meditația. Dacă problemele cu somnul continuă, luați legătura cu medicul dumneavoastră de familie.
9. Concentrați-vă pe amintirile pozitive și pe evenimentele viitoare
Prin reflectarea asupra amintirilor pozitive, cele dragi nouă, precum distracția din vacanță sau activitățile din weekendul ce tocmai a trecut sau un lucru frumos pe care ți l-a spus partenerul, vei obține un nivelul crescut al serotoninei, fapt ce te va ajuta să devii mai fericit și mai pozitiv. De asemenea, un efect asemănător se produce în cazul anticipării evenimentelor bune care vor urma.
În loc de concluzie…
Nu spunem că o promovare, un câștig financiar, o medalie olimpică sau o cerere în căsătorie nu vă vor face mai fericiți, pentru că vă vor face! Doar că astfel de evenimente apar mai rar în viața noastră, nefiind la ordinea zilei… Anul are 365 sau 366 de zile – ar trebui să fim fericiți, sau măcar să încercăm să fim fericiți, în fiecare dintre aceste zile…
Toată lumea merită să fie fericită – ajutați-ne să răspândim bucuria prin distribuirea acestui articol prietenilor și familiei voastre!

sursa: https://sanatosvalley.ro/neurologii-ne-invata-cum-sa-fim-mai-fericiti-9-sfaturi-esentiale-pentru-orice-persoana-3/

Stresul provoacă în corp un pH acid, favorabil bolii

Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan este un om de știință român, care a facut o munca de pionierat, demonstrând încă din anul 1981, când a fost lansată cartea „Inteligența materiei”, că ceea ce gândim creează universul în care existăm!
Eliberați de gândurile negative, oamenii pot atinge esența divină, este de părere profesorul Dulcan.
”Stresul, care azi a luat proporţii gigantice, ura, mânia, îndoiala, neîncrederea în ceilalţi, invidia, gelozia provoacă în corp un pH acid, favorabil bolii.
Depresia are şi ea un efect nociv asupra organismului, nu doar că împiedică vindecarea, dar poate favoriza debutul altor boli. Dar ştiaţi că şi frica ne face rău?
Este bine cunoscut experimentul lui Avicenna. Într-o cuşcă s-a pus un miel şi într-o cuşcă alăturată s-a pus un lup. Mielul a murit în scurt timp de stresul provocat de frică.
Orice dezechilibru emoţional aduce, mai devreme sau mai târziu, boala”, a explicat profesorul Dulcan.
Cum ne putem proteja de emoțiile negative?
Neurologul susține că a învățat să îți controleze emoțiile negative. ”Încerc să nu mă implic afectiv intens, să nu mă enervez.
Dacă cineva îmi greşeşte, fac un efort să-l iert, gândindu-mă că poate într-o zi va înţelege şi el ceea ce înţeleg eu acum. Să iertăm, fiindcă iertarea face ca pH-ul corpului să vireze spre unul alcalin, favorabil sănătăţii. Sigur că sunt şi suferinţe care nu pot fi evitate.
Dar e important să rămânem conştienţi că fiecare minut de suferinţă sau stres ia din viaţa celulei noastre”, a adăugat dr. Dulcan.
Dacă nu ne putem lua mici vacanţe, regulat, să ne luăm măcar pauze de zece minute, la fiecare oră, în care să ne golim mintea şi să respirăm adânc.
Putem să ne ridicăm de la birou şi să privim ceva frumos pe fereastră.
Sau, în loc să bem trei cafele cu ochii în computer, să bem un ceai fără să ne gândim la nimic altceva. Să ne bucurăm de gustul şi aroma lui.
Cu timpul, înveţi să te relaxezi în orice condiţii. Beduinii, de pildă, se odihneau mergând pe cămile.
Şi eu scriu şi citesc de dimineaţa până seara. Dar când simt că începe să se aşeze oboseala pe mintea mea, mă opresc şi aplic câteva tehnici de relaxare.
Tehnici de relaxare
Toate tehnicile de relaxare se bazează pe respiraţie. Oboseala vine şi dintr-o lipsă de oxigenare a creierului. ”Stau câteva minute cu ochii închişi, încerc să îmi reprezint oboseala ca senzaţie la nivelul creierului şi apoi, cu fiecare expiraţie profundă, îmi imaginez că o elimin.
Fiecare îşi poate crea propria lui tehnică. Eu nici pentru durerile de cap nu iau pastile. Mă relaxez, mă concentrez pe starea de bine şi cald, o trec prin inimă şi apoi o trimit acolo unde mă doare. Fac asta de câteva ori şi durerea dispare,” a completat profesorul.
Bernie Siegel, reputat oncolog din SUA, a luat mai mulţi bolnavi de cancer în ultima fază şi i-a învăţat tehnica imageriei: de mai multe ori pe zi, trebuia să-şi imagineze că distrug cancerul din corp cu un foc, cu un animal care-l mănâncă, fiecare după cum dorea.
După şase luni de zile, 40% din ei s-au vindecat. La testele psihologice, s-a dovedit că cei care s-au vindecat erau cei optimişti, cei care credeau în Dumnezeu şi cei care erau calmi. Îndoiala este un obstacol în calea oricărui succes şi mai ales a vindecării.
”Dacă vrem să rămânem sănătoşi şi fericiţi, e suficient să păstrăm în minte câteva lucruri: să mâncăm sănătos, fără să ne îmbuibăm, să facem mişcare, să ne odihnim corect, să fim optimişti şi plini de speranţă.
Să fim perseverenţi cu pasiunile noastre, să ne antrenăm intelectual şi să ne ferim de rutină. Să facem constant schimbări în viaţa noastră. Şi să nu uităm că trebuie să păstrăm în permanenţă un echilibru între energia consumată prin efort şi energia obţinută prin odihnă şi activităţi care ne fortifică.
Gândurile rele ne iau din viaţă, bucuriile ne dau viaţă. Să căutăm bucuria, avem nevoie de ea ca de pâinea noastră zilnică. Chiar dacă, uneori, n-o putem avea decât în imaginaţie,” a concluzionat neurologul Dulcan.
sursa:http://www.virale.ro/omg/un-ilustru-neurolog-rupe-tacerea-stresul-provoaca-in-corp-un-ph-acid-favorabil-bolii/

gimnastica lui BUTRIMOV





POȚI SĂ ÎNCEPI SĂ ATRAGI BANII

Bun venit,

Dacă ești aici, cu siguranță vrei să cunoști o armă eficientă împotriva ghinionului. Dorești să învingi perioada ghinionistă și să devi norocos și un om bogat. Gândește-te cum se va schimba viața ta, când în aceasta va fi prosperitate?
Iată metoda mulțumită căreia într-o perioadă neașteptat de scurtă:
  • învingi ghinionul și adversitatea vieții,
  • te eliberezi de problemele financiare,
  • începi să atragi bani.
Trebuie doar să pariezi pe modul corespunzător. Acela care a fost creat cu gândul la persoanele care sunt urmărite de aura rea și de ghinionul financiar. Cu această metodă, chiar și în problemele frecvente cu soldul mic al contului, cu ușurință:
  • elimini blocazele care mențin fluxul banilor,
  • găsești modul pentru plata datoriilor,
  • începi să atragi norocul și banii,
  • îți asiguri câștiguri în jocurile numerice,
  • îți recuperezi banii pierduți sau proprietățile.

IAR ACUM GÂNDEȘTE-TE, CARE ESTE OBSTACOLUL PENTRU NOROCUL DEPLIN ȘI MULȚI BANI?

Cheltuielile neașteptate distrug pe oricine, mai devreme sau mai târziu. O astfel de situație este urmată de un mare stres, care face ca nervii să nu ne lase în pace, datorită acesteia creând în jurul nostru o atmosferă negativă. Aproape nici o metodă nu ajunge la sursa acestor probleme. Acum, imaginează-ți modul care curăță perfect aura și este în stare să introducă liniștea în viața ta, chiar și în clipele cu adevărat grele; modul care cunoaște perfect procesele care intervin în profunzimea ta și este în stare să combată toate emoțiile negative. De aceea, decizia îți aparține: poți să te împaci cu soarta ta și să te obișnuiești cu o astfel de viață - dar nu este necesar.
Dacă îți pasă cu adevărat să scapi de problemele financiare și să ridici standardele vieții tale – nu ești singur. În obținerea acestui scop te ajută noul mod verificat. Mulțumită analizei detaliate a aurei omului, s-a creat ritualul care este în stare să facă ca tu să începi să atragi norocul și bogăția într-o perioadă foarte scurtă.

Întregul adevăr despre reversarea destinului rău

Te gândești uneori de ce unele persoane au talent în a face bani, iar alții abia ce fac față de pe o zi pe alta? Primii au energia bogăției. Se află într-o aură pozitivă, care distruge linia ghinionului și ajută în bogăție sau să ieșim din problemele financiare. În sfârșit poți înceta să te mai simți nedreptățit de viață. Dacă rămâi în poziționarea ta de până acum și nu decizi să rupi aura ta negativă, duci la consilidarea și întărirea acesteia. Însă ai încă timp pentru menținerea și schimbarea acesteia în energia bogăției.
Specialiștii sunt de acord: pentru a scăpa de problemele cu banii și pentru a îndepărta ghinionul financiar, este nevoie de o voință puternică, dorință și răbdare. Este un efort incredibil.
De aceea, răspunzând la nevoile a mii de femei și bărbați care se confruntă cu problemele financiare și care care se află în aura energiei negative, s-a creat ritualul special de protecție, care atrage banii, norocul și bogăția
Fenomenul acestei soluții se bazează pe faptul că funcționează până pe trei planuri:
1

Reversează destinul rău

Niciodată nu vei trăi în noroc și prosperitate, rămânând în atmosfera energiei rele. Asta înseamnă că nu sunt suficiente nici măcar cele mai bune abilități, educație sau cunoștiințe. Problemele se vo înmulți mai devreme sau mai târziu - până când emoțiile negative se vor răspândi în jurul tău. Acest mod ușurează reversarea sorții în așa mod, pentru ca tu să nu te mai îngrijorezi mâine.
2

Întărește energia bogăției


În sfârșit vei afla cum este să trăiești la nivelul în care nu te mai îngrijorezi dacă îți ajung banii pentru următoarea lună. După efectuarea ritualului, nivelul energiei bogăției va începe brusc să crească. Va fi așa în fiecare zi. Acest nivel înalt de energie acumulat în jurul tău se va stabiliza și o vei avea în fiecare zi, chiar și cu 80% mai mult decât în prezent.
3

Atrage banii

Din momentul în care începi efectuarea ritualului, nu va fi nevoie să te mai gândești mereu la îmbogățire. Vei avea mai mulți bani, așa că probabil vei uita că de curând numărai fiecare ban.


Acesta este un mod unic și sigur 100%, pentru atragerea norocului și banilor. Totul datorită Lumânării Acțiunii Inverse și a ritualului.
Aceasta însă nu este una din nenumăratele lumânări parfumate, care poate fi cumpărată în bazarul cu vechituri sau în magazinul cu decorații. Este singura lumânare de acest tip, manual topită și îmbibată, cu o putere mare de atragere a norocului, prosperității și bogăției.
Fitilul a fost îmbibat într-un amestec de plante foarte rar: mandragoră, drăcilă, agrimonie și salvie, cărora le sunt atribuite proprietățile de noroc. Lumânările încărcate cu o energie pozitivă și cu o putere vibrantă, sunt create manual de călugării budiști.

ATRAGEREA NOROCULUI ȘI BOGĂȚIEI

SIMPLĂ

Nu trebuie să cauți cu disperare moduri pentru obținerea banilor. Banii singuri vor găsi calea către portofelul tău! Tot ce trebuie să faci, pentru a-ți asigura norocul în sfera financiară, este să efectuezi ritualul prin utilizarea Lumânării Acțiunii Inverse. A fost creată sepcial în așa mod, pentru a garanta succesul chiar și laicilor din domeniul magiei.

EFICIENT ȘI SIGUR

 Este suficient să aprinzi lumânarea pentru câteva minute zilnic acasă sau în birou, pentru ca în acestea să stăpânească liniștea și iubirea. Răspândind aura protectoare, atragi numai evenimente plăcute. Acest ritual simplu este lipsit de risc. Nu folosești nici o putere rea - numai puterea de acumulare a energiei norocului și bogăției.

sursa:https://powerwhitemagic.com/40/

Bioenergoterapia







sursa:https://noutati.energoterapie-reiki.ro/chirurgia-de-lumina-sau-chirurgia-spirituala-bioenergoterapia/

Iodul in gradina





sursa:https://fasingur.info/o-picatura-de-iod-si-nu-va-veti-recunosti-gradina-acesta-este-un-remediu-impotriva-fitoftorozei-mucegaiului-alb-si-daunatorilor/

arhetipuri

sursa:https://www.astralia.ro/?q=arhetipuri_culturale

felul tau de a vorbi reflecta starea mintii tale




Cortul Rosu


photo-44Cortul Rosu
Cortul Rosu este o cale a blandetei, prin care ne reconectam cu natura noastra autentica si cu Divinul Feminin. Aici ne dam voie sa ne intoarcem la noi. Traim niste timpuri in care femininul este sustinut sa fie vindecat dupa o lunga perioada traita intr-un patriahat abuziv. Mama Pamant ne cheama sa ne reconectam cu ea, cu corpul nostru si cu ciclicitatea naturii, a Lunii si a menstruatiei.
Noi suntem casa spiritului, noi avem puterea de a da viata, de a naste o lume noua. Suntem sprijinite sa ne reconectam cu Pantecul nostru. Sa nu il mai incarcam cu neincrederea in sine, cu neiertare si agresivitate. Este o lectie a iubirii de sine prin care invatam sa creem mai curat, mai autentic.

Cand am inceput sa lucrez cu imbratisarea feminitatii mele, am realizat cat de important este sprijinul unui cerc de femei/surori si sa ai un spatiu sacru pe care sa il imparti cu ele.
In calatoriile mele, m-am conectat cu shamanismul feminin si am invatat direct de la bunicile pamantului sacralitatea energiei feminine. In acest an am primit certificarea de „Red Tent Women’s Circles Facilitator” si am devenit si o „Moon Mother”.  Pasesc pe calea Mamei Pamant, a Lunii, a Spiritului Apei si a Divinului Feminin. Am ales sa fiu in serviciul surorilor mele si sa le sprijin in calatoria lor spre ACASA.
Nu pretind ca toate femeile rezoneaza cu mine:) Am realizat ca fiecare se duce spre facilitatoarea cu a carui arhetip feminin rezoneaza, si asa este si benefic. Arhetipul meu feminin predominant este cel al Magicienei (Luna in harta natala este in zodia Leu – foc), si stiu ca atrag femei ca mine. Atrag in mare parte surorile care s-au protejat cu masca masculinitatii si acum sunt pregatite sa se elibereze de ea. Uneori pot fi prea intensa pentru femeile care manifesta mai mult Arhetipul Fecioarei (sunt acele femei foarte foarte feminine). Am inteles ca fiecare percepe feminitatea prin arhetipul ei predominant. Si din pacate le judecam pe celelalte femei ca nu sunt suficient de feminine. Noi de fapt continem toate aceste arhetipuri. Suntem si Fecioare si Mame si Magiciene(Seducatoare) si Batrane (Intelepte). Aceastea sunt ritmuri ale energiei creative. Fiecare femeie creeaza in ritmul ei.
Arhetipurile Feminine
Arhetipul tau predominant este cel indicat de pozitia Lunii in harta natala.
Daca nu stii pozitia lunii in harta natala, poti afla aici
  • Luna in semne de Apa – Pesti – Rac – Scorpion – Arhetipul Fecioarei – Faza foliculara
  • Luna in semne de Pamant – Capricorn – Taur – Fecioara – Arhetipul Mamei – Faza ovulatorie
  • Luna in semne de Foc – Berbec – Leu – Sagetator – Arhetipul Magicienei (Seducatoarea) – Faza secretorie (luteala)
  • Luna in semne de Aer – Varsator – Gemeni – Balanta – Arhetipul Batranei (Inteleapta) – Faza menstruala
Aceste arhetipuri coincid cu momentele importante/initierile din viata unei femei. Multe dintre ele vin cu traume/blocaje transgenerationale. Dar acum, Mama Pamant este infuzata cu o noua energie a divinului feminin, care permite vindecarea, echilibrarea si integrarea acestor arhetipuri. Arhetipul predominant iti indica natura ta. Dar asta nu inseamna ca nu le contii si pe celelalte. Dimpotriva, ele sunt toate prezente, doar ca pe celelalte le manifesti mai putin.
Fiecare Arhetip, Faza a Ciclului Menstrual sau Faza a Lunii, reprezinta un Ritm al Mamei Pamant si al Divinului Feminin. Sunt 4 ritmuri ale fortei creatoare care sunt si in interiorul tau.
Aliniaza-te cu Ritmurile Mamei Pamant si Energiile Feminine se vor echilibra si in tine!
Folow the Flow!
Identificand care este arhetipul tau predominant, iti poate fi mai usor sa-ti gasesti facilitatoarea si cercul cu care rezonezi.
Ce o sa experimentam:
– Armonizarea grupului
– Cercul de Impartasire – In acest cerc ne descarcam de toate emotiile acumulate si ne pregatim pentru un nou ciclu.
– Ritual de Luna Noua – plantam intentiile pentru urmatorul ciclu – Focul Sacru
– Meditatie Tematica pentru energiile acelui moment
– Rugaciunea Apei
– Conectarea cu cercul de putere al surorilor
– Dansul Pamantului
– Curatari si activari prin Limbaj de Lumina (Light Language) – noile coduri ale Mamei Pamant si Divinului Feminin
– Shamanism feminin: toba shamanica, cristale, unelte de fumigatie, altar etc.
Cadou:
– Moon Calendar – Jurnal pentru ciclul menstrual
Logistica – ce sa ai cu tine:
– un vas de ceramica cu capac sau un bol – reprezinta Pantecul tau
– un cristal/amuleta pentru altar
– o statueta care reprezinta Divinul Feminin
– tinuta: as vrea sa va propun sa ne imbram in Ie, daca nu aveti ie va rog sa va imbracati in rosu si alb – fusta sau rochie – daca nu aveti, este ok orice culoare va aduce bucurie.
– un sal
– ceva de legat la ochi
– agenda + pix + 2 foi albe
– ceva de mancare, o gustare usoara sub forma de fructe, seminte etc., pe care o vom servi impreuna la sfarsitul meditatiei, pentru a impamanta energia.
Acesta este un loc în care femeilor le este permis mai degrabă să fie, decât să facă în contiuu…
Cortul Rosu“Fiecare femeie aflată la menstruație cunoaște ce înseamnă să tânjești după acel moment de liniște și solitudine, în acea perioadă. Fiecare bucățică din ea și din sufeltul ei are nevoie de odihnă, în timp ce cultura în care trăim noi ne face să dăm înainte, indifferent de situație.
Cortul Roșu, Cabana Lunii, Adăpostul Lunii, așa cum mai este cunoscut și în culturile indigene din întreaga lume, este un loc de respirație pentru femeile pe stil vechi.” – Deanna Lam

