luni, 3 ianuarie 2022

Sucul de mere si sarea amara inamicii calculilor biliari

Una dintre cele mai importante şi eficiente proceduri în vederea îmbunătăţirii sănătăţii dumneavoastră este curăţarea ficatului şi a vezicii biliare. Acestă procedură durează 6 zile, şi culminează cu faza de eliminare propriu-zisă, ce se întinde pe o perioadă de 16-20 de ore. Cu aceasta, procedura de curăţare este încheiată.


Pentru eliminarea pietrelor biliare sunt necesare următoarele:
– Suc de mere – cel puţin 6 litri
– Sare amară – 4 linguri (60g) diluate în 720 mililitri de apă
(Atenţie: de multe ori în farmacii se vinde Sulfat de natrium, care are aproximativ acelaşi efect diuretic ca şi sarea amară. Sarea amară este însă Sulfat de magneziu. Sulfatul de natriu nu este folositor procedurii noastre, deoarece nu are acţiunea suplimentară de lărgire a căilor biliare, aşa cum o are Sulfatul de magneziu!!! Deci atenţie, cereţi Sulfat de magneziu, nu doar simplu Sare amară).
– Grapefruit proaspăt, cel mai bun este cel de culoare roz (sau la nevoie lămâie şi portocală – efectul este acelaşi) – aveţi nevoie de o cantitate din care să rezulte 180 de mililitri de suc
– Ulei de măsline presat la rece – 120 de mililitri.
– Două recipiente de câte o lumătate de litru, unul dintre ele cu capac.

Prima etapă – pregătirea curăţării

Beţi timp de 6 zile, în fiecare zi câte un litru de suc de mere (puteţi bea şi mai mult dacă suportaţi). Acizii din sucul de mere „înmoaie“ calculii (pietrele) biliare şi astfel facilitează eliminarea lor prin căile biliare. La persoanele sensibile pot apare balonări în primele zile, sau uneori, rar însă, diaree. Diareea este în principal provocată de ficat sau bilă (se poate recunoaşte datorită culorii maro/gălbui a scaunului). Fermentarea provocată de sucul de mere are ca efect lărgirea căilor biliare. Sucul de mere poate fi băut şi diluat cu apă, dacă vă simţiţi mai bine aşa. Beţi sucul de mere împărţit peste zişi numai între mese (evitaţi să beţi sucul în timpul mesei, la puţin timp înaintea mesei sau mai devreme de 2 ore după o masă). Sucul de mere nu trebuie să înlocuiască cantitatea de lichide pe care o consumaţi în mod normal zilnic. Desigur, se recomandă folosirea sucului de la mere Bio, dar soiurile diferite de mere nu au nici o importanţă (nu trebuie să căutaţi un anumit soi de mere).

Deoarece sucul de mere conţine mulţi acizi, care eventual pot dăuna danturii, vă recomandăm ca după ce aţi băut sucul de mere, să vă clătiţi gura cu o apă de gură sau să vă spălaţi pe dinţi de câteva ori pe zi (în această prioadă). Pentru cazul în care aveţi o intoleranţă sau alergie la sucul de mere, vom reveni mai târziu la această problemă.

Recomandări pentru dieta alimentară în timpul acestor 6 zile
Pe perioada celor 6 zile pregătitoare este recomandabil să renunţaţi la alimente şi băuturi recisau răcite. Temperatura scăzută îngreunează activitatea ficatului şi prin aceasta şi succesul curăţării. Toate alimentele şi băuturile trebuie să fie calde sau cel puţin la temperatura camerei. Pentru a putea pregăti optimal ficatul pentru eliminarea pietrelor este recomandat a fi evitate următoarele produse: alimentele de origine animală, lactatele şi alimentele coapte şi/sau prăjite. De asemenea este contraindicată consumarea alcolului şi a alimentelor excentrice sau exotice.

Alegerea momentului optim pentru eliminarea pietrelor

Cel mai potrivit moment pentru eliminarea propriu-zisă a pietrelor este un sfârşit de săptămână, atunci când aveţi liber şi nu sunteţi sub stres. Este important să aveţi timp şi linişte pentru dumneavoastră. Deşi puteţi efectua o curăţare oricând, ea este cu atât mai eficientă atunci când este efectuată în perioada de descreştere a Lunei, deci între Luna Plină şi Luna Nouă. Deci calculând cele 6 zile pregătitoare, o cură poate începe cam cu 5-6 zile înainte de o Lună Nouă.

