miercuri, 29 noiembrie 2017

Theta Healing si “The work” de Byron Katie



De cum am inceput  sa lucrez cu Theta Healing nu am putut sa nu remarc unele legaturi cu “The work” de Byron Katie. Este ca si cum Theta imi da o viziune mai larga asupra “Lucrarii”, la fel ca si intrebarile din cadrul saparii din Theta Healing  si aceste intrebari din cadrul Lucrarii ne pot ajuta sa sapam pentru a descoperii noi aspect ale programelor si convingerilor noastre.

Cele patru intrebari din "The work"sunt:
1. Este adevarat acest gand?
2. Poti fi absolut sigur ca este adevarat acest gand?
3. Cum reactionezi, ce se intampla cand dai crezare acestui gand?
4.   Ce as fi fara acest gand? Intoarce gandul!
 
Intr-una din zile am folosit intrebarile din “The Work” pentru sapare. (Instructiuni pentru The Work) Rezulltatul a fost spectaculos. A fost o intoarcere cu 180o a ceea ce am descoperit ca se ascunde in spatele convingerilor mele.

De exemplu daca pornesti simplu de la “Persoana X ma uraste pentru ca sunt mai descurcaret.” S-ar putea sa ajungi la o convingere pe care unora le va fi foarte greu sa o gestioneze cum ar fii faptul ca lucrurile stau chiar invers « Eu urasc persoana X pentru ca este descurcareata.«   

Astea  ar putea fii un ajutor in plus pentru sapari si pentru cine doreste sa afle ce este ascuns in spatele multor convingeri pe care noi le avem.  Adevarul este ca ne este greu sa admitem ca noi putem nutri sentimente de ura pentru cineva, dar din experientele mele in momentul in care ne recunoastem si acceptam ca, da, si noi oricare putem nutri astfel de sentimente lucrurile incep sa se rezolve. 

Este foarte placut sa descoperi cum se intrepatrund diferite metode si tehnici de vindecare. Cateodata se poate intampla chiar sa simti ca parca se completeaza unele pe altele, si asta nu poate decat sa ne ajute.

Pentru « The work«  accesati acest site The Work de unde puteti si descarca cateva materiale ajutatoare.

Puteti accesa un model de lucrare cu insasi Biron Katie aici.



Ceea ce mi-a placut foarte mult este ca am gasit o «Lista a emotiilor si reactiilor« pe care o puteti descarca de aici.
 


Aici mai puteti gasi pentru descarcat si chestionarul Judecati aproapele, un ghid de facilitare, chestionarul    Un singur gand o data  si cardul galben.

Articol intocmit de Cristina Rusu-Marian, Theta Healing Practitioner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce este ThetaHealing®?

Etimologic Theta Ѳ este o litera care provine din alfabetul grecesc   si egiptean, inseamna si Suflet. Therapia Theta este o cale d...