Corturile Roșii: ce sunt acestea?
Corturile Roșii sunt o mișcare globală a femeilor care se unesc pentru a găsi timp să fie exact acolo unde sunt, pentru a întâlni alte femei în comunitatea lor și pentru a se bucura de șansa femeilor de a-și împărtăși într-un mod mai profund decât o dac de obicei. Iar acest lucru se poate face într-o mulțime de feluri. În fiecare lună, femeile se invită în casele lor, în spații deshise sau publice și își petrec timpul împreună, pe durata întregii zile, după-amiezele sau serile.
Făcând acest lucru, ne luăm timp din viețile noastre atât de încărcate pentru a ne odihni, vorbi, împărți mâncare, pentru a lucra creativ, pentru a lua parte la alte activități care să ne satisfacă nevoile și să ne întărească acea conexiune cu Divinul Feminin. Ne adunăm în acest fel, în fiecare lună în care putem să fim prezente în propriile noastre vieți și în viețile pe care le împărțim cu ceilalți.
Conform Mișcării Corturilor Roșii, “Corturile Roșii din satele, comunele și orașele noastre sunt un spațiu pentru ca noi să onorăm ciclurile lunare și întreaga călătorie feminină. Iar Templele Corturilor Roșii oferă femeilor mai curând o stare de a fi, decât un mod continuu de a face ceva.
Cum ar fi să nu faci nimic preț de câteva ore? Sau sa vezi ce se întâmplă, atunci când nu planifici nimic? Ne găsim noi oare, mereu, o ocupație, ca să nu simțim? Unde anume ne ascundem în acest vârtej, ce ar putea vorbi inimii noastre atunci când, într-un final, ne oprim? Și cel mai important, pe măsură ce lumea din jurul nostru începe să se cutremure, noi punem bazele unei fundații de conexiuni locale ale femeilor înțelepte, împărtășind sprijin și înțelepciune femeilor din jurul, de-a lungul călătoriilor lor.
Cortul Roșu este un mod prin care femeile se recâștigă pe ele însele, simțind prezentul și venind la înaintare cu tot ceea ce ele sunt, oferind astfel un loc pentru incubare, visare, pentru  încetini și a se opri din planificat.
Toate femeile sunt binevenite!

Despre proiectul Moon Sister si Marilu Romedea
Moon Sister inseamna Sora a Lunii – dar mai reprezita si o sora cu care ai menstruatia sincronizata. (ENG: Moon Sisters – Girls who have periods at the same time).
1Platforma www.moonsister.ro este dedicata energiei feminine si shamanismului feminin. Imi doresc sa lucrez prin terapiile si workshop-urile create cu toate surorile care simt nevoia de sprijin pentru trezirea energiilor feminine adormite. Acest lucru este posibil prin terapii precum Vindecarea Pantecului, Binecuvantarea Pantecului si Limbajul Luminii si/sau prin workshop-urile Calatoria Eroinei si Dansul Pamantului. Lunar, mai sustin Cercuri de surori la Luna Noua (Cortul Rosu) si la Luna Plina (Binecuvantarea Pantecului Mondiala – Trezirea si Vindecarea Energiei Feminine). Alaturi de alte surori, mai organizez si „O Zi in Cortul Rosu”, in care am diverse invitate.
Am devenit Facilitator acreditat de Cercuri de Femei – Cortul Rosu – „Red Tent Women’s Circles Facilitator”. Am fost initiata de catre Miranda Gray (World Wide Womb Blessing), si am devenit o Advanced Moon Mother, Mentor si Coordonator Womb Blessing Romania.
Sunt pasionata de Shamanismul Feminin, in ultimii ani am calatorit si am invatat calea pastratorilor pamantului. Am lucrat cu Nativii Americani din tribul Lakota, cu un preot din tribul Kogi din Columbia, in Brazilia am invatat mult despre Mama Pamant si Energiile Feminine lucrand si cu altii nativi din Columbia si Africa.
Este timpul ca femeile sa se reconecteze cu pamantul si cu sacralitatea corpului lor, ele fiind cele care nasc o noua lume. Nu pretind ca sunt un shaman, folosesc aceste unelte pentru ca rezonez cu ele si pentru ca ele fac parte din cea mai veche religie de pe pamant – conexiunea omului cu natura.
Organizez „Ritualuri de Trecere Feminine – Women’s Rites of Passage”. Aceste Ritualuri marcheaza initierile din viata unei femei si ofera sustinere si pentru momentele grele. Se fac ritualuri de trecere pentru: prima menstruatie, cand devii sotie, mama si cand se iese la menopauza. Se mai fac aceste ritualuri dupa terminarea unei relatii, dupa o depresie etc.

sursa: http://www.moonsister.ro/2016/09/12/cortul-rosu-moon-sister-cerc-de-surori-la-luna-noua/









Frecvența Schumann, însăși condiția vieții?

In 1951, cercetatorul german Winfried Otto Schumann, profesor de fizica la Universitatea Tehnica din Munchen, a descoperit ca Pamantul are un puls, o frecventa care se poate masura. Mai precis, in cavitatea rezonanta cuprinsa intre suprafata Pamantului si ionosfera, datorită fulgerelor atmosferice, ia naștere o oscilație electromagnetică care are frecventa de 7,83 Hz. Cu 30 de ani inainte, un alt om de stiinta, Hans Berger, ajunsese la aceeasi valoare, masurand cu ajutorul unui electroencefalograf frecventele electrice transmise de creierul uman. Numise aceasta descoperire: “undele Alpha”.
image1
Undele cerebrale care ne influenteaza creativitatea, performantele, nivelul de stres si anxietate si sistemul imunitar s-au dovedit a avea aceeasi frecventa ca cea a Planetei noastre. Pulsul Pamantului este insusi pulsul vietii. O coincidenta?

Experimentul care a creat viata acolo unde nu era viata.
Luc Montagnier, virusologul francez distins cu premiul Nobel pentru descoperirea HIV (Human Immunodeficiency Virus), a aratat ca in apa, secventele ADN comunica intre ele emitand unde electromagnetice de joasa frecventa. In experimentul cercetatorului Luc Montagnier, acestea au fost capabile să formeze nucleotide (unitati structurale de baza ale acizilor nucleici (ca ARN si ADN) si sa creeze secvente de ADN. In niciun alt experiment anterior nu s-a putut recrea aceasta scanteie a vietii. Niciun alt cercetator nu a putut sintetiza nucleotidele, adica fragmente de ADN.
Ce anume a fost atat de diferit in experimentul lui Montagnier? Cum a reusit acest cercetator sa faca ce altii nu au putut? A creat viata acolo unde nu era viata, dand peste cap teoria fundamentala conform careia viața poate lua nastere doar din ceva viu. Ceea ce a fost diferit in experimentul lui Montagnier a fost prezenta unui generator de frecventa Schumann – 7,83 Hz!
Stiinta moderna a reusit sa demonstreze ca exista o stransa legatura intre producerea proteinelor necesare organismului si secventele generate de ADN. Experimentul lui Montagnier demonstreaza practic ca sinteza acestor proteine este foarte strans legata de aceasta frecventa.
7,83 Hz – frecventa vitalitatii si a sanatatii perfecte
Daca frecventa Schumann este insasi conditia vietii, ne mai intrebam ce legatura are ea cu sanatatea noastra? Da, este just sa ne intrebam pentru ca desi aceasta rezonanta a ramas aceeasi, 7,83Hz, noi ne-am debransat tot mai mult de ea. Conexiunea noastra cu aceasta frecventa vitala este perturbata din cauza radiatiilor nocive (precum cele emise de telefoanele mobile, liniile de inalta tensiune care strabat orasul, antenele radio si GSM), a alimentelor cu incarcatura informationala si nutritionala alterata (in prezent, ele contin cu 90% mai putine substante nutritive) si a modului de viata artificial.
Pana unde merge aceasta ruptura de frecventa vitala? Ca sa intelegi mai bine, gandeste-te ca toate proteinele din organism sunt dictate de secventele ADN. Iar ADN-ul functioneaza optim numai in prezenta frecventei de 7,83Hz. Orice perturbatie declanseaza dezechilibre care se traduc in boli: de la simplele dureri de cap, la migrene, alergii, iritatii ale pielii, tulburari hormonale, aritmii cardiace, depresii, probleme de sange, si in final, leucemie si cancer.