În cazul în care luaţi medicamente

Evitaţi să luaţi medicamente, suplimente nutritive sau vitamine pe perioada celor 7 zile. În privinţa medicamentelor, luaţi-le doar pe acelea care sunt absolut necesare. Este important ca ficatul, pe parcursul celor 6-7 zile, să fie cât mai mult uşurat în activităţile sale permanente, iar printre acestea desigur că se încadrează şi prelucrarea unor astfel de substanţe, fie de sinteză chimică, fie suplimente nutritive şi vitamine. O uşurare a activităţii ficatului va duce la o mai mare şansă de reuşită a eliminării pietrelor.

Curăţarea intestinului, înainte şi după curăţarea ficatului – spălătură intestinală
Un scaun regulat nu presupune automat faptul că intestinul, respectiv colonul este curat (curăţat). O spălătură intestinală (clismă) în perioada pregătitoare a curăţării propriu-zise, sau şi mai bine în cea de-a a şasea zi a procedurii poate ajuta la eliminarea sau diminuarea unei senzaţii neplăcute sau a greţiei care poate apărea în timpul eliminării pietrelor. Curăţarea intestinului de asemenea împiedică o „scurgere înapoi” a amestecului cu ulei de măsline sau a mucusului intestinal. De asemenea ajută la o mai bună şi rapidă eliminare a pietrelor. Hidroterapia colonului este deci cea mai rapidă şi eficace metodă pentru a pregăti intestinul în vederea eliminării (evacuării) pietrelor, iar o astfel de hidroterapie o puteţi efectua la orice cabinet medical. Dar desigur şi acasă, cu ajutorul unui recipient special pentru clismă. Desigur că puteţi efectua o clismă şi după terminarea eliminării pietrelor, lucru care nu poate cu nimic dăuna, ci dimpotrivă.

Ce anume trebui să facem în cea de-a şasea zi a pregătirii eliminării pietrelor

Dacă în dimineaţa celei de-a şasea zile vă este foame, mâncaţi un mic dejun uşor, cel mai bine un terci de ovăz (Porridge). Evitaţi zahărul şi înlocuitorii acestuia (zaharina de exemplu), condimentele, laptele şi produsele derivate ale acestuia (unt, brânză, iaurt, etc.), şunca, ouăle, nucile, biscuiţii, fulgii de porumb, etc. Fructele şi sucurile proaspete ale acestora nu prezintă nici un pericol pentru procedura noastră. La prânz puteţi mânca legume fierte împreună cu orez fiert (cel mai bun este orezul de tip Basmati) pe care le puteţi uşor săra cu sare de mare nerafinată.

Încă o dată, pentru a fi foarte clar înţeleşi: pentru a evita senzaţiile şi stările neplăcute, nu mâncaţi (în această a şasea zi în mod deosebit) proteine sau grăsimi. Începând cu ora 14:00 nu mai mâncaţi sau beţi nimic în afară de apă (deci nici măcar ceai de nici un fel), căci altfel este foarte posibil că nu veţi elimina nici o piatră. După ora 14 (ora 2 după-amiaza din cea de a şasea zi) nu mai consumaţi nimic în afară de apă plată!!!

Eliminarea propriu-zisă a pietrelor din vezica biliară şi ficat
În seara celei de a şasea zi
Ora 18:00
Dizolvaţi 4 linguri de sar amară (sulfat de magneziu) în 720 mililitri de apă minerală plată. Această cantitate este suficientă pentru patru porţii de câte 180 mililitre (circa ¾ dintr-un pahar de apă, dar cel mai bine este să măsuraţi cu un pahar gradat). Beţi prima porţie de 180 de mililitri. După ce aţi băut prima porţie, puteţi bea ceva apă, pentru a sterge gustul neplăcut. Sau puteţi adăuga la cele 180 de ml de soluţie de sare amară un pic de zeamă de lămâie proaspătă pentru a îmbunătăţi un pic gustul. Unele persoane preferă să bea soluţia cu un pai, pentru a evita contactul foarte direct cu papilele gustative ale limbii. După ce aţi băut soluţia puteţi să folosiţi un pic de apă de gură de calitate pentru a vă clăti gura, sau să vă spălaţi pe dinţi.

Efectul principal al soluţiei de sare amară este acela de a lărgi căie biliare şi astfel de a favoriza eliminarea blândă a pietrelor. Pe deasupra soluţia de sare amară curăţă intestinul şi astfel împiedică o blocare a pietrelor în acesta. În cazul în care sunteţi alergici la sarea amară, sau pur şi simplu nu o puteţi înghiţi din cauza gustului, puteţi folosi citrat de magneziu în cantităţi mici.

Ora 20:00
Acuma beţi cea de a doua porţie din soluţie, deci încă 180 de mililitri.

Ora 21:30
Dacă până la această oră nu aţi avut încă în ultimele 24 de ore scaun şi nu aţi efectuat în ultimele 24 de ore nici o spălătură intestinală (clismă), efectuaţi acuma o spălătură intestinală (cu cel puţin un litru de apă). În acest mod veţi goli intestinul, deci veţi face drum liber eliminării pietrelor.

Ora 21:45
Spălaţi un grapefruit (sau o lămâie şi o portocală). Stoarceţi sucul şi filtraţi (separaţi) pulpa fructului din suc. Aveţi nevoie de 180 deml de suc. Amestecaţi puternic sucul de grapefruit cu 120 de ml de ulei de măsline până obţineţi un amestec apos, omogen. În mod normal trebuie să beţi acest amestec la ora 22:00. Dacă aveţi senzaţia că trebuie să mai mergeţi la toaletă, puteţi amâna băutul amestecului respectiv cu maximum 10 minute.

Ora 22:00
Plasaţi-vă lângă pat, dar încă nu vă întindeţi în el. Beţi amestecul respectiv de grapefruit şi ulei de măsline, pe cât posibil dintr-o singură înghiţitură. Pentru cei mai sensibili, şi acest amestec poate fi eventual băut cu ajutorul unui pai, astfel încât gustul să nu deranjeze prea tare. Marea majoritate a oamenilor însă nu au probleme cu băutul acestui amestec. Perioada în care trebuie să beţi amestecul respectiv nu trebuie să fie mai lungă de 5 minute.

După ce aţi băut tot lichidul respectiv, ÎNTINDEŢI-VĂ IMEDIAT ÎN PAT. Acest lucru este DEOSEBIT DE IMPORTANT pentru a putea elimina pietrele din vezica biliară. Stingeţi lumina şi întindeţi-vă pe spate cu 1-2 perne sub partea superioară a corpului (cap, umeri, spate). Trebuie să aveţi capul plasat la un nivel superior burţii. Dacă această poziţie vă este incomodă, culcaţi-vă pe partea dreaptă şi trageţi genunchii în direcţia capului (poziţia foetusului). Rămâneţi cel puţin 20 de minute complect nemişcat. Nu vă mişcaţi şi încercaţi să nu vorbiţi deloc. Concentraţi-vă asupra ficatului. Este posibil chiar să simţiţi mişcări (ale pietrelor) în căile biliare. Nu veţi avea dureri, deoarece magneziul din sarea amară va lărgi şi relaxa căile biliare şi va acţiona ca un „unguent” favorizând trecerea pietrelor. Dacă puteţi încercaţi să dormiţi.

Dacă pe parcursul nopţii simţiţi nevoia de a merge la toaletă, faceţi aceasta. Însă verificaţi în toaletă dacă nu cumva pietrele (de regulă în această fază cele mai mici, de culoarea mazărei sau maronii) au şi început să fie eliminate. Este posibil ca pe parcursul nopţii sau a doua zi dimineaţă să vă simţiţi un pic rău, adică să vă fie greaţă. Acest lucru se datorează în primul rând eliminării bruşte a pietrelor şi mucusurilor din vezica biliară şi din ficat, ceea ce face ca acestea să împingă uleiul de măsline înapoi în stomac. Greaţa însă va dispare treptat pe parcursul dimineţii.

A doua zi dimineaţa
Ora 06:00-06:30
După ce vă treziţi, dar nu înainte de ora 6 dimineaţa, beţi a treia porţie de soluţie de sare amară (180 de ml). Dacă sunteţi însetat, beţi un pahar de apă caldă înainte de a bea soluţia de sare amară. În contnuare rămâneţi liniştit, citiţi sau meditaţi. Dacă sunteţi foarte obosiţi, puteţi eventual să dormiţi mai departe, deşi este de dorit ca poziţia corpului să fie pe cât posibil verticală, nu orizontală. Marea majoritate a persoanelor se simt însă bine, şi unele persoane chiar practică forme uşoare de gimnastică.

