PĂRUL TĂU NU ESTE O CAUZALITATE!
Părul nostru este extensia fizică a gândurilor noastre, ne oferă direcție de-a lungul vieții noastre; fiecare dintre părul nostru ne reprezintă pe noi înșine, sunt puncte de legătură puternice atât ale corpului nostru, cât și ale spiritului nostru conform popoarelor indigene.
Bărbații și femeile cu înțelepciune au părul lung; pe de altă parte, în locurile în care tirania a fost prezentată în oricare dintre formele sale, părul scurt a fost obligatoriu și acest lucru, împreună cu alți factori, a culminat cu înfrângerea spirituală și fizică a popoarelor.
Părul are propriul limbaj și caracter, iar modul în care este coafat este extrem de important pentru oricine îl poartă:
Linia din mijloc reprezintă alinierea gândirii.
Panglica, unitatea gândirii cu inima.
Părul vrac înseamnă siguranță.
Părul sus, convingere.
În prezent, oamenii se pieptănă fără să știe semnificația acțiunilor lor și stilul în care este folosit, părul este important deoarece lăsând deoparte vanitatea sau practicitatea, modul în care vă purtați părul ne va afecta în mod direct starea de spirit.
Intrând în gândirea popoarelor indigene, vom constata că modul de a purta părul pieptănat era extrem de important, deoarece astfel a fost descrisă și anunțată participarea lor la diferite evenimente: căsătorie sau război, bucurie sau doliu.
Prin părul și coafurile pe care le purta, puteai cunoaște maturitatea oamenilor, statutul lor în societate sau vremurile de pace și război.
Coafurile erau ca anotimpurile; S-au schimbat în ocazii publice, private și ceremoniale.
Părul reprezenta gândurile și starea spirituală a individului; arătând legăturile și unitatea spirituală a familiei sale și definind armonia culturală și alinierea spirituală a comunității sale.
Părul reprezenta stările naturii, curgea în linie dreaptă ca cascadele sau ondula ca apa râului.
Copiii indigeni au fost învățați să se spele și să se clătească părul.
În învățăturile multor triburi indigene, tăierea părului reprezenta un proces de doliu sau apropiere de moarte.
Părul era un element mistic în toate.
Nu au permis nimănui să-și atingă părul fără permisiunea lor.
Despre importanța părului lung:
De mult timp, popoarele din diferite culturi nu și-au tuns părul, pentru că este o parte din cine sunt.
Când părul este lăsat să atingă lungimea maximă, atunci se produce fosfor, calciu și vitamina D și intră în lichidul limfatic și, în cele din urmă, în lichidul cefalorahidian prin două conducte din partea superioară a creierului.
Această schimbare ionică face memoria mai eficientă și duce la creșterea energiei fizice, rezistență sporită și stoicism.
Dacă decideți să vă tăiați părul, nu numai că această energie suplimentară și substanțele nutritive se vor pierde, dar corpul dvs. va trebui să ofere o cantitate mare de energie vitală și substanțe nutritive pentru a regenera părul pierdut.
De asemenea, firele de păr sunt antenele care colectează și canalizează energia soarelui sau (prana) către lobii frontali, partea creierului care este utilizată pentru meditație și vizualizare.
Aceste antene acționează ca conducte pentru a obține o cantitate mai mare de energie subtilă, energie cosmică.
Durează aproximativ trei ani de la ultima tăiere a părului pentru a forma antene noi la vârfurile părului.
Păr ud:
Când ridicați părul ud, acesta va tinde să se micșoreze și să se ciupească puțin și chiar să se rupă pe măsură ce se usucă.
O idee mai bună este să vă faceți timp să stați la soare din când în când și să lăsați părul curat și umed să se usuce în mod natural și să absoarbă vitamina D.
Yoghinii recomandă să vă spălați părul la fiecare 72 de ore (sau mai frecvent dacă scalpul transpiră mult). De asemenea, poate fi benefic să vă spălați părul după ce ați fost supărat sau supărat, pentru a ajuta la procesarea emoțiilor.
Tunsoare:
Adesea, când oamenii erau cuceriți sau înrobiți, părul lor era tăiat în semn de sclavie, neputință și umilință.
Oasele frunții sunt poroase și funcția lor este de a transmite lumina către glanda pineală, care afectează activitatea creierului, precum și hormonii tiroidieni și sexuali.
Așa cum au fost cucerite triburi și societăți întregi, tunsoarea a devenit atât de răspândită, încât importanța părului a fost pierdută după câteva generații, iar coafurile și moda au devenit punctul central.
Cicluri de închidere:
Părul nostru, ca orice celulă din corpul nostru, are o memorie, motiv pentru care este obișnuit ca atunci când închidem un capitol din viața noastră, ființa noastră să ne ceară o tunsoare, inconștient din cauza nevoii de reînnoire, ca atunci când copacii se slăbesc. scoarța lor, până să-și recapete vitalitatea.
Pieptene din lemn
De asemenea, yoghinii vă recomandă să folosiți un pieptene sau o perie de lemn pentru a vă pieptăna, deoarece oferă o mare circulație și stimulare a scalpului, iar lemnul nu generează electricitate statică, provocând o pierdere de energie. de la păr la creier.
Veți observa că, dacă vă pieptănați din față în spate, din spate în față și apoi de mai multe ori la dreapta și la stânga, vă va reîmprospăta, indiferent cât de lung este părul.
Toată oboseala zilei va dispărea.
Pentru femei, folosirea acestei tehnici pentru a pieptăna părul de două ori pe zi se spune că ajută la menținerea tinereții, un ciclu menstrual sănătos și o vedere bună.
Dacă aveți probleme de chelie, lipsa de energie din părul dvs. poate fi contracarată cu mai multă meditație.
Dacă găsiți câteva fire de argint (păr gri) în părul dvs., fiți conștienți de faptul că culoarea argintie sau albă crește fluxul de energie și vitamine pentru a compensa îmbătrânirea.
Pentru sănătatea creierului, pe măsură ce îmbătrânești, încearcă să-ți păstrezi părul cât mai sănătos și natural posibil.
Se spune că, atunci când lăsați părul să crească pe toată lungimea și să-l înfășurați în jurul coroanei capului, energia Soarelui, prana, energia vitală, coboară pe coloana vertebrală.
Pentru a contracara această tendință descendentă, energia vieții Kundalini crește pentru a crea echilibru.
Părul tău nu este acolo din greșeală. Are un scop. "
Autor necunoscut
By Elayne Le Monde
Traducere Neluțu Manole
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu