Vom incepe cu Recunostinta. Recunostinta fiind unul dintre cele mai minunate sentimente si una dintre cele mai puternice forte din Univers. Cand voi ajunge sa inteleg ca tot ceea ce suntem si tot ceea ce avem sunt daruri, atunci imi va fi foarte usor sa imi exprim recunostinta, gratitudinea, multumirea pentru tot ceea ce exista, pentru tot ceea ce a fost, este si va fi in viata mea, pentru ficare minut petrecut aici pe pamant. Prin urmare va propun un exercitiu simplu, poate fi rostit dimineata la trezire  si/ sau pe parcursul zilei de cate ori dorim. Este indicat sa simtim acea stare de recunostinta, acest minunat sentiment, care ne inalta, ne binedipune, ne face sa devenim mai buni, mai intelepti.  

Exercitiul consta in a adresa cuvinte de multumire, de recunostinta divinitati, universului, creatorului pentru toate darurile primite. De exmplu:


"Multumesc Divinitatii pentru faptul ca exist, pentru fiecare respiratie, pentru faptul ca am sansa ca in acest moment sa fiu aici si acum. Multumesc pentru o noua zi, pentru o noua oportunitate de a-i ajuta pe altii si in acest mod de a ne ajuta pe noi insine. Multumesc pentru familia mea, locul de munca, mancarea pe care o mananc, casa in care locuiesc, masina mea, apa pe care o beau, pentru sanatatea mea, aerul pe care il respir, pentru razele soarelui, pentru tot acest minunat Univers care ma inconjoara."


Daca rostiti o data pe zi, e bine, de 2 ori pe zi e foarte bine, de 3 ori pe zi e minunat, excelent. 

Acest sentiment va atrage in viata noastra situatii pozitive, implinire, bucurie, fericire. Pe acesta cale onoram totodata divinitatea din noi.  Succes! celor care au de gand sa si exerseze.

 

Citatele care urmeaza va vor lamuri mai mult depre ceea ce inseamna sau a insemnat  recunostinta pentru diferite personalitati de-a lungul timpului. Va vor da o mai mare claritate asupra a ceea ce insemna sa fi recunoscator.