08:00-08:30
Acum beţi cea de a patra porţie de soluţie de sare amară (180 de ml).

10:00-10:30
Acum puteţi să beţi un suc de fructe proaspăt presat. O jumătate de oră mai târziu puteţi să mâncaţi două-trei bucăţi de fruct. Iar o oră mai târziu puteţi lua un mic dejun uşor. Seara, cel mai târziu a doua zi dimineaţa veţi simţi primele semne de învigorare şi îmbunătăţire a stării generale. Pe parcursul următoarelor câteva zile mâncaţi numai mâncăruri uşoare, astfel încât ficatul şi vezica biliară să nu fie supuse la eforturi. Nu uitaţi că aceste două organe au „suferit” modificări însemnate în această perioadă (deşi fără să apară efecte secundare) astfel încât ele trebuiesc o vreme menajate.

Rezultatele pe care le puteţi aştepta după o procedură de curăţare

Pe parcursul dimineţii şi posibil şi al după-amiezii de după procedura de curăţare veţi avea de câteva ori scaun apos. Va fi în principal vorba la început de resturi alimentare amestecate cu pietre biliare, ulterior doar de apă şi pietre biliare. Majoritatea pietrelor biliare sunt de culoare verde (ca la bobul de mazăre) şi vor pluti la suprafaţa apei, deoarece sunt formate din lichidul biliar (fiere). Pietrele au diferite nuanţe de verde, uneori de un verde intens şi pot avea strălucirea unor pietre preţioase. Această culoare este dată doar de fierea din ficat. Mărimea, culoarea şi forma pietrelor biliare este diferită. Pietrele de culoare deschisă sunt cele mai recente („tinere”). Pietrele de culoare închisă (mergând până la negru) sunt cele mai vechi. Unele sunt de mărimea unui bob de mazăre sau mai mici, altele însă pot atinge mărime de 2-3 centimetrii în diametru. Este posibil ca după o singură procedură să eliminaţi mai multe duzini, până la sute de pietre de diferite mărimi şi forme.

Căutaţi în scaun pietrele de culoare galben-maronie sau/şi albă. Acestea sunt mai grele şi este posibil să se scufunde în apă, împreună cu materia fecală. Este vorba de pietrele biliare care sunt calcifiate, întărite, şi care conţin substanţe toxice grele şi un anumit procent de colesterol. Poate pietrele de culoare verde sau galbene sunt moi precum plastelina, datorită acţiunii sucului de mere. (Căutarea aceasta poate fi un pic cam „neplăcută”, dar cred că această neplăcere poate fi învinsă de curiozitatea de a vedea cu proprii ochi ce anume aţi eliminat. Este poate aici recomandabil ca în loc de closet să folosiţi o oală de noapte.)

De asemenea este posibil ca în apa din closet să plutească la suprafaţă un strat de spumă albă sau galbenă. O astfel de spumă constă din milioane de cristale de colesterol, cristale de formă ascuţită şi deci care pot cauza răniri (sgârieturi sau chiar tăieturi) ale căilor biliare. Tocmai de aceea este important ca şi aceste microcristale să fie eliminate.

Încercaţi să evaluaţi cantitatea de pietre eliminată. Pentru a elimina pe termen îndelungat inflamaţiile, alergiile, durerile de spate şi multe alte probleme de sănătate sau eventual a preveni viitoare probleme de sănătate, este necesar să eliminaţi toate pietrele. Pentru aceasta sunt necesare cel puţin 6 astfel de proceduri de curăţare, care pot fi efectuate într-un ritm de una pe lună. (În orice caz nu mai frecvent de una la 2-3 săptămâni, cu alte cuvinte, trebuiesc cel puţin 2-3 săptămâni de pauză între două proceduri). Dacă nu puteţi respecta acest ritm, nu este rău dacă lăsaţi mai mult timp între două proceduri. Ceeace este însă important este ca o dată începută acţiunea de eliminare a pietrelor, ea să fie continuată până ce la două proceduri consecutive nu veţi mai observa eliminare de pietre. Poate fi mai neplăcut pentru ficatul Dvs. ca timp de 3-4 luni să îl lăsaţi doar „pe jumătate curăţat”, decât să nu îl curăţaţi deloc!

