joi, 14 iunie 2018

Importanţa celor 7 glande endocrine conform Medicinei Tradiţionale Chineze

Organismul uman nu poate exista decât dacă un flux continuu de energie îi alimentează ţesuturile şi organele. O persona este sănătoasă atunci când energia ce circulă prin organismul său este în echilibru, dar în momentul în care persona devine vulnerabilă în fata bolii, energia ei scădea sau se epuiză. O mare parte din energie provine din alimente şi din aerul pe care îl expiram. Asemenea unei maşini de lux. Organismul nostru trebuie însă să fie perfect reglat pentru a funcţiona bine şi a profita la maxim de această energie.
În decursul secolelor s-a înţeles că cele şapte glande din organism sunt centre de energie a căror funcţie este să regleze fluxul de energie în diferitele organe şi sisteme ale corpului.
1. Glandele sexuale (gonadele) – prostată şi testiculele la bărbate/ovarele, uterul, vaginul şi sânii la femeie. Răspund de secreţiile de hormoni, de energie sexual şi de reproducere – numită glanda “cuptor” – e fiind focul ce alimentează celelalte glande. Tot ansablu fiind numit “Casă Esenţei”
2. Glandele Suprarenale – situate la extremitatea superioară a rinichilor. Participă la funcţiile rinichilor, oaselor, măduvei osoase şi ale măduvei spinării. (cortizonul distruge glandele suprarenale, provoacă anemia şi slăbirea oaselor). Ansamblul se numeşte “Casa Apei”
3. Pancreasul – “Casa Transcendentei” – joacă un rol important în sistemul digestive, ceea ce însemna controlul temperaturii corpului, al nivelului glucozei în sânge. Funcţionarea proastă a pancreasului determina dezechilibrul glandelor suprarenale. Acest dezechilibru afectează la rândul său glandele sexual şi rinichii.
4. Timusul – guvernează inima şi sistemul circulator. Putem să-I verificăm starea exercitând o apăsare asupra unui punct situate între cele două mameloane. Dacă punctual este sensibil timusul nu funcţionează normal, ceea ce înseamnă că nici circulaţia nu este normal. Aceasta glandă este numită “Casa Inimii”
5. Glanda Tiroidă – veghează asupra metabolismului celulelor din organism şi controlează creşterea numită şi “Casa Creşterii”
6. Hipofiza sau “Casa Inteligenţei” – guvernează memoria, înţelepciunea, inteligenta şi gândirea. Ea se afla amplasată la baza craniului, centrul unei mici cavităţi.
7. Glanda pineal sau “Casa Spirtului”, acţionează direct asupra celorlalte grande prin intermediul secreţiilor sale. Situată vizavi de cel de-al psihic treilea ochi, în centrul capului, aceasta glandă reprezintă centrul psihic şi spiritual al corpului. Numai omeni posedă această glandă; numai omeni cred în Dumnezeu şi simt dorinţa de a o face. Intuiţia şi conştiinţă sunt îndeobşte asociate acestei glande.
Imaginează-ţi că aceste glande sunt nişte recipient legate între ele unele cu altele printr-o serie de artere sau tuburi. Fiecare recipient (glandă) depinde între ele una de cealaltă prin alimentarea ei cu lichid (energie şi alimentaţie). Prin urmare dacă un recipient (glandă) este golit de o cantitate excesivă de lichid (energie, alimentaţie), din cauza unei pierderi oarecare, fiecare recipient va trebui să cedeze o parte din rezervele lui lui pentru a restabili echilibrul sistemului. Modul în care lichidul circulă în glande seama mult cu modul în care circulă energia în organism.
Starea de slăbiciune sau predispoziţie la boală apare atunci când sistemul său, în cazul de faţă, o glandă este lipsită de energie dintr-un motiv oarecare. De aceea este necesar să se restabilească echilibrul fluxului de energie pentru a depăşi această slăbiciune, este necesară stimularea fluxului astfel în cât să putem ridica nivelul de energie din organismul nostru la punctul său maximal.
Dr. Alexis Carrel, laureat al premiului Noble, declară că sistemul glandular este “Roata Vieţii” şi că dacă aceasta roată s-ar învârtii fra nici o piedică, nici o problemă nu s-ar manifesta sau nu ar obstrucţiona procesele celulare, care sunt perpetuate. La capătul unor experienţe exhaustive, dr Carrel a ajuns la concluzia că orice celulă, este la origine, nemuritoare. După opinia sa, este nemuritoare atât timp cât nu este otrăvită cu aer poluat, printr-o lipsă de oxigen, cu alimente poluat sau o cantitate prea mare de acizi. Acizii sunt acumulaţi în corp atunci când mâncăm dulciuri care se transformă în corp în acizi, dar şi rolul gândurilor, grijilor, mâniei, a negativismului sunt mari transformatori de acizi care pot distruge. Organismul uman are un număr suficient de acizi care susţine activitatea digestive, dar excesul duce la otrăvirea organismului, aşa cum vede ce face un acid pe o lamă de oţel, acelaşi proces se produce în organism. În consecinţă detoxifierea organismului şi exerciţiile energetice precum meditaţia este secretul longevităţii, construind un sistem glandular senator şi puternic.

sursa  http://energyvita.eu/2016/11/02/importanta-celor-7-glande-endocrine-conform-medicinei-traditionale-chineze/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce este ThetaHealing®?

Etimologic Theta Ѳ este o litera care provine din alfabetul grecesc   si egiptean, inseamna si Suflet. Therapia Theta este o cale d...