Numai pe frecventa de 7,83 Hz organismul nostru poate functiona la parametri optimi.
image3
Suntem rupti de rezonanta Schumann
Asta este motivul pentru care forta noastra vitala este din ce in ce mai slabita. Organismul nu are putere sa lupte contra virusilor si a dezvoltarii bolilor. Nu e de mirare ca, in ciuda tehnologiilor medicale tot mai sofisticate, a medicamentelor tot mai puternice si a confortului tot mai ridicat de viata, sanatatea populatiei la nivel mondial este tot mai precara.

Vital Protect – generatorul de frecventa 7,83Hz reface structura informationala a ADN-ului
Echipa de cercetare stiintifica din Romania, AimGroup, a creat solutia pentru regenerarea, amplificarea si protectia fortei vitale: generatorul de frecventa 7,83Hz, VITAL PROTECT.
Conceput sa fie purtat in permanenta aproape de corp, acest dispozitiv reface structura informationala a ADN-ului si stimuleaza productia de proteine. Forta vitala se regenereaza si este in acelasi timp protejata contra perturbatiilor existente. Vital Protect este la ora actuala unul dintre cele mai performante aparate pentru protectia campului vital din lume.


“Multumesc, domnule Eugen Birgaoanu si sincere felicitari! Am un cunoscut, dl Adrian Vusatiuc. Este un bun radiestezist. I-am aratat dispozitivul Vital Protect, ultima generatie. L-a determinat radiestezic si iata rezultatele: 1) 9,6 ca eficienta, 2) parametrul EBF (Energie Benefica Fundamentala) peste 100% si… deocamdata este o “rara avis”, un unicat in domeniul produselor de acest gen pe plan mondial. Felicitari si multa putere de inspiratie, creatie si inovatie! “, spune un utilizator din Iasi, Marius M.
Afla mai multe detalii despre Vital Protect aici: http://www.aimgroup.ro/vital-protect.html

sursa:http://www.cunoastelumea.ro/frecventa-schumann-insasi-conditia-vietii/



Psihosomatica: spune-mi ce te doare şi îţi voi spune unde ai probleme în viaţă


Psihosomatica: spune-mi ce te doare şi îţi voi spune unde ai probleme în viaţă

Psihosomatica – este o ramură a medicinei care se ocupă de influența emoțiilor, fricilor și blocurilor noastre psihologice asupra sănătății. Este dovedit științific că experiențele și sentimentele noastre interioare duc la boli fizice.
Iată ce pot spune locurile tale dureroase:
Durerile de cap 
Dacă te doare deseori sau permanent capul – de fapt, te “dor” gândurile, abundența de informații sau reflecțiile despre un oarecare motiv. Durerile de cap deseori apar la oamenii care îşi suprimă emoțiile. Această problemă spune despre respectul de sine scăzut şi frică, reproșuri interne pentru ceva și că persoană ascunde totul în sine.
Părul
Dacă ai probleme cu părul (încărunțirea devreme, căderea, lipsa vitalității) – acesta este un indicator al stresului, neputinței şi disperării. Probleme pot apărea dacă omul trăiește în frică şi tensiune constantă. Uneori, bolile părului pot apărea ca răspuns la un Ego mare, mândrie și supărare inconștientă față de Dumnezeu.
Gâtul
Gâtul conectează mintea (capul) cu simțurile (corpul). Durerile de gât indică faptul că cele două nu sunt în armonie una cu alta. La nivel metafizic, aceasta trebuie înțelesă ca o punte între material şi spiritual. Bolile gâtului indică lipsa de flexibilitate: omul se teme să se întoarcă pentru a nu auzi adevărul din spatele lui, ignoră situația, în loc să facă claritate în ea.
Gura
Bolile cavității bucale (de exemplu, stomatita) sunt asociate cu supărările. Mușcarea limbii – te pedepsești singur pentru prea multă vorbă, mușcarea obrajilor – anxietate, ascunderea secretelor. Gura este legată de acceptarea unor noi idei. Orice probleme cu ea vorbesc despre dezorganizări în această sferă.
Buzele
Buzele reprezintă o reflectare a naturii noastre senzuale. În funcție de problemele interne, asupra lor se pot reflecta următoarele boli:
– Crăpături – omul se distruge din cauza sentimentelor contradictorii.
– Mușcarea buzelor – auto-pedepsirea pentru senzualitatea manifestată.
– Herpesul – este la fel ca și mușcarea buzelor, dar într-o formă mai gravă.
Excesul de greutate
Dacă la om se menține greutatea excesivă, el ar trebui să-şi revizuiască lumea interioară. Adesea organismul păstrează excesul, pentru a se proteja de acțiunile exterioare. Omul este lipsit de apărare în faţa societății, în faţa vieții în general. Uneori, poate vorbi despre dorința suprimată de a obține ceea ce-şi dorește. Persoanele supraponderale în copilărie sau adolescență deseori trăiesc umilințe, ridiculizări și insulte la adresa lor.
Gambele
Durerile de picioare indică conflictele principiilor de viață. Durerea din gambe ne împiedică să mergem înainte, de aceea este legată de atitudinea noastră față de viitor și capacitatea de a merge mai departe în viață.
Stomacul 
Medicii confirmă că gastrita apare adesea pe baza experiențelor și a suprasolicitărilor nervoase. Problemele de stomac indică faptul că sunteți într-o stare de nelămurire, în viaţă lipsește determinarea, iar uneori chiar se simte un sentiment de deznădejde și osândire. Ulcerul de stomac vorbește despre sentimentul de teamă şi insecuritate. Apare și din cauza iritării, care nu este eliberată în nici un fel. Dacă acești oameni şi-ar exprima emoțiile, atunci nu ar avea ulcer.
Spatele
Spatele simbolizează sprijinul vieții. Durerile de spate spun că nu există un suport moral. Omul crede că nu este iubit sau este forțat să-și ascundă iubirea. Dacă el îşi pierde mobilitatea, atunci nu poate manifesta dragoste față de ceilalți prin activitate. Dacă durerile sunt din partea stângă – atunci faţă de rude, dacă sunt din dreapta – atunci faţă de lume.
sursa:https://relatii.net/2018/02/19/psihosomatica-spune-mi-ce-te-doare-si-iti-voi-spune-unde-ai-probleme-viata/

