marți, 15 mai 2018

Transcederea nivelurilor constiintei

MD, PhD David Hawkins publica cateva lucrari impoartante printre care "Putere vs. Forta", "Ochiul Sinelui", "Adevar vs. Falsitate", "Letting Go", "Descoperirea prezentei lui Dumnezeu", "Vindecare si Recuperare"si poate una dintre cele mai impoartante "Transcederea Nivelurilor Constiintei".

Aceste carti sunt pentru cei acre isi pun intrebari, pentru cei care cauta, si care nu se multumesc cu "CREDE SI NU CERCETA." Toate aceste carti sunt dedicate acelora care cauta raspunsuri la intrebarile existentiale Cine sunt? Ce sunt? Ce caut EU in aceasta existenta? De ce mi se intampla mie toate aceste lucruri in viata? Ce rost au toate astea?

 Din punctul meu de vedere toate incep cu DE CE? Si cum majoritatea psihiatrilor cand pui prea multe  "De ce-uri?" te indoapa cu XANAX si PROZAC, nu ca ai  avea vreo depresie sau vreo stare de anxietate ci toar pentru ca incepi sa te intrebi dupa anumite evenimente traumatizante din viata. De ce mi se intampla mie toate astea? Pentru ca conform educatiei primite in cultura romaneasca cel putin, daca ceva nasol se petrece in vietile noastre consideram ca am fost pedepsiti pentru ca suntem prea pacatosi, ca Dumnezeu ne pedepseste. Asa am fost programati sa credem. Ei bine mai sunt si exceptii care ies din turma, acele "oi negre", care ies in evidenta si care nu mai cred toto ceea ce lise spune si incep sa se intrebe " de ce, de ce, de ce?".


Raspunsurile la toate intrebarile noastre le vom gasi singuri, si din pacate doar atunci cand suntem pregatiti sa le acceptam, dar Hawkins face un lucru minunat, ne ofera o "scala a nivelurilor constiintei", si e aceeasi scala din scrierile mistice, aceeasi scala din buddhism, hinduism, crestinism, si multe alte religii doar ca Hawkins, printr-n limbaj simplu, fara a folosi cuvinte sanscrite sau in alte limbi al caror inteles noi nu il cunoastem si ne poate duce deseori la confuzie, reuseste sa faca o descriere extraordinara a nivelelor pe care le strabate constiinta umana  pana la mantuire, iluminare. Mai mult decat atat vorbeste si despre capcanele fiecarui nivel si despre modalitatea de a trece la urmatorul nivel.

Foarte interesant este ca eu intotdeauna am simtit in mine ca "nu e nevoie de mii de vieti, pentru a face acest salturi de constiinta ci ca aici in aceasta existenta avem conditiile necesare pentru a face aceaste salturi".  Hawkins scrie ca este pentru prima data in ultimii mii de ani cand multe tari au trecut de pragul critic calibrat la 200.  Desi inca 78% din populatia lumii este inca sub 200. Romania  a sarit si ea de 200, si asta insemna ca exista curaj si deschidere spre spiritualitate.

Am sa scriu pe scurt cate ceva despre fiecare nivel. Cel mai indicat este sa cititi cartea. Aceasta scala este o scala logaritmica.


 78% din populatia lumii se afla sub 200. EUL. Mintea inferioara.
20 Rusinea, dispearea, stima scazuta de sine, abuzuri, esecul.
30 Vinovatie, ura, razbunare, pacatul, culpabilitate severa, penitanta.
50 Apatie, incapatanare, indiferenta, neglijenta, saracie, neajutorare, lumea si viitorul vvazute ca fiind sumbre.
75 Durere, sufwerinta, pierdere, descurajare, deposedare, doliu, tristete, regrete fata de trecut, toate aspectele vietii sunt efemere.
100 Frica, pericolul, respingerea, forme de paranoia, obsesii, inhibitii.
125 Dorinta arzatoare, patimi, dependente, frustrare, invidie, gelozie, lacomie.
150 Furia izvoraste din dorinta frustrata, agresiuni comportamentale, eul extrage placere din negativitate.
175 Mandria, eul e supraevaluat, negarea problemelor emotionale, a defectelor de caracter, postura defensiva.
Am observat calibrand diferite persoane care se cred evoluate spiritual ca inca se afla aici sub 200, multe chiar la nivelul mandriei, desi in momentul aplicarii unor tehnici, nivelul lor creste, sau in timpul meditatiilor, si altor exercitii de respiratie, exact asa cum se intampla si cu Maica Tereza, care in mod normal avea nivelul sub 200 dar in timpul rugaciunilor si al discursurilor, si cand era dedicata muncii ajungea la nivelul iubirii 500. La fel cum si cainii sunt aici dar cand dau din coada sar la 500, si pisicile cand torc si se freaca de picioarele oamanilor sar si ele la nivelul iubii 500.
 In general persoanele sub 200 sunt materialiste, egotice si le considera pe cele peste 200 plictisitoare. O persoana sub 200 nu poate face nici calibrari, ele vor iesi eronat. Persoanele sub 200 sunt cele dominate de forta. Emotiile sunt negative


Restul de 22% din populatia Terei se afla peste 200.  MINTEA LINIARA. Mintea superioara
La acest nivel lumea incepe sa se indrepte spre spiritualitate. Aici are loc trecerea de la mintea inferioara la mintea superioara. Persoanele peste 200 pot aplica metodele din Kinestezie pentru a face calibrari. Aici se face schimpul de la forta la putere. Emotiile devin pozitive in sens progresiv.