Ficatul va funcţiona imediat după curăţare cu mult mai bine iar Dvs. veţi remarca o rapidă îmbunătăţire a stării generale de sănătate. Eventualele dureri vor ceda repede, vă veţi recupera energetic şi veţi avea un spirit mai clar.

Totuşi timp de câteva zile este posibil ca pietrele din regiunile intrene ale ficatului să migreze luând locul celor eliminate, ceea ce poate face ca unele simptome să recidiveze. Şi este posibil ca astfel să fiţi dezamăgiţi după câteva zile de bună-stare fizică. (Tocmai şi de aceea este necesară efectuarea a cel puţin 6 astfel de proceduri în serie). Totuşi capacitatea de regenerare şi recuperare a ficatului se va îmbunătăţii simţitor şi astfel acest extrem de important organ va funcţiona mult mai eficient.

Atâta timp cât încă mai sunt prezente mici pietre care pot migra din canalele biliare mici în cele mari şi astfel pot duce (prin coagulare între ele) la formarea de noi pietre mari, simptome precum durerile de cap, spate sau urechi, dificultăţile de digestie, balonările, iritabilitatea şi excitabilitatea pot reveni, chiar şi dacă, desigur, într-o formă atenuată.

Atunci când în urma unei proceduri de curăţire nu mai sunt eliminate pietre (ceea ce de regulă se petrece dup 6-8 proceduri, dar uneori este posibil chiar după 10-12, de la caz la caz), puteţi să consideraţi că ficatul Dvs. este sănătos şi eliberat de pietre. După aceasta este de recomandat ca o procedură de curăţare să fie efectuată la fiecare 6 luni, deci de circa 2 ori pe an, cu scop preventiv. Fiecare astfel de procedură de curăţare va revitaliza ficatul şi-l va elibera de toxinele care se adună inevitabil în el.

De remarcat: Nu efectuaţi niciodată o procedură de curăţare atunci când suferiţie de o boală acută, fie ea chiar şi un simplu guturai. Mai întâi eliminaţi starea acută de boală, şi de abea după aceea puteţi efectua o procedură de curăţare. Suferiţi însă de o afecţiune cronică, atunci procedura de curăţare este cu atât mai recomandabilă, având în vedere că o curăţare a ficatului este cel mai bun lucru pe care-l puteţi face pentru Dvs. într-o astfel de situaţie.

Indicaţii importante; a se citi cu mare atenţie!
Curăţarea ficatului este una dintre metodele cele mai valoroase şi eficiante pentru recuperarea stării Dvs. de sănătate. Procedura este lipsită de riscuri, atâta timp cât se respectă riguros condiţiile prezentate mai sus. Nu efectuaţi o astfel de procedură „din auzite”, din cele ce v-au fost povestite de vreun prieten sau vreo cunoştinţă.

Este posibil ca în procesul de eliminare a pietrelor biliare, unele dintre acestea să rămână în colon. Acest lucru poate fi uşor remediat cu ajutorul unei terapii hidro-colon, cel mai bine efectuată la un cabinet medical, sau al unei clisme. O astfel de „splare” a colonului este recomandabil a se face la 2-3 zile după procedura de curăţare. În cazul în care aceste pietre nu vor fi eliminate, se poate ajunge la o inflamaţie, infecţie, la dureri de cap şi/sau burtă, etc. Aceste pietre pot, pe termen îndelungat, constitui focare de toxicitate. Cel mai bun lucru este să fă fie efectuată o terapie hidro-colon de către un terapeut specializat. În cazul în care nu este posibil acest lucru, în dimineaţa zilei în care aţi hotărât să faceţi o clizmă, beţi un pahar de apă caldă în care aţi diluat o linguriţă de sare amară.