Detasarea face diferenta

Nu primesti ceea ce cauti cu disperare ci, ceea ce iti doresti cu detasare.
Atunci cand esti relaxat lucrurile se aranjeaza singure, problemele isi gasesc solutiile, evenimentele se aliniaza.
Stresandu-te azi pentru problemele de maine pierzi frumusetea prezentului iar sansele de a gasi solutii scad destul de mult pentru ca nu reusesti sa gandesti detasat. Bucura-te de “acum” si lasa raspunsurile intrebarilor de maine sa vina singure la tine.
Vorbele din popor ascund atatea raspunsuri numai ca noi am fost invatati sa le repetam fara a ne da seama ce inseamana cu adevarat. Imi vine in minte o veche zicala: “atunci cand pierzi ceva nu trebuie sa-ti para rau dupa lucrul respectiv, pentru ca daca iti pare rau nu-l vei mai gasi”. Nu stiu tu daca ai auzit vorbele astea dar eu le-am auzit si nu numai odata dar pana acum nu am stat sa ma gandesc ce anume vor sa spuna, probabil nici persoanele care mi le-au spus nu stiau. Ele doar au auzit aceste vorbe de la altcineva si le-au transmis mai departe. Oare nu se poate spune si astfel: ramai detasat, nu vei gasi nimic cand cauti cu disperare.
Nu ti s-a intamplat sa pierzi un obiect si sa-l cauti cu disperare si pe masura ce il cautai deveneai tot mai stresat ca nu-l gasesti? La un moment dat te opresti te detasezi putin si in secunda urmatoare il gasesti, de cele mai multe ori chiar sub nasul tau. Sau cand ai o problema si cauti o solutie, te agiti, te alarmezi si nu iti dai seama ce ai putea face dupa care vine cineva si iti arata solutia care era la indemana ta tot timpul numai ca nu reuseai sa o vezi.
Imi vine in minte o intamplare din primul an de facultate. M-am invoit de la munca cateva ore pentru a trece pe acasa sa fac si eu un dus si cica sa mai repet putin inainte de a merge la examen. Urma sa am examen la economie politica, o materie la care aveam de invatat cateva formule dar si foarte multa teorie. Formulele reusisem sa le invat cu o seara inainte si mai ramasese “doar” teoria :). Ajuns acasa am facut un dus si mi-am luat cursurile sa incerc sa invat ceva. Tin minte de parca totul s-ar fi intamplat ieri. Am iesit pe balcon si ma uitam la foile pe care le aveam in mana si efectiv nu stiam de unde sa incep (aveam vreo 1-2 ore la dispozitie). Stiam ca nu are nici un rost sa ma agit pentru ca oricum nu aveam cum sa invat atata materie intr-un timp atat de scurt. Am inceput sa rasfoiesc cursurile si am dat peste o foaie pe care scria undeva in colt (langa titlu) “pentru examen”. Mi-am amintit ca fusesem la acel curs (unul din 2-3 cursuri la care fusesem – restul erau xeroxate de la un coleg) si profesorul a spus ca acela putea fi un subiect pentru examen. Asa ca am inceput efectiv sa citesc acele foi si parca ele reprezentau tot ce trebuia sa invat pentru ziua respectiva. Am citit si recitit pana am reusit sa invat acel curs. Nici o secunda nu mi-a trecut prin cap ca nu imi va pica acel subiect, nu am stat sa ma gandesc ca as fi nebun sa cred ca pot invata un singur curs si sa iau examenul.
Probabil cunosti starea aia de indiferenta totala, in care nu-ti pasa de rezultate. Asa simteam eu in ziua respectiva, eram foarte prost pregatit pentru examen dar mergeam sa vad ce se da si cine stie, poate reuseam sa ma “inspir” de undeva.
Am ajuns la examen si parca faptul ca nu eram pregatit nu era de ajuns, am aflat ca se va da pe randuri :(. Nu mai stiu exact pe ce rand am picat dar imi amintesc foarte bine senzatia pe care am avut-o cand am citit subiectele. Eram efectiv uimit, fericit, usurat, nu-mi venea sa cred,  imi picase chiar subiectul pe care il invatasem, ca subiect de teorie, plus inca doua probleme si parca cateva intrebari grila. Nu am luat o nota foarte mare (am luat 6) pentru ca nu am stiut sa fac decat o problema (cea mai simpla si cu punctajul cel mai mic) dar am luat acel examen si pe langa asta am invatat o lectie foarte importanta: fii detasat si crede cu tarie in ceva si astfel tot universul va contribui la realizarea acelui lucru.
Poate te intrebi in ce am crezut eu cu tarie in situatia de mai sus. E greu de explicat: efectiv atunci cand m-am pus sa invat cursul respectiv am simtit ca el este tot ce conteaza. Nu a existat acea indoiala care ar fi aparut in mod normal, nu am stat sa gandesc: “ce rost are sa invat un singur curs, ce sanse sunt sa-mi pice, mai bine mai repet formulele”. Efectiv am simtit si am crezut, fara pic de indoiala, ca aia este solutia.
Unii ar numi asta intuitie si poate asta a fost. Dar ce este intuitia fara detasare, fara credinta? Eu cred ca este o simpla sansa care se iroseste.
Cand esti detasat vocea inimii se aude tot mai tare, mintea lucreaza fara a fi perturbata de stres, iar tu incepi sa vezi mai clar ceea ce se afla in jurul tau.
Poate crezi ca ce am trait eu a fost noroc chior dar eu tind sa cred ca a fost ceva mai mult. Oricum ceea ce conteaza cu adevarat este ce isi doreste fiecare sa creada.
Totul se rezuma la convingerile pe care ni le formam pe parcursul vietii, ele pot fi pozitite sau negative. Intamplarea pe care am ti-am relatat-o mai sus m-a invatat pe mine cat de importanta este detasarea in viata.

sursa:  http://a-man-apart.com/detasarea-face-diferenta/

11 pasi simpli pentru a te motiva

Motivatia: cum sa te motivezi?


Nu stii cum sa te motivezi pentru succes? Inseamna ca acest articol este pentru tine! Aici voi descrie cele mai puternice metode de motivare!

Ce este motivatia?

Motivatia – acea stare interna, emotionala care incurajeaza oamenii la actiune :).
Nu uita ca motivatia este unul dintre cele mai importante elemente pentru atingerea obiectivelor.
Daca inveti sa te motivezi in fiecare zi, vei fi de neoprit.
Deci, cum sa te motivezi pentru a reusi?