 200 Curajul, viata devine incitanta, provocatoare, stimulatoare, apare energia unei noi profesii, dezvoltare, educatie, apare o acceptare intuitiva a adevarului, emotiile negative nu mai sunt binevenite, conflictele, discutiile in contradictoriu nu mai sunt atragatoare, apare dezgust fata de violenta, sunt preferate pacea si linistea.
250 Neutralitatea, siguranta, nu te mai lasi intimidat, neatasat de consecinte si esecuri, simtul bunastarii, nu sunt interesati de dispute, conflicte, nu mai controleaza comportanmentele celorlalti, pretuiesc in aceeasi masura libertatea lor si a celorlalti.
310 Disponibilitatea, apare o mare deschidere, devin foarte prietenosi, apare depasirea rezistentei interioare, viata devine atragatoare si placuta, bunavointa nu cauta recunoastere si nu e motivata de inflamarea eului, e o onoare in a ii servi pe altii, deschidere care umor, capacitatea de a autoironiza propriile slabiciuni.
350 Acceptarea, sursa fericirii e in noi, se dedica rezolvarii problemelor, nu mai exista bine sau rau, autodisciplina, incetarea tendintei de a judeca, nu mai exista dorinta de a ii controla pe altii, nu mai exista spirit razbunator fiind inlocuit de compasiune, renuntarea la atitudinea critica.
 400 Ratiunea, intelectualizarea, logica, emotiile sunt inca prezente dar nu mai domina logica si ratiunea, apare un triumf asupra emotiilor..


 Doar 4%  se afla peste 500. REALITATEA SPIRITUALA.  Depasirea dualitatii liniare.
Aici apare iarasi o schimbare majora, o tranzitie care rezida prin schimbarea punctului central al importantei de la calitatile descriptive ale celui observat spre cele subiective ale observatorului.

500 Iubirea, dispare dependenta de factori externi, a iubi este o stare de a fi, iubirea izvoraste din inima, recunoasterea instantanee a problemelor si contextul lor, iubirea nu ia nici o pozitie, e globala. (La nivelele joase iubirea e perceputa ca fiind conditionata, posesiva, plina de pasiune, dorinta)
540 Iubirea neconditionata, ea incepe sa fie perceputa ca bucurie interioara, este nivelul vindecarii, al sfintilor, al vindecatorilor, rabdarea e imensa, compasiune, persista atitudine pozitiva, apar vise cu ochii deschisi, apar stari de extaz, totul se intampla fara efort.
555 Nivelul sfinteniei, e nivelul la care incep sa apara Siddhis-urile, acele fenomene inexplicabile de ratiune, ele se petrec automat, sunt niste puteri mistice miraculoase: clarauditie, psihometrie, bilocatie, telechinezie, etc., ce pare extraordinar pentru altii devine o noua realitate, ca si cum am trai intr-o dimensiune diferita.

570 Nivelul bucuriei, lumea devine o revelatie a esentei

575 Nivelul extazului, aici se blocheaza capacitatea de a functiona in lumea obisnuita, nu mai exista oboseala, nu mai exista nevoi fiziologice, nu mai exista nevoi primare



Numai 0,4% din populatia lumii trec peste 600. TRANSCENDENTA. Starile iluminate.



600 Pacea, extazul, primele etape ale iluminarii, nivelul non-mintii, distanta dintre subiect si obect dispare, se indeparteaza de lume, activitatile obisnuite isi pierd sensul, cei care raman in lume devin invatatori spirituali, multi duc o viata de anonimat pentru binele omenirii, observatorul se dizolva in peisaj si devine totuna cu obiectul observatiei sale, are loc o schimbare majora de paradigma, aceasta este starea numita si Sat-Cit-Ananda adica extazul tacut, totul e perfect in jur indifwerent de stadiul in care s-ar afla, totul e la fel de sacru si de sfant, dispar perceptiile descriptive.
700 Realizarea Sinelui, Nivelul unitatii complente, Iluminarea, identificarea Sinelui cu Constiinta si Divinitatea, nu mai exista identificare cu trupul fizic, Samadhi, rezistenta care se afla in constiinta colectiva a umanitatii trebuie depasita in fiinta invatatorului
800 Iluminarea, apar simptome fizice dureroase, ca si cum ar transporta prea multa electricitate, senzatie de arsura, Iisis a transpirat sange, Buddha simtea cum i s-ar zdrobi oasele, depasirea lor se face prin nonrezistanta.
850 Iluminarea completa, vidul, abandonarea limitatilor, si a sistemelor de credinte, eliminarea rezidurilor emotionale si mentale, abandonarea identitatii de sine, abandonarea sistemelor mentale de credinta
1000 Realitatea ultima, nivelul maxim suportat de corpul uman, trecerea aici se face depasind credinta ca vidul este realitatea ultima.






Articol realizat de Cristina Rusu-Marian ThetaHealing Practitioner








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce este ThetaHealing®?

Etimologic Theta Ѳ este o litera care provine din alfabetul grecesc   si egiptean, inseamna si Suflet. Therapia Theta este o cale d...