Curăţarea intestinului şi a rinichilor:
Chiar dacă procedura de curăţare a ficatului în sine duce la rezultate uimitoare, în mod ideal această procedură ar trebui ar trebui efectuată după ce a fost făcută o curăţare a intestinului şi a rinichilor (în această ordine deci, mai întâi intestinul şi apoi rinichii). Curăţarea intestinului are scopul de a uşura eliminarea rapidă a pietrelor. Curăţarea rinichilor are ca scop eliminarea mai uşoară a toxinelor care vor fi eliminate pe parcursul procedurii de curăţare a ficatului şi bilei, fără a împovăra suplimentar aceste ultime două organe. Deci dacă nu aveţi probleme cu rinichii, cu litiazele renale, cu inflamaţii ale vezicii urinare, etc. puteţi liniştit să efectuaţi o curăţare în ordinea Intesti-Ficat-Intestin. Totuşi efectuaţi după aceasta şi o curăţare a rinichilor. O curăţare a rinichilor trebuie făcută cel puţin o dată la 2-3 curăţări ale rinichilor, şi încă una atunci când ficatul este complect curăţat.

Persoanele care au un intestin „înfundat, blocat”, sau care suferă de mult timp de constipaţie trebuie să ia în considerare efectuarea a 2-3 curăţări intestinale înainte de a planifica o curăţare a ficatului. Încă o dată trebuie foarte clar spus: este deosebit de important să efectuaţi o curăţare a intestinului la cel mult 3 zile după o curăţare a ficatului! Deoarece poate exista pericolul ca pietre din ficat sau bilă să rămână, împreună cu alte toxine, în intestin. Şi deci este absolut necesar pentru sănătatea Dumneavoastră efectuarea unei astfel de curăţări intestinale.

Aveţi dificultăţi cu procedura de curăţare a ficatului?

Intoleranţă la sucul de mere
Dacă dintr-un motiv sau altul nu puteţi suporta sucul de mere, în locul acestuia puteţi folosi următoarele plante: Gold Coin Grass (Lysimachia christinae; Jin Qian Cao în medicina chineza; Lysimachia Herb) şi Bupleurum falcatum (Urechea iepurelui?). Aceste plante se pot găsi preparate sub formă de tinctură sub numele de Gold Coin Grass (GCG). Sucul de mere este un produs foarte eficient pentru inmuierea şi mobilizarea pietrelor. Sucul de Cramberry conţine de asemenea acizi care se găsesc în sucul de mere, şi de aceea poate fi folosit ca înlocuitor al acestuia.

Plantele menţionate mai sus au de asemenea calitatea de a înmuia pietrele şi pot fi folosite în perioada de pregătire a curăţării ficatului, dar pe o perioadă mai îndelungată decât sucul de mere sau sucul de Cramberry. Dozajul corect pentru tinctura din respectivele plante este de o lingură (circa 15 ml) o dată pe zi pe stomacul gol, circa 30 de minute înainte de micul dejun. Trebuie să luaţi tinctura circa 8-9 zile înainte de procedura de curăţare propriu-zisă.

Intoleranţă la sarea amară
În cazul în care sunteţi alergici la sarea amară, sau pur şi simplu nu o puteţi suporta, puteţi folosi citratul de magneziu, care însă nu este atât de eficient ca şi sarea amară. Citratul de magneziu îl puteţi procura din farmacii.

Intoleranţă la uleiul de măsline
Dacă sunteţi alergici sau nu puteţi suporta uleiul de măsline, atunci puteţi folosi uleiul din nucile Macadamia, uleiul de floarea soarelui presat la rece sau alte uleiuri presate la rece, cu excepţia uleiului de rapiţă. Doresc totuşi să atrag atenţia că uleiul de măsline presat la rece („Extra Vergine”) este cel mai eficient.

Suferiţi de o afecţiune a vezicii biliare sau nu mai aveţi de loc vezică biliare (v-a fost operată)
În cazul în care suferiţi de o afecţiune a vezicii biliare sau pur şi simplu aceasta v-a fost îndepărtată printr-o operaţie este foarte posibil ca să fie necesară administrarea sucului de Cramberry sau a tincturii de plante Gold-Coin-Grass pe o perioadă de 2-3 săptămâni.

O recomandare generală ar fi aceea de a lua un supliment de fiere. Fără vezica biliară este foarte probabil că nu veţi mai produce o suficientă cantitate de fiere pentru a putea digera complect alimentele. Discutaţi această problemă cu medicul Dvs. pentru a vă sfătui care anume produs ar fi cel mai indicat pentru un caz sau altul.