Metode care te vor ajuta sa te motivezi:

1) Intotdeauna si in toate circumstantele alunga gandurile negative. Practic nu ai cum sa atragi lucrurile pozitive in viata ta daca tu te gandesti la cele negative.
Imagineaza-ti ca vrei sa torni apa dintr-o cana in alta. Daca te gandesti ca vei da pe langa vei actiona cu frica si chiar asta se va intampla.
2) Acorda-ti cateva minute in fiecare dimineata pentru a te motiva. Trezeste-te putin mai devreme decat de obicei pentru a urmari cateva filmulete motivationale; citeste ceva care te motiveaza (cum ar fi biografia unor oameni care au reusit in domeniul in care doresti sa performezi si tu); scrie intr-un carnetel afirmtii pozitive (ajuta mai mult daca le si scrii, si nu doar le rostesti), daca ai un caiet de visuri, rasfoieste-l putin si mai adauga cate ceva.
3) Ramai motivat pe tot parcursul zilei. In fiecate zi avem parte de momente mai putin placute care au sansa de a ne demoraliza, de a readuce gandurile negative pe care ne chinuim sa le alungam. Pentru a evita acest lucru este indicat, ca din cand in cand, sa luam cate o “doza” de motivatie. Aceasta poate consta in citirea unor mesaje motivationale, practicare recunostintei (ne ajuta sa ne amintim lucrurile de pret pe care le avem si in felul acesta combatem efectul momentelor mai putin placute), citirea/scrierea unor afirmatii pozitive.
4) Evita discutiile cu persoanele pesimiste, barfitoare, plangacioase, care au puterea de a-ti induce o stare negativa.
5) Ajuta-i pe cei din jur atunci cand ai ocazia (si mereu ai). Aceste fapte bune te vor face sa te simti mai bine, facand ca motivatia sa fie mai usor de accesat.
6) Asigura-te ca tu crezi in ceea ce vrei sa faci, in visul tau. Atunci cand nu crezi ca actiunile tale vor avea o finalizare, iti va fi foarte greu sa gasesti motivatia necesara pentru a continua. E si normal. Pentru ce sa muncesti daca tu nu crezi ca vei obtine rezultate dorite?
Aici ai nevoie sa-ti depistezi convingerile si sa lucrezi la subconstientul tau. Uite AICI si AICI doua articole in care vorbesc despre subconstient si convingeri.
7) Imparte activitatea ta in sarcini mai mici pentru a putea masura mai usor progresul. Avem nevoie sa simtim ca inaintam pentru a nu cadea in problema de la punctul 6.
Nu ai observat ca te simti altfel cand esti laudat si/sau recompensat pentru munca pe care o faci?
Micile victorii iti dau putere, energie, motivatie pentru a continua drumul ales.
Daca ceea ce faci pare greu de masurat incearca sa scrii intr-un carnetel pasii pe care ii ai de urmat in ziua in curs. Chiar daca ei nu duc momentan la o victorie pe care sa o sarbatoresti, o sa ai ce bifa la sfarsitul zilei si asta te va face sa realizezi ca progresezi.
Informatiile ajung la creier pe mai multe cai (vizual, auditiv, kinestezic).
Bifand activitatile intr-un carnetel implicam si partea vizuala (se vede evolutia) – o mare parte a oamenilor sunt vizuali.
8) Nu te uita in curtea vecinului pentru a te compara cu acesta. Nu ai de unde sa stii care este situatia completa a acestuia. Fa ceea ce poti, cu ceea ce ai la indemana, in momentul de fata.
Parerea mea este ca poti arunca o privire pentru a te inspira, dar nu te compara decat cu tine, cel care ai fost ieri.
In functie de nivelul increderii in sine, consider ca te poti ambitiona sa faci mai mult – “daca altii pot, eu de ce nu as putea?”
Dar daca nu te simti suficient de increzator in fortele propii priveste doar in curtea ta si da tot ce ai mai bun in tine.
9) Invata sa-ti controlezi emotiile. Nu te lasa prada emotiilor negative pentru ca ele reprezinta opusul motivatiei.
Daca nu ai descarcat inca ebook-ul despre Inteligenta Emotionala, te invit sa o faci acum.
Motivatia nu va reusi sa se depuna pe o baza plina de emotii negative, la fel cum fulgii de nea nu pot alcatui un strat de zapada, daca pe jos este apa.
10) Aplica tehnica “doar putin; doar acum”. Daca te simti lipsit de motivatie si nu ai chef sa faci ceea ce ti-ai propus, incearca aceasta tehnica. Fara doar si poate ea functioneaza in cazurile negative (mai fumez doar azi, mai mananc doar o prajitura, mai vad doar un episod, etc.). Asa ca, de ce nu ar functiona si in cazurile pozitive?
Doar daca nu o aplici, nu va functiona :).
Deci, de fiecare daca cand te simti lipsit de chef propune-ti sa lucrezi doar pentru 10 minute, sa citesti doar 2 pagini, sa iesi doar putin la plimbare (nu la alergat – care este de fapt scopul tau, dar te imbragi corespunzator ).
Una dintre cele mai cunoscute vorbe din batrani spune ca “pofta vine mancand”.
De ce sa nu aplicam aceasta invatatura foarte valoroasa.
Pare simpla si de multe ori ne asteptam la solutii mai complicate pentru problemele care ne-au dat batai de cap ani la rand. Dar adevarul este ca solutia nu trebuie sa fie neaparat foarte elaborata, ba chiar, de multe ori, este ridicol de simpla.
11) Asigura-te ca”de ce-ul” are legatura cu sistemul tau de valori.
Daca incerci sa faci ceva doar pentru a te da mare, pentru a iesi in evidenta, pentru ca este la moda, pentru ca altii vor acel lucru, sau din oricare alt motiv ce nu are legatura cu sistemul tau de valori din prezent (acesta se poate schimba), nu vei reusi sa te motivezi prea usor.
“Dacă vrei cu adevărat să faci ceva, vei găsi o cale, dacă nu, vei găsi o scuză.” –  Frank Banks
Daca este important pentru tine, vei gasi timp, bani sau orice alta resursa de care ai nevoie pentru a-ti atinge obiectivul.
Dupa ce ti-ai descoperit propriul “de ce” ai grija sa ti-l amintesti zilnic. Il poti nota intr-o agenda in fiecare dimineata; il poti avea scris pe biletele pe care sa le vezi pe parcursul zilei (lipite pe usa dulapului, a frigiderului, la birou, etc.); il poti integra in fundalul desktop-ului. Stiu ca poate parea banal ceea ce iti spun eu, dar incearca pentru cateva zile si vezi ce se intampla. Nu ai nimic de pierdut.
Solutii sunt, indiferent de problemele pe care le ai. Unele sunt chiar simple si usor de aplicat, doar ca, dintr-un motiv sau altul, eviti sa te folosesti de ele.
sursa:http://a-man-apart.com/11-pasi-simpli-pentru-a-te-motiva/

10 Principii

Principiile reprezinta legile nescrise dupa care ne guvernam viata.
Ele, impreuna cu sistemul de valori, ne definesc personalitatea si ne contureaza caracterul.
Reprezinta fundatia pe care ne dezvoltam calitatile de care avem nevoie pentru a ne atinge obiectivele, cum ar fi: disciplina, vointa, perseverenta, rabdarea.