Pentru cei care nu au voie să bea suc de mere
Există persoane care au probleme cu administrarea cantităţii de suc de mere necesare în vederea procedurii de curăţare. De regulă sunt cuprinse în această categorie persoanele care suferă de diabet, hiopglicemie, infecţii fungice (Candida), cancer sau ulcere la stomac.

În toate aceste cazuri se poate folosi acidul de mere sub formă de pulbere. Faza pregătitoare a procedurii propriu-zise rămâne aceeaşi, necesarul de cel puţin ul litru de suc de mere fiind însă înlocuit cu o jumătate de linguriţă de pulbere amestecată în 2-4 pahare de apă la temperatura camerei. Beţi acest amestec cu înghiţituri micişi împărţit peste zi. Acidul din mere îl puteţi procura şi prin Internet. Toate podgoriile folosesc acest acid în procesele de producere a vinului.

Sucul de Cramberry conţine de asemenea mult acid de mere şi poate fi folosit în perioada pregătitoare eliminării (1/3 suc amestecat cu 2/3 apă, de 3-4 ori pe zi timp de 6 zile). El poate fi amestecat şi cu suc de mere. Rezultatele sunt şi mai bune dacă veţi bea ceva suc de Cramberry începând deja cu 2-3 săptămâni înainte de procedura de curăţare a ficatului.

O altă alternativă este tinctura de Gold Coin Grass. Administrarea este aceeaşi cu cea prezentată în cadrul paragrafului dedicat intoleranţei la sucul de mere. Puteţi proba la o procedură de curăţare suc de mere combinat cu suc de Cramberry, iar la o a doua tinctua din respectivele plante. Astfel veţi putea singuri constata care anume substanţe se potrivesc dumneavoastră mai bine.

O altă variantă ar fi folosirea oţetului de mere: amestecaţi 1-2 linguri de oţet într-un pahar cu apă şi beţi 4 astfel de pahare timp de 6 zile.

Procedura de curăţare a ficatului nu a dat efectul dorit
În unele cazuri rare nu se obţine efectul scontat după o procedură de curăţare. În cele ce urmează vă prezint câteva cauze care pot duce la o astfel de situaţie:

Este foarte probabil ca la o persoană căile biliare din ficat să fie atât de „înfundate”, încât sucul de mere, ca urmare a structurii compacte a pietrelor, să nu ducă la o înmuiere şi dislocare a acestora din prima încercare. La unele persoane pietrele apar (sunt eliminate) de abea după o a doua sau a treia procedură.

Chanca Piedra (Phyllanthus niruri) o plantă originară din America Latină, în traducere „Sparge piatra” şi din păcate mai puţin cunoscută la noi poate ajuta foarte eficient la eliminarea pietrelordin ficat şi bilă, mai ales în cazul în care pietrele sunt deja ântărite (calcifiate). Din planta uscată se poate prepara ceai pe care îl puteţi bea pe o durată relativ lungă de timp. Pentru procedura de curăţare se recomandă ca înaintea începerii acesteia să folosiţi extract de Chanca Piedra, 20 de picături într-un pahar cu apă, de trei ori pe zi, cel puţin 2-3 săptămâni înainte de începerea procerudii.

O altă metodă pentru sprijinirea eliminării pietrelor este înmuierea unei bucăţi de flanel (stofă) în oţet de mere cald şi aplicarea acesteia pe zona ficatului şi a vezicii biliare timp de 20-30 de minute, timp în care trebuie să staţi culcat în pat.

Plantele Enţian chinezesc (Gentiana cracifiles sau Gentiana macro phylla) şi Bupleurum falcatum sunt cunoscute a avea acţiune de eliminare a „înfundării” căilor biliare din ficat, şi asfel constituie un bun sprijin premergător unei proceduri de curăţare. Aceste plante se pot procura sub formă de tinctură, fiind deseori de găsit sub denumirea de Bitter chinezesc. Dozajul corect pentru această tinctură este de ½ de linguriţă (circa 5 ml) o dată pe zi pe stomacul gol (30 de minute înaintea micului dejun). Se recomandă folosirea tincturii timp de 3 săptămâni înainte de începerea fazei pregătitoare a unei proceduri de curăţare (deci înainte de a începe cu sucul de mere sau cu variantele propuse în locul acestuia).

Recţiile de purificare neplăcute vor dispare după 3-6 zile. Ele pot fi ameliorate dacă veţi bea apă ionizată caldă şi veţi păstra intestinul curat. O altă metodă ar fi aceea de a bea 3 linguri de suc de lămâie curat, fără zahăr, cu 15-30 de minute înaintea micului dejun. În acest fel veţi stimula vezica biliară.

Este posibil ca să nu fi urmat corect indicaţiile pentru procedura de curăţare. Este suficient ca anumite elemente să fie omise sau ca datele de timp să fie modificate pentru a nu mai ajunge la o eficientă eliminare şi curăţare. În cazul multor persoane curăţarea ficatului nu funcţionează fără o curăţare anterioară a intestinului gros. Reziduurile şi gazele adunate în acesta împiedică o circulaţie eficientă a fierei şi blochează caile pentru pătrunderea uleiului de măsline în tractul gastro-intestinal. Cel mai bun moment pentru o terapie de curăţare a colonului (colon-hidro-terapie) este în ziua propriu-zisă aleasă pentru eliminare (de regulă deci în cea de a şasea zi).

Durerile de cap şi greaţa din ziua de după curăţarea propriu-zisă
În majoritatea cazurilor aceste simptome apar ca urmare a unei incorecte respectări a pregătirii procedurii şi/sau a procedurii propriu-zise. În unele cazuri rare este posibil ca şi după curăţarea propriu-zisă să mai fie eliminate pietre. Toxinele care însoţesc aceste pietre pot ajunge în circuitul sangvin şi astfel provoca greaţă şi neplăceri. În astfel de cazuri este recomandată folosirea unei jumătăţi de pahar de suc de mere timp de 7 zile (sau atâta timp cât persistă senzaţia de graţă). Beţi sucul de mere cu 30 de minute înaintea micului dejun.

De asemenea este necesară o spălătură intestinală (clismă sau Colon-Hidro-Terapie) suplimentară, pentru a facilita eliminarea pietrelor care au fost puse în mişcare mai târziu. De asemenea folosirea apei ionizate (aşa cum a fost descrisă mai sus) ajută la eliminarea reziduurilor şi toxinelor din organism. Puteţi adăuga la această apă suplimentar o bucăţică de ghimbir, lucru care va ajuta la o şi mai rapidă îndepărtare a senzaţiei de greaţă. De asemenea sun folositoare 2-3 căni de ceai de muşeţel, plantă despre care se ştie că ajută şi ea la „spargerea pietrelor”.

Senzaţie de greaţă pe parcursul curăţării
Dacă aţi respectat întocmai indicaţiile pentru pregătirea procedurii şi procedura propriu-zisă, atunci nu trebuie să vă faceţi griji în cazul în care nu vă veţi simţi tocmai bine în această preioadă. Chiar dacă aşa ceva se întâmplă rar, se poate totuşi ca pe parcursul nopţii în care efectuaţi eliminare să fie nevoie să vomaţi sau să vă fie greaţă. Aşa ceva se întâmplă de obicei datorită forţei cu care fierea din vezică sau pietrele sunt eliminate, ceea ce face ca uleiul de măsline să fie „împins” înapoi în stomac, fapt ce cauzează o stare de greaţă. Într-un astfel de caz este posibil ca fenomenul de eliminare a pietrelor să nu fie resimţit ca o deurere înţepătoare, ci ca o trecere (un pasaj) lină, blândă.

Pe parcursul celor 12 curăţări pe care mi le-am efectuat mie (este vorba despre autor – Dr. Andreas Moritz) mi s-a întâmplat să am o noapte rea, în care am vomat relativ mult din amestecul cu ulei de măsline, dar totuşi eliminarea pietrelor a fost la fel de eficientă ca şi în celelalte cazuri (uleiul de fapt îşi făcuse deja treaba, anume aceea de a elibera pietrele din căile biliare unde erau blocate). Dacă vi se întâmplă şi Dvs. aşa ceva, gândiţi-vă că este doar o noapte neplăcută. Dar nu atât de neplăcută ca o operaţie de eliminare a pietrelor din vezica biliară, operaţie însoţită de dureri şi de o lungă perioadă de recuperare ce poate dura luni de zile până ce ţesuturile se închid şi cicatrizează.

sursa: naturamedic.ro

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce este ThetaHealing®?

Etimologic Theta Ѳ este o litera care provine din alfabetul grecesc   si egiptean, inseamna si Suflet. Therapia Theta este o cale d...