Uite lista mea cu principalele 10 principii:

1. “Daca vrei sa duci o viata fericita, ancoreaza-o de un scop, nu de oameni sau de obiecte.” – Albert Einstein
Un principiu destul de recent introdus in “sistemul” meu.
Am observat ca multe emotii negative iau nastere din ignorarea acestui principiu – ma refer la cazul meu.
Totul in viata este schimbator, oamenii vin si pleaca, obiectele le poti pierde sau se deterioreaza / strica si aceste lucruri iti pot crea multe neplaceri.
Doar un scop poate fi mai presus de evenimentele de zi cu zi. El iti aduce adevarata fericire, implinire.
2. Daca viata iti da lamai, fa limonada!
In viata mai ai parte si de neplaceri. Nu ai ce face.
Nu poti controla totul si, din punctul mei de vedere, nici nu este recomandat.
Dar poti controla cum sa reactionezi la ce se intampla in jurul tau.
Iei totul asa cum vine si te descurci cu ce ai.
3. Viata nu inseamana sa astepti ca furtunile sa treaba, ci sa inveti sa dansezi in ploaie!
Acest principiu genereaza aproximativ aceeasi setare mentala ca si cel anterior, cu o mica diferenta: momentul perfect este un mit. Nu exista acel moment perfect (bineinteles ca pot fi exceptii, ca la orice regula, de altfel) in care toate planetele se aliniaza.
Singurul moment, care este mai mult decat perfect, este ACUM, in rest sunt doar scuze.
4. Nu are rost sa-ti petreci timpul cu persoane care nu sunt dispuse sa si-l petreaca cu tine.
Sunt singur la parinti si de mic copil am fost obisnuit sa primesc eu toata atentia.
Crescand si frecventand diferinte cercuri sociale m-am lovit de o problema – nu sunt eu buricul pamantului. Exista persoane care nu ma plac, desi eu imi doresc sa fiu in compania lor.
Asta m-a afect pana in momentul in care am auzit aceste vorbe: “nu are rost sa-ti petreci timpul cu persoane care nu sunt dispuse sa si-l petreaca cu tine” – nu-mi mai amintesc unde.
De atunci am incercat sa ma detasez, sa inteleg ca nu pot fi pe placul tuturor si ca nu are rost sa ma lupt pentru atentia cuiva.
Incercand sa multumesti mereu pe toata lumea, nu faci altceva decat sa te indepartezi de tine, de cine esti tu cu adevarat.
5. Daca te-ai saturat sa o tot iei de la capat, atunci inceteaza sa mai renunti.
 A fost un mare WAAAUUUUU pentru mine cand am citit aceste cuvinte (pe internet parca).
Mi-am spus ca scoate in evidenta foarte bine problema care ne da batai de cap multora – renuntam cand dam de greu.
Adevarul este ca pe masura ce avansam cu un proiect lucrurile pot deveni mai grele dar pentru a-l finaliza trebuie sa le rezolvam, nicidecum sa renuntam si sa cautam alt “traseu”.
Se poate spune si: “daca te-ai saturat sa iti plangi de mila, sa traiesti doar cu simple dorinte si neajunsuri, atunci schimba ceva, lupta pentru ceea ce-ti doresti, educa-te, evolueaza”.
6. Ce tie nu-ti place altuia nu-i face.
 Un principiu pe care l-am adoptat inca de mic copil.
Nu pot spune ca l-am respectat cu sfintenie, dar ma straduiesc.
Mai multe nu am ce sa spun despre el, cred ca iti dai seama prea bine cu ar arata lumea in care traim daca l-am aplica cu totii.
7. Atat timp cat nu te intereseaza unde te afli nu te poti rataci.
Aceste cuvinte mi le-a scis o colega pe pamblica care se punea in piept la sfarsitul clasei a 8-a (nu stiu cum se numeste).
Mi-a ramas intiparita in minte si de-a lungul anilor m-am tot gandit la ea.
Imi tot spuneam in minte “mare adevar”.
Am adaptat aceste cuvinte pentru fericire si a rezultat “atat timp cat nu te intereseaza ce se intampla, nu se poate intampla ceva rau”.
Stiu ca este putin cam “tras de par”, dar pentru mine are mult sens.
Acest principiu in combinatie cu “toate se intampla cu un rost” iti cresc imunitatea in fata problemelor de zi cu zi.
8. Cu rabdarea treci si marea.
Poti face tot ce iti doresti in viata, dar nu pe toate in acest moment.
Poti incepe acum, dar pana apar primele rezultate este posibil sa treaca ceva vreme.
Totul are nevoie de munca si timp.
Nu te agita prea tare, lucrurile se aranjeaza la un moment dat . . . nu cand vrei tu.
Important este sa nu te opresti si sa mergi in directia aleasa de tine.
Consider ca rabdarea este cea mai importanta virtute dintre toate.
9. Nimeni nu-ti este dator cu nimic.
Asta mi-a spus-o un prieten anul asta si a fost revelator pentru mine.
Am stat, m-am gandit si am zis in mintea mea “wauuuu, chiar asa este”.
Este vorba de asteptarile pe care le avem de la cei din jur.
In articolul “10 adevaruri dure despre viata” spuneam “Vei ajunge sa fii foarte dezamagit daca te astepti ca oamenii sa faca pentru tine ceea ce faci tu pentru ei. Daca oferi ceva, fa-o din toata inima si fara sa ai asteptari.”
Cam despre asta este acest principiu.
10. Nu te vinde pe tine pentru a-i cumpara pe altii.
Nu mai incerc sa fac pe plac celor din jur.
Daca este ceva care nu imi convine nu fac.
Daca altii nu imi sunt datori, nici eu nu sunt dator altor persoane.
Reteta esecului este foarte simpla : “incearca sa multumesti pe toata lumea”.
Tot la acest principiu intra si compromisurile.
Nu fac compromisuri mai mari decat pot suporta/accepta.
Din punctul meu de vedere compromisurile nu sunt rele.
Dimensiunea lor e problema.
Daca cedezi mai mult decat primesti te simti tradat, pacalit . . . simti ca esti in pierdere.

sursa:http://a-man-apart.com/10-principii-dupa-care-ma-ghidez-in-viata/

Ce este ThetaHealing®?

Etimologic Theta Ѳ este o litera care provine din alfabetul grecesc   si egiptean, inseamna si Suflet. Therapia Theta este o cale d...